Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
Odpowiedz

🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱

Oceń ten wątek:
  • Acmvj Autorytet

Wysłany: 12 marca, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moira wrote:
    Jeju dziewczyny, ale dziwnie się czuję. Młody się tak pręży dzisiaj w brzuchu od godziny 19, że nie wiem co ona tam wyprawia, ale jest to okropnie bolesne. W dodatku czuje pieczenie w środku jakby w szyjce. Nie wiem jak to opisać, brzuch dziś jest ogromny i taki spięty. Nie wiem co robić czy jechać do szpitala czy to tak ma być. Pierwsza ciąża i nie wiem jak mam odbierać swoje ciało

To niestety musisz sama ocenić, czy to jest ból, z którym trzeba jechać na izbę, czy wynika ruchów dziecka, które dodatkowo powodują napięcia brzucha.

Na swoim przykładzie wiem, że bywa boleśnie, ale przechodzi jak dziecko zmniejszy swoją aktywność i/lub położenie, ale nie jestem w stanie ocenić, czy w Twoim przypadku jest tak samo. Ja mam zasadę, że jak leki nie działają, zmiany pozycji i ciepła kąpiel albo ból narasta lub jest taki, że ciężko wytrzymać to wtedy jadę do szpitala.

Generalnie uważam, że jak coś niepokorni boli a nie ma pewności to zawsze lepiej pojechać do szpitala o jeden raz za dużo, najwyżej odeślą do domu.
    Sosenka93 wrote:
    Dziewczyny, czy dostajecie zdjęcie 3D z USG prenatalnego 3 trymestru w cenie wizyty? Czy trzeba je sobie dokupić osobno?

U mnie było w cenie badań prenatalnych i zwykłych wizyt u prowadzącej. Dodatkowo na wizytach u prowadzącej mogłam sobie nagrywać filmiki telefonem i robić zdjęcia ekranu telefonem, bo wtedy jakość tych zdjęć jest dużo lepsza niż z wydruku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 22:46

Moira, anilewe lubią tę wiadomość

👩'94 :
    -AMH 3,5
    -adenomioza
    -3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
    -brak własnych owulacji

2020- początek starań
    2021- początek starań z pomocą medyczną
    2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
    2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩‍⚕️
    03.2025- AIH ❌
    04.2025- kwalifikacja do IVF:
    Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
    04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
    05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
    16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
    14.08.2025 FET 5BA
    5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
    05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 12 marca, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moira wrote:
    Jeju dziewczyny, ale dziwnie się czuję. Młody się tak pręży dzisiaj w brzuchu od godziny 19, że nie wiem co ona tam wyprawia, ale jest to okropnie bolesne. W dodatku czuje pieczenie w środku jakby w szyjce. Nie wiem jak to opisać, brzuch dziś jest ogromny i taki spięty. Nie wiem co robić czy jechać do szpitala czy to tak ma być. Pierwsza ciąża i nie wiem jak mam odbierać swoje ciało

Ja też tak mam ostatnie dni. Jest super nieprzyjemnie. Kilka razy dziennie się tak pręży i czuję jak mi wyciska wszystkie narządy w środku. Jutro idę na trzecie prenatalne, zobaczymy co i jak. Ja myślę że to normalne że dzidzia się tak rozpycha i ma mało miejsca i chyba te ostatnie tygodnie nie będą zbyt przyjemne. Ja jestem niska mam krótki tułów, brzuch mam wywalony.

U kobiety co ma 180 cm albo jak ja 158 cm, dziecko jest prawie takie same na tym etapie a jednak jak ktoś ma większy tułów to myślę że to dziecko się inaczej rozkłada. Ja jestem tak wycisnieta … zobaczymy jaka będzie mila wagę jutro. Stawiam że coś koło 1,600

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Lavariavel Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez tak ostatnio harcowal. Mam wrazenie ze sie obracal glowka w dól bo po tym czulam nisko jakby glowke i pod żebrami dupke. Mnie brzuch najgorzej boli po nocy. Juz nie wazne w jakiej pozycji spie. Odnosze wrazenie ze w nocy to wszystko jest miażdżone przez bobasa. Czy Wasze dzieci tez robią takie szybkie serie ruchow jak z karabinu?
    Kobieta musi sie meczyc calą ciąże i jeszcze porod w prezencie ciezki.

