X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz ogarnę tego bloga i temat chusteczek. Kupię po jednej paczce kilku marek.
    Do domu mamy tami cotton bawełniane, suche i waciki i tego będę się starała używać z wodą i szarym mydłem (mydło jeszcze muszę kupić:))

Marlena ale ładna już waga:) Spory synuś się szykuje, chociaż błąd pomiarowy też jakiś może być. Co mówili o przepływach?

Lollipop juz coraz bliżej kilograma:)

mhsvi09k9an1legs.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zna któraś z Was krem PENATEN? Dostałam właśnie od teściowej, krem na odparzenia i emulsję do kąpieli. Oprócz tego dwie buteleczki sab simplex, podobno na kolki, słyszałyście o tym? Mam nadzieję, że się nie przyda.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Dorotka86 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    www.srokao.pl/2011/10/analiza-kosmetyki-dzieciece-kremy_15.html?m=1

szawia8.png300klb0.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My znamy i krem i krople, niestety u nas sie przydały... u nas torba nadal nie spakowana, nawet rzeczy nie kupione, ale zaczynam myślec o tym ;) czekam jak skończy nam sie remont, który jeszcze sie nue zaczął bo nasz majster miał wypadek i dziś ma przyjść ktoś inny z polecenia od niego, Pozatym ze 3 dni jestem bez samochodu czego nie cierpię ;) Dziewczyny czy bolą Was brzuchy ? Mnie boli notorycznie, nie pamietam zeby w pierwszej ciąży mnie tak bolało a nie raz jak mnie mała kopnie to gwiazdy normalnie widzę :) tez tak macie ? Moja pierwsza córa sie prawie wcale nie ruszała wiec te tance w brzuchu są mi zupelnie obce :)

w57v8iikstiza1ib.png w57vrjjg0zvbccpd.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita mnie też boli wsZystko.. ciężko coraz bardziej, a z oddechem jest coraz trudniej, cały czas mam zadyszki... masakra..

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuch nie boli, ale za każdym razem jak stoję lub idę to czuję taki silny nacisk na szyjkę, że mam wrażenie, że zaraz mi dziecko wypadnie...
    Ja też wszystko sprawdzam na sroka o:) I chusteczki nawilżane używam te różowe babydream feucht comforttuecher, mają super skład.

Lollipop a może to pasożyty? Dzieci wtedy śpią niespokojnie i są marudne, zwłaszcza w czasie pełni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 12:00

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania z kupki nic nie wychodzi a jak pytałam o odrobaczenie pediatry to mówiła ze tak sobie się tego nie robi. Muszę iść jeszcze raz do niej pogadać. Na 23 jestem zapisana z córka na szczepienie to pogadam tez o tym. Jeśli uda nam się pójść :)

• ania-06 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu lekarze tak bagatelizują ten temat, mojej córce też nie wychodziły pasożyty z kilku badań, ale lekarka nam przepisała zentel (wtedy chodziło o zmiany atopowe na skórze, które też mogą być od pasożytów)i po tym leku widziałam w kupce robaczki, choć już wtedy spała normalnie, tylko ta skóra i rzeczywiście teraz ma piękną skórę. Zwłaszcza jak dzieci chodzą do przedszkola, czy maja kontakt ze zwierzętami, bawią się w piaskownicy, nawet lekarka mówiła, że jak się bawią w kulkach na takich zamkniętych placach zabaw to tam się można zarazić, bo przecież nikt tych kulek nie dezynfekuje.

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet możliwe że błąd pomiarów jest, ale pewnie nieduży. Sama czuje że Maciuś jest już bardzo duży. W dodatku brzuch mam nisko. Przepływy na razie w normie.
    A ja chyba jutro pójdę z córką do pediatry. Dostała jakiejś wysypki na brzuchu. Tydzień i nie schodzi. Nie mam pojęcia od czego to może być.

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zadyszkę tez mam i ja... zaraz sapać zaczynam do tego jak parowóz ;) kumacie ze ten majster dopiero jutro zacznie , powinnam sie cieszyć ze w ogóle ale ten nasz remont ma trwać 2 tygodnie... dla mnie masakra...

w57v8iikstiza1ib.png w57vrjjg0zvbccpd.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita współczuję...
    jak byłam w ciąży z Igą to robiliśmy trochę salon i pokój dla małej. Nic wielkiego, bo szpachlowanie i malowanie, no w salonie trochę więcej, bo nieduża zabudowa. Miało trwać 3 dni max. Jasne... ponad tydzień się z tym bujaliśmy. Najbardziej wkurzał mnie wszechobecny kurz i siedzenie z kolesiami od rana do wieczora.

Dzisiaj wreszcie zrobiłam przegląd ubranek dla małego od bratowej.
    Muszę co nieco dokupić, no ale 56-62 mam prawie wszystko. Numery wzwyż będę prosić w prezentach ;)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje tych przedluzonych remontów. Nas tez czeka odgracanie pokoju dla maluszka.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Dorotka86 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tą ciąże jakoś gorzej znoszę. W poprzedniej śmigałam do samego końca, brzuszek mi w niczym nie przeszkadzał. Tym razem już od jakiegoś czasu jest mi strasznie niewygodnie, brzuszek mi strasznie "ciąży", strasznie napiera na dół, może ma to związek z blizną po cesarce? Nie wiem, ale podniesienie się z pozycji siedzącej, czy zabawa z małym na podłodze to dla mnie męka. A depilacja miejsc bikini tylko z lusterkiem :) nic nie widzę ;) chyba niedługo będe musiała zaprzęc do tego męża.

