X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope a gdzie zamawiałas pościel? Tez muszę dokupić i jeszcze ochraniacz na łóżeczko.

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope ja lubię remonty po :)

także poproszę później o zdjęcia :)

my musimy też się zabrać za pokoik dzieci ale nie będzie remontów, tylko zakup nowej szafy, regału, łóżka.
    Taki typowy remont to zrobimy za jakieś 4lata? Wtedy dzieci dostaną osobne pokoje, także niedługo będziemy do skarbonki zbierać ;)

Ja pościel kupiłam w Lidlu jakoś z półtora miecha temu były takie słodkie :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po remoncie. Pokój wąski niestety. Jeszcze jakiś kretynów wymyślił żeby w wąskim pokoju zrobić komin.. ale dało się. Z jednej strony jest kącik Małgosi, a z drugiej kącik Franka :)
    Chociaż pierwsza wersja farb która mąż pomalowal pokój nie wyszła. Jak weszłam to się rozplakalam :) a mąż załamał ręce heh. Ale poprawił :) kupilismy nowe farby i na nowo. Jednak w ciąży lepiej nie wybierać kolorów :)

Dzisiaj zrobiłam zamówienie w motherhood na pieluszki i rogala do karmienia. Chciałam nie brać go w ogóle. Ale w sumie przemyślalam sprawę. Zwłaszcza że jest w promocji za 39 zł.

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Laguna też wrzucaj zdjęcia królestwa dzieci :)
    no ja muszę też dziewczynkę i chłopca jakoś fajnie rozlokować w jednym pomieszczeniu ;)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak tylko jak tu się zdjęcia wrzuca? Zaraz gdzieś sprobuje wyczytać

Zamówiłam jeszcze koszule do karmienia i szlafrok bawełniany. W sumie tak pomyślałam że za dwa tygodnie powinnam torbę spakować. Jak to było? Od 35 tygodnia powinna być? Po prostu szok!

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkleilam ale zdjęcia są bokiem. Nie umiem tego zrobić. Za głupia chyba jestem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 20:44

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17267087ca82.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/169a84668f1c.jpg
    Kącik Frania :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd93cf3ae69f.jpg
    A to kącik Małgosi. Jeszcze bez przewijaka. Jutro zrobię zdjęcie juz z przewijanie :)

Jakaś masakra z tym wstawianiem zdjęć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 21:58

ewelkaet lubi tę wiadomość

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • kasztanova Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne te drzewa Laguna! :)
    my dziś po wizycie, młoda ma 1600g :)

coraz częściej napina mi się brzuch w dole i zaczyna mi to przeszkadzać. tylko ciężko odpoczywać z szaloną "prawie" 2 latką.

było coś kiedyś o tych niedrapkach, że się od nich odchodzi ale nie mogę sobie przypomnieć co i jak ;) moja córka strasznie się drapała po budzi, co chwilę nowa szrama mimo obciętych paznokci. my chyba zapominaliśmy je nakładać i jak jest ciepło to też kto by chciał mieć rękawiczki ubrane?

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollipop ja na razie zamawiałam pościel dla starszaka na allegro jak z jakością to się okaże jak przyjdzie.
    Dla młodszego zamówię jeden komplet z allegro, a drugi firmy ceba baby, ale stacjonarnie bo na allegro mi nie odpisują 2 tygodnie na wiadomości czy wzór jest dostępny.

Ju14 wstawie po, ale to bedzie "wagon" pokoj jest mały i chce w nim zmieścić:
    łóżeczko 140x70, łóżko 160x80, komode z przewijakiem, regał, kallaxa i fotel do karmienia także... hm... nie ma 5cm wolnej ściany jak coś źle wymierzyłam to skończymy z regałem w przedpokoju :P

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e15131a3532a.jpg
    Tu juz z przewijakiem :)

Hope.. na pewno będzie wszystko pasować i na pewno pokój będzie cudny znając Ciebie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 11:33

ewelkaet, DebraMorgan, Hope_ lubią tę wiadomość

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna fajnie rozmieszczone. Ja narazie zrobiłam na szybko pokój Filipowi, bardziej kącik do zabawy, a Błażejek będzie spał z nami w sypialni. Dopiero później go przeniosę, więc wtedy będziemy już myśleć docelowo jak kącik dla dwóch będzie wyglądał:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna piękny pokoik:)
    kasztanova duża już ta Twoja księżniczka;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 14:43

mhsvi09k9an1legs.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna super pokoik :) my wczoraj wystawiliśmy komodę z pokoju synka i wystawiliśmy tam łóżeczko córki. Miało być łóżko pietrowe ale ze nie mogliśmy się zebrać żeby zamówić to powiedziałam żeby tak zrobić i teraz podoba mi się to ustawienie bardziej niz łóżko pietrowe. Tylko muszę jeszcze męża przekonać Żeby tak zostawić :) no i szafę muszę zamówić bo z tych co oglądałam to nic mi się nie podoba. Niby tesc mówił ze zrobi także musimy z nim pogadać :)

Hope ta firma ceba baby to jest jakaś lepsza? ech muszę usiąść i coś poszukać w końcu :) materac tej firmy co masz można kupić gdzieś stacjonarnie czy przez internet tylko?

Rety coraz bardziej myśle ze nie ogarnę letniego dziecka Haha w szpitalu maluch w bodziakach leżą czy śpiochy trzeba zakładać?

• ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, ja się cały czas zastanawiam jakk ogarnąć dwulatka przy niemowlaku:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna super to urzadzilas! A te drzewa to świetna sprawa z tymi półkami :)

Hope to mamy takie same dylematy i za krótkie ściany o kilka cm ;)
    A kellexa dużego kupujesz?
    Ja tego 2x4. No i tez będzie łóżko, łóżeczko, komoda z przewijakiem, szafa, regał i kanapa/fotel ;)

Damy rade!

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :)

Przyszlo dzisiaj zamówienie z motherhood :) Rogal i pieluszki tetrowe :) czekam jeszcze na szlafrok i koszule do karmienia do szpitala. Coraz więcej rzeczy już będzie. Jeszcze kosmetyki zostana

Brzuch mnie dzisiaj boli coś :/

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna, super pokój dla dzieciaków! My tez urządzamy pokój dla synka, bo córeczka poki co bedzie spała z nami. Narazie pomalowany i meble wstawione, wiec niedługo synka czeka eksmisja!

U mnie po wizycie wiesci średnie, szyjka niby sie nie skróciła, bo nadal około 25mm ale zrobił sie w niej lejek, ktory sie doktorowi nie podoba, wiec we wtorek bede miała zakładany pessar. Tak mysle ze moze to na plus, bo zawsze to jakies wsparcie z zewnątrz wiec moze bede spokojniejsza.

• Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny pokój :)

w57v8iikstiza1ib.png w57vrjjg0zvbccpd.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelkaet ja też się nad tym zastanawiam... damy radę! Musimy! ;)

u nas dzisiaj polała się pierwsza krew... teraz mała śpi, ale nie fajny był widok małej zakrwawionej buziulki...

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina ale będziesz mogła z tym funkcjonowac ? Pytam bo kurcze nie bardzo wiem co to. Współczuję Ci. Ale cieszę się, że z dzidzia wszystko dobrze. To chyba jednak najważniejsze

Ju14.. a co przewrocila się? Przegryzla warge pewnie ząbkami? Budulka..

Tina85 lubi tę wiadomość

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