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavariavel wrote:
    Moj tez tak ostatnio harcowal. Mam wrazenie ze sie obracal glowka w dól bo po tym czulam nisko jakby glowke i pod żebrami dupke. Mnie brzuch najgorzej boli po nocy. Juz nie wazne w jakiej pozycji spie. Odnosze wrazenie ze w nocy to wszystko jest miażdżone przez bobasa. Czy Wasze dzieci tez robią takie szybkie serie ruchow jak z karabinu?
    Zazwyczaj są już takie powolne przeciągnięcia i rozpychania. Ale zdarza się rzadko taka seria jakby pies się z wody otrzepywał 🤣 ostatnio mnie to obudziło i się przestraszyłam.

Dziewczynki proszę o mocne kciuki, żebym dziś wyszła do domku 🙏🙏🙏

Agat99, dracaena, IT_Girl, Acmvj, Firest, Lavariavel, Ania 93, Natt99, Bezimienna , Polczi5, Lila777, Cavarathiel, A_nulka lubią tę wiadomość

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm Bobaska ❤️
    17.11 128g Czekamy na synka 🩵
    15.12 300g
    27.12 426g
    30.12 2 prenatalne - 460g
    22.01 800g
    03.02 980g
    03.03 3 prenatalne - 1660g
    10.03 2016g

preg.png
  • Firest Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Dziewczyny, czy dostajecie zdjęcie 3D z USG prenatalnego 3 trymestru w cenie wizyty? Czy trzeba je sobie dokupić osobno?
    Ja dostałam na USG 3.trymestru, a po kilku dniach dostałam też od lekarza po szybkim podglądzie USG, które robi w ramach wizyty. To zależy od lekarzy czy mają gest zrobić kobiecie taką pamiątkę, bo raczej nieoficjalnie przełączają na ten widok 3d (normalnie to płatne dodatkowo i niemało).

👩 35
    Diagnoza: niepłodność żeńska
    ❌ oba jajowody niedrożne
    ➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
    ~~~~~~~~~~~~
    👨 37
    Diagnoza: niepłodność męska
    ❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
    ➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
    ~~~~~~~~~~~~
    08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷
    preg.png
  • IT_Girl Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:

Tak, dostałam wczoraj za darmo, chociaż trochę się zakrywał rączką 😂
    Lavariavel wrote:

Miałam tak kilka razy i się zastanawiałam co on się tam tak boksuje 😅

To ja chyba mam szczęście, czuję jak się rozpycha czasem i nawet kilka razy uderzył mnie w szyjkę, ale raczej nie jest to bolesne. Przy czym mam 170cm i lekarz też mówił, że bobas ma tam sporo miejsca, więc pewnie częściowo też zależy od tego jaki mamy tułów.

Dzisiaj ręka trochę boli jak ruszam po szczepieniu ale nie ma tragedii.
    No i kolejny raz mam sytuację, że nie widzę L4 w e-zusie 🤦‍♀️ Dzwoniłam wczoraj do przychodni, niby było wystawione ale zaraz znowu będę dzwonić bo już ponad 2 dni minęły. Już dwa razy okazało się, że jednak nie było wystawione także im nie ufam w tym aspekcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:28

👩🏼34 🧑🏼37 🐱🐱

6/25 - rozpoczęcie starań
    07.09.25 ⏸️ 🤞
    30.09.25 - jest ❤️
    07.11.25 - I Prenatalne - 6.5 cm 🩵
    02.01.26 - II Prenatalne - 405 g chłopczyka 🩵

preg.png
  • Agat99 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    U mnie było w cenie ale maluch w ogóle nie chciał pozować I mam zamiast pieknej fotki jakąś plamę na której nic nie widać.. 😜
    Mój maluch ma już chyba mało przestrzeni do szaleństwa i raczej kopie w jednym miejscu, które akurat mi odpowiada więc oby dalej tak było 😉

Dziś 13 piątek! Oby był szczęśliwy dla wszystkich 🙂

Polczi5 lubi tę wiadomość

01.2025 13tc 💙👼 💔

14.09.2025 ⏸️🍀
    07.10.2025 mamy ❤️ crl 1.4
    07.11 prenatalne crl 6.5
    16.12 bobas 250g 💙
    03.01 połówkowe, synek 400g 💙
    20.01 bobas 700g 💙
    17.02 bobas 1320g 💙
    11.03 prenatalne 1648g 💙

preg.png
  • Ania 93 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym miejscem to jest różnie 😉 ja mam prawie 170 i czasem jak zacznie się wiercić to jest masakra. U mnie i pierwsze i teraz drugie dziecko upodobało sobie kopanie prawego żebra i tam najczęściej uciska.

