🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Kassialka piękny, malutki brzusio ❤️
Powodzenia na dzisiejszych wizytach 🥰
dracaena, Kassialka lubią tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie, lekarz powiedział 28 tydzień i zastrzyk immunoglobuliny na miejscu zrobiła mi położna więc mam już z głowy 😉 czyli faktycznie nie ma co się sugerować innymi, wszędzie to wygląda inaczej 😉
Maluch duży 1.3 kg 😜 ja mam +6kg od początku ciąży i lekarz powiedział, że no duże dziecko i może dojść do 4kg więc trochę mnie to stresuje.. ułożony miednicowo ale bardzo się kręci więc na spokojnie ma jeszcze czas się przestawić. Kolejna wizyta 10.03, a 3 prenatalne 11.03 ale nie będę już nic kombinować pójdę dzień po dniu.
Teraz siedzę w kolejce do endokrynologa, dzień wizyt mi się skumulował. Powodzenia pozostałym dziewczynom na wizytach!
Lila777, Kassialka, Ania 93, dracaena, Acmvj, IT_Girl, Natt99, Sosenka93, Nicole123, Cavarathiel lubią tę wiadomość
-
Agat99 super wiadomość! ❤️
Trzymam kciuki za resztę wizyt 😁
Jak mnie irytują znajome - widząc mnie patrzą prosto na brzuch nawet nie witając się leci pierwsze komentarz - ooo ale Cię wyjebało, ale już widać że jesteś w ciąży, ale masz paple, ale zaokrąglona jesteś - dosłownie zamiast się przywitać to od razu leci komentarz o moim wyglądzie - jedna ze znajomych ostatnio w sklepie mi bluzę podniosła do góry odsłaniając brzuch i mówiąc - gdzie Ty te dziecko chowasz tam 🤯 strasznie mnie to irytuje… żeby kobieta kobiecie… gdzieś ostatnio mi się wyświetlił fajny post żeby nie komentować wyglądu kobiety w ciąży, tak zdrowo opisane ale uciekło mi to.. jakie są wasze odczucia?
A dodam że mimo 7 miesiąca mam na prawdę chyba mały ten brzuch, przytyłam 4kg, więc te komentarze są tym bardziej złośliwe tak szczerze.. każda z nich chyba czeka aż będę wyglądać jak zapaśnik sumo 🙈🤣
Przepraszam za takie wylewanie żalów ale normalnie ostatnio bardzo mnie to irytuje..1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
22.01 900g 🩷 25+3
12.02 1300g 🩷 28+3

-
Lila777 wrote:Agat99 super wiadomość! ❤️
Jak mnie irytują znajome - widząc mnie patrzą prosto na brzuch nawet nie witając się leci pierwsze komentarz - ooo ale Cię wyjebało, ale już widać że jesteś w ciąży, ale masz paple, ale zaokrąglona jesteś - dosłownie zamiast się przywitać to od razu leci komentarz o moim wyglądzie - jedna ze znajomych ostatnio w sklepie mi bluzę podniosła do góry odsłaniając brzuch i mówiąc - gdzie Ty te dziecko chowasz tam 🤯 strasznie mnie to irytuje… żeby kobieta kobiecie… gdzieś ostatnio mi się wyświetlił fajny post żeby nie komentować wyglądu kobiety w ciąży, tak zdrowo opisane ale uciekło mi to.. jakie są wasze odczucia?
A dodam że mimo 7 miesiąca mam na prawdę chyba mały ten brzuch, przytyłam 4kg, więc te komentarze są tym bardziej złośliwe tak szczerze.. każda z nich chyba czeka aż będę wyglądać jak zapaśnik sumo 🙈🤣
Przepraszam za takie wylewanie żalów ale normalnie ostatnio bardzo mnie to irytuje..
Zdecydowanie to zlosliwe, te 4kg to malutko wiec na pewno wygladasz pięknie 🥰
Ja slysze tylko pozytywne komentarze na szczescie. Dzisiaj jestem w biurze i tak dobrze sie czuje bo wyszłam z domu, pomalowałam sie i tez brzusio taki fajny 😊
Lila777, Natt99, Agat99, Nicole123 lubią tę wiadomość
-
Ja już wyglądam trochę jak wieloryb, mam 11kg na plusie i niech sobie mówią co chcą. Ja wiem ile kosztowało mnie bycie w tym miejscu, w którym jestem i wiem, że dużo łatwiej będzie mi zrzucić te kilogramy niż kolejny raz być w ciąży. 😁
W ogóle dzisiaj stwierdziłam, że przed wizytą spakuję już walizkę, tak na dobre, nie tylko dla mnie. Na razie mam gotową część higieniczną na czas po porodzie 😂 druga część będzie z ubraniami, sztućcami, kosmetyczką i lekami. No i na to oddzielna torba z wodą z dziubkiem, soczkami i innymi przekąskami oraz z dokumentacją.
https://files.fm/u/c9dzw2rf9j
Lila777, Natt99, Lavariavel, Kassialka, iiaawaak, Nicole123 lubią tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Przepraszam za takie wylewanie żalów ale normalnie ostatnio bardzo mnie to irytuje..
