Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
Odpowiedz

🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱

Oceń ten wątek:
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 15 marca, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam o ćwiczeniach które pomagają dziecku się ułożyć główka w dół. Główka jest najcięższa więc naturalnie jak się zrobić troszkę miejsca w miednicy to opada na dół bo to najwygodniejsza pozycja dla dziecka w tym momencie.

Monika33, Lavariavel lubią tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Monika33 Autorytet

Wysłany: 15 marca, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Czytałam o ćwiczeniach które pomagają dziecku się ułożyć główka w dół. Główka jest najcięższa więc naturalnie jak się zrobić troszkę miejsca w miednicy to opada na dół bo to najwygodniejsza pozycja dla dziecka w tym momencie.
    Tylko czemu moja jeszcze nie jest główka w dół ☹️?

• Lila777 Autorytet

Wysłany: 15 marca, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:
    Monia tak bywa ☺️ jeszcze mają na to czas podobno, żeby się obrócić. A jeśli się nie uda, to w tych czasach tyle CC jest, ze nie ma się czego obawiać. Ja w pełni świadoma chce CC bo obawiam się naturalnego porodu.
    A w Kwietniowym wątku też się dzieje, jedna z dziewczyn 34tydz i już na porodówce leży - ja dziś zobowiązuje się zamówić wyprawkę haha 🤣🙈

Lavariavel, Natt99, Monika33 lubią tę wiadomość

1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
    ⏸️ 23.08.25
    1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
    2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
    Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
    12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
    3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
    17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
    22.01 900g 🩷 25+3
    12.02 1300g 🩷 28+3
    05.03 2100g 🩷 31+3

preg.png
  • Moira Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila777 wrote:
    Monia tak bywa ☺️ jeszcze mają na to czas podobno, żeby się obrócić. A jeśli się nie uda, to w tych czasach tyle CC jest, ze nie ma się czego obawiać. Ja w pełni świadoma chce CC bo obawiam się naturalnego porodu.
    A w Kwietniowym wątku też się dzieje, jedna z dziewczyn 34tydz i już na porodówce leży - ja dziś zobowiązuje się zamówić wyprawkę haha 🤣🙈

Też poczytuje kwiecień z ciekawości, to już chyba 3 na porodówce. Ja sobie tak gdybam, że pewnie mają nie doczekam i dziś w końcu zabrałam się za spakowanie torby, zmieściłam się w małą torbę, ale jak dojdzie bluza czy szlafrok to już kiepsko.

Co do ułożenia główką w dół , to moja znajoma też do samego końca miała młoda odwrócona głowa do góry. Obróciła się przed samym porodem, ja bym się jeszcze nie stresowała 🙂

Lila777, Monika33 lubią tę wiadomość

1.09. Pozytywny test
    5.09. Pęcherzyk ciążowy 5mm
    15.09. Zarodek 🥹
    09.10. 28mm
    22.10- I prenatalne - 53mm ❤️
    10.12. - II prenatalne - 253 gram chłopiec 💙
    26.01. - 764 gram 🥰
    02.02. -909g 😍
    16.02. - 1426g 💪💙
    2.03. -3 prenatalne 1541g 🔥🥰

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 15 marca, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:

Spokojnie, młoda ma jeszcze czas. A jeśli się nie odwróci to naprawdę nie ma się czego bać.
    Rozumiem stres ale bądź dobrej myśli. Najważniejsze, ze zdrowa ❤️ A ile już waży? Na ostatniej wizycie chyba była dosyć duża, tak jest nadal? 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca, 16:49

Monika33 lubi tę wiadomość

2019 🩷🎀

Starania o drugie od 12.2023

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 15 marca, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, jeszcze ma czas. Możesz spróbować ćwiczeń, możesz sie zorientować tez gdzie ew. podejmują próbę obrotu zewnętrznego w Twojej okolicy jakby było dziecko bardziej uparte. Albo gdzie podejmują się porodu miednicowego - w pierwszym porodzie jest wtedy cięcie bez dyskusji, ale jeśli porodów było wiecej to są szpitale gdzie się podejmą i położne, które potrafią taki poród poprowadzić i przyjąć.