-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
    - grudzień 2022 ⏸️
    - wrzesień 2023 Staś ♥️👶
    - październik 2024 starania o rodzeństwo
    -listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
    - grudzień 2024 ⏸️
    - luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
    - kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
    - maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna

25 .08 .2025 ⏸️
    30.08.2025 pozytywna beta
    2021 Nadczynność tarczycy
  • Natt99 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zdjęcie w cenie ale mała nie współpracowała 🙈
    Co do bólu brzucha to ja po całym dniu przeważnie mam brzuszek obolały ale mała jest bardzo aktywna i już trochę waży. Natomiast zawsze warto jechać i sprawdzić jeżeli nie przechodzi ;)
    Moja kopie po bokach albo w dole 🙈 chyba 2x poczułam ruchy przy żebrach a to i tak były chyba rączki, bo to takie delikatne ruchy były.
    U mnie z ciekawostek dzisiaj to dużo śluzu wyleciało i się zastanawiam czy to nie czop śluzowy, bo wiem że to może się tak na raty oczyszczać a jakby nie patrzeć to już dużo nam nie zostało 🙈

05.09. Pozytywny test 👶🏼
    16.09. Pęcherzyk ciążowy
    30.09. Zarodek 🥹❤️
    06.10. 19mm crl
    14.10. 2,25 cm crl
    31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
    12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
    15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
    30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
    7.01. - 411 gram 🥰
    02.02. - 806 gram 👧🏼
    25.02. - 1260 gram 🫶🏼
    03.03. - III prenatalne - 1504 gram zdrowej dziewczynki 🩷
    09.03. - 1609 gram 🌷
    preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moira wrote:
    Mnie młody potrafi znienacka zapodać taki strzał, że naprawdę boli. Poza tym te ruchy potrafią być bardzo mocne, ale nie ciągle tylko okresami.

Najgorzej, jak młody przywali w pęcherz lub gdzieś nerwy szyjki. I mam nadzieję, że to szyjki nie skraca. Te kłucia się pojawiają tylko jak wywijas mi tam się gmera, jak się położę na lewy bok to nie ma jak tam gmerać 😅.

Jak masz wątpliwość pędź do lekarza.

👩 31 l.
    AMH 2,72
    MTHFR, PAI: hetero
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.
    Obniżone wyniki nasienia.

02.03.2023 - 💔 5+6

18.02.2026👶 - 1078 gramów, it’s a boy 😍

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpatka moc kciuków ;).

Ten czas leci jak szalony. Już jest połowa marca. Ale energii wcale nie mam za dużo. No czuję ten ciężar brzuszka. Tym bardziej że młody będzie miał dziś na wizycie z 1700g 🥵

Karpatka95, Natt99 lubią tę wiadomość

👩 31 l.
    AMH 2,72
    MTHFR, PAI: hetero
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.
    Obniżone wyniki nasienia.

02.03.2023 - 💔 5+6

18.02.2026👶 - 1078 gramów, it’s a boy 😍

preg.png
  • Moira Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Ja też tak mam ostatnie dni. Jest super nieprzyjemnie. Kilka razy dziennie się tak pręży i czuję jak mi wyciska wszystkie narządy w środku. Jutro idę na trzecie prenatalne, zobaczymy co i jak. Ja myślę że to normalne że dzidzia się tak rozpycha i ma mało miejsca i chyba te ostatnie tygodnie nie będą zbyt przyjemne. Ja jestem niska mam krótki tułów, brzuch mam wywalony.

U kobiety co ma 180 cm albo jak ja 158 cm, dziecko jest prawie takie same na tym etapie a jednak jak ktoś ma większy tułów to myślę że to dziecko się inaczej rozkłada. Ja jestem tak wycisnieta … zobaczymy jaka będzie mila wagę jutro. Stawiam że coś koło 1,600

Dzięki, w sumie masz rację. Ja też mam 158cm i ten brzuszek inaczej się rozkłada.

Dziewczyny dałam radę i wytrzymałam nocke. Zasnęłam w sumie szybko i dziś już jest ok. Więcej paniki niż to warte.

