X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Dzoana1 Znajoma

Wysłany: 3 marca 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj byliśmy na echo serca. Wszystko dobrze, na szczęście :) malutka waży 874 gramy dokładnie ;)

Laguna lubi tę wiadomość

• Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollipop a kto tam wie. Może w ostatnich miesiacach przybierze. Tego chyba nie jest się w stanie przewidzieć?

Ja myślałam że moja Malgoska zaszalala z wagą 1662 ale Twoj synek ania06 to nieźle przesadzil hehe :) ale to super :)

Mnie generalnie boli środkowa cześć ciała. .. krzyż, bardzo mocno biodra i to spojenie. Nawet plecy które przed ciążą bolały coraz częściej w tej chwili nie bolą. Nie wiem jak to w ogóle jest możliwe. Wydawać by się mogło ze w ciąży będzie gorzej. A tu prosze.

ania-06 lubi tę wiadomość

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna pewnie ze nie da sie przewidzieć dlatego nie nastawiam się ani ze będzie mały ani ze duży. Syn dzień przed urodzeniem z usg miał mieć 3,5kg Noo max 4 ale powyżej to na pewno nie ;) jaki się urodzi taki będzie :)

A mnie w nocy taki skurcz łydki złapał ze myślałam ze zwariuje. Maz mi masować musiał. Mam skurcze już od jakiegoś czasu i biorę magnez ale ten dzisiejszy był straszny. Nadal mnie boli.

• Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż wiadomo, że im mniejsza główka tym lepiej ;) ;) ;)

Ja tak czuję że urodze 1 maja. Nigły przeczucia nie miałam, a teraz jakoś tak mi na myśl przychodzi. Pierwsza córkę urodziłam w 37 z wagą 3040, druga córa 41 z wagą 3750, a syna w 40 z wagą 3820. Wiec ciekawe jak będzie teraz :)

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollipop podziwiam, że urodziłaś takie duże dzieci, ciężko było? Moja córka ważyła 3720g a przez miesiąc nie siadałam na tyłku, więc mnie teraz przeraża jak mały szybko przybiera, nie wyobrażam sobie rodzić ponad 4kg.

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest w Trojmiescie z ktg, gdzie się chodzi? Bo w Krakowie miałam tak, że od chyba 35tyg chodzilo sie co tydzien na ktg do szpitala, w ktorym sie chcialo rodzic.

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollipop a z usg przed porodem tez taka waga wychodziła? Jako pierworodka nie rozważali cesarki? Faktycznie spore dzieciaki rodzisz :)

Ania06 od 35? To wcześnie. Myślałam że to jest tak ze po terminie zaczyna się chodzic. Ja chodzę do invicty i wiem ze gdybym musiała to właśnie tam. Ale nigdy takiej potrzeby nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 14:02

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Liptusia Znajoma

Wysłany: 4 marca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas będzie dziewczynka - Ania. Byłam kilka dni temu na badaniu, wszystko jest dobrze, mamy 30 tc i dzidziuś waży 1200 g :) Biorę Prenatal duo i Sorbifer. Wciąż nie zdecydowałam czy chcę rodzić na Zaspie czy na Klinicznej. To moje pierwsze dzieciątko i tak się wzięłam do roboty, że mam już całą wyprawkę. Brakuje mi tylko kilku ubranek ;) Planujecie robić sesję brzuszkową u fotografa?

• ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam poprzednio sesji, teraz też nie zamierzam robić.
    Mi się dziś napina brzuch, wczoraj troszkę pochodziłam, to dziś efekty..

