X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
Odpowiedz

🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱

Oceń ten wątek:
  • Monika33 Autorytet

Wysłany: 15 marca, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie, moja gin mówi że u nas niby próbują odwrócić ale po 36 TC i w szpitalu a miednicowo rodziły dziewczyny jak zgodzić się nie chciały na CC ale jedna stwierdziła że ma traumę i więcej by się nie zgodziła na taki poród a moja mama jak to usłyszała że miednicowo to zaraz że dziecko udusze itd. więc czasem lepiej ugryźć się w język niż coś mówić bo tylko bardziej mnie nakręca przed czasem ☹️

• Monika33 Autorytet

Wysłany: 15 marca, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila777 wrote:
    Monia tak bywa ☺️ jeszcze mają na to czas podobno, żeby się obrócić. A jeśli się nie uda, to w tych czasach tyle CC jest, ze nie ma się czego obawiać. Ja w pełni świadoma chce CC bo obawiam się naturalnego porodu.
    A w Kwietniowym wątku też się dzieje, jedna z dziewczyn 34tydz i już na porodówce leży - ja dziś zobowiązuje się zamówić wyprawkę haha 🤣🙈
    Ja właśnie rodziłam w sumie trzy razy tylko jeden poród w 20 tc więc był szybki bo mała miała 305 gram. Ja już spakowana i muszę tylko ogarnąć nosidełko tzn wybrałam już tylko uszykować ubranka na wyjście ze szpitala żeby mąż zabrał

• Monika33 Autorytet

Wysłany: 15 marca, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Spokojnie, młoda ma jeszcze czas. A jeśli się nie odwróci to naprawdę nie ma się czego bać.
    Rozumiem stres ale bądź dobrej myśli. Najważniejsze, ze zdrowa ❤️ A ile już waży? Na ostatniej wizycie chyba była dosyć duża, tak jest nadal? 🙂
    No to jest najważniejsze to masz rację ❤️ponad 2 kg ale mało przybrała więc pewnie ostatnio mały błąd się wkradł z dokładnością 😁będę roczek ogarniać to może mała wkoncu się obróci jak będę tyle na nogach 🤣

Natt99 lubi tę wiadomość

• Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 15 marca, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:
    No to jest najważniejsze to masz rację ❤️ponad 2 kg ale mało przybrała więc pewnie ostatnio mały błąd się wkradł z dokładnością 😁będę roczek ogarniać to może mała wkoncu się obróci jak będę tyle na nogach 🤣

Na pewno ! Z taką waga maluszka to już nawet powinnaś poczuć ten obrót.
    Ja czułam jak się obracała (bardzo nieprzyjemne to byłoale miałam mały brzuszek i mało tkanki tłuszczowej to może dlatego, nie wiem).
    I tak naprawdę dwa tygodnie przed terminem w ostatniej chwili ułożyła się główkowo mając niecałe 2500g. Trzymam kciuki, by było tak jak sobie zaplanowałaś ❤️

Lila777, Monika33 lubią tę wiadomość

2019 🩷🎀

Starania o drugie od 12.2023

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Firest Autorytet

Wysłany: 15 marca, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za Wasze wypowiedzi ręcznikami. Chyba więc kupię klasyczne i wypiorę ze dwa razy przed porodem 👍

Monika trzymam mocno kciuki za obrót małej w brzuszku! Mój maluszek akurat leży główkowo, ale czasem serio takie mocne akrobacje tam czuję i widzę przez skórę, że tylko stresuję się, czy się przypadkiem nie odkręciła 🙃

Dziewczyny, a na majowe wyjście ze szpitala szykujecie jakiś kombinezonik wiosenny? Czy na ubranko tylko jakimś cieplejszym kocykiem/otulaczem owiniecie malucha i tak do nosidełka?

Lila777, Monika33, Natt99 lubią tę wiadomość

👩 35
    Diagnoza: niepłodność żeńska
    ❌ oba jajowody niedrożne
    ➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
    ~~~~~~~~~~~~
    👨 37
    Diagnoza: niepłodność męska
    ❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
    ➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
    ~~~~~~~~~~~~
    08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷
    preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 15 marca, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będe patrzeć w kwietniu czy cos dokupić szczerze mowiac. 😅 Jak rodziłam starsza to byly juz upały (i to dosc długo, nie tylko kwestia, ze koncowka maja, cały maj był już bardzo ciepły), ale rok temu maj był słabiutki pogodowo. No ale nawet słabiutki, to przy 15-18 stopniach mysle, ze tylko kocyk wystarczy, a nie spodziewam się, że byłoby mniej nawet w zimnym maju.

