Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
Odpowiedz

🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱

Oceń ten wątek:
  • Moira Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Dostałam skierowanie do diabetologa, co do opryszczki to leków zabronił, tylko zewnętrznie kremy, których nieznoszę!

Mały waży już 1426g czyli praktycznie poszedł 500g w 2 tygodnie

anilewe, IT_Girl, Acmvj, Ssilvia, Ania 93, Agat99, dracaena, Sosenka93, Cavarathiel, Nicole123, Natt99 lubią tę wiadomość

1.09. Pozytywny test
    5.09. Pęcherzyk ciążowy 5mm
    15.09. Zarodek 🥹
    09.10. 28mm
    22.10- I prenatalne - 53mm ❤️
    10.12. - II prenatalne - 253 gram chłopiec 💙
    26.01. - 764 gram 🥰
    02.02. -909g 😍
    16.02. - 1426g 💪💙

preg.png
  • Ania 93 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila777 wrote:
    Ja raz miałam opryszczkę w ciąży - o dziwo, bo zanim byłam w ciąży to pojawiała się non stop i zawsze z nią był duży problem, a wyniki z krwi masz okej ? Mi na kolejną wizytę kazał mocz tylko zbadać, żelazo mimo brania pregna start i dha kazał 2x dziennie - bo anemie nie łatwo wytępić i preparat na zbicie szczawianu w moczu bo się pojawiła nadwyżka.
    Dziś aplikacja pokazała że zaczynam 30tydz ( 29+0 ) i zawsze nie do końca wiem jak operować tymi tygodniami haha ale 3 z przodu już brzmi bliżej niż dalej ❤️
    No i brzuszek już widać że ciążowy a nie jak po 5 kebabach 😁 wieczorem mamy szkołę rodzenia ( zajęcia z mycia i coś z kolkami ) i jedziemy po łóżeczko z przewijakiem. Nie chciałam brać łóżeczka normalnego ale trafiła się okazja i w idealnym stanie z Ikea wraz z przewijakiem mam 3 min drogi od domu za 120zl 🤯 nada sie te łóżeczko żeby postawić obok łóżka jako dostawkę? I spoko opcja ten przewijak na łóżeczku ?

Ja mam łóżeczko z Ikei w sypialni :) usunęliśmy jedna boczną ramę i przymocowalismy do naszego łóżka. Działa dokładnie jak duza dostawką i u nas się sprawdziła. Przewijaka na łózeczko nie mam. My mamy taki osobny mebelek :)

-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
    - grudzień 2022 ⏸️
    - wrzesień 2023 Staś ♥️👶
    - październik 2024 starania o rodzeństwo
    -listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
    - grudzień 2024 ⏸️
    - luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
    - kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
    - maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna

25 .08 .2025 ⏸️
    30.08.2025 pozytywna beta
    2021 Nadczynność tarczycy
  • Ania 93 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moira wrote:
    Dzień dobry z rana dziewczyny, dziękuję za ostatnie miłe słowa i podpowiedzi. W końcu nie wylądowałam u lekarza, bo mi przeszło, ale głowa rzeczywiście pobolewa codziennie. Dziś na 9:20 mam wizytę u ginekologa i wszystko mu opowiem. Dodatkowo muszę dopytac właśnie o poród naturalny, do tej pory przy łożysku przodującym cały czas była mowa o CC oraz ze względu na problemy z rwą kulszową, ale co chwilę czytam i słyszę inne zdanie. Ogólnie co do kręgosłupa okazało się parę lat temu na badaniach, że miałam złamany krąg l5 i wyszło to przypadkiem, teraz jest niestabilność kręgosłupa z kręciszczeliną. Pewnie dostanę skierowanie do ortopedy żeby stwierdził czy można rodzić naturalnie...

Czy któraś.l z Was ma też takie problemy z opryszczka w ciąży ? Jak mi zejdzie z nosa to wychodzi na ustach i tak od 2 trymestru co dwa tygodnie bez przerwy. Zniknęła mi w tamtym tyg. Z nosa to dziś rano wyszła na ustach.

Już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć ile mały waży, brzuch już jest tak duży, że na prawdę ciężko się w nocy przekręcać, jeszcze przy moim wzroście 158cm, pewnie wygląda to komicznie.

