X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💙 MAJ 2023 💗
Odpowiedz

💙 MAJ 2023 💗

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka1987 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez dzisiaj zjazd energii od rana. Sprawdzałam nawet ciśnienie i cukier. Mega senność mnie dopadła, mimo ze spałam całkiem dobrze w nocy. Syn wyciągnął mnie na długi spacer i teraz jest trochę lepiej, chciaz ledwo dowlokłam sie z powrotem do domu. Bobo na KTG szalał ze byłam w szoku, a w domu to tak słabo z ruchami 🤷‍♀️

Mvada lubi tę wiadomość

Alexander - 23.12.2017 ❤️
    Nikodem - 11.05.2023 ❤️
  • Agunieszka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mvada
    Super, że udało wam się złapać rytm i nie masz problemów z karmieniem 😊

Ja od czwartku, gdy miałam bole brzucha i pleców, to w ogóle nie czuję jakby się poród miał zbliżać. Gdyby nie cc na horyzoncie, to mam wrażenie, że do końca maja bym się kulała 🙂 wręcz więcej energii mam ostatnio.

Crochet, czekamy na wieści 🙂

Mvada, Crochet lubią tę wiadomość

• Mvada Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo cycki bolą w Hej, ale jakoś się udaje i kręci, ciężko było w drugiej dobie bo mała nie schodzils z cycka bo pierwszy dobę nic nie jadła
    Położna dzisiaj była ale to dlatego że jest weekend majowy i gdzieś jedzie, mówi że jak coś jest pod telefonemz a drugi raz będzie w piątek 😊
    Dobrze że udało nam się chociaż PESEL wyrobić w tym tygodniu, to we wtorek ogarniemy może zapisanie u lekarza czy też ogarnę do tam trzeba w pracy

Agunieszka, Crochet lubią tę wiadomość

age.png
  • Crochet Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Dziś urodziłam SN synka 3600 g 56 cm.
    Do szpitala przyjęli mnie w piątek, ale nic mi nie robili. W sobotę ok 11 założyli mi cewnik Foleya tzw. balonik. Zakładanie w ogóle nie bolało, przy napełnianiu solą czułam lekkie rozpieranie. Pół godziny po założeniu zaczęłam czuć ból w podbrzuszu. Był falowy (nie wiem czy nazwać to skurczami). Po ok 2 godzinach przestało boleć. Po założeniu cewnika każą dużo chodzić, więc chodziłam. Cewnik wypadł sam ok 21.
    Na drugi dzień zbadał mnie lekarz, stwierdził, że jest ok. Przebił wody (nie boli) i powiedział, że dziś rodzimy.
    Ok 11 trafiłam na salę porodową, oksy podano ok 13. Jakoś radziłam sobie ze skurczami, wydawałam dźwięki, które zaleciła położna. Po jakimś czasie sprawdziła rozwarcie i stwierdziła, że jeśli chce znieczulenie to jest dobry moment (było 3cm).Poprosilam o to (nawet nie czytałam skutków ubocznych 😅). Po godzinie zaczęłam znów czuć skurcze (to akurat było do wytrzymania) więc mąż zawołał położną, żeby sprawdziła i ewentualnie dołożyli kolejną dawkę. Położna mnie zbadała i okazało się, że jest 10 cm. Mega się zdziwiłam. Za jakieś 20 minut zaczęłam drugą fazę czyli parcie, ale położna mnie tak kierowała, że dziecko wstawiałam oddechem. Na ostatnie 40 minut kazała wydawać niskie dźwięki i przeć więc jej słuchałam.
    Mam pęknięcie I stopnia więc luzik. Poród wspominam cudownie dzięki dwóm wspaniałym położnym (jedna kończyła już dyżur).

P.S. Przez cały czas słuchałam położnych. Jeśli chciałam coś robić instynktownie to informowałam położną i ona oczywiście "pozwalała". Bałam się, że nie będę wiedziała jak przeć, ale cóż, to się czuje 🤗
    P. S. 2 Jestem bardzo zadowolona ze szpitala. Te dwie cudowne położne sprawiły, że będę miło wspominać poród, choć tak bardzo się tego bałam...
    P.s.3 Sam poród trwał (liczę od podania oksy) ok 7h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2023, 23:45

Sara30, Mvada, Wiola259, Angie_33, Agnieszka1987, anekar92, dracaena, Foreveryoung, Agunieszka lubią tę wiadomość

🐻
    age.png
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana gratulacje synka i bardzo się cieszę że tak fajnie przebiegł poród 🥰

Crochet lubi tę wiadomość

age.png
  • Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2023, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz gratulacje ❤️

Crochet, Mvada lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 maja 2023, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crochet gratulacje! 😊 cudownie ze miałaś taki dobry poród. Odpoczywajcie i cieszcie sie sobą 😊

Nikodem - 11.05.2023 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crochet jeszcze raz gratulacje ♥️ cieszę się razem z Tobą, tak się ucieszyłam jak po 3 przeczytałam post na grupie fb ze nie mogłam zasnąć do 5 😂😂😂😂😂😂i dopiero wstałam 🐷

Dobrego dnia dziewczyny i zaczynamy wysyp typowo majowy.