Ssilvia lubi tę wiadomość

1.09. Pozytywny test
    5.09. Pęcherzyk ciążowy 5mm
    15.09. Zarodek 🥹
    09.10. 28mm
    22.10- I prenatalne - 53mm ❤️
    10.12. - II prenatalne - 253 gram chłopiec 💙
    26.01. - 764 gram 🥰
    02.02. -909g 😍
    16.02. - 1426g 💪💙
    2.03. -3 prenatalne 1541g 🔥🥰

preg.png
  • Lila777 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja też po nocce mam obolały brzuszek zawsze. Udało mi się obyć bez szpitala, ale nikomu nie życzę tych kolek nerkowych ( o ile to było to ). Ostry ból którego nie da się niczym zatrzymać ani żadna pozycja nie pomagała. Jestem obolała ale wczoraj już ataku nie było. Mam nadzieję że to nie wróci 🙈
    I chyba najwyższy czas podejść do tego na poważnie i skończyć kompletować tą wyprawkę.. bo na prawdę jesteśmy już blisko porodu i wszystko może się wydarzyć 🤣
    Pytanko jeszcze raz bo nie znajdę :
    1. Jaki termometr kupić ?
    2. Urządzenie do czyszczenia noska ?
    Karpatka - trzymam kciuki żeby Cię wypuścili ❤️ wiadomo co to za ataki bólu były ?

1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
    ⏸️ 23.08.25
    1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
    2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
    Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
    12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
    3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
    17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
    22.01 900g 🩷 25+3
    12.02 1300g 🩷 28+3
    05.03 2100g 🩷 31+3

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila777 wrote:
    Dzień dobry :) ja też po nocce mam obolały brzuszek zawsze. Udało mi się obyć bez szpitala, ale nikomu nie życzę tych kolek nerkowych ( o ile to było to ). Ostry ból którego nie da się niczym zatrzymać ani żadna pozycja nie pomagała. Jestem obolała ale wczoraj już ataku nie było. Mam nadzieję że to nie wróci 🙈
    I chyba najwyższy czas podejść do tego na poważnie i skończyć kompletować tą wyprawkę.. bo na prawdę jesteśmy już blisko porodu i wszystko może się wydarzyć 🤣
    Pytanko jeszcze raz bo nie znajdę :
    1. Jaki termometr kupić ?
    2. Urządzenie do czyszczenia noska ?
    Karpatka - trzymam kciuki żeby Cię wypuścili ❤️ wiadomo co to za ataki bólu były ?
    Nie wiadomo 🥲 jedynie gdybanie że to zrosty po laparoskopii. Ale wszystko co groźne wykluczone, czyli skracanie szyjki, kolki nerkowe, infekcje, uchyłki jelita, neurologiczne od kręgosłupa też 😊

Ja chyba kupuję Braun Thermoscan 7+ (cały czas czekam na jakąś promkę w media expert bo mam voucher do wykorzystania 🤣)

A aspirator kupiłam polecany przez Was Mesmed happinosek mm-127 😊

Dziękuję dziewczyny za kciuki ❤️ wychodzę dziś, czekam na męża 🥳

Lavariavel, IT_Girl, Agat99, Natt99, Lila777, A_nulka lubią tę wiadomość

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm Bobaska ❤️
    17.11 128g Czekamy na synka 🩵
    15.12 300g
    27.12 426g
    30.12 2 prenatalne - 460g
    22.01 800g
    03.02 980g
    03.03 3 prenatalne - 1660g
    10.03 2016g

preg.png
  • Lavariavel Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt99 wrote:
    Ja miałam zdjęcie w cenie ale mała nie współpracowała 🙈
    Co do bólu brzucha to ja po całym dniu przeważnie mam brzuszek obolały ale mała jest bardzo aktywna i już trochę waży. Natomiast zawsze warto jechać i sprawdzić jeżeli nie przechodzi ;)
    Moja kopie po bokach albo w dole 🙈 chyba 2x poczułam ruchy przy żebrach a to i tak były chyba rączki, bo to takie delikatne ruchy były.
    U mnie z ciekawostek dzisiaj to dużo śluzu wyleciało i się zastanawiam czy to nie czop śluzowy, bo wiem że to może się tak na raty oczyszczać a jakby nie patrzeć to już dużo nam nie zostało 🙈

Czop jak ci odejdzie to bedziesz wirdziec ze to jest to. Moze byc lekko podbarwiony nitkami krwi, taki prawdziwy glutek.teraz lepiej zeby jeszcze nie bo to chroni przed infekcjami malucha.