Miłego dnia Wam życzę !
    Ja miałam w tej ciąży już 3 razy. One lubią wychodzić jak organizm jest osłabiony. Niestety nic na to nie poradzisz. Mój lekarz też powiedział żeby stosować miejscowo kremy zovirax albo hascovir. Jeśli to nie jest pierwsze w życiu zakażenie opryszczka to nie jest niebezpieczna.

- grudzień 2022 ⏸️
    - wrzesień 2023 Staś ♥️👶
    - grudzień 2024 ⏸️

25 .08 .2025 ⏸️
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99 wrote:
    Mój lekarz mówi tak jak aplikacje czyli, że jestem teraz w 28 tyg, a nie że skończyłam 27 tydz. Bo faktycznie skończyłam już 27 tydz ale jestem już ponad więc w 28. Ciekawa tylko jestem jak to będzie z zastrzykiem immunoglobuliny przy mojej ujemnej krwi Arh-, bo podaję się go pomiędzy 28-30 tyg ciazy i myślałam, że dostanę już jutro na wizycie ale jakby liczyć skończone tyg to nie 😜 czy któraś z Was dostała już w tej ciąży zastrzyk?

Ja będę się dzisiaj rejestrowała na podanie zastrzyku po 14:00 to dam znać jaki mam termin. Mój gin kazał mi sie zapisać między 04.03. a 18.03.

Agat99, dracaena lubią tę wiadomość

2019 🩷🎀

Starania o drugie od 12.2023

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie 🙂
    Mały waży 912g i rośnie książkowo 🙂
    Dostałam skierowanie na podanie zastrzyku w związku z grupą krwi Rh-.

Można mi wpisać termin kolejnej wizyty na 23.03. oraz badań prenatalnych 3 trymestru na 18.03.
    Dziękuję ♥️

Agat99, Acmvj, IT_Girl, Karpatka95, Polczi5, Cavarathiel, Kassialka, dracaena, Nicole123, Natt99 lubią tę wiadomość

2019 🩷🎀

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze na wizytach wszystko dobrze. 🥰

Ja w weekend wyciągnęłam w końcu ciuszki z worka próżniowego, stwierdziłam, że po wywaleniu takich z plamkami (jak chowałam to już nie weryfikowałam zażółceń tylko jak leci, jedynie te kompletnie do wywalenia wywalałam od razu) muszę dokupić jedynie jakiś 5-pak bodziaków 56 jeden na krótki, drugi na długi rękaw z HM, bo 50 i 62 mam, a 56 malutko. 😅 No i okazało się, że pierwszy worek mam do rozmiaru 68, ale tego jeszcze nie wypakowuję bo to głównie HM i Newbie, więc wypadają większe. Młoda zachwycona buszowaniem w małych ciuszkach. 😅

Sosenka93, Acmvj, Agat99 lubią tę wiadomość

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dracaena wrote:
    Dobrze, ze na wizytach wszystko dobrze. 🥰

Ja w weekend wyciągnęłam w końcu ciuszki z worka próżniowego, stwierdziłam, że po wywaleniu takich z plamkami (jak chowałam to już nie weryfikowałam zażółceń tylko jak leci, jedynie te kompletnie do wywalenia wywalałam od razu) muszę dokupić jedynie jakiś 5-pak bodziaków 56 jeden na krótki, drugi na długi rękaw z HM, bo 50 i 62 mam, a 56 malutko. 😅 No i okazało się, że pierwszy worek mam do rozmiaru 68, ale tego jeszcze nie wypakowuję bo to głównie HM i Newbie, więc wypadają większe. Młoda zachwycona buszowaniem w małych ciuszkach. 😅

Kurcze, ja zauważyłam, że czasem te żółte plamki wychodzą po czasie. Córki ubranka chowałam zupełnie bez żadnych plamek a jak je przeglądałam to większość ma zażółcenia.

Lavariavel, dracaena lubią tę wiadomość

2019 🩷🎀

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99 wrote:
    Mój lekarz mówi tak jak aplikacje czyli, że jestem teraz w 28 tyg, a nie że skończyłam 27 tydz. Bo faktycznie skończyłam już 27 tydz ale jestem już ponad więc w 28. Ciekawa tylko jestem jak to będzie z zastrzykiem immunoglobuliny przy mojej ujemnej krwi Arh-, bo podaję się go pomiędzy 28-30 tyg ciazy i myślałam, że dostanę już jutro na wizycie ale jakby liczyć skończone tyg to nie 😜 czy któraś z Was dostała już w tej ciąży zastrzyk?