Dzisiaj przyszła moja fasolka z motherhood(wzięłam tą w promocji za 39, choć inne wzory podobały mi się bardziej, ale różnica w cenie kolosalna) i otulacze muślinowe. Powiem wam co firma to firma, od razu widać jakość wykonania w porównaniu do tego co oglądałam w markecie. Jeszcze chciałabym kupić jakąś dobrą, mięciutką pościel. Poprzednio miałam z firmy Gluck, jest fajna, nie do zdarcia, ale ta bawełna wciąż jakaś sztywna się trzyma, więc wolałam używać pościeli kupionej w biedronce. Któraś z was pisała o pościeli z Ceba Baby, jaka ona jest? w miarę miękka i dobrze uszyta?

szawia8.png300klb0.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy zaczynacie puchnąć? Ja od 3 dni mam nogi jak banie. Kostek prawie nie widać. Myślałam, że jak nie ma gorąca to jakoś mnie to ominie, a tu nic z tego. Jestem strasznie ociężała przez to. Ostatnio też tak miałam, ale było gorące lato, więc wcześniej tak wyglądałam..
    Jestem trochę załamana, bo za chwilę nie założę żadnych butów...

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelkaet jeszcze to przede mną. Na razie (odpukac) nie puchnę.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna ty masz taki przewijak szafkę z ikei nie? Dobrze pamietam ze to ty? Będziesz miała do tego jeszcze komodę na ubranka czy tam wszystko zmieścisz? Miałaś to tez przy starszych dzieciach? Sprawdziło się? Ja zawsze na początku mialam kołyskę lub leżaczek przy łóżku a przewijak na łóżeczku w tym samym pokoju ale teraz po przeprowadzce nie zmieszczę kołyski i łóżeczka w pokoju. Oczywiście najpierw kupiłam kołyskę a później o tym pomyślałam ze muszę teraz coś wymyslec gdzie przewijak położyć :) i się zastanawiam co najlepiej się sprawdzi. Mam komodę która lubię bo są w niej polki a w tych co przewijaki są to są szuflady a to mnie jakoś nie przekonuje :) a wy jak rozwiazujecie sprawę z przewijakiem? Na łóżeczku czy osobno na czymś?

Ja tez jeszcze nie puchnie i mam nadzieje ze nie będę puchła jak poprzednio. Ale za to zgaga zaczyna mnie męczyć i ból pleców.

• Dzoana1 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy mieć przewijak na łóżeczku. Lada dzień powinien przyjść.
    Póki co jeszcze nie puchnę, ale to 29 tydzien, więc jeszcze wiele przede mną ;)

• Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollipop tak to ja mam ten przewijak. Przy starszych dzieciach nie miałam. Ale miała moja koleżanka i była bardzo zadowolona. Zawsze jak u niej byłam to podobało mi się ze ma wszystko pod ręką. Ja ubranek tam nie trzymam bo mam w tym pokoju tez szafe. Trzymam tam zabawki synka. Ale gdybym musiała ubranka to z pewnością by się tam zmieściły. Ta szafka jest mega pojemna. Jeszcze jej nie używam ale jestem juz z niej mega zadowolona :)

Ja też jeszcze nie pychne. Myślę że trochę szybko na pchnięcie. Ewelkeat a co Twój lekarz na to? Wiem że pchnie się chyba przy zatruciu ciążowym? Nie chce straszyć ale może warto się skonsultowac szybciej. Chociaż też zawsze myślałam że to zatrucie to bardziej gdy ciąża jest przenoszona.

Powiem Wam, że ja tez nieraz mam takie wrażenie jakby mi miała mała zaraz wypaść. Przy chodzeniu tak mi uciska ze naprawdę czasami jestem spanikowana. Ostatnio mialam tak często skurcze ze musiałam wziąć nospe, najpierw jedna potem druga bo po jednej za bardzo nie przeszło.

No i ta czkawka... dziennie potrafi z 5 razy się lapczywie nałykać tego płynu :)

Zostało mi jakieś 1.5 miesiąca i musze juz powiedzieć ze naprawdę już mam dosyć. Ciężko mi się juz nawet siedzi na kanapie. Jedynie ulgę czuje leżąc na lewym boku z poduszka między nogami. Brzuch mi uciska w innej pozycji ze robi mi się słabo. A już nawet nie chce myśleć o siedzeniu na podłodze i zabawie z małym (ktoras z Was o tym pisala). Nie mogę nawet normalnie przeczytać książki małemu bo zaraz zadyszka. Ehhh.. marudze wiem..

Za tydzień pakuje torbę. Chyba mam wszystko. Za wózek wczoraj zapłaciliśmy. Aa tylko lalktatora jeszcze nie mam. A fasolkę tez zamowilam z motherhood ta za 39.90 :) cena naprawde spoko. No i pieluszki tetrowe.. łącznie mam 25. Chyba starczy co? Ile sztuk Wy kupowalyscie?

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przewijak też na łóżeczku będzie.. muszę go tylko kupić, bo jeszcze nie mam, tzn mam stary, jest w łazience i tam zostanie,ale nie mam do niego stopek na łóżeczko, zresztą przyda się dwa.

Wizytę mam dopiero 30, ale badania zrobię już w tym tygodniu, więc zobaczymy czy coś w moczu jest. Ale wydaję mi się, że za duże obciążenie poprostu i w poprzedniej ciąży też tak miałam. Woda mi się zatrzymuje w organizmie...

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to cała puchniesz czy tylko nogi?
    Ja z synem miałam nogi jak sloniatko :) ale wszystko było dobrze po prostu rodziłam go 17 czerwca i było już po prostu gorąco

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