X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💙 MAJ 2023 💗
Odpowiedz

💙 MAJ 2023 💗

Oceń ten wątek:
  • Crochet Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem indukcja to jakaś porażka... Bo ten poród jest dużo gorszy niż taki, który zaczyna się naturalnie. Mimo podania oksytoxyny, baloników itp, to przecież organizm w ogóle nie jest przygotowany. Boje się, że u mnie zajdzie taka konieczność...

Dobrze, że u Ciebie ZZO pomogło, bo często słyszałam że akcja spowalnia po podaniu.

Mvada, NataliaK lubią tę wiadomość

🐻
    age.png
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywoływanie to zawsze będzie porażka, bo to organizm na siłę medycznie startuje 🙈 Ma Facebooku widzę, że w nocy przyszły na świat majowe bliźniaki, z nudów liczę że to 8sme majowe dzieci na świecie, nic tylko się szykować 😅
    Nie ogarniam tego pisania się skurczy na KTG, muszę zapytać lekarza w środę w ogóle co ta skala oznacza😄

Crochet, NataliaK lubią tę wiadomość

age.png
  • Agunieszka Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiałam nad zzo, ale w końcu zdecydowałam, że nie chcę. W szpitalu jest tens i gaz w razie czego, więc myślę, że wolę z tego skorzystać. Poza tym stosują aromaterapię.

Wczoraj na szkole rodzenia położna mówiła, że miała ostatnio 3 pacjentki do indukcji i żadnej nie podali oksytocyny, bo udało się szałwią wywołać poród. Może to placebo, ale najważniejsze, że pomogło.
    Różne informacje czytałam o oksy. Jedne dziewczyny piszą, że to straszne. Inne chwalą, że zaraz po podłączeniu uregulowała się akcja porodowa. 🤷‍♀️

Dla mnie jest najważniejsze, żeby maleńka pojawiła się bez komplikacji. Ja wytrzymam wszystko.

anekar92, Crochet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaczynają łapać jakieś dziwne myśli. Sny też mam głównie porodowe 😭 ten miesiac mnie wykończy. Strasznie się boje porodu i naturalnego i cesarki też. Najgorsze myśli mam właśnie z rana jak się budzę i chłopak w pracy w tygodniu albo przed snem 🥺 Ja to zawsze jakieś czarne scenariusze i panika jak coś ważnego się zbliża 😭

Crochet lubi tę wiadomość

• Angie_33 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mvada gdzie Ty to widzisz ? 😃🙈

26.08 pozytywny test ciążowy 🍀 — 10dpo
    30.08 Beta: 122,6 —13dpo
    1.09 Beta: 314,1 — 15dpo
    14.09 Pierwsza wizyta 🍀 jest dzidziuś z ❤️ 🥹
    31.10 Badania I trymestru. 7,5 cm zdrowego szczęścia ❤️
    💙Synek 💙

• Crochet Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anekar92<tule> ja mam to samo
    Dodatkowo co noc mi się poród śni (po prostu za dużo o tym myślę). Trzeba się czymś zająć
    Ani się obejrzymy będzie już po wszystkim

anekar92 lubi tę wiadomość

🐻
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crochet wrote:
    anekar92<tule> ja mam to samo
    Dodatkowo co noc mi się poród śni (po prostu za dużo o tym myślę). Trzeba się czymś zająć
    Ani się obejrzymy będzie już po wszystkim

Mam nadzieję 😭w dzień jak człowiek jakoś głowę ma zajętą to jest okej ale przed snem te rozkminy plus same sny nie pomagają 🥺 Ja rzadko śniłam, a w ciąży to właśnie dużo a teraz na koniec to głównie poród. No boję się strasznie. Dla mnie to też nowość bo ja nawet nigdy w szpitalu niw byłam na zasadzie, że np coś sobie zrobiłam i musiałam leżeć. Więc sam szpital i leżenie tam mnie przerwża 😕

Mimo tego Miłego dnia dla Was no i dla mnie też 🙈❤️

• Mvada Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie_33 wrote:
    Mvada gdzie Ty to widzisz ? 😃🙈
    Na grupie majowe mamy pod postem dziennym w komentarzach 😄

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mvada wrote:
    Na grupie majowe mamy pod postem dziennym w komentarzach 😄
    Haha widzę jedziemy na tym samym wózku obserwacyjnym 😂

Mvada lubi tę wiadomość

• Mvada Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyliczyłam już 8 dzidzionow z mają i tak sobie patrzę codziennie i dodaję i czekam na swoją kolej 🙈

NataliaK lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny a ja dzisiaj od siostry usłyszałam, że córka ich sąsiadów była w 6msc ciąży i bobas się owinął pępowiną. Miała brak ruchów, pojechała do szpitala i już za późno. Musi urodzić martwe dziecko 🥺 Straszne są takie informacje 😭

• Crochet Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a liczycie ruchy? Moje dziecko w dzień jest strasznie mało aktywne 🤔 Dopiero o 22 (każdego dnia reguralnie) zaczyna szaleć...

