X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
Odpowiedz

🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱

Oceń ten wątek:
  • Kassialka Autorytet

Wysłany: 21 marca, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam gotującego męża, ale i tak nastawiamy sie na to że może być ciężko.
    W planie sos bolonski, lasagne, bigos, pierogi. Pomysle tez nad gotowymi pomyslami na obiad na szybko zeby miec je zapisane i w razie czego nie szukac pomyslow. Na pewno zapelnimy szafki makaronami, pesto i innymi puszkami zeby byly w razie czego gotowe.

Oj tak juz sie wielkimi krokami zbliża 37tydzien a pozniej juz tylko bedziemy czytać o kolejnych porodach tutaj 😃

Firest, Lavariavel lubią tę wiadomość

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    5.09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk
    23.09 mamy ❤️
    30.10 prenatalne 5,95cm
    18.12 II prenatalne - zdrowa dziewczynka 🩷
    3.02 1026g 🩷
    24.02 1570g 🩷
    Luteina, polocard, neoparin 💉

preg.png
  • Piwonia37 Ekspertka

Wysłany: 21 marca, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szykowanie na zapas raczej odpada, jestem zwolenniczką gotowania na świeżo. Zwłaszcza, że mąż pracuje tydzień na rano, tydzień na drugą zmianę, więc mnie obiady będą interesowały co drugi tydzień 🙂. Najwyżej, jeśli dziecko będzie wyjątkowo nie dające nic zrobić to lada moment od porodu będą wakacje i starsze dzieci przejmą stery w kuchni 😄.
    A tak z innej beczki, dostałam dziś wyniki posiewu, na szczęście wyrobili się przed wizytą i wyniki są dobre. Kamień z serca

Natt99, dracaena, Firest, Lavariavel, Lila777 lubią tę wiadomość

• Natt99 Ekspertka

Wysłany: 21 marca, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczyn, które są chore i mają zapchany nos - są krople prenalen dla kobiet w ciąży :) dla mnie były spoko.
    Ja wczoraj byłam na spacerze i czułam, że uszy mnie szczypią w środku i gardło zaczyna boleć bo nie przewidziałam takiego wiatru 🫣 od razu zjadłam ząbek czosnku i trochę świeżego imbiru i jeszcze herbata z limonka - ale zgaga miała ucztę w nocy, o matko 🥲😂 dzisiaj za to poprawiłam dużą czekoladą ale myślę sobie, że nawet jak zjem coś lekkiego to ona i tak wieczorem przyjdzie, trudno 🥲 coś od życia się też należy 😂
    Ja póki co tylko krokiety zrobiłam i to w sumie na jeden obiad 😂 pewnie też zrobię jakies sosy do makaronu itp. Ja mam wrażenie, że miałam w 2 trymestrze mega wicie gniazda, ja już mam wszystko poprane, wyprasowane, do szpitala większość przygotowane a teraz w 3 trymestrze jakaś taka panika, że jak to tak szybko zleciało i chyba nie jestem gotowa 🙈 nie dociera do mnie, ze w sumie te nasze bobasy będą się lada moment rodzić.

Ania 93 lubi tę wiadomość

05.09. Pozytywny test 👶🏼
    16.09. Pęcherzyk ciążowy
    30.09. Zarodek 🥹❤️
    06.10. 19mm crl
    14.10. 2,25 cm crl
    31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
    12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
    15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
    30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
    7.01. - 411 gram 🥰
    02.02. - 806 gram 👧🏼
    25.02. - 1260 gram 🫶🏼
    03.03. - III prenatalne - 1504 gram zdrowej dziewczynki 🩷
    09.03. - 1609 gram 🌷
    preg.png
  • Ania 93 Ekspertka

Wysłany: 21 marca, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt99 wrote:
    Dla dziewczyn, które są chore i mają zapchany nos - są krople prenalen dla kobiet w ciąży :) dla mnie były spoko.
    Ja wczoraj byłam na spacerze i czułam, że uszy mnie szczypią w środku i gardło zaczyna boleć bo nie przewidziałam takiego wiatru 🫣 od razu zjadłam ząbek czosnku i trochę świeżego imbiru i jeszcze herbata z limonka - ale zgaga miała ucztę w nocy, o matko 🥲😂 dzisiaj za to poprawiłam dużą czekoladą ale myślę sobie, że nawet jak zjem coś lekkiego to ona i tak wieczorem przyjdzie, trudno 🥲 coś od życia się też należy 😂
    Ja póki co tylko krokiety zrobiłam i to w sumie na jeden obiad 😂 pewnie też zrobię jakies sosy do makaronu itp. Ja mam wrażenie, że miałam w 2 trymestrze mega wicie gniazda, ja już mam wszystko poprane, wyprasowane, do szpitala większość przygotowane a teraz w 3 trymestrze jakaś taka panika, że jak to tak szybko zleciało i chyba nie jestem gotowa 🙈 nie dociera do mnie, ze w sumie te nasze bobasy będą się lada moment rodzić.
    Ja wysyłam męża do apteki po te krople. Może trochę odsetka mi ten nos. Mam z tej serii syrop na gardło po poprzedniej infekcji. Nawet nie wiedziałam że są też krople na katar. Dzięki ♥️