Też podczytuję kwiecień, tymczasem mój mąż na razie ceregiele gabarytowe dla bobo radośnie wyniósł do piwnicy, bo jest jeszcze dużo czasu. 😂 Ale no u mnie za pierwszym razem samo się nic nie zaczęło przed terminem, a i ze wsparciem nie szło. 🤣

Lavariavel, Monika33 lubią tę wiadomość

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • Firest Autorytet

Wysłany: 15 marca, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jakie ręczniki kupiłyście dla maluszka po kąpieli? Ja mam jakieś złe doświadczenia z ręcznikami bo takie klasyczne zawsze trafiałam totalnie niechłonne, że dopiero po kilku praniach spełniały swoją rolę. Chciałam więc dla malucha zamówić takie „wafelkowe”, ale one nie są tanie i w sumie nie wiem czy warto. Ciekawa jestem co Wy macie? ☺️

👩 35
    Diagnoza: niepłodność żeńska
    ❌ oba jajowody niedrożne
    ➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
    ~~~~~~~~~~~~
    👨 37
    Diagnoza: niepłodność męska
    ❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
    ➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
    ~~~~~~~~~~~~
    08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷
    preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 15 marca, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firest, mam Zwoltex po pierwszej i są super. Niemniej wiekszosc ręczników bedzie wymagała kilku pran zeby zyskać chłonnosc.

Firest lubi tę wiadomość

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

age.png

preg.png
  • Kassialka Autorytet

Wysłany: 15 marca, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam 2 ręczniki z kapturkiem używane od znajomej - rewelacja, bo juz sprane na tyle, że super chłoną 😅 chyba nie będę kupować nowych bo wlasnie wydaje mi się, że jedno pranie to będzie za mało żeby dobrze chłonęły.
    Też słyszałam o Zwoltex od wielu znajomych, polecają

Firest lubi tę wiadomość

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    5.09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk
    23.09 mamy ❤️
    30.10 prenatalne 5,95cm
    18.12 II prenatalne - zdrowa dziewczynka 🩷
    3.02 1026g 🩷
    24.02 1570g 🩷
    Luteina, polocard, neoparin 💉

preg.png
  • KurtynaMileczenia Ekspertka

Wysłany: 15 marca, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firest wrote:
    Kochane, jakie ręczniki kupiłyście dla maluszka po kąpieli? Ja mam jakieś złe doświadczenia z ręcznikami bo takie klasyczne zawsze trafiałam totalnie niechłonne, że dopiero po kilku praniach spełniały swoją rolę. Chciałam więc dla malucha zamówić takie „wafelkowe”, ale one nie są tanie i w sumie nie wiem czy warto. Ciekawa jestem co Wy macie? ☺️
    Ja kupiłam w action takie z kapturkiem :) super jakość

Firest lubi tę wiadomość

preg.png
  • Ania 93 Ekspertka

Wysłany: 15 marca, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ręczniczki z Ikei takie z kapturkiem. Fajnie się sprawdzają. Ja polecam wyprać ręczniki w jak najwyższej temperaturze przed pierwszym użyciem . Dodatkowo suszę w suszarce bębnowej. Wtedy nie ma problemu z wchłanianiem ;)

KurtynaMileczenia, Firest lubią tę wiadomość

-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
    - grudzień 2022 ⏸️
    - wrzesień 2023 Staś ♥️👶
    - październik 2024 starania o rodzeństwo
    -listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
    - grudzień 2024 ⏸️
    - luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
    - kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
    - maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna

25 .08 .2025 ⏸️
    30.08.2025 pozytywna beta
    2021 Nadczynność tarczycy
  • aleo_ Autorytet

Wysłany: 15 marca, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firest wrote:
    Ja mam dla starszaka w sumie z pepco i super się sprawdzają. :)

Natt99, Firest lubią tę wiadomość

age.png
    preg.png

Starania od 2020
    Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
    10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
    10.2021 ET - beta 0;
    01.2022 FET - beta 0;
    03.2022 FET - beta 0;
    07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
    10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
    12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
    02.2023 naturals 🙀❤️
  • Lavariavel Ekspertka

Wysłany: 15 marca, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:
    Hej dziewczyny pomóżcie bo psychicznie dziś rozwaliła mnie wizyta u gin. Dziś mam 32+5 TC i gin powiedziała że jest mała ciągle odwrócona miednicowo w dół i jeśli to się nie zmieni to cesarka mnie czeka a ja nie chcę ☹️czy u Was maleństwa są już odwrócone główka w dół?? W poprzednich ciążach corcie były już przed 28 TC ciąży odwrócone główka w dół i tak było do porodu ☹️ wszystko dobrze, szyjka długa, wszystko pięknie oprócz tego ułożenia ☹️