O matko akurat jak napisałam swojego posta zobaczyłam Twojego 😯 Tego się boję....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2023, 16:32

🐻
    age.png
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie liczę ruchów, lekarz zalecił mi by po prostu pilnować żeby mała była aktywna w ciągu trzech godzin, dzieci w brzuszku potrafią i do godziny spać 🙈
    Jak mam taką dłuższą chwilę że się nie rusza albo nie pamiętam ostatniego poruszenia to sama ją zaczepiam i sprawdzam, zazwyczaj po chwili odpowiada 😅

Anekar No cóż na takie rzeczy nie ma się wpływu, jeżeli gdzieś się ta pępowina porządnie przygniecie to raczej nie zdążymy zareagować, bo zanim szpital, zanim badanie. Są rzeczy na które niestety nie mamy wpływu jak bardzo byśmy się nie starały

anekar92 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anekar92 wrote:
    Jeny a ja dzisiaj od siostry usłyszałam, że córka ich sąsiadów była w 6msc ciąży i bobas się owinął pępowiną. Miała brak ruchów, pojechała do szpitala i już za późno. Musi urodzić martwe dziecko 🥺 Straszne są takie informacje 😭
    Dla pocieszenia myśle 🙂 historia mojej osoby.
    Mój synek urodził się owinięty pępowiną na szyi i miał dwa węzły PRAWDZIWE. Wygooglaj sobie jak one wyglądają. Normalnie zaciśnięte supły,gdzie zdarza się to niezmiernie rzadko pojedynczo a podwójne… nie chce mówić jak rzadko a do tego jak zazwyczaj mogą się kończyć. Nie jest tak łatwo żeby dziecko w brzuchu udusiło. Przepływ i tak jest. Nefralgiczne sytuacje i prawdopodobnie patologie pepowiny skutkują prawdopodobnie dlatego śmiercią wewnątrzmaciczną.
    Jak lekarz zobaczył syna z tą pępowiną zleciało się całe konsylium. Dla wielu lekarzy taka pępowina z węzłami to jedyna okazja w życiu żeby zobaczyć to na własne oczy,jest to tak rzadkie. Stwierdzono ze podobne takie dzieci maja szczęście ze na całe życie bo szczęście… ze w ogole żyją.
    Ale do meritum, mój syn jest zdrowy, darł papę jak tylko się wystawił z brzucha 😂 obecnie ma 9 lat i ma 160 cm wzrostu. Tak wiec, nie ma co się przejmować. Chociaż i mi czasami się zdarza ale tylko na chwile.
    Ruchów nie liczę ale mała jest naprawdę eeee aktywna i mega ruchliwa,bardzo to bolesne. Jak się nie „odzywa” to ją zaczepiam i zazwyczaj kończy się to takim kopem ze mówię dobra dobra już nic nie robie 🙄🫣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2023, 17:14

Crochet, anekar92, Mvada lubią tę wiadomość

• Crochet Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czekam z niecierpliwością do kolejnej wizyty 🙄 Chce usłyszeć, że wszystko jest ok i urodzę lada chwila 😉

anekar92, Mvada lubią tę wiadomość

🐻
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja słyszałam, że czasem się zaplątało alw to przy porodzie i normalnie wszystko okej na końcu. No ale takiej historii jak z dzisiaj to nie słyszałam nigdy 🥺
    Ja nie liczę ruchów, ale moja też jest dość aktywna. Rano śpi i wtedy szybko idę coś zjeść i się odpala 😅 w ciągu dnia też w miarę sie rusza jak np dużo leżę i przed snem sporo i wtedy mam nerwa bo nie mogę zasnąć i chodzę siku co 15min zanim zasnę 🙈 teraz np wróciliśmy ze spaceru i się nie rusza bo pochodziłam trochę i pewnie sobie śpi. Ale macie detektor tętna? Ja sobie kupiłam tak by mieć i jak ze dws razy się mniej ruszała to sobię go odpalałam. Kupiłam ze względu w sumie na koniec ciąży bo często wtedy ruchy są małe a zawsze to troszkę uspokoi. Moja siostra 3 dni orzed terminem pojechała do szpitala bo w ogóle małą przestała czuć i się przestraszyła, ale na szczęście sobie smacznie spała 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2023, 17:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crochet wrote:
    Dziewczyny a liczycie ruchy? Moje dziecko w dzień jest strasznie mało aktywne 🤔 Dopiero o 22 (każdego dnia reguralnie) zaczyna szaleć...

O matko akurat jak napisałam swojego posta zobaczyłam Twojego 😯 Tego się boję....
    To będziesz miała nocnego marka 😅🥰 nie wiem ile w tym prawdy ale słyszałam, że niby aktywność w brzuchu przechodzi na aktywność po urodzeniu 😂 ale ja nie wiem, nie mam porównaniu po to pierwszy bobas 🙈

• Crochet Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam o tym 😉

Nie mam detektoru. Myślałam o tym na początku ciąży kiedy ruchów nie czuć, ale czytałam, że czasem można źle przyłożyć i sobie niepotrzebnie stresu narobić.

🐻
    age.png
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam detektor, ale bardziej używałam na początku, od 2 trymestru mi się nie zdarzyło. Znaleźć tętno nie jest na nim ciężko, nie ma sensu interpretować jak biję, czy miarodajnie itp No bo to jednak tylko detektor, tym można sobie robić właśnie nie potrzebnego stresu. Swoje zadanie spełnia tylko do tego żeby wiedzieć, że serduszko biję, a maluch sobie śpi 🙈

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo dokładnie, ja mam takiego zwyklaczka właśnie byle tylko usłyszeć to serducho jak się mniej porusza. Że na pewno żyje sobie. Nie ma nawet tego ekraniku co pokazuje ile jest tych uderzeń tak jak u lekarze 😋

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