X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Dzoana1 Znajoma

Wysłany: 3 marca 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj byliśmy na echo serca. Wszystko dobrze, na szczęście :) malutka waży 874 gramy dokładnie ;)

Laguna lubi tę wiadomość

• Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollipop a kto tam wie. Może w ostatnich miesiacach przybierze. Tego chyba nie jest się w stanie przewidzieć?

Ja myślałam że moja Malgoska zaszalala z wagą 1662 ale Twoj synek ania06 to nieźle przesadzil hehe :) ale to super :)

Mnie generalnie boli środkowa cześć ciała. .. krzyż, bardzo mocno biodra i to spojenie. Nawet plecy które przed ciążą bolały coraz częściej w tej chwili nie bolą. Nie wiem jak to w ogóle jest możliwe. Wydawać by się mogło ze w ciąży będzie gorzej. A tu prosze.

ania-06 lubi tę wiadomość

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna pewnie ze nie da sie przewidzieć dlatego nie nastawiam się ani ze będzie mały ani ze duży. Syn dzień przed urodzeniem z usg miał mieć 3,5kg Noo max 4 ale powyżej to na pewno nie ;) jaki się urodzi taki będzie :)

A mnie w nocy taki skurcz łydki złapał ze myślałam ze zwariuje. Maz mi masować musiał. Mam skurcze już od jakiegoś czasu i biorę magnez ale ten dzisiejszy był straszny. Nadal mnie boli.

• Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż wiadomo, że im mniejsza główka tym lepiej ;) ;) ;)

Ja tak czuję że urodze 1 maja. Nigły przeczucia nie miałam, a teraz jakoś tak mi na myśl przychodzi. Pierwsza córkę urodziłam w 37 z wagą 3040, druga córa 41 z wagą 3750, a syna w 40 z wagą 3820. Wiec ciekawe jak będzie teraz :)

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollipop podziwiam, że urodziłaś takie duże dzieci, ciężko było? Moja córka ważyła 3720g a przez miesiąc nie siadałam na tyłku, więc mnie teraz przeraża jak mały szybko przybiera, nie wyobrażam sobie rodzić ponad 4kg.

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest w Trojmiescie z ktg, gdzie się chodzi? Bo w Krakowie miałam tak, że od chyba 35tyg chodzilo sie co tydzien na ktg do szpitala, w ktorym sie chcialo rodzic.

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollipop a z usg przed porodem tez taka waga wychodziła? Jako pierworodka nie rozważali cesarki? Faktycznie spore dzieciaki rodzisz :)

Ania06 od 35? To wcześnie. Myślałam że to jest tak ze po terminie zaczyna się chodzic. Ja chodzę do invicty i wiem ze gdybym musiała to właśnie tam. Ale nigdy takiej potrzeby nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 14:02

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Liptusia Znajoma

Wysłany: 4 marca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas będzie dziewczynka - Ania. Byłam kilka dni temu na badaniu, wszystko jest dobrze, mamy 30 tc i dzidziuś waży 1200 g :) Biorę Prenatal duo i Sorbifer. Wciąż nie zdecydowałam czy chcę rodzić na Zaspie czy na Klinicznej. To moje pierwsze dzieciątko i tak się wzięłam do roboty, że mam już całą wyprawkę. Brakuje mi tylko kilku ubranek ;) Planujecie robić sesję brzuszkową u fotografa?

• ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam poprzednio sesji, teraz też nie zamierzam robić.
    Mi się dziś napina brzuch, wczoraj troszkę pochodziłam, to dziś efekty..