Do mnie dzis przyszla paczka z gemini. Jeszcze jedna napewno bedzie. Musze dokupic zwykly termometr elektryczny. Bezdotykowych nie zaleca sie zbytnio u maluszkow jako glowny termometr. Jednak spod paszki lepiej sprawdzac. Do koszyka aptecznrgo jeszcze wrzucilam wit D lek w kroplach, probiotyki dla malucha, dla siebie jakies witaminy po porodzie musze znalezc chociaz na 2 mce moze wytrzymam ^^,

preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyżbyśmy w tym tygodnie wszystkie weszly w 30 + ? ☺️

Moira, dracaena lubią tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Moira Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:

U nas jutro wypada 33.. i to jest mega już stresujące, że tak mało zostało 🙂 ja od tygodnia np zabieram się za pakowanie torby do szpitala i zupełnie mi to nie wychodzi.
    Powiedzcie jak to w końcu jest, osoba torba do porodu osobna po ? Bo już nie rozumiem co chwilę słyszę inne zdania i się gubię. Chciałam się spakować w jedną małą torbę dla siebie i druga dla malucha.

1.09. Pozytywny test
    5.09. Pęcherzyk ciążowy 5mm
    15.09. Zarodek 🥹
    09.10. 28mm
    22.10- I prenatalne - 53mm ❤️
    10.12. - II prenatalne - 253 gram chłopiec 💙
    26.01. - 764 gram 🥰
    02.02. -909g 😍
    16.02. - 1426g 💪💙
    2.03. -3 prenatalne 1541g 🔥🥰

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:

Ja dopiero w kolejną środę będę miała 30+0 🙂

2019 🩷🎀

Starania o drugie od 12.2023

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moira wrote:
    U nas jutro wypada 33.. i to jest mega już stresujące, że tak mało zostało 🙂 ja od tygodnia np zabieram się za pakowanie torby do szpitala i zupełnie mi to nie wychodzi.
    Powiedzcie jak to w końcu jest, osoba torba do porodu osobna po ? Bo już nie rozumiem co chwilę słyszę inne zdania i się gubię. Chciałam się spakować w jedną małą torbę dla siebie i druga dla malucha.

Ogółem najlepiej mieć 1 torbę do porodu i 2 walizkę na poporodowy. 😊
    Do tej do porodu wszystko co Ci się przyda w czasie samego porodu (więc koszula, klapki, przekąski, ręcznik, itp.), a na poporodowy już to co na oddział po porodzie (rzeczy dla malucha, koszule na zapas, szlafrok, sztućce i kubek, podkłady, ubranka dla dziecka, laktator, smoczek itp., zależy co zapewnia i czego wymaga szpital i co sama chcesz mieć).

Ja dołączam do grona z powrotem częściej zmęczonych. 😅 Cieszę się jak młoda ma drzemkę bo też śpię. 🤣

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • Ania 93 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygodniej jest mieć torbę do porodu i walizkę po porodzie :) można w teorii spakować się do jednej walizki ale lepiej mieć dosłownie pod ręką te rzeczy które są potrzebne w pierwszej kolejności. Wiadomo, że podczas porodu dochodzi stres więc lepiej wtedy nie szukać niczego ;)
    Ja w walizce ostatnio miałam np opisane strunowe woreczki z Ikei z rzeczami dla dziecka i to było fajne bo nie wspierałam tylko cały zestaw na raz był do wyjęcia. Ja czekam do 35 tygodnia z pakowaniem. Jeszcze jest troszkę czasu więc można na spokojnie przemyśleć sobie co się przyda. Na oddziale jest zazwyczaj bardzo ciepło więc nie polecam zabierać grubszych szlafroków. Raczej coś cieniutkiego żeby tylko na siebie narzucić. Zawsze jakies rzeczy dodatkowe ktoś może dowieźć bo gdybyśmy zabrały wszystkie polecajki to nie zaparkowały byśmy się i do pięciu walizek 😂

Agat99, dracaena lubią tę wiadomość

-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
    - grudzień 2022 ⏸️
    - wrzesień 2023 Staś ♥️👶
    - październik 2024 starania o rodzeństwo
    -listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
    - grudzień 2024 ⏸️
    - luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
    - kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
    - maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna

25 .08 .2025 ⏸️
    30.08.2025 pozytywna beta
    2021 Nadczynność tarczycy
‹‹ 75 76 77 78 79
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