Bobas ma jeszcze spokojnie czas żeby się ułożyć odpowiednio. chyba do 36 tygodnia nawet. Mój syn pamiętam, że późno się ułozył główką w dół. I w drugą strone też to działa - to że dziecko jest w 30 tc dobrze ułożone nie oznacza, że się nie przekręci. Mojej kuzynki syn tuż przed porodem coś koło 38tc zrobił obrót i musiała mieć CC. Fakt, że on był dość drobny bo taka ich genetyka (wszyscy w rodzinie wzrostem kobiety max 155 mężczyźni 170 najwyższy)

Monika33 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Lavariavel Ekspertka

Wysłany: 15 marca, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ręcznik jeden jeszcze po synu, a drugi nie pamiętam. Do tego mam pieluchy flanelowe które też używałam jako ręcznik przy maluszku.
    Ręczniki polecam wyprać z dodatkiem octu i bez płynu do płukania. Jeśli nawet troche zapachu zostanie to on i tak wywietrzeje. Fakt, że ręczniki z suszarki wyciągnięte są miększe i tak niż zwyczajnie suszone.

W kwietniowym wątku chyba już 2 urodziły z tego co kojarze. Jak byłam u swojej położnej to mówiła, że musiała dziewczynę w 32 tc odesłać do szpitala po KTG, bo pokazywało już skurcze. Jeszcze słabe więc ma nadzieję, że udało się powstrzymać.

jeszcze z wizyty u położnej i pisania planu porodu tłumaczyła nam na czym polega "masaż" szyjki i tego kategorycznie nie poleca, mówi, że to archaiczna i bardzo bolesna metoda na którą się nie zgadzać. Tak samo nie zgadzać się na wyciskanie dziecka że ktoś bd na brzuch naciskał. Tłumaczyła, że rzadko, ale jeszcze się zdarzają.

Teraz podobno nawet do 42 tc można spokojnie chodzić w ciąży jeśli ktg jest prawidłowe i parametry ciąży.

Firest lubi tę wiadomość

preg.png
  • Ania 93 Ekspertka

Wysłany: 15 marca, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coraz bardziej się obawiam jak to będzie z dwójką maluchów. Nie chcę żeby synek czuł się odtrącony . Dużo z nim rozmawiamy, tłumaczymy jak to będzie, czytamy książeczki pokazujemy zdjęcia jak sam był maluszkiem. Ale wiem też, że mały jest do mnie bardzo przywiązany. Można nawet powiedzieć, że trochę przylepiony. Więc boje się, że będzie bardzo zazdrosny . Planujemy kupić prezencik od maluszka, angażować w opiekę i dzielić czas tak żeby też miał chociaż trochę czasu sam na sam z nami. Ale czasami trochę się boje jak to będzie. Wiem że dla takiego malucha to ogromna zmiana

-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
    - grudzień 2022 ⏸️
    - wrzesień 2023 Staś ♥️👶
    - październik 2024 starania o rodzeństwo
    -listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
    - grudzień 2024 ⏸️
    - luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
    - kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
    - maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna

25 .08 .2025 ⏸️
    30.08.2025 pozytywna beta
    2021 Nadczynność tarczycy
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 15 marca, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavariavel, bo tez w zdrowej ciazy sie nie robi ktg przed 40tc tak naprawde (aktualna wiedza). U mnie tez lekarz w I ciazy robil od 32tc, pisały sie skurcze, ale mi by sie pisały i w 21tc, bo mi sie te Braxtony piszą na ktg (na szczescie lekarz na tyle ogarniety zeby mnie z tym nie wysylac do szpitala). 🙃🤨 Przez to samo pozniej w szpitalu przy preindukcji polozne uwazaly, ze zaraz bede rodzic, bo po balonikach pisały sie aż miło po sufit na zapisach, a zupełnie nie byly produktywne, pisaly sie doslownie te twardnienia brzucha, ktore teraz wiekszosc z nas ma. 🙃
    No i akurat raczej w ciągu 3 lat sie zmienilo w drugą strone z tym chodzeniem w ciąży - wcześniej szpital ktory wybrałam indukowal ciaze bez powiklan 10 dni po terminie, teraz 5. Głównie chodzi o to, ze każdy kolejny dzień po terminie nieco zwiększa ryzyko obumarcia płodu. 42tc to tak od lat gorna granica, ale kiedy konkretnie dany lekarz i szpital uzna za stosowne indukowac to każdy troche inaczej + wchodzą czynniki oceny starzenia sie łożyska, przepływów, etc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca, 20:39

