🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja śpię bezproblemowo. 😅 I korzystam z czasu, że córka generalnie przesypia noce. 🤣 Bo z maluchem już tak kolorowo nie będzie. Poranne wstawanie to moja zmora (zawsze i nadal), ale z dzieckiem mus, pocieszam się, że pewnie nadejdą czasy, że to ja będę musiała budzić dzieci. 😂
Lila, z fotelikiem idzie łatwiej, bo w sklepie doradzą, i tych opcji nie ma finalnie aż tak dużo jak sie określi wymagania, ale wózek to jest wyzwanie, prawda. 😅 Zwłaszcza przy pierwszym dziecku.
Lila777, Natt99 lubią tę wiadomość
-
Ciężko mi powiedzieć jak śpię 😅 Z jednej strony zasypiam bezproblemowo o dowolnej porze dnia i nocy. Ale z drugiej strony w nocy bardzo często się budzę na siku albo tak mnie boli biodro że muszę się obrócić 🫣. Póki mogę sobie zrobić drzemkę w ciągu dnia to mimo wszystko czuję się dobrze z taką ilością/jakością snu👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska ❤️
17.11 128g Czekamy na synka 🩵
15.12 300g
27.12 426g
30.12 2 prenatalne - 460g
22.01 800g
03.02 980g
03.03 3 prenatalne - 1660g

-
Lila777 wrote:Ja zaczęłam przeglądać foteliki i wózki i… tego przecież jest cała masa 🤣 dużo śpicie teraz ?
Ja nie dość że zasnąć nie mogę, to budzę się w nocy na siku i ogólnie mało śpię.. dziś od 4 już się męczę.. a nie odsypiam tego w dzień. Do tego piesek przytulasek mnie budzi, raz ryje nosem żeby wepchać się pod kołdrę a za chwilę mu ciepło i wychodzi. Jak tylko kot usłyszy że nie śpię, to od razu przychodzi i mrauczy. Przygotowanie do wstawania nocnego na pełnym. Pomyśleć że przez najbliższe dwa lata tak może to wyglądać haha
Ogólnie śpię całkiem ok, ale kilka razy w nocy się budzę tak czy siak i przynajmniej raz na siku 😂 W dzień nie robię drzemek, nigdy nie robiłam bo zawsze miałam wrażenie, że potem jestem jeszcze bardziej zmęczona.
A co do wózków to cóż, trzeba po prostu się do czegoś przekonać. Teraz jeszcze wychodzą nowe modele w nowym roku więc wybór jeszcze większy 😄 Ale przynajmniej to mam już za sobą. A jeśli chodzi o fotelik to w sklepach zazwyczaj coś mogą polecić i dopasować do samochodu, my właśnie planujemy w tym tygodniu kupić. 😉
-
To zazdroszczę Wam spania 😄 ja zawsze miałam z tym problem, chwilę był spokój jak brałam tabletki na mdłości - działały cudownie nasennie przy okazji i czułam się wypoczęta. A teraz… 😵💫
Plus te sikanie - dziś 8 razy naliczyłam 🙈
Fotelik mój brat możliwe że mi da - CYBEX Cloud jakiś tam - taki niby najlepszy, ale wiem że do tego bazę trzeba kupić i podobno ona nie nada się do każdego auta ? Ja dużo busami jeżdżę, mało osobówkami, muszę to przymierzyć.1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
22.01 900g 🩷 25+3
12.02 1300g 🩷 28+3

-
Ja już przynajmniej wiem w co lubię ubierać dzieci, a czego nie cierpię, więc plus taki. 🙂
Zastanawiam się jaka będzie pogoda w maju, termin na koniec, ale jeśli CC to pewnie będzie wcześniej rozwiązanie. I tak właśnie nie wiem czy kupić bawełniany komplecik dzianinowy by ubrać małą na wyjście czy na spacery na body i leginsy, ale chyba kupię, nawet na chłodniejsze wieczory. Nie wiem jedynie czy 56 czy 62.
Lavariavel lubi tę wiadomość
-
O jejku, ja mogę spać i spać, szczególnie w weekendy. W tygodniu jeszcze pobudki o 6:00 do pracy, więc chyba organizm w weekendy postanawia sobie „odbić” 😂
Jeżeli chodzi o wózek to ja pierwotnie byłam nastawiona na venicci claro - III piętro bez windy, a on lekki. Jak pojechaliśmy pooglądać wózki to jednak wykonanie cybexa a venicci się znacząco różni - wiadomo, że stąd waga stelaża, ale jednak amortyzacja, grubość itd. No i chyba stanie na cybexie balios s. Teraz tylko znaleźć go w dobrej cenie 🫣
Wyprawkę apteczną zamówiłam - dostałam kilka list od „dzieciatych” koleżanek.
wszystkie praktycznie pokrywają się z tym, co wrzuciły tutaj dziewczyny. U mnie duży nacisk koleżanki radziły położyć na to, co dla mnie po - ginexid, lanolina (podobno koniecznie Lansinoh), butelka do podmywania, kompresy multi-mam. A tak to klasyka - podkłady, butelka, gaziki, waciki itp. Co mnie zaskoczyło to spora część rzeczy była taniej na drmax niż na gemini - do tego po dołączeniu do newslettera można dostać -10% na drmax, więc wychodziło o jakieś 30-40 zł taniej. 
Dziewczyny, czy będziecie korzystać z położnych w swoich POZ? Czy zgłaszałyście już im, że jesteście w ciąży?
Lavariavel lubi tę wiadomość
27.05.2026 🧑🧑🧒 -
Ja generalnie większość czasu jestem zmęczona więc zasypiam bez problemu. W ciągu dnia jak mam możliwość też robię drzemkę. Jedyny mankament to nocne wstawanie do ubikacji. Jak przy tym obudzi się na chwilkę mój synek to później ja mam 1-2 godziny bezsenne( on zasypia szybko ale ja się rozbudzam)-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
https://zapodaj.net/plik-rPkqVx35Am
https://zapodaj.net/plik-DzbLnEfSrU
https://zapodaj.net/plik-TxUqVdcbxj
Trochę moich zdobyczy 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 15:31
Cavarathiel, Lila777, dracaena, Agat99, Nicole123, Natt99, S. Frytka, Lavariavel, Firest, Kassialka, Monika33 lubią tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Firest tak, taki znacznik🌻 by mi mega ułatwił, ale z drugiej strony nie każda z nas o tym pamięta i boję się, że wtedy się rozleniwię i przestanę wychwytywać 😁 Czy z takim znacznikiem czy bez to pewnie i tak raz na jakiś czas coś przegapię (za co ogromnie przepraszam!) i wtedy po prostu ogromna prośba do wszystkich, by się po prostu przypomnieć jeszcze raz.
Lila777 Ja śpię ostatnio różnie. Albo są dni, że nie mogę zasnąć do 1 i ogólnie średnio mi się śpi, albo zasypiam od razu i śpię bez problemu do 10 (z tuptaniem na siku ofc) 🙈
Ja też przerabiam szkołę rodzenia z zaufaj położnej i jest całkiem spoko. Tam jest też w plikach do ściągnięcia gotowa lista wyprawkowa i dużo przydatnych info o polecanych smoczkach, butelkach itp
Lila777, Firest lubią tę wiadomość
Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ Adenomioza
◽ immunologia ❗
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
12+3 - I prenatalne 6,2cm
20+2 - 324g
21+1 - II prenatalne 424 g
24+2 - 629g
28+2 - 1235g
31+2 - 1729g

-
Jak robicie online szkołę rodzenia to już odpuszczacie chodzenie stacjonarnie?1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
22.01 900g 🩷 25+3
12.02 1300g 🩷 28+3

-
Ja dodatkowo chodzę stacjonarnie, ale raczej tylko ze względu na zwiedzanie szpitala które oferują😅Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ Adenomioza
◽ immunologia ❗
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
12+3 - I prenatalne 6,2cm
20+2 - 324g
21+1 - II prenatalne 424 g
24+2 - 629g
28+2 - 1235g
31+2 - 1729g

-
Ja uważam, że fajna, stacjonarna szkoła rodzenia jest warta uwagi. U mnie są różne zajęcia z fizjo, doradcą laktacyjnym. Można wiele rzeczy przećwiczyć i błędy korygowane są na bieżąco.
Zawsze można poznać mamy na podanym etapie, później często są organizowane różne spotkania np. z chustonoszenia jak stworzy się malutką społeczność.
Ja decyduję się chociaż na te 4 indywidualne spotkania z położną. Fajnie będzie się poznać, poćwiczyć. Będzie łatwiej później się otworzyć na wizytach patronażowych.
dracaena, Lavariavel lubią tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Acmvj też tak uważam.
Nie wykupuję od ZP, mam super szkołę rodzenia stacjonarnie, z aktualną wiedzą, etc. W pierwszej ciąży tak samo, wtedy chodziłam na więcej zajęć, teraz pójdę głównie przypominająco na okołolaktacyjne tematy (część z początków wypadla z głowy + byłam tylko kp, nie pamiętam już wszystkiego związanego z odciąganiem, mieszaniem porcji pokarmu itp.), może na jakieś wyprawkowe też, posłuchać czy coś się zmieniło. 😊 Dziewczyny u nas robią nawet spotkania z psychologiem odnośnie emocji mamy, itd.
Natomiast rozważam Momamę lub coś w ten deseń (Izabela Dembińska? może) na ćwiczenia - ciężko o zajęcia w okolicy na które mogłabym iść z 3-latką. 😅 W domu to ona ze mną pewnie będzie ćwiczyć. 😅 Ktoś coś poleca?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 16:37
-
Hej dziewczyny, dalej przeżywam pierwszą stronkę 😅 mega przydatne informacje 🫶🏼
Ja wczoraj odebrałam od rodziny ciuszki i tyle tego mam, że masakra 😂 ale cieszę się, choć i tak dokupię coś „w moim guście” 😁
Moja mała tak szaleje, w nocy się obudziłam i nie spałam z ponad godzinę i zaczęłam się głaskać po brzuchu i tak się ożywiła, że potem przez kopy spać nie mogłam haha🥰 jednak jest coś w tym, że więź można zbudować już przez brzuszek, mam wrażenie że ona czuje że to ja ją dotykam przez brzuch 🥹 na nikogo innego dotyk tak nie reaguje.
Ja poluję w dalszym ciągu na mebelki z olx, bo nienawidzę bałaganu i już wszystko piorę, prasuję i chcę mieć to poukładane 🙈
Firest, dracaena, Cavarathiel, iiaawaak lubią tę wiadomość
05.09. Pozytywny test 👶🏼
16.09. Pęcherzyk ciążowy
30.09. Zarodek 🥹❤️
06.10. 19mm crl
14.10. 2,25 cm crl
31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
7.01. - 411 gram 🥰
02.02. - 806 gram 👧🏼
25.02. - 1260 gram 🫶🏼
03.03. - III prenatalne - 1504 gram zdrowej dziewczynki 🩷

-
Ja naleze do teamu nie wyspanych. O ile w pierwszym trymestrze spalam jak zabita i nie mialam problemu nawet pol dnia w ciagu dnia do spac to teraz bieda.
Czesto sie budze w nocy, do tego leki co 8h czyli 22 i 6 rano wypada wiec pozno spac a rano budzik na leki. Czasem zasne odrazu a czasami koniec spania szczegolnie jak syn do szkoly wroci po feriach.
A teraz juz w dzien nie spie chyba ze tak jak ostatnie jezdzilismy troche to wrócilam zmeczona. Ten sen nie jest wydajny.
Ja nie korzystam ze szkoly rodzenia, musze ode zwać sie do poloznej mojej już. Chcialabym sobie troche odswiezyc wiedze.
Na wyprawke o dziwo nie mam juz cisnienia. Mam nadziwje ze w koncu bede mogla wyjsc z domu, pospacerowac po lumpach, sklepach i wgl z domu czesciej wychodzic. Jednak na ten moment słabo to widzę bo maly spacer i brzuch twardy się robi
staram sie ograniczac nospe juz kilka dni ale raczej bede mysiala brac. Niestety nie jestem zbyt chodzaca.
-
Ja się już tyle naczytałam i naoglądałam z zaufaj położnej i jeszcze z innych kanałów YT, że powoli też się zastanawiam, czy mi ta szkoła stacjonarna potrzebna. Już wyrobiłam sobie pewne opinie i schematy działania w głowie i nie chcę, by mi pomieszali 😄Lila777 wrote:Jak robicie online szkołę rodzenia to już odpuszczacie chodzenie stacjonarnie?
Ale raczej pójdziemy, bo liczę na to, że tam pokażą w realu jak te różne pozycje porodowe przyjmować i jak partner może pomóc w porodzie, po porodzie. Nawet i zmiana pieluchy na lalce chyba się przyda - nigdy nie mieliśmy do czynienia z tym😉 Poza tym jeśli nie pójdziemy na stacjonarną szkołę, to mąż będzie mial zerową wiedzę teoretyczną, więc głównie przez wzgląd na niego chce iść 👩🏻❤️👨🏻😉
Lila777 lubi tę wiadomość
👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
Ja też mam wrażenie, że już jest kontakt z maleństwem ☺️ Czasem jak jest mocno aktywne i się brzuszek naciśnie tak punktowo w jednym konkretnym miejscu, to zaraz potrafi w podobnym miejscu oddać🤭Natt99 wrote:Moja mała tak szaleje, w nocy się obudziłam i nie spałam z ponad godzinę i zaczęłam się głaskać po brzuchu i tak się ożywiła, że potem przez kopy spać nie mogłam haha🥰 jednak jest coś w tym, że więź można zbudować już przez brzuszek, mam wrażenie że ona czuje że to ja ją dotykam przez brzuch 🥹 na nikogo innego dotyk tak nie reaguje.
Natt99 lubi tę wiadomość
👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
Tez mam wykupioną szkołę rodzenia na zaufaj położnej ale jeszcze nie oglądałam tego. Stacjonarnie też idę, przede wszystkim dlatego żeby zobaczyć szpital i chcę, żeby mąż też właśnie miał okazję pochodzić 😉
-
Witam się z Wami w nowym wątku i po mojej dłuższej nieobecności! Super ta pierwsza strona wygląda, bardzo przejrzyście 😊
Nadrobiłam Was w końcu (a trochę mi to zajęło 😁) i widzę, że tematy wyprawkowe pełną parą - listy wyprawkowe, które tu wrzuciłyście są super, ja swoją też już coraz bardziej regularnie uzupełniam i część rzeczy już mam, w tym już chyba komplet ubranek (staram się trzymać wersji minimalistycznej, bo nie wiem jak duży się Bobas urodzi i najwyżej dokupię na bieżąco). Plus czekamy aż odpuszczą mrozy, bo jeszcze chcemy odmalować mieszkanie i wtedy w końcu kupimy komodę i będzie można to wszystko zacząć układać 🥰 wózka i fotelika też jeszcze nie mamy, muszę obejrzeć stacjonarnie, bo przez internet to wszystko wydaje mi się bardzo podobne i ciężko się zdecydować. Tak samo dalej nie wiem co z łóżeczkiem, ale chyba postawimy na dostawkę Lionelo Thomi Plus 5w1 - może któraś z Was się na nią zdecydowała?
Ja też korzystam ze szkoły rodzenia Zaufaj Położnej i bardzo mi się podoba, ale stacjonarnie też idziemy do szpitala, w którym planuję rodzić - liczę na „zwiedzanie” i poznanie większej części personelu 😊 no i dodatkowo 2 wizyty u położnej środowiskowej.
III prenatalne będziemy robić, ale dowiem się we wtorek na wizycie czy dostanę skierowanie (podobno jest taka opcja) czy pójdziemy tylko prywatnie. Na pewno chcę prywatnie i dostać ostatnie już nagranie i zdjęcia w 3D 🥰 u mnie wizyta prywatna to koszt 450 zł
Śliczne macie brzuszki jak tak oglądałam zdjęcia 😍 ja się zaliczam do teamu tych większych i robi mi się już coraz ciężej, trochę mnie to przeraża, bo jednak dalej bite 3 miesiące przed nami, do tego dopadło mnie przeziębienie no ale czego się nie zniesie dla ukochanego dzieciątka 🥰
Co do spania to u mnie nie jest źle, ale nocne kursowanie do łazienki praktycznie za każdym razem wybudza synka i potem jest impreza w brzuchu a jakoś nie mogę spać jak on tak szaleje 😁 ale uwielbiam tą jego aktywność i mam wrażenie, że już coraz bardziej reaguje na dotyk przez brzuch i odpowiada ❤️
S. Frytka, Lila777, Natt99, Lavariavel lubią tę wiadomość
18.09.2024 💔 poronienie zatrzymane 5tc
29.08.2025 ⏸️
16.09.2025 CRL 7,7 mm, serduszko ❤️
23.09.2025 CRL 1,29 cm ❤️
7.10.2025 CRL 3 cm ❤️
20.10.2025 CRL 5,3 cm ❤️
28.10. prenatalne CRL 7,2 cm ❤️ zdrowy chłopiec 🩵
2.12. Bobas 240g 🩵
22.12. II prenatalne
🙎🏽♀️ MTHFR, PAI-1, antykoagulant toczniowy, hashimoto
🙎🏽♂️wszystko ok

-
Ja mam w planach CC, więc część zajęć odpadnie. Ale właśnie obsługa maluszka, karmienie piersią i inne takie chętnie bym zaliczyła z mężem oczywiście. On nigdy na rękach noworodka nie miał, nie przepadaliśmy oboje za takimi mega małymi maluszkami - ale swoje to wiadomo ❤️ już człowiek kocha całym sercem.
U mnie odpada szkoła rodzenia w mieście, w którym mam zaplanowany poród, bo to 30km w jedną stronę i nie wyobrażam sobie tam dojeżdżać na zajęcia , tym bardziej że nadal dużo pracuję i zwyczajnie czasu na to nie ma. A u nas znalazłam aż jedną - będę tam dzwonić, ale położnej od nich nie biorę, bo dwa domy dalej mieszka położna która jest bardzo polecana 😁 i się odrobinkę znamy.
Natt99, Lavariavel lubią tę wiadomość
1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
22.01 900g 🩷 25+3
12.02 1300g 🩷 28+3