🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chodzę prywatnie do lekarza i próbowałam sobie załatwić zastrzyk gdzieś na nfz 😅 totalnie bez szans, albo nie podają, albo nie mają bo jest problem z dostępnością 🫣 więc będę musiała sama sobie go kupić i mi prowadzący poda na wizycie 🥲Sosenka93 wrote:Ale masz fajnie, że zrobił Ci na miejscu ten zastrzyk, super. Ja muszę kurde jeździć specjalnie w uj daleko 🙈
Super, że dzidzia zdrowa ♥️ Ciekawe jaka waga będzie finalnie. A mogę zapytać jak tygodniowo wychodzi? Ile dni do przodu biorąc pod uwagę wagę?👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
30.12 2 prenatalne - 460g ❤️
22.01 800g 😍
03.02 980g ❤️
26.02 USG 🙏
03.03 3 prenatalne 🙏

-
Acmvj wrote:Ja ostatnie USG miałam w 27+2 ( u mnie jest o tyle łatwiej, że liczymy po transferze, więc dokładnie wiemy ile dziecko ma) i miał 1219g, był w 75 percentyku. Cały czas gdzie o tydzień jest większy z USG. Zobaczymy ile dzisiaj będzie miał 😂 ja się cieszę, że ładnie rośnie, bo Jake częściej urodzę to przynajmniej dziecko o ciut większej masie.
To u mnie jest tak samo xd transfer 5.dniowej blastocysty 2 wrzesnia.
Ja mam normalnie nie regularne @, mi pani doktor wyliczyla jaką datę mam podawac gdy pytają xD.
Ja 26+3 i waga 1225g wiec zblizone.
Ja zamknieta w domu sporadycznie kogos widze. Przytylam 9kg od poczatku. Zostaly 3mce. Mam swiadomosc ze pod koniec waga bedzie rosla w oczach.
Nie wyobrazam sobie by komentowac czyjsc wyglad tak bezczelnie w ciazy. Ja nie lubie gdy ktos narusza moja strefe komfortu wiec jakby mnie ktos macal to bylby krzyk xd.
Ja jutro na 9 do poloznej, a 11:50 endokrynolog. Tam nie chce mi sie isc.
Wczoraj przyjechaly szafki do kuchni dodatkowe, juz oproznilan witryne i bede miec miejsce na bobasowe szmatki. I wgl.
Ja mam niestety za malą torbe jednak. Mohe rzexzy na teraz sie mieszczą ale jeszcze wlasnie takie rzeczy jak przekąski, podklady , wkladki, etc to duzo moejsca zajmuje.
Ssylvia ja mam termin na 21 maja i w teorii dojtor mowi ze cc moze mi zrobic dopiero 15 maja by bylo 39 tc, w razie wahan unormowanych z cisnieniem moze w 38 a w razie zagrozenia wiadomo zawsze wczesniej
Ja od 21 kwietnia chce byc gotowa.
Teraz chyba tylko wypiore pierwszy raz te wszystkie ubrania a pozniej drugi raz przeplucze z kurzu i ew chemii
Lila777 lubi tę wiadomość
-
Lavariavel wrote:To u mnie jest tak samo xd transfer 5.dniowej blastocysty 2 wrzesnia.
Ja mam normalnie nie regularne @, mi pani doktor wyliczyla jaką datę mam podawac gdy pytają xD.
Ja 26+3 i waga 1225g wiec zblizone.
Ja zamknieta w domu sporadycznie kogos widze. Przytylam 9kg od poczatku. Zostaly 3mce. Mam swiadomosc ze pod koniec waga bedzie rosla w oczach.
Nie wyobrazam sobie by komentowac czyjsc wyglad tak bezczelnie w ciazy. Ja nie lubie gdy ktos narusza moja strefe komfortu wiec jakby mnie ktos macal to bylby krzyk xd.
Ja jutro na 9 do poloznej, a 11:50 endokrynolog. Tam nie chce mi sie isc.
Wczoraj przyjechaly szafki do kuchni dodatkowe, juz oproznilan witryne i bede miec miejsce na bobasowe szmatki. I wgl.
Ja mam niestety za malą torbe jednak. Mohe rzexzy na teraz sie mieszczą ale jeszcze wlasnie takie rzeczy jak przekąski, podklady , wkladki, etc to duzo moejsca zajmuje.
Ssylvia ja mam termin na 21 maja i w teorii dojtor mowi ze cc moze mi zrobic dopiero 15 maja by bylo 39 tc, w razie wahan unormowanych z cisnieniem moze w 38 a w razie zagrozenia wiadomo zawsze wczesniej
Ja od 21 kwietnia chce byc gotowa.