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w co ubrac na wyjscie do szpitala maluszka? Maj wiadomo roznie moze byc wiatr slonce ale zimowy kombinezon juz odpada.
    My chcieliśmy sesje ale po ostatnich wydarzeniach i wydatkach chyba zrezygnujemy z terminu.

mhsvi09k9an1legs.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki kombinezon misiowy, raczej wiosenno jesienny, a jak będzie super ciepło to w pajacyk troszkę cieplejszy.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania miałam cesarki. Pierwszego syna próbowałam urodzić SN ale przez brak postępu porodu zrobili cc. W sumie całe szczęście bo lekarz który robił cesarkę mówił ze syn był tak ułożony ze naturalnie i tak by nie wyszedł (miał rączkę koło główki).
    Laguna termin porodu z usg miałam na 13.11 z om na 20.11, 18.11 byłam na usg i lekarz mówił ze mały będzie ważył około 3500g do 4kg na bank miał nie dobić wiec cesarki nikt nie brał pod uwagę :) urodziłam 19.11 z waga 4260 :) także ja w wagę z usg nie wierze ;)

Ania z tego co się orientuje to jeśli lekarz ma ktg to się do niego chodzi a tak do szpitala jak coś cię niepokoi lub do przychodzi płatnie. Ale nie wiem od którego tygodnia.

Ja sesje miałam w pierwszej ciazy ale kuzynka nam robiła i to w połowie ciazy. Myślałam ze wyglądałam wtedy ładnie a jak zdjęcia zobaczyłam to się załamałam Haha Także pod koniec ciazy maz mi zrobił pare zdjęć żeby brzuch uwiecznić, tak samo w drugiej ciazy maz mi zrobił zdjęcie. Teraz tez maz zrobi.

• Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet zimowy kombinezon i tak powinien odpaść bo w kombinezonie nie wolno wozić dzieci :) najlepiej body plus śpiochy i przykryć kocykiem. Ja tak we wrześniu córkę ubrałam.

• Liptusia Znajoma

Wysłany: 4 marca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się umówiłam na sesję na koniec marca, bo w ciąży prawie nie robiłam sobie zdjęć,a chcę mieć pamiątkę :)

A powiedzcie mi jak wygląda wybór położnej, która przychodzi do domu po porodzie? Kupiliśmy z mężem mieszkanie i może być tak, że do porodu będę na starym (przymorze), a po porodzie już na nowym (kowale). Czy mogę wybrać położną po porodzie? Jak to wszystko wygląda również z wyborem pediatry itd.?

• Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liptusia po porodzie się wybiera. Jak urodzisz to idziesz zapisać dziecko do przychodni i wtedy wybierasz pediatrę i położna jeśli nie masz np ze szkoły rodzenia. Bo u nas żeby sr była darmowato trzeba było wybrać ich położna. Ja teraz tez mieszkam w nowym miejscu i położnej nie mam jeszcze tutaj wybranej. Jak pójdę zapisać malucha to wtedy tez wybiore położna.

• Liptusia Znajoma

Wysłany: 4 marca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile jest czasu na zapisanie dziecka po porodzie i całe te procedury?

• Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liptusia najlepiej iść dziecko zapisać zaraz po wyjściu ze szpitala. Pierwsza wizyta u pediatry musi być chyba jakoś po 3 tyg od porodu jeśli dobrze pamietam a położna nieraz przychodzi pare dni po porodzie.

• Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) u nas ok. Rośniemy sobie grzecznie :) dokuczają mi tylko nocne skurcze, są nieraz tak mocne ze ze aż łzy mi lecą... i przez to pozniej w dzien mnie łydki bolą... nie fajne uczucie... Do nas położna nigdy nie przyszła Takze z tym obowiązkiem to różnie bywa

w57v8iikstiza1ib.png w57vrjjg0zvbccpd.png
  • Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedziała moja ginekolog że położną środowiskową się zazwyczaj wybiera tam gdzie chodzisz do lekarza rodzinnego. I tak jestem zapisana. Moim zdaniem lepiej to załatwić przed porodem. Mi położna po 2 dniach od wyjścia ze szpitala musiała szwy ściągnąć. Przed porodem wzięłam od niej numer telefonu i potem nie było problemu się umówić. Teraz też mieszkam w innym miejscu więc muszę namierzyć moją położną i zapytać o numer telefonu i godziny przyjęć.

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio w szpitalu przy porodzie zgłosiłam tylko z której przychodni ma być położna. Nie znałam jej wcześniej,ale wzięłam blisko domu.. na drugi dzień po wyjsciu ze szpitala już u mnie była. Teraz już jestem do niej zapisana. Zadzwonię tylko uprzedzić przed porodem że się szykuje kolejny maluch:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