Jutro jeszcze za wcześnie. Musi być pełne 28 skończone.
    Ja dostałam termin na 05.03., to będzie 28+1 jeśli dobrze liczę.

2019 🩷🎀

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Ania 93 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem już po dzisiejszej wizycie. Dzidziuś leży na razie poprzecznie. Wszystkie wyniki ok. Jutro popołudniu mamy III prenatalne. :)
    Kolejne wizyty mamy 3.03 i 10.03

Kassialka, IT_Girl, Sosenka93, Natt99, Nicole123, dracaena lubią tę wiadomość

- grudzień 2022 ⏸️
    - wrzesień 2023 Staś ♥️👶
    - grudzień 2024 ⏸️

25 .08 .2025 ⏸️
  • Agat99 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Jutro jeszcze za wcześnie. Musi być pełne 28 skończone.
    Ja dostałam termin na 05.03., to będzie 28+1 jeśli dobrze liczę.
    No trudno 😉 dzięki za informację, to jutro dopytam mojego ginekologa kiedy się pojawić ponownie.

01.2025 13tc 💙👼 💔

14.09.2025 ⏸️🍀
    07.10.2025 mamy ❤️ crl 1.4
    07.11 prenatalne crl 6.5
    16.12 bobas 250g 💙
    03.01 połówkowe, synek 400g 💙
    20.01 bobas 700g 💙

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99 wrote:
    No trudno 😉 dzięki za informację, to jutro dopytam mojego ginekologa kiedy się pojawić ponownie.

A to Twój Ci to poda?
    Ja dostałam skierowanie i musiałam rejestrować się do ambulatorium. Daj znać jak będzie u Ciebie 🙂

Agat99 lubi tę wiadomość

2019 🩷🎀

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Lavariavel Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie. Ostatecznie bobas jest synem 💙, pani doktor tak mierzyla, tak oglądala az w koncu wywalil sie jajkami do widoku xd na dzień dzisiejszy 1225g, mowi ze jest duzym dorodnym bobasem. Serduszko prawidlowe, berki, żoładek, warga etc wszystko jest na miejscu.
    Łożysko się cofnelo pod tylną ściane, ma 4cm do ujscia wiec jest dobrze. Juz moge spokojnie wyjsc na spacer w koncu:))
    Rozmawialismy o porodzie to powiedziala ze jesli bedzie tak jak teraz to moge rodzić naturalnie jesli samo się zacznie. Mowi że nie chciala by indukowac porodu. Sprobowac rodzic mogę, blizna jest gruba ładna. Nie powinno byc z nią żadnego problemu. Jedynie się obawia czy nie wynikna problemy z ciśnieniem. Kazała mierzyc 2x dziennie i zapisywac, dalej akard i witaminy, juz bez zadnego dodatkowego progesteronu.
    Konkretnie porozmawiamy nastepnym razem. Na ten moment jest tak, że jak nie urodze do 15 maja to mi 15 zrobi cc. Nastepna planowa wizyta 23.03. Gdyby sie coś działo to mam zglosic sie do innej doktor. Prenatalne 3.cie mowila ze mi zostawia do wyboru.

Poza tym bylam w Action i kupilam duzą pieluche myślinową 100x100 za 13zl nie cale. Naprawde fajna gruba miesista. Opisana jako szmatka hydrofobowa lezala kolo recznikow.

A pęcherz to chyba jednorazowa akcja, bo pozniej nic mi nie bylo. Rozmawialam z nią to mowila ze czasami po nocy takie rzeczy mogą byc, do 30tyg moge wrazie "w" wziac furagine, wiec teraz jeszcze dorzuce żurawit do supli. No i dobrze myslalam o wiekszej dawce wit C, mowila ze to dobra akcja. Ja pilam i jadlam żurawine w pierwszej ciazy ale tak mi zbrzydła ze do tej pory nie moge na nia patrzec xd moze byc tez sok porzeczkowy