👩 33 / 🧔32

age.png

preg.png
  • Nicole123 Autorytet

Wysłany: 15 marca, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam ręczniki z hm . Przy starszaku też mi się fajnie sprawdzają .

Ania93 ja też się właśnie trochę stresuję jak starszak zareaguje na siostrę . On jest jeszcze na tyle mały że raczej rozmowy nie mają sensu bo i tak nie zrozumie. Dodatkowo on jest ze mną ciągle w domu więc tak naprawdę spędzamy ze soba 24h na dobę . Nawet jak śpimy to musi czuć że jestem obok ,inaczej budzi się z płaczem. Mam nadzieję że córeczka będzie lubiła siedzieć w chuście żebym mogła nadal dużo bawić się z synkiem.

🙋‍♀️29
    PCOS
    Długie cykle, owulacyjne
    Hormony w normie
    Jajowody drożne
    🙋🏼‍♂️30
    Badanie nasienia
    06.2022 morfologia 0%
    08.2022 morfologia 6%

02.2022 5tyg 💔
    11.2022 5tyg 💔
    11.2023 start invitro ❤️
    Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
    25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
    10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
    08.2025 Naturalny cud ❤️

age.png
    preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 15 marca, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam takie obawy, ale trochę zelżały ostatnio. Jeszcze w październiku/grudniu/styczniu młoda dostawała spazmów jak któreś z nas miało na rękach jej malutkiego kuzyna 😅, a teraz w marcu (kuzyn ma 6 miesięcy, ale obniżone napięcie mięśniowe i jest dość ziemniaczkowo bobaśny jeszcze) już było super, mogłam mieć na rękach, mogłam jej dać na kolana, super zareagowała, ślinę mu tetrą wycierała (idą mu zęby), pokazywała zabawki, no fajnie.

Wiadome, że będą jakieś kryzysy, ale myślę, że jesteśmy na to dość gotowi. Dużo rozmawiamy, dużo czytamy, super jest książeczka z serii obrazki dla maluchów o czekaniu na dzidziusia bo jest dosłowna i pokazuje wszystko etapami - nawet dziś ją wyciągnęła żeby zapytać w którym miejscu teraz jesteśmy (jaki miesiąc i jakie duże bobo w brzuchu). 😅 Rozdaje buziaki brzuchowi, sama przyniosła jedną maskotkę do tulenia że ta jest dla Jagusi 😅 (życie zweryfikuje 🤣), przeżywa że bobo je przez pępowinę (i używa poprawnej nazwy, jak w którejś książeczce było, że specjalny kabelek to do mnie "przecież to jest pępowina!" 😂), itd.

U nas pewnie na początku duże moce ze strony męża w uwagę na starszą, a ja będę się starała ile będę mogła żeby miała czas 1 na 1 ze mną, ale też biorę pod uwagę, że na pewno chcę kp, że duże szanse na CC u mnie, więc będę mało mobilna przez chwilę, itd.

👩 33 / 🧔32

age.png

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 15 marca, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firest wrote:

Ja kupiłam w Pepco. Z córką też ich używaliśmy baaardzo długo i byłam zadowolona.

Natt99, Firest lubią tę wiadomość

2019 🩷🎀

Starania o drugie od 12.2023

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Lila777 Autorytet

Wysłany: 15 marca, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ja Was dziewczyny kocham 😁 totalnie nie pomyślałam że ręcznik muszę kupić 🤣🙈 a to przecież takie oczywiste!

Firest, dracaena lubią tę wiadomość

1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
    ⏸️ 23.08.25
    1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
    2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
    Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
    12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
    3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
    17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
    22.01 900g 🩷 25+3
    12.02 1300g 🩷 28+3
    05.03 2100g 🩷 31+3

preg.png
‹‹ 79 80 81 82 83
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