Firest lubi tę wiadomość

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • IT_Girl Autorytet

Wysłany: 16 marca, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firest wrote:
    Dzięki za Wasze wypowiedzi ręcznikami. Chyba więc kupię klasyczne i wypiorę ze dwa razy przed porodem 👍

Monika trzymam mocno kciuki za obrót małej w brzuszku! Mój maluszek akurat leży główkowo, ale czasem serio takie mocne akrobacje tam czuję i widzę przez skórę, że tylko stresuję się, czy się przypadkiem nie odkręciła 🙃

Dziewczyny, a na majowe wyjście ze szpitala szykujecie jakiś kombinezonik wiosenny? Czy na ubranko tylko jakimś cieplejszym kocykiem/otulaczem owiniecie malucha i tak do nosidełka?

Ja kupiłam kombinezonik wiosenny, ale może trochę na wyrost. Jak się nie przyda to sprzedam 😂 Bo maj w sumie trudno przewidzieć, może być upał a może być 15 stopni. Teraz tak jak dracaena chyba bym zaczekała do kwietnia na prognozy i wtedy może zamawiała jak coś 😉

Jak patrzę na dziewczyny kwietniowe to też już mi się zaczyna palic lampka, że powinnam się pospieszyć z resztą wyprawki 😂 Dzisiaj powinna przyjść paczka z apteki, zamówiłam sobie torbę, która nada się jaka porodowa. I plan na ten tydzień ogarnąć resztę mieszkania a następny tydzień to już planuje pranie rzeczy maluszka 😉

Firest lubi tę wiadomość

👩🏼34 🧑🏼37 🐱🐱

6/25 - rozpoczęcie starań
    5/26 - czekamy na Ciebie🩵

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 16 marca, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kombinezon 56 i 62 -miałam w zestawie z multipaczkami z Vinted ;), dresowy, cienki.

Dziewczyny, z aplikacji PregLife można przejść do PampersClub tam się zarejestrować i odebrać zniżkę 40 zł na zakupy w sklepie allegro Pampers. Za 15 opakowań chusteczek Aqua wyszło 60 zł 😈.

Firest lubi tę wiadomość

👩 31 l.
    AMH 2,72
    MTHFR, PAI: hetero
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.
    Obniżone wyniki nasienia.

02.03.2023 - 💔 5+6

17.03.2026👶 - 1800 gramów, it’s a boy 😍

preg.png
  • Lavariavel Autorytet

Wysłany: 16 marca, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kupiony kombinezon ze smyka z Merino. Wysaje mi się, że powinien byc ok. Jesli bedzie cieplo to jeszcze mam dresowy kombinezon lżejszy.
    Ja dzis mialam ochote wstawic pranie malucha ale sie powstrzymam bo u nas w domu teraz chyba jakas wirusowka. Moj maz sie meczy, syn tez cos czesto w wc, mi tylko " po brzuchu jezdzi". Wiec narazie odpuszcze.
    Zrobie ostateczną liste co potrzebuje do szpitala w wyprawce, a co do domu żeby konkretnie wiedziec czego mi brakuje ( wydaje mi sie ze mam wszystko xd)
    Musze jeszcze fotelik wyciagnac bo nam bez bazy i przypomniec sobie jak to sie porzadnie montuje poki jeszcze jakos sie ruszam. Najpierw sama musze potem meza szkolic xd
    Baze odpuscilam bo drugi fotelik juz bd kupowqc x2 bo do dwoch aut wiec to bedzie wydatek. Chcielismy by baza pasowala do 2 fotelikow ale realnie to ciezko tak dobrac szczegolnie ze nie wiadomo jaki nam sie bobas trafi.
    Syn byl bardzo papuśnym bobasem i jak fotelik mu 2 kupowalismy to bylo ciezko.

preg.png
  • Lila777 Autorytet

Wysłany: 16 marca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w równo 33tyg ciąży ❤️
    Oczywiście wieczorem brzuszek jest obszerniejszy niż rano 🙂
    ac98cbf21e1dd.jpghttps://zapodaj.net/plik-H8EjH3eQ5e

Ania 93, Natt99, A_nulka, Kassialka, Nicole123, Firest lubią tę wiadomość

1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
    ⏸️ 23.08.25
    1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
    2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
    Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
    12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
    3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
    17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
    22.01 900g 🩷 25+3
    12.02 1300g 🩷 28+3
    05.03 2100g 🩷 31+3

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 16 marca, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firest wrote:

Kupiłam wiosenny cienki kombinezon 🙂 Mam jeszcze kocyk w razie potrzeby, otulacza do fotelika nie planuje 🙂