Też by mnie to wkurzyło, bardzo nie lubię komentowania brzucha. Szczególnie, że pół życia diety i redukcje więc do tego większego się przyzwyczajam ciągle, więc dla mnie to trochę czuły punkt. I ja już z 11 kg na plusie, chociaż pilnuję jedzenia i staram się ruszać 🤷♀️ Widać taka genetyka. Co śmieszne właśnie tak po twarzy/nogach/ramionach nie widać, żebym przytyła więc poszło w brzuch i cycki 😂
Natt99, Lila777 lubią tę wiadomość
-
U mnie jeżeli zdarza się że ktoś komentuje mój wygląd/brzuch to pozytywnie, więc nie mam powodu żeby się denerwować. Ale ja jestem na zwolnieniu więc nie widzę się z ludźmi z pracy, a spotykam się z osobami które lubię. Toksyków już dawno wywaliłam ze swojego życia 😅Lila777 wrote:Agat99 super wiadomość! ❤️
Agat99, Natt99, Lila777 lubią tę wiadomość
👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
30.12 2 prenatalne - 460g ❤️
22.01 800g 😍
03.02 980g ❤️
26.02 USG 🙏
03.03 3 prenatalne 🙏

-
Ale wredne baby! Też jestem zdania, że nie należy komentować, nawet nikomu beż ciąży bym nie zwróciła uwagi, że przytył lub źle wygląda, a co dopiero kobiecie z pięknym brzuszkiem 😀
Ja musze iść zrobić nowe zdjęcie do dowodu, bo akurat zbliża mi się termin wymiany i pewnie na początku nie będę zadowolona z efektu ale no trudno, przez 10 kolejnych lat będę przynajmniej wspominać to zdjęcie jako pamiątkę z wymarzonej ciąży 😊
Lila777, iiaawaak lubią tę wiadomość
-
Agat99 wrote:Melduję się po wizycie, lekarz powiedział 28 tydzień i zastrzyk immunoglobuliny na miejscu zrobiła mi położna więc mam już z głowy 😉 czyli faktycznie nie ma co się sugerować innymi, wszędzie to wygląda inaczej 😉
Maluch duży 1.3 kg 😜 ja mam +6kg od początku ciąży i lekarz powiedział, że no duże dziecko i może dojść do 4kg więc trochę mnie to stresuje.. ułożony miednicowo ale bardzo się kręci więc na spokojnie ma jeszcze czas się przestawić. Kolejna wizyta 10.03, a 3 prenatalne 11.03 ale nie będę już nic kombinować pójdę dzień po dniu.
Teraz siedzę w kolejce do endokrynologa, dzień wizyt mi się skumulował. Powodzenia pozostałym dziewczynom na wizytach!
Ale masz fajnie, że zrobił Ci na miejscu ten zastrzyk, super. Ja muszę kurde jeździć specjalnie w uj daleko 🙈
Super, że dzidzia zdrowa ♥️ Ciekawe jaka waga będzie finalnie. A mogę zapytać jak tygodniowo wychodzi? Ile dni do przodu biorąc pod uwagę wagę?
Agat99 lubi tę wiadomość
-
Co za wieśniary! Nie przejmuj się ♥️
Lila777 lubi tę wiadomość
-
Agat99 dobrze, że z maluszkiem wszystko dobrze 😘 moja mała też często leży miednicowo albo poprzecznie, ale czuję w ciągu dnia jak się przewraca więc mają jeszcze czas 😁
Komentowania wyglądu czy ciazowego czy nie ciążowego bardzo nie lubię, chociaż dużo słyszę pozytywnych opinii to też się zdarzają takie, że na koniec to chyba wybuchnę a w ogóle to brzuch już na 8 miesiąc wygląda.
Agat99, Lila777 lubią tę wiadomość
-
Sosenka93 wrote:Co za wieśniary! Nie przejmuj się ♥️
No mnie najbardziej rozwaliło, że ktoś komuś pod bluzę zagląda🙈 naprawdę ciężko w to uwierzyć, pomijając komentarze to ja czy jestem w ciąży, czy poza ciążą to nie wyobrażam sobie, żeby ktoś mnie dotykał bez pozwolenia. Już w ogóle nie wyobrażam sobie, że ja kogoś mówiłabym dotykać 🙈
Agat99, Natt99, Lila777 lubią tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
03.2025- AIH ❌
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
14.08.2025 FET 5BA

-
Sosenka93 wrote:Ale masz fajnie, że zrobił Ci na miejscu ten zastrzyk, super. Ja muszę kurde jeździć specjalnie w uj daleko 🙈
Super, że dzidzia zdrowa ♥️ Ciekawe jaka waga będzie finalnie. A mogę zapytać jak tygodniowo wychodzi? Ile dni do przodu biorąc pod uwagę wagę?
