🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Bezimienna - gratulacje ❤️
To ja już sama nie wiem co zrobić z laktatorem 🙈
W Kwietniowym wątku znowu kolejna urodziła w 34tyg 🤯
Nie ma żartów już 😁 my wizytę mamy za tydzień w Czwartek, ciekawe czy potem co 2tyg każe doktor przyjść ( wizyta wypadnie w 34+3 )
Macie jakieś przeczucia co do terminu porodu? 😁
Ja tak obstawiam okolice po 20 kwietnia 🤭😁
Natt99, Lavariavel, Bezimienna lubią tę wiadomość
1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
22.01 900g 🩷 25+3
12.02 1300g 🩷 28+3
05.03 2100g 🩷 31+3

-
Bezimienna wrote:Melduję się po prenatalnych, młody 1800g. Bardzo dziś nie chciał współpracować, nawet serce nie chciał dać sobie obejrzeć xd. Pani doktor musiała nieźle się nagimnastykować by wszystko obejrzeć dokładnie.
Będzie wielki chłop 😂
Gratulacje 😍 Fotkę udało się strzelić? 😁
Ja mam prenatalne jutro, ciekawe jak tam waga młodego 🙂
Lavariavel, Acmvj, Bezimienna lubią tę wiadomość
-
Bezimienna- gratulacje pięknie rosnącego Dzieciaczka🥰
Ja idę się kąpać i zaraz też się zbieram na wizytę. Na razie mam tylko jedną do przodu ustaloną na za dwa tygodnie i zastanawiam się, kiedy i czy w ogóle odbędzie się kolejna, czy już szpital.
Ja mam taki typ, że urodzę do 5 dni od odstawienia progesteronu, chyba szczytem moim możliwości jest parę dni po zdjęciu szwu, ale mogę też mieć zdejmowany w trakcie cc, więc obstawiam, że do 17 kwietnia najpóźniej będę rozpakowana.
Bezimienna lubi tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Bezimienna zdrowy, aktywny bobasek gratulacje ❤️
05.09. Pozytywny test 👶🏼
16.09. Pęcherzyk ciążowy
30.09. Zarodek 🥹❤️
06.10. 19mm crl
14.10. 2,25 cm crl
31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
7.01. - 411 gram 🥰
02.02. - 806 gram 👧🏼
25.02. - 1260 gram 🫶🏼
03.03. - III prenatalne - 1504 gram zdrowej dziewczynki 🩷
09.03. - 1609 gram 🌷

-
Lila777 wrote:Bezimienna - gratulacje ❤️
To ja już sama nie wiem co zrobić z laktatorem 🙈
W Kwietniowym wątku znowu kolejna urodziła w 34tyg 🤯
Nie ma żartów już 😁 my wizytę mamy za tydzień w Czwartek, ciekawe czy potem co 2tyg każe doktor przyjść ( wizyta wypadnie w 34+3 )
Macie jakieś przeczucia co do terminu porodu? 😁
Ja tak obstawiam okolice po 20 kwietnia 🤭😁
Obstawiam, że parę dni po majówce 😁
Bezimienna - gratulacje, spory chłopak 🩵
A tak w ogóle może macie do polecenia jakieś strony/materiały albo książki o rozwoju dziecka właśnie w tych pierwszych miesiącach? Na szkole rodzenia było oczywiście o tych pierwszych dniach/tygodniach, pielęgnacji, karmieniu, ale też bym chciała wiedzieć kiedy czego się spodziewać. Właśnie kwiecień chcę spędzić na doszkalaniu się. Z maluszkami prawie w ogóle styczności nie miałam, także wszystko będzie nowe 😅
-
Ja się melduję po wizycie kontrolnej, szyjka 4cm, wszystko ok. Waga dziecka już 2100g 😲 Były takie ruchy w brzuchu, wypychania itd że aż głowica z usg skakała 😂
Dostalam recepte na zelazo bo hemoglobina spadla. Szczepienia mam robic w 34tyg dopiero.
Pytalam o neoparin, mam brać do 36tyg, troche sie zdziwiłam bo myslalam ze do konca ciazy i jeszcze w pologu, tak gdzies wyczytalam.
Od teraz wizyty już co 2 tygodnie a od 37tygodnia maja byc co tydzien. Czuję oddech niemowlaka na plecach 😅
Dodatkowo mam mega mocną zgagę z którą sobie juz totalnie nie radzę a zalecenia lekarza - nie jesc slodyczy i pic wiecej wody ... no świetnie 😅
Nicole123, IT_Girl, Agat99, dracaena, Natt99, Lavariavel lubią tę wiadomość
-
Kassialka wrote:Ja się melduję po wizycie kontrolnej, szyjka 4cm, wszystko ok. Waga dziecka już 2100g 😲 Były takie ruchy w brzuchu, wypychania itd że aż głowica z usg skakała 😂
Dostalam recepte na zelazo bo hemoglobina spadla. Szczepienia mam robic w 34tyg dopiero.