Firest lubi tę wiadomość

2019 🩷🎀

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Ania 93 Autorytet

Wysłany: 16 marca, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie brzuszek tym razem to taka klasyczna piłka i ciągle rośnie 😂 ale nie ma co każdy jest śliczny ♥️
    ja mam kombinezon taki typowo wiosenny dresowy. W najgorszym wypadku jakby było nieprawdopodobnie zimno mam otulacze do fotelika ale nie sądzę, żeby na sezon wiosenno letni były potrzebne ;)

-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
    - grudzień 2022 ⏸️
    - wrzesień 2023 Staś ♥️👶
    - październik 2024 starania o rodzeństwo
    -listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
    - grudzień 2024 ⏸️
    - luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
    - kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
    - maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna

25 .08 .2025 ⏸️
    30.08.2025 pozytywna beta
    2021 Nadczynność tarczycy
  • Acmvj Autorytet

Wysłany: 16 marca, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kombinezon tylko 62, więc objawiam się, że będzie się Młody w tym topił. Mam też na szczęście bluzy w mniejszych rozmiarach, do tego kocyk i myślę, że ten kawałek do auta damy radę przejść. Jak będzie turbo zimno się zapowiadało to na szybko zamówię ze szpitala mniejszy rozmiar kombinezonu i tak trzeba będzie tam co najmniej 3 dni kwitnąć to prawie zdąży przyjść i i zostać wyprany.

Przy ręcznikach z kapturkiem zwracałam uwagę na to, żeby były dość duże- bo są też takie maleństwa, które za długo nie posłużą.

Ja jutro wizytuję w swoje urodziny, a później mamy w planie jechać świętować do restauracji. Obstawiam, że Klusek już ma ponad 2500g, brzuch to już taka solidna piłka.

Czuję się ok, poza tym, że pojawiły się bolące skurcze, więc mam nadzieję, że to nie będzie jeszcze czas na szpital.

Firest lubi tę wiadomość

👩'94 :
    -AMH 3,5
    -adenomioza
    -3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości

2020- początek starań
    2021- początek starań z pomocą medyczną
    2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
    2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩‍⚕️
    03.2025- AIH ❌
    04.2025- kwalifikacja do IVF:
    Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
    04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
    05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
    16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
    14.08.2025 FET 5BA
    5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
    05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

preg.png
  • Monika33 Autorytet

Wysłany: 16 marca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Na pewno ! Z taką waga maluszka to już nawet powinnaś poczuć ten obrót.
    Ja czułam jak się obracała (bardzo nieprzyjemne to byłoale miałam mały brzuszek i mało tkanki tłuszczowej to może dlatego, nie wiem).
    I tak naprawdę dwa tygodnie przed terminem w ostatniej chwili ułożyła się główkowo mając niecałe 2500g. Trzymam kciuki, by było tak jak sobie zaplanowałaś ❤️
    Dziękuję ♥️ chciałabym bardzo bo jakoś mimo wszystko wolę tak jak rodziłam 😁już wiem co mnie czeka a cesarka to dla mnie byłaby nowość ☹️ciekawe czy poczuje obrót czy coś się zmieni 🤔

• Monika33 Autorytet

Wysłany: 16 marca, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firest wrote:

Dziękuję ♥️ no moja też lata po brzuchu ale jakoś główki w dół nie planuje jak widać ☹️muszę jakoś ją zmotywować heh

Firest lubi tę wiadomość

• ami_ami Autorytet

Wysłany: 16 marca, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🌷

Ja kupiłam takie spodenki dzianinowe i sweterek by założyć w razie w po wyjściu ze szpitala, za 21 zł upolowalam w H&M z 75 zł. 😆

U mnie synek się rozchorował, dziś byłam z nim u lekarza. Wczoraj jak usnął tak kaszlal przez sen, że dwa razy zwymiotowal przez tą flegme. RSV ma. 🥲 Teraz po inhalacjach usnął i śpi, nic dziwnego bo gorączka, go zaczęła brać i 38.2

Firest lubi tę wiadomość

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗
    08.2021 🩵

* 33 lata
    * 19.09 - II ☀️ Beta HCG 444,54
    * 22.09 - Beta HCG 1553,63
    * pierwszy cykl starań
    preg.png
  • Kaśik Autorytet

Wysłany: 16 marca, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam, wracam po dłuższej nieobecności, bo zaczynam w końcu myśleć o porodzie

Lilla777 ale masz ładny mały ten brzuszek, ja już mam wrażenie, że ledwo się mogę poruszać. Przytyłam tylo 5kg, ale czuje się zdecydowanie bardziej ociężała niż w poprzedniej ciąży.