Natt99, Sosenka93, Nicole123, Agat99, dracaena lubią tę wiadomość

preg.png
  • Natt99 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavariavel wrote:
    Ja tez po wizycie. Ostatecznie bobas jest synem 💙, pani doktor tak mierzyla, tak oglądala az w koncu wywalil sie jajkami do widoku xd na dzień dzisiejszy 1225g, mowi ze jest duzym dorodnym bobasem. Serduszko prawidlowe, berki, żoładek, warga etc wszystko jest na miejscu.
    Łożysko się cofnelo pod tylną ściane, ma 4cm do ujscia wiec jest dobrze. Juz moge spokojnie wyjsc na spacer w koncu:))
    Rozmawialismy o porodzie to powiedziala ze jesli bedzie tak jak teraz to moge rodzić naturalnie jesli samo się zacznie. Mowi że nie chciala by indukowac porodu. Sprobowac rodzic mogę, blizna jest gruba ładna. Nie powinno byc z nią żadnego problemu. Jedynie się obawia czy nie wynikna problemy z ciśnieniem. Kazała mierzyc 2x dziennie i zapisywac, dalej akard i witaminy, juz bez zadnego dodatkowego progesteronu.
    Konkretnie porozmawiamy nastepnym razem. Na ten moment jest tak, że jak nie urodze do 15 maja to mi 15 zrobi cc. Nastepna planowa wizyta 23.03. Gdyby sie coś działo to mam zglosic sie do innej doktor. Prenatalne 3.cie mowila ze mi zostawia do wyboru.

Poza tym bylam w Action i kupilam duzą pieluche myślinową 100x100 za 13zl nie cale. Naprawde fajna gruba miesista. Opisana jako szmatka hydrofobowa lezala kolo recznikow.

A pęcherz to chyba jednorazowa akcja, bo pozniej nic mi nie bylo. Rozmawialam z nią to mowila ze czasami po nocy takie rzeczy mogą byc, do 30tyg moge wrazie "w" wziac furagine, wiec teraz jeszcze dorzuce żurawit do supli. No i dobrze myslalam o wiekszej dawce wit C, mowila ze to dobra akcja. Ja pilam i jadlam żurawine w pierwszej ciazy ale tak mi zbrzydła ze do tej pory nie moge na nia patrzec xd moze byc tez sok porzeczkowy
    Ja witaminę C od początku ciąży biorę końska dawkę, bo jak dowiedziałam się o ciąży to był piątek a w niedzielę obudziłam się z mega chorym pęcherzem. No i byłam na noch’u i lekarz mi powiedział, że śmiało brać duże dawki witaminy C, że w żaden sposób nie zaszkodzi a przy pęcherzu na pewno pomoże :)
    Ale macie już duże dzieciaczki 🥹❤️ gratuluję spokojnych wizyt ❤️
    Ja widzę że po 3h dostaje wilczy apetyt i robię się słaba, dlatego gdziekolwiek teraz nie wychodzę to pakuje jedzonko 🙈 jakby nie patrzeć wchodzimy w 3 trymestr i zapotrzebowanie na kalorie robi się większe.

05.09. Pozytywny test 👶🏼
    16.09. Pęcherzyk ciążowy
    30.09. Zarodek 🥹❤️
    06.10. 19mm crl
    14.10. 2,25 cm crl
    31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
    12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
    15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
    30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
    7.01. - 411 gram 🥰
    02.02. - 806 gram 👧🏼
    preg.png
  • A_nulka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę na zastrzyk z immunoglobulin, będę w 29+2 tc.

Co do opryszczki to mi moja pani doktor polecała Zovirax Duo (maść)

18.09.2024 💔 poronienie zatrzymane 5tc

29.08.2025 ⏸️
    16.09.2025 CRL 7,7 mm, serduszko ❤️
    23.09.2025 CRL 1,29 cm ❤️
    7.10.2025 CRL 3 cm ❤️
    20.10.2025 CRL 5,3 cm ❤️
    28.10. prenatalne CRL 7,2 cm ❤️ zdrowy chłopiec 🩵
    2.12. Bobas 240g 🩵

22.12. II prenatalne

🙎🏽‍♀️ MTHFR, PAI-1, antykoagulant toczniowy, hashimoto
    🙎🏽‍♂️wszystko ok

preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Kurcze, ja zauważyłam, że czasem te żółte plamki wychodzą po czasie. Córki ubranka chowałam zupełnie bez żadnych plamek a jak je przeglądałam to większość ma zażółcenia.

A, no to by trochę wyjaśniało. U mnie większość moze nie, ale więcej niz zapamiętałam. 😅

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
‹‹ 36 37 38 39 40
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