Natt99 lubi tę wiadomość

-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
    - grudzień 2022 ⏸️
    - wrzesień 2023 Staś ♥️👶
    - październik 2024 starania o rodzeństwo
    -listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
    - grudzień 2024 ⏸️
    - luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
    - kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
    - maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna

25 .08 .2025 ⏸️
    30.08.2025 pozytywna beta
    2021 Nadczynność tarczycy
  • Piwonia37 Ekspertka

Wysłany: 21 marca, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 93 wrote:
    Ja wysyłam męża do apteki po te krople. Może trochę odsetka mi ten nos. Mam z tej serii syrop na gardło po poprzedniej infekcji. Nawet nie wiedziałam że są też krople na katar. Dzięki ♥️

Mi ostatnio też dokuczał katar i zaczynało już boleć gardło. Od razu zaczęłam robić inhalacje z soli fizjologicznej i szybko przeszło, 2 czy 3 dni i nie miałam zupełnie śladu po katarze.

• Lavariavel Autorytet

Wysłany: 21 marca, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam katar. To juz z 4 dni. Probuje walczyc domowymi sposobami ale ciezko mi idzie. Jest tylko gorzej mam wrazenie. Uzywam wody morskiej, masci majerankowej, robilam domowe inhalacja nad miską, mam w ostatecznosci nebulizator i sol fizjologiczna ale nie lubie. Jutro chyba wjedzie. Żebym miala piwo 0% to bym zrobiła grzańca zeby sie wypocic.
    Pije sok z malin i bzu czarnego ( swoj robiony), z miodem, mleko z miodem i czosnkiem. Herbata z miodem cytryna i gozdzikiem. Mam wrazenie ze boli mnie wszystko. Znow stopy mi puchną, cisnienie lekko w gore poszlo, glowa od zatok boli i nawet brzuch troche od tego nosa. I co godzine do wc sikac. Jestem wykończona.

Ja mam tylko zamrazarke w lodowce wiec niezbyt poszaleje. Stwierdzilam, że zrobie zapas szybkich rzeczy tzn. Makarony, ryż, puszki. Chce zrobic zapas mrozonek z warzywami, szpinakiem by byly pod reką, pokrojone pieczarki, papryka etc.
    Mam szybkowar wiec jesli bede miala warzywa pod ręką i jakies mieso to zupe mozge zrobic nawet w godzine. U nas tez raczej wszystko na swiezo ale chce miec tez frytki w zapasie czy jakies gotowe pierogi.

preg.png
  • Moira Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że przygotowania jedzeniowe idą pełną parą. Ja jakoś nie mogę się z tym ogarnąć bo co chwilę coś się dzieje. Jak nie ja chora, to z kotem do weterynarza, przy okazji telefon mi się zepsuł i tak wciąż coś :) Właśnie dziś spojrzałam, że dziś wyskoczył 34 tydzień.. ale ten czas leci.. u mnie się tak koleżka rozpycha okrutnie, że nie zdziwię się jak max dwa tygodnie jeszcze posiedzi w brzuchu :) strasznie się boje !

1.09. Pozytywny test
    5.09. Pęcherzyk ciążowy 5mm
    15.09. Zarodek 🥹
    09.10. 28mm
    22.10- I prenatalne - 53mm ❤️
    10.12. - II prenatalne - 253 gram chłopiec 💙
    26.01. - 764 gram 🥰
    02.02. -909g 😍
    16.02. - 1426g 💪💙
    2.03. -3 prenatalne 1541g 🔥🥰

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt99 wrote:

Niestety u mnie ten Prenalen nic nie daje. Zero ulgi.
    Rozmawiałam dzisiaj z dziewczyną, która też całą ciążę miała zatkany nos. Nie pocieszyła 🙈

2019 🩷🎀

Starania o drugie od 12.2023

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Lila777 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    34 tydz powiadacie 🙈 by wypadało w końcu zamówić wyprawkę… 🤣
    A u mnie dzis nowe bóle - jak na okres w dole brzucha. Położyłam się właśnie i ciekawe czy przejdzie 😁
    Za tydzień mam wizytę - to pewnie mnie doktor uświadomi ile nam zostało mniej więcej czasu. Ale chyba jednak to nie będzie tak szybko, jak mi się wydaje 🙂
    Jak czytam o karmieniu -to na ten moment to bardziej mnie przeraża niż sam poród 🙈
    A co do gotowania- ja chyba się skuszę na dietę pudełkową jak finanse pozwolą, a jeśli nie - to będę gotowała 🙂 największy problem mają mamusie, które mają już dzieci i faktycznie wypada coś mieć ugotowane każdego dnia.
    U mnie ten luz że mąż jest na pudełkach a ja zjem byle co 😁 chociaż muszę przyznać, że nie chce mi się dla samej siebie gotować.. a czasu też nie wiele, bo uczę się i pracuje - tyle dobrze że w domu u siebie 🙂

1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
    ⏸️ 23.08.25
    1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
    2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
    Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
    12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
    3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
    17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
    22.01 900g 🩷 25+3
    12.02 1300g 🩷 28+3
    05.03 2100g 🩷 31+3

preg.png
‹‹ 89 90 91 92 93
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