Teraz chyba tylko wypiore pierwszy raz te wszystkie ubrania a pozniej drugi raz przeplucze z kurzu i ew chemii
Ja miesiączki mam regularne, ale transfer był poprzedzony sztuczna menopauzą, więc z terminu ostatniej miesiączki to już powinnam rodzić haha. Spożywkę muszę kupić sobie, ale to idzie to torby na walizkę. Wraz z dokumentami, ładowarką i telefonem i słuchawkami no i z lekami. Reszta już spakowana. Głowa spokojna. Mogę jechać na wizytę. Klasycznie stresuję się wydzieliną, bo jednak przy mojej ilości leków dopochwowych to ciężko ją ocenić, ale dzisiaj pani doktor zbada to będę albo w szpitalu albo spokojna, ale raczej mam dobre przeczucia.👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Właśnie wyszłam z wizyty, mały ma 1138 także kilogram przekroczony 😄Ogólnie wszystko w porządku, szyjka długa, mam brać więcej magnezu. Młody miednicowo ustawiony, ale powiedział że ja to wysoka jestem i po prostu ma też dużo miejsca do kręcenia się 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:21
Agat99, Sosenka93, dracaena, Acmvj, Lila777, Natt99, Piwonia37, Nicole123 lubią tę wiadomość
-
Karpatka95 wrote:Ja chodzę prywatnie do lekarza i próbowałam sobie załatwić zastrzyk gdzieś na nfz 😅 totalnie bez szans, albo nie podają, albo nie mają bo jest problem z dostępnością 🫣 więc będę musiała sama sobie go kupić i mi prowadzący poda na wizycie 🥲
O kurcze. Mój wypisał skierowanie do ambulatorium w szpitalu, w którym pracuje ale za darmo będzie to chociaż tyle.
Ile kosztuje taki zastrzyk? Nie dla każdej ciężarnej jest za free? -
Uff a już myślałam że mi hormony buzują i przesadzam.. ale na prawdę jest to irytujące. Tylko te kobiety takie wredne i wszystkie mamusie - żadna, która dzieci nie ma, nie skomentowała tak wrednie 😁
Gratulacje za udane wizyty! Ale duże te nasze dzieci! I cieszę się że chyba spadłam z moją pociechą z pierwszego miejsca wielkich dzieci uff haha
I wyobraźcie sobie że dziś rano kupiłam przewijak z Ikea za 100zl na olx ( czyli mam łóżeczko+przewijak nakładany na łóżeczko, przewijak zwykły i wózek ) ciuszków pełno, pampersy co w spadku dostałam, jeszcze wanienka mi została i dostawka do łóżka ( bo te łóżeczko co kupiłam to sama nie wiem czy wykorzystam od razu ). Te dostawki jeśli są na kółkach to spoko sprawa przejechać np z salonu do sypialni? Czy źle się tym jeździ?
Połowa Lutego a ja już z takim asortymentem, jestem z siebie dumna haha
Chociaż najbardziej mnie przeraża ta drobnica - dla mnie i maluszka 🤣 dalej nie wiem od czego zacząć te zakupy 🙈
Agat99, dracaena, Lavariavel, Acmvj, IT_Girl lubią tę wiadomość
1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
22.01 900g 🩷 25+3
12.02 1300g 🩷 28+3

-
Piwonia37 wrote:Ja również melduję się po wizycie.
To dopiero będzie akrobatka, nogi zarzucone na głowę, pępowina na twarzy 😄 znowu nici ze zdjęcia buźki bo cała zasłonięta 🙈. Najważniejsze, że wszystko jest w porządku, jesteśmy w 28+4, waga 1280g. Termin USG zgrywa się już z ostatnią miesiączką. Następna wizytę można zapisać na 23 marca 🙂. I jak już będą uaktualniane dane to i imię można dopisać Anastazja bo nie chciałam wcześniej głowy zawracać.
Piękne imię 😊
U nas bedzie Laura 🌻 proszę o dopisanie 🙂
Piwonia37, Acmvj, Lila777, Cavarathiel lubią tę wiadomość
-
Co do wyglądu to ja ostatnio usłyszałam od mojej szwagierki , że nawet łokcie mi przytyły 😅
Ja zawsze byłam szczuplejsza od niej i ona miała do mnie jakieś takie przytyki i teraz to już w ogóle ma pole do popisu. Ogólnie mam wywalone na jej komentarze ale obiecałam sobie, że zrobię jedną rzecz i to zrobiłam. Zawołałam koleżankę i powiedziałam żeby zrobiła nam zdjęcie brzuszków , mówiąc że w końcu w 6 miesiącu mam taki ja ona 🤓🫣 . Ona nie jest w ciąży żeby nie było ale zawsze miała brzuch taki ciążowy, więc postanowiłam odbić jej wieczne dogryzki z moim kierunku.
