🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja śpię bezproblemowo. 😅 I korzystam z czasu, że córka generalnie przesypia noce. 🤣 Bo z maluchem już tak kolorowo nie będzie. Poranne wstawanie to moja zmora (zawsze i nadal), ale z dzieckiem mus, pocieszam się, że pewnie nadejdą czasy, że to ja będę musiała budzić dzieci. 😂
Lila, z fotelikiem idzie łatwiej, bo w sklepie doradzą, i tych opcji nie ma finalnie aż tak dużo jak sie określi wymagania, ale wózek to jest wyzwanie, prawda. 😅 Zwłaszcza przy pierwszym dziecku.
Lila777 lubi tę wiadomość
-
Ciężko mi powiedzieć jak śpię 😅 Z jednej strony zasypiam bezproblemowo o dowolnej porze dnia i nocy. Ale z drugiej strony w nocy bardzo często się budzę na siku albo tak mnie boli biodro że muszę się obrócić 🫣. Póki mogę sobie zrobić drzemkę w ciągu dnia to mimo wszystko czuję się dobrze z taką ilością/jakością snu👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
30.12 2 prenatalne - 460g ❤️
22.01 800g 😍
03.03 3 prenatalne 🙏

-
Lila777 wrote:Ja zaczęłam przeglądać foteliki i wózki i… tego przecież jest cała masa 🤣 dużo śpicie teraz ?
Ja nie dość że zasnąć nie mogę, to budzę się w nocy na siku i ogólnie mało śpię.. dziś od 4 już się męczę.. a nie odsypiam tego w dzień. Do tego piesek przytulasek mnie budzi, raz ryje nosem żeby wepchać się pod kołdrę a za chwilę mu ciepło i wychodzi. Jak tylko kot usłyszy że nie śpię, to od razu przychodzi i mrauczy. Przygotowanie do wstawania nocnego na pełnym. Pomyśleć że przez najbliższe dwa lata tak może to wyglądać haha
Ogólnie śpię całkiem ok, ale kilka razy w nocy się budzę tak czy siak i przynajmniej raz na siku 😂 W dzień nie robię drzemek, nigdy nie robiłam bo zawsze miałam wrażenie, że potem jestem jeszcze bardziej zmęczona.
A co do wózków to cóż, trzeba po prostu się do czegoś przekonać. Teraz jeszcze wychodzą nowe modele w nowym roku więc wybór jeszcze większy 😄 Ale przynajmniej to mam już za sobą. A jeśli chodzi o fotelik to w sklepach zazwyczaj coś mogą polecić i dopasować do samochodu, my właśnie planujemy w tym tygodniu kupić. 😉
-
To zazdroszczę Wam spania 😄 ja zawsze miałam z tym problem, chwilę był spokój jak brałam tabletki na mdłości - działały cudownie nasennie przy okazji i czułam się wypoczęta. A teraz… 😵💫
Plus te sikanie - dziś 8 razy naliczyłam 🙈
Fotelik mój brat możliwe że mi da - CYBEX Cloud jakiś tam - taki niby najlepszy, ale wiem że do tego bazę trzeba kupić i podobno ona nie nada się do każdego auta ? Ja dużo busami jeżdżę, mało osobówkami, muszę to przymierzyć.1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
22.01 900g 🩷 25+3

-
Ja już przynajmniej wiem w co lubię ubierać dzieci, a czego nie cierpię, więc plus taki. 🙂
Zastanawiam się jaka będzie pogoda w maju, termin na koniec, ale jeśli CC to pewnie będzie wcześniej rozwiązanie. I tak właśnie nie wiem czy kupić bawełniany komplecik dzianinowy by ubrać małą na wyjście czy na spacery na body i leginsy, ale chyba kupię, nawet na chłodniejsze wieczory. Nie wiem jedynie czy 56 czy 62. -
O jejku, ja mogę spać i spać, szczególnie w weekendy. W tygodniu jeszcze pobudki o 6:00 do pracy, więc chyba organizm w weekendy postanawia sobie „odbić” 😂
Jeżeli chodzi o wózek to ja pierwotnie byłam nastawiona na venicci claro - III piętro bez windy, a on lekki. Jak pojechaliśmy pooglądać wózki to jednak wykonanie cybexa a venicci się znacząco różni - wiadomo, że stąd waga stelaża, ale jednak amortyzacja, grubość itd. No i chyba stanie na cybexie balios s. Teraz tylko znaleźć go w dobrej cenie 🫣
Wyprawkę apteczną zamówiłam - dostałam kilka list od „dzieciatych” koleżanek.
wszystkie praktycznie pokrywają się z tym, co wrzuciły tutaj dziewczyny. U mnie duży nacisk koleżanki radziły położyć na to, co dla mnie po - ginexid, lanolina (podobno koniecznie Lansinoh), butelka do podmywania, kompresy multi-mam. A tak to klasyka - podkłady, butelka, gaziki, waciki itp. Co mnie zaskoczyło to spora część rzeczy była taniej na drmax niż na gemini - do tego po dołączeniu do newslettera można dostać -10% na drmax, więc wychodziło o jakieś 30-40 zł taniej. 
Dziewczyny, czy będziecie korzystać z położnych w swoich POZ? Czy zgłaszałyście już im, że jesteście w ciąży?27.05.2026 🧑🧑🧒 -
Ja generalnie większość czasu jestem zmęczona więc zasypiam bez problemu. W ciągu dnia jak mam możliwość też robię drzemkę. Jedyny mankament to nocne wstawanie do ubikacji. Jak przy tym obudzi się na chwilkę mój synek to później ja mam 1-2 godziny bezsenne( on zasypia szybko ale ja się rozbudzam)-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -