🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Kilogram to takie moje pierwsze wow z pierwszej ciąży. 😁
Tez mam problem z bólem, czuję w pośladku, ale to pewnie coś wyżej się dzieje. 😬 Fizjo zaplanować muszę na luty. 😬 Najgorzej po leżeniu, bo w ciągu dnia jest ok. A jak usypiam młodą to wstaję jak połamana.
Piłkę muszę wygrzebać, bo mam, ale miała spuszczone powietrze. 🤣 -
Ja naprawde Was podziwiam i te wyprawki. Ja naprawde nie mam ochoty. Przegladam te rozne oferty, listy, strony i mam wrazenie ze tego jest za duzo. Wiem ze zamowic jest niby wygodniej i taniej ale ja lubie pomacac fizycznie i zobaczyc czy cos sie nadaje.
Chyba jednak zaczne od wyprawki dla siebie do szpitala. Teraz brzuch mi tak poszedl ze koszule do szpitala mam na styk. Przypomnijcie skad polecacie? Musze zamowic w razie jakby jakas wizyta sie nie planowa trafila -
Lavariavel wrote:Ja naprawde Was podziwiam i te wyprawki. Ja naprawde nie mam ochoty. Przegladam te rozne oferty, listy, strony i mam wrazenie ze tego jest za duzo. Wiem ze zamowic jest niby wygodniej i taniej ale ja lubie pomacac fizycznie i zobaczyc czy cos sie nadaje.
Chyba jednak zaczne od wyprawki dla siebie do szpitala. Teraz brzuch mi tak poszedl ze koszule do szpitala mam na styk. Przypomnijcie skad polecacie? Musze zamowic w razie jakby jakas wizyta sie nie planowa trafila
Ja kupiłam polecaną tutaj przez jedną z dziewczyn (dziękuję ♥️ ) z allegro. Uważam, że super jakość a cena bardzo atrakcyjna, długość ok, ładne intensywne kolory. Kupiłam butelkową zieleń. W planie mam jeszcze granatową i czerwoną 🙂
Niestety nie mogę wkleić linka do oferty ale wystarczy wpisać "Koszula ABIGAIL nocna ciążowa do karmienia piersią L/XL" i powinno wyskoczyć 🙂
Widziałam, że sprzedający ma w ofercie jeszcze leginsy ciążowe i też mam w koszyku 🙂
Lavariavel lubi tę wiadomość
-
Nicole123 wrote:Dla mnie najlepsze są te bambusowe kocyki z colorstories. Mam dwa i używamy już od urodzenia synka ,mimo wielokrotnego prania nie ma na nich żadnych śladów użytkowania . Plus mają fajną wielkość
Dziękuję, patrzyłam na ten sklep i chyba się zdecyduje na niebieski bambusowy, piękne są ! 😍
Nicole123 lubi tę wiadomość
-
A_nulka wrote:Ja melduję się po dzisiejszej wizycie, Bobas już waży 995 g 🥹💙 wszystkie wyniki w normie, cukrzycy ciążowej nie mam (a stresowało mnie to, bo po wypiciu glukozy prawie zemdlałam), za 3 tyg idę na podanie immunoglobuliny.
Jednocześnie proszę o wpisanie mnie na 2 marca na III badanie prenatalne 🌻😊
Jaki już duży dzieć 😍😍😍 Wow 🥹
A_nulka lubi tę wiadomość
-
Ja dziewczyny mam wizytę jutro tj. 28.01
U mnie będzie chłopak🩵- jak coś do kalendarium 🙂
A co do koszuli, ja ostatnio sobie zamówiłam z SHEIN za 31 zł koszule i jest na prawdę spoko 👌
Wstawiam wam poniżej zdjęcie z aukcji i jakiejś dziewczyny co dodała w recenzji bo nie chce mi się robić samej sobie 😅
https://zapodaj.net/plik-MCH1trXV1u
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 14:41
Lila777, Agat99, Natt99, Lavariavel, A_nulka lubią tę wiadomość
👱♀️32 lat - 👉Czynnik V Leiden 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨,👉 MTHFR 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, 👉PAI 1 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, problemy immunologiczne
👉Przeciwciała przeciw plemnikowe 𝐨𝐛𝐞𝐜𝐧𝐞
☘️Starania od 𝐬𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟎 r.
IUI - 03.2023r. ❌
PUNKCJA - 24 jajeczka ➡️14 komórek ➡️13 zarodków 5️⃣ dniowych .
1️⃣❄️IVF - 28.08.2024 r. ❌
2️⃣❄️IVF - 25.09.2024 r. ⏸️- 9 tc.💔
3️⃣❄️IVF - 17.02.2025r. BETA HCG👉8dpt -38, 10dpt -31⬇️❌
4️⃣❄️IVF - 10.06.2025r. - ❌
5️⃣❄️IVF - 11.08.2025 r. - ❌
6️⃣❄️IVF - 11.09.2025 - 8dpt - 68mIU/ml, 11dpt- 188mIU/ml, 13dpt - 423 mIU/ml
27dpt- jest ❤️
📅Histeroskopia , konsultacja z immunologiem
💊SMOFLIPID, accofil, encorton, clexane, acard

-
A_nulka wrote:Ja melduję się po dzisiejszej wizycie, Bobas już waży 995 g 🥹💙 wszystkie wyniki w normie, cukrzycy ciążowej nie mam (a stresowało mnie to, bo po wypiciu glukozy prawie zemdlałam), za 3 tyg idę na podanie immunoglobuliny.
Jednocześnie proszę o wpisanie mnie na 2 marca na III badanie prenatalne 🌻😊
Kurcze, to mój 764g to jednak jest jeszcze kurczak, a wydawało mi się, że taki wielki ! Ja miałam dzisiaj iść na krzywą, ale nie dałam rady wstać, więc idę jutro i też mam 2 marca III prenatalne
Kassialka, A_nulka lubią tę wiadomość
-
A_nulka wrote:Ja melduję się po dzisiejszej wizycie, Bobas już waży 995 g 🥹💙
Gratulacje za wizytę ! No już kawał chłopaka 💙
A ja się pochwalę - zapisałam się na szkołę rodzenia i jestem z siebie dumna że w końcu to ogarnęłam haha
W czwartek jadę się zapisać do położnej 😁
To jest wszystko takie obce dla człowieka, nie wiadomo co jak i gdzie załatwiać. Część zajęć będą u mnie w mieście a część w innym, są też jakieś webinary online i to z NFZ wszystko. Dostałam książeczkę i jakieś próbki kremów oraz ulotki 😊
Sosenka93, Agat99, A_nulka lubią tę wiadomość
1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
22.01 900g 🩷 25+3

-
AniaB93 wrote:Ja dziewczyny mam wizytę jutro tj. 28.01
U mnie będzie chłopak🩵- jak coś do kalendarium 🙂
A co do koszuli, ja ostatnio sobie zamówiłam z SHEIN za 31 zł koszule i jest na prawdę spoko 👌
Wstawiam wam poniżej zdjęcie z aukcji i jakiejś dziewczyny co dodała w recenzji bo nie chce mi się robić samej sobie 😅
https://zapodaj.net/plik-MCH1trXV1u
Ładna 🙂 Ale wolę dłuższe 😁
Powodzenia na wizycie 😍 Daj znać ile maluszek waży, idziemy podobnie z terminem z tego co widzę 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 15:23
-
Tak ta koszula ABIGAIL jest super, bawełna z elastanem. Nie wiem jedynie czy większej nie zamówię, bo teoretycznie miejsce jest, ale koszula to lepiej jak luzniejsza.
dracaena lubi tę wiadomość
-
ami_ami wrote:Tak ta koszula ABIGAIL jest super, bawełna z elastanem. Nie wiem jedynie czy większej nie zamówię, bo teoretycznie miejsce jest, ale koszula to lepiej jak luzniejsza.
Ja właśnie poczytałam opinie i zamówiłam sobie większą 😁 -
Ja jestem wierna Doctor Nap, ale poluję głównie na używane w bdb stanie. 😅 Mam swój ulubiony krój z kieszeniami i całkowicie rozpinany.
https://zapodaj.net/plik-8fjz47DBIo
Jedną chyba kupiłam kiedyś nową, jedną używaną i teraz dwie na Vinted dorwałam. 😆 Innych krojów się pozbyłam w sumie. 😅
Na mnie jest tak bardziej do kolan (mam 168 cm) - zdecydowanie team dłuższe, ta ma dodatkowo przedłużany tył.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 16:24
Cavarathiel lubi tę wiadomość
-
Monika33 wrote:Ja byłam w niedzielę półtora tygodnia temu czyli w 24+5 TC i mała ważyła 945g . Także mi się wydawało że mega dużo 🤣a córki rodziłam 3060 i 3110🤣
Monia, Twój dzieć chyba póki co króluje jeśli chodzi o wagę biorąc pod uwagę TC 😁 -
Monika33 wrote:Ja byłam w niedzielę półtora tygodnia temu czyli w 24+5 TC i mała ważyła 945g . Także mi się wydawało że mega dużo 🤣a córki rodziłam 3060 i 3110🤣
O mamusiu, ładna waga !
-
Hej dziewczyny, ale wam zazdroszczę wizyt - ja mojej po 1,5 msc (na prywatnie) nie mogę się doczekać, odliczam każdy dzień 🥹 na NFZ nie widzę mojej córci, bo monitor ma tylko ginekolog i bardzo ubolewam nad tym 😭 myślałam, żeby zrobić zdjęcie 3D/4D choć cena mnie powala - 500 zł 🫣 ciekawa jestem jak jest w przypadku stałych klientek, czy będzie coś taniej jak będę na wizycie i poproszę wtedy o to zdjęcie. Jak nie to się na nie nie decyduje, za dużo teraz wydatków związanych z wyprawką 🫣
Ja sobie wymarzyłam, że moja córcia ma być ubrana w masełkowy kolor - ciuszki, rożek, kocyk 😅 pozostałe ciuszki mam z lumpka i od koleżanek, a ten strój do szpitala to taki będzie mój wymarzony 🥹🩷
Koszule do karmienia będę raczej zamawiać z sheina.
No i jeszcze nawiązując do waszych bobasków, to pięknie rosną 🥹❤️❤️ czasami naprawdę nie wierzę, że niedawno się cieszyłyśmy z 7 cm a teraz już prawie kilogramowe bobasy 🥹
Lavariavel, Kassialka, Cavarathiel, A_nulka, Nicole123 lubią tę wiadomość
-
Natt99 wrote:Hej dziewczyny, ale wam zazdroszczę wizyt - ja mojej po 1,5 msc (na prywatnie) nie mogę się doczekać, odliczam każdy dzień 🥹 na NFZ nie widzę mojej córci, bo monitor ma tylko ginekolog i bardzo ubolewam nad tym 😭 myślałam, żeby zrobić zdjęcie 3D/4D choć cena mnie powala - 500 zł 🫣 ciekawa jestem jak jest w przypadku stałych klientek, czy będzie coś taniej jak będę na wizycie i poproszę wtedy o to zdjęcie. Jak nie to się na nie nie decyduje, za dużo teraz wydatków związanych z wyprawką 🫣
Ja sobie wymarzyłam, że moja córcia ma być ubrana w masełkowy kolor - ciuszki, rożek, kocyk 😅 pozostałe ciuszki mam z lumpka i od koleżanek, a ten strój do szpitala to taki będzie mój wymarzony 🥹🩷
No i jeszcze nawiązując do waszych bobasków, to pięknie rosną 🥹❤️❤️ czasami naprawdę nie wierzę, że niedawno się cieszyłyśmy z 7 cm a teraz już prawie kilogramowe bobasy 🥹
Ja też część koszul zamówiłam z SHEIN- to te, które mi się w szpitalu głównie przydadzą. Mam też z dr napa- one mi będą służyć do kamienia. Bardzo fajne dzisiaj wrzuciłyście te z allegro- może jeszcze domówię.
Co do 3d/4d to jak tylko Junior ładnie pozuje to Pani dr przełącza i robi w ramach normalnej, prywatnej wizyty taki pokaz i zdjęcia, więc jest szansa, że u Ciebie też tak będzie.
Natt99 lubi tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Super by było, bo 800 zł na jednej wizycie wydać to jeszcze nie zwariowałam 😅Acmvj wrote:Ja też część koszul zamówiłam z SHEIN- to te, które mi się w szpitalu głównie przydadzą. Mam też z dr napa- one mi będą służyć do kamienia. Bardzo fajne dzisiaj wrzuciłyście te z allegro- może jeszcze domówię.
Co do 3d/4d to jak tylko Junior ładnie pozuje to Pani dr przełącza i robi w ramach normalnej, prywatnej wizyty taki pokaz i zdjęcia, więc jest szansa, że u Ciebie też tak będzie. -
Natt99 wrote:Hej dziewczyny, ale wam zazdroszczę wizyt - ja mojej po 1,5 msc (na prywatnie) nie mogę się doczekać, odliczam każdy dzień 🥹 na NFZ nie widzę mojej córci, bo monitor ma tylko ginekolog i bardzo ubolewam nad tym 😭 myślałam, żeby zrobić zdjęcie 3D/4D choć cena mnie powala - 500 zł 🫣 ciekawa jestem jak jest w przypadku stałych klientek, czy będzie coś taniej jak będę na wizycie i poproszę wtedy o to zdjęcie. Jak nie to się na nie nie decyduje, za dużo teraz wydatków związanych z wyprawką 🫣
U mnie w ramach prywatnych prenatalnych dają zdjęcie 3D/4D wiec może u Ciebie te się tak uda 😉 Na połówkowych nasz maluch zasłonił się rączkami i wyglądał jeszcze jak kosmita ale na tych III podobno już dzieci lepiej pozują 😀
Też mam 2 koszule z Temu i są naprawdę ładne, aż mi ich żal do szpitala 😜
Natt99 lubi tę wiadomość
-
Ja prenatalne miałam na NFZ i trochę głupio było mi prosić o zdj 3D/4D 🫣 a naczytałam się ze niby od tego momentu ciąży w jakim jesteśmy wychodzą fajne zdjęcia, bo jeszcze dzidzia nie jest aż taka duża 😁 warto by było mieć taką pamiątkę 🥹Agat99 wrote:U mnie w ramach prywatnych prenatalnych dają zdjęcie 3D/4D wiec może u Ciebie te się tak uda 😉 Na połówkowych nasz maluch zasłonił się rączkami i wyglądał jeszcze jak kosmita ale na tych III podobno już dzieci lepiej pozują 😀
Też mam 2 koszule z Temu i są naprawdę ładne, aż mi ich żal do szpitala 😜