A zmieniając temat to dzisiaj nie wyszłam z domu nawet na minutę i leżę w łóżku bo coś pobolewa mnie brzuch. Pogadałam z chat gpt to mnie uspokoił, że takie pobolewanie się zdarza i wl kiedy ma mnie niepokoić.
A jutro mam badanie krzywej cukrowej i mąż kupił zwykłą glukozę bo nie było cytrynowej, więc jestem ciekawa jak to będzie 👀
Kassialka, Lavariavel, Acmvj, Lila777, Chmurka21, Nicole123, Cavarathiel lubią tę wiadomość
👱♀️32 lat - 👉Czynnik V Leiden 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨,👉 MTHFR 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, 👉PAI 1 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, problemy immunologiczne
👉Przeciwciała przeciw plemnikowe 𝐨𝐛𝐞𝐜𝐧𝐞
☘️Starania od 𝐬𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟎 r.
IUI - 03.2023r. ❌
PUNKCJA - 24 jajeczka ➡️14 komórek ➡️13 zarodków 5️⃣ dniowych .
1️⃣❄️IVF - 28.08.2024 r. ❌
2️⃣❄️IVF - 25.09.2024 r. ⏸️- 9 tc.💔
3️⃣❄️IVF - 17.02.2025r. BETA HCG👉8dpt -38, 10dpt -31⬇️❌
4️⃣❄️IVF - 10.06.2025r. - ❌
5️⃣❄️IVF - 11.08.2025 r. - ❌
6️⃣❄️IVF - 11.09.2025 - 8dpt - 68mIU/ml, 11dpt- 188mIU/ml, 13dpt - 423 mIU/ml
27dpt- jest ❤️
📅Histeroskopia , konsultacja z immunologiem
💊SMOFLIPID, accofil, encorton, clexane, acard

-
My też jesteśmy po prenatalnych. Wszystko ok
Na pewno będzie dziewczynka 🙂 raczej spora. Na ten moment mamy wagę 1350
niestety nie udało nam się złapać na zdjęciu buźki bo postanowiła się ułożyć plecakami ale mignęła nam na chwilkę
Agat99, Kassialka, Acmvj, Natt99, Lila777, IT_Girl, Nicole123 lubią tę wiadomość
-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
AniaB93 wrote:Co do wyglądu to ja ostatnio usłyszałam od mojej szwagierki , że nawet łokcie mi przytyły 😅
Ja zawsze byłam szczuplejsza od niej i ona miała do mnie jakieś takie przytyki i teraz to już w ogóle ma pole do popisu. Ogólnie mam wywalone na jej komentarze ale obiecałam sobie, że zrobię jedną rzecz i to zrobiłam. Zawołałam koleżankę i powiedziałam żeby zrobiła nam zdjęcie brzuszków , mówiąc że w końcu w 6 miesiącu mam taki ja ona 🤓🫣 . Ona nie jest w ciąży żeby nie było ale zawsze miała brzuch taki ciążowy, więc postanowiłam odbić jej wieczne dogryzki z moim kierunku.
A zmieniając temat to dzisiaj nie wyszłam z domu nawet na minutę i leżę w łóżku bo coś pobolewa mnie brzuch. Pogadałam z chat gpt to mnie uspokoił, że takie pobolewanie się zdarza i wl kiedy ma mnie niepokoić.
A jutro mam badanie krzywej cukrowej i mąż kupił zwykłą glukozę bo nie było cytrynowej, więc jestem ciekawa jak to będzie 👀
Dobra jestes xd ale jej musialo isc bokiem xd taka szwagierka to "skarb" . Wspolczuje. M9zesz do glukozy zwykla cytryne wziac i sok wycisnac:) to jest legalny sposob bo cytryna tylko zmienia smak.
Moja potencjalna córka tez miala mieć na imie Anastazja lub ewentualnie Wiktoria ( nasze zwyciestwo). Jako że jednak syn to chyba zostanie Maksymilian. Jedyne imie ktore mi sie podoba. Jeszcze ewentualnie Nikodem ale to zlamie moja zasade bo to sa imiona popularne teraz a nie chcialam tak xd. Moj pierworodny ma na imie Witold
nie spotkalam jeszcze u dziecka xd
Lila bo te wyprawki teraz to sie same kompletują. Wystarczy zacząć. Do mnie pisala znajoma co kupowalam od niej wozek że ma jeszcze dla mnie do oddania łózeczko turystyczne tylko materaz musze kupic( prawie nie uzywane bo u nich dzieci tez spia z rodzicami xd), pchacz, krzeselko do karmienia z ikea, i cos tam jeszcze znalazla. To mowie chociaz za tzw "pampersy".