Mój maluch już na prenatalnych był 10 dni do przodu dlatego mi zmienili termin w karcie ciąży i wg niego mam 27+3, a na dzisiejszym USG jeszcze większy 28+5. Więc w porównaniu do terminu z miesiączki to już ponad 3 tyg różnicy by było, boję się olbrzyma 😜
Sosenka93, Ania 93, Lila777 lubią tę wiadomość
-
Agat99 wrote:Mój maluch już na prenatalnych był 10 dni do przodu dlatego mi zmienili termin w karcie ciąży i wg niego mam 27+3, a na dzisiejszym USG jeszcze większy 28+5. Więc w porównaniu do terminu z miesiączki to już ponad 3 tyg różnicy by było, boję się olbrzyma 😜
Na kolejnej wizycie termin będzie na "wczoraj" 😁
Żartuje oczywiście, najważniejsze że wszystko w porządku i dzidzia zdrowa ♥️
Agat99 lubi tę wiadomość
-
Agat99 wrote:Mój maluch już na prenatalnych był 10 dni do przodu dlatego mi zmienili termin w karcie ciąży i wg niego mam 27+3, a na dzisiejszym USG jeszcze większy 28+5. Więc w porównaniu do terminu z miesiączki to już ponad 3 tyg różnicy by było, boję się olbrzyma 😜
Ja ostatnie USG miałam w 27+2 ( u mnie jest o tyle łatwiej, że liczymy po transferze, więc dokładnie wiemy ile dziecko ma) i miał 1219g, był w 75 percentyku. Cały czas gdzie o tydzień jest większy z USG. Zobaczymy ile dzisiaj będzie miał 😂 ja się cieszę, że ładnie rośnie, bo Jake częściej urodzę to przynajmniej dziecko o ciut większej masie.
Agat99, Lavariavel, Ania 93 lubią tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
03.2025- AIH ❌
14.08.2025 FET 5BA

-
Dziewczyny pytanko. Dzisiaj patrzyłam że mój termin 20 maja przypada na 40 tydzień .
Zawsze termin wyznaczają na 40
Tydzień tak ?
Według statystyk tylko 10% kobiet rodzi po 40 tygodniu. Naczęściej 38-39 tydzień.
1 maja skończę równo 37 tygodni, czyli nawet jak dziecko urodzi się w pierwszym tygodniu maja ( dwa - trzy tygodnie przed terminem) to będzie donoszone i będzie jak najbardziej poprawnie ?
Więc tak naprawdę w gotowości powinnam być już od pierwszych dni maja a nie myśleć że termin mam pod koniec maja ?
Lavariavel, Polczi5 lubią tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Od 37+0 jest ciąża donoszona, od 38+0 ciąża w terminieSsilvia wrote:Dziewczyny pytanko. Dzisiaj patrzyłam że mój termin 20 maja przypada na 40 tydzień .
Zawsze termin wyznaczają na 40
Tydzień tak ?
Według statystyk tylko 10% kobiet rodzi po 40 tygodniu. Naczęściej 38-39 tydzień.
1 maja skończę równo 37 tygodni, czyli nawet jak dziecko urodzi się w pierwszym tygodniu maja ( dwa - trzy tygodnie przed terminem) to będzie donoszone i będzie jak najbardziej poprawnie ?
Więc tak naprawdę w gotowości powinnam być już od pierwszych dni maja a nie myśleć że termin mam pod koniec maja ?
Ssilvia, Acmvj, Agat99, Lavariavel, Natt99 lubią tę wiadomość
-
Po wizycie. Wsio ok, nie ma się do czego przyczepic, wszystkie narządy sprawdzone. 😅 Około 1,2kg, siedzi miednicowo nadal i nadal jest ruchliwą panną. 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:16
Natt99, Karpatka95, Acmvj, Agat99, Ania 93, Lila777, Kassialka, Nicole123 lubią tę wiadomość
-
Ja również melduję się po wizycie.
To dopiero będzie akrobatka, nogi zarzucone na głowę, pępowina na twarzy 😄 znowu nici ze zdjęcia buźki bo cała zasłonięta 🙈. Najważniejsze, że wszystko jest w porządku, jesteśmy w 28+4, waga 1280g. Termin USG zgrywa się już z ostatnią miesiączką. Następna wizytę można zapisać na 23 marca 🙂. I jak już będą uaktualniane dane to i imię można dopisać Anastazja bo nie chciałam wcześniej głowy zawracać.
Natt99, Acmvj, dracaena, Agat99, Ania 93, Lila777, Kassialka, Nicole123, Cavarathiel lubią tę wiadomość