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w co ubrac na wyjscie do szpitala maluszka? Maj wiadomo roznie moze byc wiatr slonce ale zimowy kombinezon juz odpada.
    My chcieliśmy sesje ale po ostatnich wydarzeniach i wydatkach chyba zrezygnujemy z terminu.

mhsvi09k9an1legs.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki kombinezon misiowy, raczej wiosenno jesienny, a jak będzie super ciepło to w pajacyk troszkę cieplejszy.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania miałam cesarki. Pierwszego syna próbowałam urodzić SN ale przez brak postępu porodu zrobili cc. W sumie całe szczęście bo lekarz który robił cesarkę mówił ze syn był tak ułożony ze naturalnie i tak by nie wyszedł (miał rączkę koło główki).
    Laguna termin porodu z usg miałam na 13.11 z om na 20.11, 18.11 byłam na usg i lekarz mówił ze mały będzie ważył około 3500g do 4kg na bank miał nie dobić wiec cesarki nikt nie brał pod uwagę :) urodziłam 19.11 z waga 4260 :) także ja w wagę z usg nie wierze ;)

Ania z tego co się orientuje to jeśli lekarz ma ktg to się do niego chodzi a tak do szpitala jak coś cię niepokoi lub do przychodzi płatnie. Ale nie wiem od którego tygodnia.

Ja sesje miałam w pierwszej ciazy ale kuzynka nam robiła i to w połowie ciazy. Myślałam ze wyglądałam wtedy ładnie a jak zdjęcia zobaczyłam to się załamałam Haha Także pod koniec ciazy maz mi zrobił pare zdjęć żeby brzuch uwiecznić, tak samo w drugiej ciazy maz mi zrobił zdjęcie. Teraz tez maz zrobi.

• Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet zimowy kombinezon i tak powinien odpaść bo w kombinezonie nie wolno wozić dzieci :) najlepiej body plus śpiochy i przykryć kocykiem. Ja tak we wrześniu córkę ubrałam.

• Liptusia Znajoma

Wysłany: 4 marca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się umówiłam na sesję na koniec marca, bo w ciąży prawie nie robiłam sobie zdjęć,a chcę mieć pamiątkę :)

A powiedzcie mi jak wygląda wybór położnej, która przychodzi do domu po porodzie? Kupiliśmy z mężem mieszkanie i może być tak, że do porodu będę na starym (przymorze), a po porodzie już na nowym (kowale). Czy mogę wybrać położną po porodzie? Jak to wszystko wygląda również z wyborem pediatry itd.?

• Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liptusia po porodzie się wybiera. Jak urodzisz to idziesz zapisać dziecko do przychodni i wtedy wybierasz pediatrę i położna jeśli nie masz np ze szkoły rodzenia. Bo u nas żeby sr była darmowato trzeba było wybrać ich położna. Ja teraz tez mieszkam w nowym miejscu i położnej nie mam jeszcze tutaj wybranej. Jak pójdę zapisać malucha to wtedy tez wybiore położna.

• Liptusia Znajoma

Wysłany: 4 marca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile jest czasu na zapisanie dziecka po porodzie i całe te procedury?

• Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liptusia najlepiej iść dziecko zapisać zaraz po wyjściu ze szpitala. Pierwsza wizyta u pediatry musi być chyba jakoś po 3 tyg od porodu jeśli dobrze pamietam a położna nieraz przychodzi pare dni po porodzie.

• Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) u nas ok. Rośniemy sobie grzecznie :) dokuczają mi tylko nocne skurcze, są nieraz tak mocne ze ze aż łzy mi lecą... i przez to pozniej w dzien mnie łydki bolą... nie fajne uczucie... Do nas położna nigdy nie przyszła Takze z tym obowiązkiem to różnie bywa

w57v8iikstiza1ib.png w57vrjjg0zvbccpd.png
  • Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedziała moja ginekolog że położną środowiskową się zazwyczaj wybiera tam gdzie chodzisz do lekarza rodzinnego. I tak jestem zapisana. Moim zdaniem lepiej to załatwić przed porodem. Mi położna po 2 dniach od wyjścia ze szpitala musiała szwy ściągnąć. Przed porodem wzięłam od niej numer telefonu i potem nie było problemu się umówić. Teraz też mieszkam w innym miejscu więc muszę namierzyć moją położną i zapytać o numer telefonu i godziny przyjęć.

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio w szpitalu przy porodzie zgłosiłam tylko z której przychodni ma być położna. Nie znałam jej wcześniej,ale wzięłam blisko domu.. na drugi dzień po wyjsciu ze szpitala już u mnie była. Teraz już jestem do niej zapisana. Zadzwonię tylko uprzedzić przed porodem że się szykuje kolejny maluch:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