Pytalam o neoparin, mam brać do 36tyg, troche sie zdziwiłam bo myslalam ze do konca ciazy i jeszcze w pologu, tak gdzies wyczytalam.
Od teraz wizyty już co 2 tygodnie a od 37tygodnia maja byc co tydzien. Czuję oddech niemowlaka na plecach 😅
Dodatkowo mam mega mocną zgagę z którą sobie juz totalnie nie radzę a zalecenia lekarza - nie jesc slodyczy i pic wiecej wody ... no świetnie 😅
ja tez po wizycie
tez kontynuuje z żelazem bo teraz w tym trzecim trymestrze najwiecej żelaza pobiera dziecko, a anemia w połogu to tragedia wiec lepiej się zabezpieczyć
szczepienia mam za soba i skierowanie na wymaz GBS w połowie kwietnia oraz ostatnie badanie krwi.
przez dwa dni czułam się bardzo zle, twardnienie i ogromne naprężenie na brzuchu na narzady, dzisiaj brzuch miękki i dużo lżej.. nie wiem skąd to wynika✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Udało się zrobić zdjęcie, ale mamy tylko pół buzi, bo drugie zasłaniał nogą, bo czemu nie. 😂
Ja dziś wiedziałam że żołądek mam ściśnięty jak statek kosmiczny lub brzoskwinie paraguayo… masakra 🫠 nie dziwię się, że mi się ciężko i oddycha, i mam refluks i zgagę. Mam tak pościskane wszystko, bo młody poszedł z budową swojej chaty bardzo wysoko i nie zostawił mi za dużo miejsca.
😆 -
Gratulacje dziewczyny, wszystkie wizyty pozytywne! ❤️
U siebie przewiduję termin porodu między 5-11 maja 😀
Też jestem ciekawa ile jeszcze wizyt lekarskich przede mną, bardzo bym chciała już mieć co 2 tyg, a nie co 3. -
Gratulacje udanych wizyt. 😄
Z laktacja to warto pamiętać, ze naprawde najczęściej jest to kwestia rozkręcenia, "brak pokarmu" jako taki występuje naprawde bardzo rzadko. No i najlepszym rozkręcaczem jest ssące dziecko. 😊 Czasem przy początkowych trudnościach (okołoporodowych, wcześniaczych albo na przykład związanych z wędzidełkiem u malucha) po prostu jest ciut trudniej rozkręcić laktację.
Ja mam u innego lekarza tez na razie wizyty co 4 tygodnie. 😊 Ciekawe czy coś się zmieni po tej wizycie 25.03 (to będzie wizyta w 32+5). W pierwszej ciąży właściwie do konca mialam co 4 tygodnie. 😉 Ale ja totalnie na chillu pod tym katem, nie mam jakos potrzeby podglądać czesciej. W pierwszej ciazy chyba tak do II prenatalnych mi sie dłużyło, a potem tez luz.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:16
-
Ja tez po wizycie, mamy już plan. Młody waży 2500g. Została mi ostatnia wizyta, a 13 kwietnia ląduję w szpitalu. Do rozważenia SN, ale tylko pod nadzorem mojej prowadzącej i po obejrzeniu przez nią zdjęć z USG sprzed ciąży. Jak nic się samo nie rozkręci to planowe cc będzie 20 kwietnia.
dracaena, Agat99, IT_Girl, Bezimienna , Lavariavel, Kassialka lubią tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Ja teraz na wizyte czekalam chyba 5/6tygodni bo tak wyszlo.
Jesli teraz tez nie bedzie mojej doktor tyle to poprosze wizyte u kogos innego kontrolną za 3 tyg. Bede spokojniejsza.
Ja dzis wyniki robilam morfologia ok, mocz ok, magnez, potas, żelazo wszystko w normie w sŕodkowych widełkach. Zrobilam te 3 ostatnie dla swojego spokoju.
Dzis sie tak średnio czuje. Od rana z nosa mi leci a teraz glowa mnie zaczyna bolec. Cisnienie w normie, nogi nie puchna.
ACMV to juz naprawde bliziutko. Tylko miesiac i po wszystkim:)
Tak szybko to wszystko leci ze zaraz glownym tematem bedzie nie porod sn/cc tylko karmoenie kp czy Mm, problemy z brzeszkami, kupkami i malą iloscia snu.
Do tego jeszcze Baby Blues. -
Acmvj wrote:Ja tez po wizycie, mamy już plan. Młody waży 2500g. Została mi ostatnia wizyta, a 13 kwietnia ląduję w szpitalu. Do rozważenia SN, ale tylko pod nadzorem mojej prowadzącej i po obejrzeniu przez nią zdjęć z USG sprzed ciąży. Jak nic się samo nie rozkręci to planowe cc będzie 20 kwietnia.
Oj kochana ten 20 kwietnia to taki piekny dzien. 20 kwietnia urodziłam się ja i np Hitler 😅 -