🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie, moja gin mówi że u nas niby próbują odwrócić ale po 36 TC i w szpitalu a miednicowo rodziły dziewczyny jak zgodzić się nie chciały na CC ale jedna stwierdziła że ma traumę i więcej by się nie zgodziła na taki poród a moja mama jak to usłyszała że miednicowo to zaraz że dziecko udusze itd. więc czasem lepiej ugryźć się w język niż coś mówić bo tylko bardziej mnie nakręca przed czasem ☹️
-
Ja właśnie rodziłam w sumie trzy razy tylko jeden poród w 20 tc więc był szybki bo mała miała 305 gram. Ja już spakowana i muszę tylko ogarnąć nosidełko tzn wybrałam już tylko uszykować ubranka na wyjście ze szpitala żeby mąż zabrałLila777 wrote:Monia tak bywa ☺️ jeszcze mają na to czas podobno, żeby się obrócić. A jeśli się nie uda, to w tych czasach tyle CC jest, ze nie ma się czego obawiać. Ja w pełni świadoma chce CC bo obawiam się naturalnego porodu.
A w Kwietniowym wątku też się dzieje, jedna z dziewczyn 34tydz i już na porodówce leży - ja dziś zobowiązuje się zamówić wyprawkę haha 🤣🙈 -
No to jest najważniejsze to masz rację ❤️ponad 2 kg ale mało przybrała więc pewnie ostatnio mały błąd się wkradł z dokładnością 😁będę roczek ogarniać to może mała wkoncu się obróci jak będę tyle na nogach 🤣Sosenka93 wrote:Spokojnie, młoda ma jeszcze czas. A jeśli się nie odwróci to naprawdę nie ma się czego bać.
Rozumiem stres ale bądź dobrej myśli. Najważniejsze, ze zdrowa ❤️ A ile już waży? Na ostatniej wizycie chyba była dosyć duża, tak jest nadal? 🙂 -
Monika33 wrote:No to jest najważniejsze to masz rację ❤️ponad 2 kg ale mało przybrała więc pewnie ostatnio mały błąd się wkradł z dokładnością 😁będę roczek ogarniać to może mała wkoncu się obróci jak będę tyle na nogach 🤣
Na pewno ! Z taką waga maluszka to już nawet powinnaś poczuć ten obrót.
Ja czułam jak się obracała (bardzo nieprzyjemne to byłoale miałam mały brzuszek i mało tkanki tłuszczowej to może dlatego, nie wiem).
I tak naprawdę dwa tygodnie przed terminem w ostatniej chwili ułożyła się główkowo mając niecałe 2500g. Trzymam kciuki, by było tak jak sobie zaplanowałaś ❤️
Lila777 lubi tę wiadomość
-
Dzięki za Wasze wypowiedzi ręcznikami. Chyba więc kupię klasyczne i wypiorę ze dwa razy przed porodem 👍
Monika trzymam mocno kciuki za obrót małej w brzuszku! Mój maluszek akurat leży główkowo, ale czasem serio takie mocne akrobacje tam czuję i widzę przez skórę, że tylko stresuję się, czy się przypadkiem nie odkręciła 🙃
Dziewczyny, a na majowe wyjście ze szpitala szykujecie jakiś kombinezonik wiosenny? Czy na ubranko tylko jakimś cieplejszym kocykiem/otulaczem owiniecie malucha i tak do nosidełka?
Lila777 lubi tę wiadomość
👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
Będe patrzeć w kwietniu czy cos dokupić szczerze mowiac. 😅 Jak rodziłam starsza to byly juz upały (i to dosc długo, nie tylko kwestia, ze koncowka maja, cały maj był już bardzo ciepły), ale rok temu maj był słabiutki pogodowo. No ale nawet słabiutki, to przy 15-18 stopniach mysle, ze tylko kocyk wystarczy, a nie spodziewam się, że byłoby mniej nawet w zimnym maju.
-