🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam gotującego męża, ale i tak nastawiamy sie na to że może być ciężko.
W planie sos bolonski, lasagne, bigos, pierogi. Pomysle tez nad gotowymi pomyslami na obiad na szybko zeby miec je zapisane i w razie czego nie szukac pomyslow. Na pewno zapelnimy szafki makaronami, pesto i innymi puszkami zeby byly w razie czego gotowe.
Oj tak juz sie wielkimi krokami zbliża 37tydzien a pozniej juz tylko bedziemy czytać o kolejnych porodach tutaj 😃
Firest, Lavariavel lubią tę wiadomość
-
U nas szykowanie na zapas raczej odpada, jestem zwolenniczką gotowania na świeżo. Zwłaszcza, że mąż pracuje tydzień na rano, tydzień na drugą zmianę, więc mnie obiady będą interesowały co drugi tydzień 🙂. Najwyżej, jeśli dziecko będzie wyjątkowo nie dające nic zrobić to lada moment od porodu będą wakacje i starsze dzieci przejmą stery w kuchni 😄.
A tak z innej beczki, dostałam dziś wyniki posiewu, na szczęście wyrobili się przed wizytą i wyniki są dobre. Kamień z serca
Natt99, dracaena, Firest, Lavariavel, Lila777 lubią tę wiadomość
-
Dla dziewczyn, które są chore i mają zapchany nos - są krople prenalen dla kobiet w ciąży
dla mnie były spoko.
Ja wczoraj byłam na spacerze i czułam, że uszy mnie szczypią w środku i gardło zaczyna boleć bo nie przewidziałam takiego wiatru 🫣 od razu zjadłam ząbek czosnku i trochę świeżego imbiru i jeszcze herbata z limonka - ale zgaga miała ucztę w nocy, o matko 🥲😂 dzisiaj za to poprawiłam dużą czekoladą ale myślę sobie, że nawet jak zjem coś lekkiego to ona i tak wieczorem przyjdzie, trudno 🥲 coś od życia się też należy 😂
Ja póki co tylko krokiety zrobiłam i to w sumie na jeden obiad 😂 pewnie też zrobię jakies sosy do makaronu itp. Ja mam wrażenie, że miałam w 2 trymestrze mega wicie gniazda, ja już mam wszystko poprane, wyprasowane, do szpitala większość przygotowane a teraz w 3 trymestrze jakaś taka panika, że jak to tak szybko zleciało i chyba nie jestem gotowa 🙈 nie dociera do mnie, ze w sumie te nasze bobasy będą się lada moment rodzić.
Ania 93 lubi tę wiadomość
05.09. Pozytywny test 👶🏼
16.09. Pęcherzyk ciążowy
30.09. Zarodek 🥹❤️
06.10. 19mm crl
14.10. 2,25 cm crl
31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
7.01. - 411 gram 🥰
02.02. - 806 gram 👧🏼
25.02. - 1260 gram 🫶🏼
03.03. - III prenatalne - 1504 gram zdrowej dziewczynki 🩷
09.03. - 1609 gram 🌷

-
Ja wysyłam męża do apteki po te krople. Może trochę odsetka mi ten nos. Mam z tej serii syrop na gardło po poprzedniej infekcji. Nawet nie wiedziałam że są też krople na katar. Dzięki ♥️Natt99 wrote:Dla dziewczyn, które są chore i mają zapchany nos - są krople prenalen dla kobiet w ciąży
dla mnie były spoko.
Ja wczoraj byłam na spacerze i czułam, że uszy mnie szczypią w środku i gardło zaczyna boleć bo nie przewidziałam takiego wiatru 🫣 od razu zjadłam ząbek czosnku i trochę świeżego imbiru i jeszcze herbata z limonka - ale zgaga miała ucztę w nocy, o matko 🥲😂 dzisiaj za to poprawiłam dużą czekoladą ale myślę sobie, że nawet jak zjem coś lekkiego to ona i tak wieczorem przyjdzie, trudno 🥲 coś od życia się też należy 😂
Ja póki co tylko krokiety zrobiłam i to w sumie na jeden obiad 😂 pewnie też zrobię jakies sosy do makaronu itp. Ja mam wrażenie, że miałam w 2 trymestrze mega wicie gniazda, ja już mam wszystko poprane, wyprasowane, do szpitala większość przygotowane a teraz w 3 trymestrze jakaś taka panika, że jak to tak szybko zleciało i chyba nie jestem gotowa 🙈 nie dociera do mnie, ze w sumie te nasze bobasy będą się lada moment rodzić.
