Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
Odpowiedz

🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱

Oceń ten wątek:
  • Monika33 Autorytet

Wysłany: 15 marca, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie, moja gin mówi że u nas niby próbują odwrócić ale po 36 TC i w szpitalu a miednicowo rodziły dziewczyny jak zgodzić się nie chciały na CC ale jedna stwierdziła że ma traumę i więcej by się nie zgodziła na taki poród a moja mama jak to usłyszała że miednicowo to zaraz że dziecko udusze itd. więc czasem lepiej ugryźć się w język niż coś mówić bo tylko bardziej mnie nakręca przed czasem ☹️

• Monika33 Autorytet

Wysłany: 15 marca, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila777 wrote:
    Monia tak bywa ☺️ jeszcze mają na to czas podobno, żeby się obrócić. A jeśli się nie uda, to w tych czasach tyle CC jest, ze nie ma się czego obawiać. Ja w pełni świadoma chce CC bo obawiam się naturalnego porodu.
    A w Kwietniowym wątku też się dzieje, jedna z dziewczyn 34tydz i już na porodówce leży - ja dziś zobowiązuje się zamówić wyprawkę haha 🤣🙈
    Ja właśnie rodziłam w sumie trzy razy tylko jeden poród w 20 tc więc był szybki bo mała miała 305 gram. Ja już spakowana i muszę tylko ogarnąć nosidełko tzn wybrałam już tylko uszykować ubranka na wyjście ze szpitala żeby mąż zabrał

• Monika33 Autorytet

Wysłany: 15 marca, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Spokojnie, młoda ma jeszcze czas. A jeśli się nie odwróci to naprawdę nie ma się czego bać.
    Rozumiem stres ale bądź dobrej myśli. Najważniejsze, ze zdrowa ❤️ A ile już waży? Na ostatniej wizycie chyba była dosyć duża, tak jest nadal? 🙂
    No to jest najważniejsze to masz rację ❤️ponad 2 kg ale mało przybrała więc pewnie ostatnio mały błąd się wkradł z dokładnością 😁będę roczek ogarniać to może mała wkoncu się obróci jak będę tyle na nogach 🤣

• Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 15 marca, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:
    No to jest najważniejsze to masz rację ❤️ponad 2 kg ale mało przybrała więc pewnie ostatnio mały błąd się wkradł z dokładnością 😁będę roczek ogarniać to może mała wkoncu się obróci jak będę tyle na nogach 🤣

Na pewno ! Z taką waga maluszka to już nawet powinnaś poczuć ten obrót.
    Ja czułam jak się obracała (bardzo nieprzyjemne to byłoale miałam mały brzuszek i mało tkanki tłuszczowej to może dlatego, nie wiem).
    I tak naprawdę dwa tygodnie przed terminem w ostatniej chwili ułożyła się główkowo mając niecałe 2500g. Trzymam kciuki, by było tak jak sobie zaplanowałaś ❤️

Lila777 lubi tę wiadomość

2019 🩷🎀

Starania o drugie od 12.2023

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Firest Autorytet

Wysłany: 15 marca, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za Wasze wypowiedzi ręcznikami. Chyba więc kupię klasyczne i wypiorę ze dwa razy przed porodem 👍

Monika trzymam mocno kciuki za obrót małej w brzuszku! Mój maluszek akurat leży główkowo, ale czasem serio takie mocne akrobacje tam czuję i widzę przez skórę, że tylko stresuję się, czy się przypadkiem nie odkręciła 🙃

Dziewczyny, a na majowe wyjście ze szpitala szykujecie jakiś kombinezonik wiosenny? Czy na ubranko tylko jakimś cieplejszym kocykiem/otulaczem owiniecie malucha i tak do nosidełka?

Lila777 lubi tę wiadomość

👩 35
    Diagnoza: niepłodność żeńska
    ❌ oba jajowody niedrożne
    ➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
    ~~~~~~~~~~~~
    👨 37
    Diagnoza: niepłodność męska
    ❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
    ➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
    ~~~~~~~~~~~~
    08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷
    preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 15 marca, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będe patrzeć w kwietniu czy cos dokupić szczerze mowiac. 😅 Jak rodziłam starsza to byly juz upały (i to dosc długo, nie tylko kwestia, ze koncowka maja, cały maj był już bardzo ciepły), ale rok temu maj był słabiutki pogodowo. No ale nawet słabiutki, to przy 15-18 stopniach mysle, ze tylko kocyk wystarczy, a nie spodziewam się, że byłoby mniej nawet w zimnym maju.

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
‹‹ 79 80 81 82 83
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