Która następna?😎😁

Mvada, anekar92, Crochet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2023, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! 💐 też już bym chciała być po i żeby to była szybka akcja 🙈 ale na majowych na fb też widzę, że co u niektórych nic się nie zapowiada 😅 ja dzisiaj znowu poskaczę na piłce na balkonie i spacer i tyle z rozrywek 😂

NataliaK, Mvada, Crochet lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 maja 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie o tym, ze niektóre położne twierdzą, ze najwiecej porodów jest podczas pełni księżyca? Zobaczymy w piątek czy komuś sie sprawdzi ;) u mnie to byłby niezły zbieg okoliczności bo i mojej mamy siostra i mój siostrzeniec maja urodziny 5 maja :)

NataliaK, Mvada, Crochet, Agunieszka lubią tę wiadomość

Nikodem - 11.05.2023 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka1987 wrote:
    Co sądzicie o tym, ze niektóre położne twierdzą, ze najwiecej porodów jest podczas pełni księżyca? Zobaczymy w piątek czy komuś sie sprawdzi ;) u mnie to byłby niezły zbieg okoliczności bo i mojej mamy siostra i mój siostrzeniec maja urodziny 5 maja :)
    Słyszałam o tym, pamietam ze jak była pełnia to dziewczyny z czerwca 9 lat temu coś tam więcej porodziły 😂 Ale na mnie akurat pełnia działa tak ze ja nie śpię 😁

Mvada, Agnieszka1987, Crochet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2023, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nawet nie słyszałam o tym 🙈 ja też na pełnie spać nie mogę. Będę po czwartkowej wizycie, więc niech już się dzieje ☀️

• Mvada Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby też tak słyszałam że pełnia ma wpływ 😅 szykujcie się na 07 maja 😊

Agnieszka1987, Crochet lubią tę wiadomość

age.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje, super, że takie wrażenia z porodu. 🤗🤗🤗

Taak, coś z tą pełnią jest, to chyba relacje samych położnych, że mają obłożenie przy pełniach. Ja normalnie nie reaguję zbytnio na pełnię, śpię normalnie. 🤷‍♀️

Ja sobie majówkowo ogarnęłam fotografa na sesję noworodkową u nas w domu. 😉 Przynajmniej zaklepany, bo potem to pewnie przeleciałby ten czas i sesja byłaby niemowlęca.

Obudziłam się z bólem podbrzusza jak na okres, ale przeszło. Ogółem mam wrażenie, że coś tam się może i szykuje do porodu, ale powoli. 🤣 Nie myślałam, że bóle okresowe o poranku będą mnie cieszyć (miałam takie bóle tylko na początku ciąży, więc uznaję, że to już coś na tej końcówce). 😂 Do 8 maja byłoby super, jakby posiedziała, a potem już żeby wyszła. 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2023, 12:21

Mvada, Agnieszka1987, Crochet, Agunieszka lubią tę wiadomość

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
    03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
    08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
    2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
    4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
    22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
    PTP - 16.05.2023

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

Wysłany: 1 maja 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój moze posiedzieć do 14 maja, ale lepiej żeby sie urodził trochę przed terminem, bo mam plany ze starszym synem na 26 maja ;) ma dni otwarte szkoły do której idzie i bardzo chce żebyśmy poszli razem :) mój mąż z kolei ma lekka obsesje z 13, w poprzedniej ciąży kazał mi siedziec na kanapie 13 grudnia, teraz mowi, ze tez będę siedziec ;) żeby było śmiesznie ja mam urodziny 13 czerwca ;) ale mowi ze to mój pech nie jego ;p

Crochet, dracaena, NataliaK, Mvada, Agunieszka lubią tę wiadomość

Nikodem - 11.05.2023 ❤️
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah, ale ja też jakbym mogła uniknąć to 13.05 wolałabym nie rodzic. 🤣 Ale będzie co ma być. 😂 Tyle, że to sobota wypada, przynajmniej nie piątek. 😂

Agnieszka1987, Agunieszka, Crochet lubią tę wiadomość

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
    03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
    08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
    2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
    4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
    22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
    PTP - 16.05.2023

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to wsio ryba byleby nie 9 maja bo to święto Rosji i partner błaga żeby nie wtedy 😂
    Ale poki co to o czym mowa o jakim rodzeniu? Zamiast brzucha i jakichś skurczy to mnie boli po nocy… biodro 😂😂😂😂

dracaena, Mvada, Agnieszka1987, Agunieszka, Crochet lubią tę wiadomość

• Mvada Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po pierwszym spacerze, odliczam dni do zagojenia się tego krocza i nawału 🙈
    Tylko to mi przeszkadza, nie wyspana mogę chodzić,.ale fajnie by było chodzić 😆

Agnieszka1987, Foreveryoung, Crochet lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2023, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mvada wrote:
    My dzisiaj po pierwszym spacerze, odliczam dni do zagojenia się tego krocza i nawału 🙈
    Tylko to mi przeszkadza, nie wyspana mogę chodzić,.ale fajnie by było chodzić 😆
    A tak wyczuwalnie to duże to nacięcie? Najgorsze chyba za Tobą, ewentualnie ze dwa dni max, później powinny szwy trochę się poluznic jak skóra odpuchnie to poczujesz ulgę 🙂

• Foreveryoung Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2023, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crochet, wielkie gratulacje!
    Mvada, jesteś dzielna!

Wszyscy mnie tez straszą pełnią… ale to chyba 5 maja w piątek ma być? Mi pasuje! 😂

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