Natt99 lubi tę wiadomość
-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Ania 93 wrote:Ja wysyłam męża do apteki po te krople. Może trochę odsetka mi ten nos. Mam z tej serii syrop na gardło po poprzedniej infekcji. Nawet nie wiedziałam że są też krople na katar. Dzięki ♥️
Mi ostatnio też dokuczał katar i zaczynało już boleć gardło. Od razu zaczęłam robić inhalacje z soli fizjologicznej i szybko przeszło, 2 czy 3 dni i nie miałam zupełnie śladu po katarze. -
Ja mam katar. To juz z 4 dni. Probuje walczyc domowymi sposobami ale ciezko mi idzie. Jest tylko gorzej mam wrazenie. Uzywam wody morskiej, masci majerankowej, robilam domowe inhalacja nad miską, mam w ostatecznosci nebulizator i sol fizjologiczna ale nie lubie. Jutro chyba wjedzie. Żebym miala piwo 0% to bym zrobiła grzańca zeby sie wypocic.
Pije sok z malin i bzu czarnego ( swoj robiony), z miodem, mleko z miodem i czosnkiem. Herbata z miodem cytryna i gozdzikiem. Mam wrazenie ze boli mnie wszystko. Znow stopy mi puchną, cisnienie lekko w gore poszlo, glowa od zatok boli i nawet brzuch troche od tego nosa. I co godzine do wc sikac. Jestem wykończona.
Ja mam tylko zamrazarke w lodowce wiec niezbyt poszaleje. Stwierdzilam, że zrobie zapas szybkich rzeczy tzn. Makarony, ryż, puszki. Chce zrobic zapas mrozonek z warzywami, szpinakiem by byly pod reką, pokrojone pieczarki, papryka etc.
Mam szybkowar wiec jesli bede miala warzywa pod ręką i jakies mieso to zupe mozge zrobic nawet w godzine. U nas tez raczej wszystko na swiezo ale chce miec tez frytki w zapasie czy jakies gotowe pierogi.
-
Widzę, że przygotowania jedzeniowe idą pełną parą. Ja jakoś nie mogę się z tym ogarnąć bo co chwilę coś się dzieje. Jak nie ja chora, to z kotem do weterynarza, przy okazji telefon mi się zepsuł i tak wciąż coś
Właśnie dziś spojrzałam, że dziś wyskoczył 34 tydzień.. ale ten czas leci.. u mnie się tak koleżka rozpycha okrutnie, że nie zdziwię się jak max dwa tygodnie jeszcze posiedzi w brzuchu
strasznie się boje !
-
Natt99 wrote:Dla dziewczyn, które są chore i mają zapchany nos - są krople prenalen dla kobiet w ciąży
dla mnie były spoko.
Niestety u mnie ten Prenalen nic nie daje. Zero ulgi.
Rozmawiałam dzisiaj z dziewczyną, która też całą ciążę miała zatkany nos. Nie pocieszyła 🙈 -
34 tydz powiadacie 🙈 by wypadało w końcu zamówić wyprawkę… 🤣
A u mnie dzis nowe bóle - jak na okres w dole brzucha. Położyłam się właśnie i ciekawe czy przejdzie 😁
Za tydzień mam wizytę - to pewnie mnie doktor uświadomi ile nam zostało mniej więcej czasu. Ale chyba jednak to nie będzie tak szybko, jak mi się wydaje 🙂
Jak czytam o karmieniu -to na ten moment to bardziej mnie przeraża niż sam poród 🙈
A co do gotowania- ja chyba się skuszę na dietę pudełkową jak finanse pozwolą, a jeśli nie - to będę gotowała 🙂 największy problem mają mamusie, które mają już dzieci i faktycznie wypada coś mieć ugotowane każdego dnia.
U mnie ten luz że mąż jest na pudełkach a ja zjem byle co 😁 chociaż muszę przyznać, że nie chce mi się dla samej siebie gotować.. a czasu też nie wiele, bo uczę się i pracuje - tyle dobrze że w domu u siebie 🙂1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
22.01 900g 🩷 25+3
12.02 1300g 🩷 28+3
05.03 2100g 🩷 31+3

-