Wy już macie gotowe wyprawki a ja jeszcze nic(!!), dużo mam po synku i pd znajomej dostałam kilka różowych ubranek :)

Dopiero jutro mam III prenatalne i wtedy chyba ruszę z wszystkimi przygotowaniami.

Powiedzcie, jak sobie poradzić ze strachem przed porodem naturalnym. Poprzednio miałam CC ze względu na brak postępów, ale te skurcze, które dane mi było poczuć już spowodowały paniczny strach przed naturalnym porodem.

Czy mogę zażądać, że chce cesarkę? Jak to aktualnie wygląda?

Lila777, Natt99 lubią tę wiadomość

2018 - początek starań
    2020- start klinika
    2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
    2021 - start InVitro
    2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
    2022- transfer 🍀 --> 💚
    2023- 💙 3540g., 53cm💙
    age.png

2024/2025- start kolejne starania - efekt -> genetycznie niepoprawne zarodki - kończymy starania :(
    2025.10 - Niespodzianka!
    2025.11 - Prenatalne i bad. genetyczne OK - dziewczynka💝

preg.png
  • Acmvj Autorytet

Wysłany: 16 marca, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśik wrote:
    Cześć Wam, wracam po dłuższej nieobecności, bo zaczynam w końcu myśleć o porodzie

Lilla777 ale masz ładny mały ten brzuszek, ja już mam wrażenie, że ledwo się mogę poruszać. Przytyłam tylo 5kg, ale czuje się zdecydowanie bardziej ociężała niż w poprzedniej ciąży.

Wy już macie gotowe wyprawki a ja jeszcze nic(!!), dużo mam po synku i pd znajomej dostałam kilka różowych ubranek :)

Dopiero jutro mam III prenatalne i wtedy chyba ruszę z wszystkimi przygotowaniami.

Powiedzcie, jak sobie poradzić ze strachem przed porodem naturalnym. Poprzednio miałam CC ze względu na brak postępów, ale te skurcze, które dane mi było poczuć już spowodowały paniczny strach przed naturalnym porodem.

Jak nie masz wskazań, a chcesz mieć cc to polecam jednak zorganizować sobie zaświadczenie o tokofobii. Obecnie jednak panuje dość duża „moda” na VBAC wśród lekarzy, więc lepiej mieć takie zabezpieczenie.

Lila777, Lavariavel lubią tę wiadomość

👩'94 :
    -AMH 3,5
    -adenomioza
    -3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości

2020- początek starań
    2021- początek starań z pomocą medyczną
    2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
    2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩‍⚕️
    03.2025- AIH ❌
    04.2025- kwalifikacja do IVF:
    Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
    04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
    05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
    16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
    14.08.2025 FET 5BA
    5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
    05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

preg.png
  • Lila777 Autorytet

Wysłany: 16 marca, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśik - ja właśnie idę w środę do psychiatry po zaświadczenie że mam TOKOFOBIĘ. Jeśli nie ma przeciwwskazań medycznych to lekarz mi powiedział, że jego opinie może podważyć drugi lekarz. A teraz przez nagonkę na ginekologów oni też wolą mieć zabezpieczenie, że pacjentka chciała CC gdyby się coś stało - bo potem ktoś go oskarży że bezpodstawnie wykonał taki zabieg a pacjentka np zmarła przy nim ( to już taki hardcore ) ale dla mnie jest zrozumiałe. A druga sprawa że nigdy nie wiemy kiedy zaczniemy rodzić i jacy lekarze będą odbierać poród, a takie pismo jest nie do podważenia.
    U mnie na decyzję o CC wpłynęło dużo czynników, szczególnie strach o dziecko, prawdopodobnie wielkość malutkiej i sporty które uprawiałam akurat na niekorzyść naturalnego porodu.

1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
    ⏸️ 23.08.25
    1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
    2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
    Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
    12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
    3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
    17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
    22.01 900g 🩷 25+3
    12.02 1300g 🩷 28+3
    05.03 2100g 🩷 31+3

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 16 marca, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśik wrote:

A rozmawiałaś o tym, ze swoim ginekologiem? Powinien doradzić 🙂
    Ja tak jak dziewczyny wyżej będę miała zaświadczenie o tokofobii (tak doradził ginekolog) bo mimo mojej przepukliny lędźwiowej zaświadczenie od ortopedy może zostać podważone.
    Twierdzi, że jedynie zaświadczenie od psychiatry jest w pełni "bezpieczne".
    Powodzenia !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca, 13:37

2019 🩷🎀

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