Ja chce narazie kupic dostawke na te kilka miesiecy bo jest mniejsza i bardziej mobilna niz lóżeczko. Naiwnie mam nadzieje ze uda mi sie bobasa do lozeczka przyzwyczaic.
AniaB93 lubi tę wiadomość
-
U nas też na wizycie wszystko super. Szew dalej trzyma, młody jest dość wysoko, główką w dół. Dzisiaj z pomiarów wyszedł na 1450g. Pięknie pozował do filmików i zdjęć, choć przez chwilę próbował nam popsuć zabawę i zasłaniał się rękami haha. Pił sobie płyn owodniowy, stroił minki. Teraz czekamy na czwartkowe prenatalne i szczepienie na krztusiec. Lista badań na kolejną wizytę trochę szersza, powoli zaczynamy wykonywać badania potrzebne do porodu i do karmienia piersią 🥰 sprawdzimy też próby wątrobowe i mam w końcu zgodę na kąpiel w wannie 😍
Pulpecik pozdrawia
https://zapodaj.net/plik-TZX1FOiBVC
Agat99, Ania 93, Natt99, Kassialka, IT_Girl, AniaB93, Nicole123, Lavariavel, Cavarathiel, dracaena lubią tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
@Acmvj ale słodka buźka! Idealne pamiątkowe foto ❤️
@AniaB93 u mnie można było tylko tą zwykłą glukoza i mi bardzo smakowała więc trzymam kciuki żeby u Ciebie też tak było 😉
Co do imion to Anastazja też mi się bardzo podoba, a Laura to moja siostrzenica, dla dziewczynek całą listę mam pięknych imion 😜 a dla chłopca dalej nie mamy chociaż już bardzo naciskam męża żeby zdecydować, bo dochodzą mi tylko kolejne pomysły, teraz na prowadzenie wychodzi Feliks 😉
A walizki spakowanej niestety nie mam, bo nie mam w ogóle walizki w odpowiednim rozmiarze..
AniaB93 lubi tę wiadomość
-
Co do wagi maluszków to sobie właśnie z ciekawości spojrzałam na wymiary synka z poprzedniej ciąży i on był momentami nawet o 3 tygodnie większy niż z terminu z transferu . I większość czasu był w 90 percentylu no i też się taki duży i długi urodził 😛z plusów to od początku dobrze się go trzymało bo nie był takim okruszkiem. Dopiero teraz przystopował ze wzrostem i jak zaczął chodzić to przyrost wagi też zwolnił 😛 Teraz jego siostra zapowiada się malutka🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
Anastazja pozdrawia Anastazję 😁❤️❤️Piwonia37 wrote:Ja również melduję się po wizycie.
To dopiero będzie akrobatka, nogi zarzucone na głowę, pępowina na twarzy 😄 znowu nici ze zdjęcia buźki bo cała zasłonięta 🙈. Najważniejsze, że wszystko jest w porządku, jesteśmy w 28+4, waga 1280g. Termin USG zgrywa się już z ostatnią miesiączką. Następna wizytę można zapisać na 23 marca 🙂. I jak już będą uaktualniane dane to i imię można dopisać Anastazja bo nie chciałam wcześniej głowy zawracać.
Podopisywałam, jeśli bym coś kiedyś pominęła to proszę mnie szturchać 😜
Ile dzisiaj cudownych wiadomości, aż się ciepło an sercu robi. I jakie te nasze dzieciaczki już duże są!
Ja dzisiaj pojechałam umówić się na szczepienie na ksztuśca i mnie wzięli z zaskoczenia, bo od razu mnie zaszczepili 🙈Przynajmniej już mam z głowy 😁
Agat99, Acmvj, dracaena lubią tę wiadomość
Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ Adenomioza
◽ immunologia ❗
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
12+3 - I prenatalne 6,2cm
20+2 - 324g
21+1 - II prenatalne 424 g
24+2 - 629g
28+2 - 1235g

-
Hah, ja poproszę jeszcze o wpisanie wizyty na 10.03, bo to termin wizyty u prowadzącego. 😄
Noo, duże te dzieciaczki już. 😅
Z krztuścem liczę, że może się uda za jednym zamachem w przyszłym tygodniu jak będziemy jechali z młodą na kontrolne pobranie krwi. Wiem, że będzie mnie pielęgniarka w przychodni kwalifikować i że mają szczepionki na stanie. Z RSV na wizycie w marcu ginekolog da mi receptę i wtedy będę umawiać, zeby po 32tc zrobić w tym optymalnym przedziale (przy niskim ryzyku porodu przedwczesnego) dla szczepionki p/RSV.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 22:14
-