X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i sie nie przeraz jak zobaczysz pessar- on jest naprawde duzy! Ja sobie nie mogłam wyobrazić jak mi go założą! Pozniej sie okazało, ze mozna go mocno ścisnąć, włożyć i dopiero wtedy on sie zasysa- sorry za obrazowość, ale przynajmniej bedziesz wiedziec czego sie spodziewać :)

Liptusia lubi tę wiadomość

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) ja lubię być doinformowana :)
    Moja szyjka nie jest jakaś tragiczna, bo mam 25mm no ale ostatnio miała coś koło 36mm. Wolę założyć i normalnie funkcjonować, bo jak piszesz z u mnie 20miesieczna pannica byłoby też slaboratorium leżeć. Przez ten tydzień po założeniu będę miała w domu pół rodziny do pomocy wiec damy rade :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • dadżi Debiutantka

Wysłany: 30 marca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny, trochę późno do Was dołączam, ale lepiej późno niż wcale ;)
    w poprzedniej ciąży tez się udzielałam na trójmiejskim forum i widze tu koleżankę - Nikita987 :)
    termin mam na 17 czerwca i będe miała drugą córę :)
    generalnie jestem z Tczewa i tu zamierzam rodzic.
    mam sporo do nadrobienia, nie wiem czy wszystko ogarnąć i przeczytac, ale postaram się :)

pozdrawiam :)

hchy9jcgu5mmqgmi.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj dadżi :)

Mały dzisiaj ostro kopie, w ogóle jest dużo bardziej ruchliwy niż siostra ;)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dadżi hej :)

Ju mój też dziś ostro trenuje karate. Bardzo nisko musi leżeć, bo strasznie mnie uciska;/

Jak moja szyjka miała w pewnym momencie 2,4 to też lekarz coś mówił o pessarze. Ale nie wiem jakim cudem się wydłużyła. A może tamten pomiar na 2,4 był zły.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz z końcem roku przestał pracować w Wojewódzkim więc może to ten sam?! :)
    Trochę się zastanawiałam, czy wybierać lekarza, który bni będzie w zadnycm szpitlu ale stwierdziłam, że walę to - on jest cudownym człowiekiem, a przy pierwszym porodzie miałam swojego lekarza na dyżurze i burak o mnie nie zadbał i mam traumę do dzisiaj, więc równie dobrze mogłoby go nie być.

Ja mam otulacz muśłinowy z motherhood - to taka duża pielucha tetrowa po prostu - nie kupiłam do otulania, bardziej jako kocyk żeby robił :P

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dadzi witaj :)

U mnie dzisiaj silne klucie w dole brzucha :( polozylam się ale nic nie pomogło i aż się wystraszyłam. Teraz przeszło ale boję się wstać po nospe dosłownie..

Macie Wy przeboje z tymi szyjkami..ale grunt ze z maluszkami wszystko ok.

No i znowu mnie kluje :( strasznie to nieprzyjemne

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj dadzi:)
    Ja po wizycie, fizycznie wszystko ok, ale mam się oszczędzać. Kategoryczny zakaz sprzątania przed świętami, za tydzień usg.
    Mały też jest tak ruchliwy, że cały czas w dzień go czuję i wciska się w żebra, więc bolą, plecy też. Ale już niedługo:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelkeat super ze wszystko ok :)
    A ile maluszek waży?

Ja idę dopiero 10 kwietnia na wizytę. Juz się doczekać nie moge :)

Oficjalnie mogę już powiedzieć ze torba spakowana :) jeszcze tylko jakis prowiant typu woda i nie wiem chrupki czy coś takiego zostaje. No i kosmetyki w kosmetyczke. A już wypchana ta torba i zastanawiam się czy nie przełożyć tych rzeczy do takiej walizki na kółkach.
    A Wy jak? Torbę pakujecie czy walizke?

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie walizka i planuję w sobotę kupić ostatnie rzeczy i spakować.

Laguna usg za tydzień, więc wtedy będę znać wagę.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dadzi witaj :)

Ja tez mam te straszne kucia na dole i juz sama nie wiem co to jest- chyba mała znowu fiknela głowa do góry i mnie po prostu kopie. Wczoraj sie zastanawiałam czy nie jechac na IP tak mnie kulo, ale jakos przeszło i dzisiaj kłuje jakby troche mniej.

Laguna, u Ciebie to mysle, ze te kłucia to moze byc juz przygotowanie do porodu- juz ostatnia prosta u Was, wiec moze cos tam sie przygotowuje i rozciąga.

Co do walizki to ja ostatnio miała taka mała na kółkach i teraz tez taka wezmę, zawsze to wygodniej jesli akurat nie bedzie nikogo do pomocy.

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię Was tu czytać bo mnie motywujące, żebym ruszyła tyłek i zabrała sie za wyprawkę, bo nie mam jeszcze zupełnie nic, a wy juz torby spakowane. Co prawda jesteście pare tygodni przede mna ale zawsze to dobra motywacja :)

• Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelkeat no tak przecież pisałaś ze usg za tydzień. Wybacz - demencja ciążowa :)

Tina no ja dzisiaj tez się wystraszylam, aż mi serce szybciej bilo. Zastanawialam się co robić. Dzwonić do lekarza czy do męża i do szpitala. Najgorsza ze ani nospa ani leżenie nie pomagało.

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam temat wyprawki zamknąć do Świąt. Może się uda ;)

Oczywiście spakowana to nie jestem, bo nie mam jeszcze co. Ja będę brała dwie torby, małą na porodowke i większą juz na oddzial (ta mniejsza po wszystkim mąż zabierze do domu).

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was będzie rodzić sama? Ja tym razem jestem zmuszona, bo nie będę miała czego zrobić z Filipem. Trochę jestem przerażona...

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was kłuje a nasz Piotruś wczoraj cały dzień i całą noctak się rzucał, że pojechałam z rana na KTG. Na szczęście wszystko w porządku wyszło. A jutro wizyta :)

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2017, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mała walizke i mala torbe do zadnej nie zmieszcze wszystkiego żeby wziąć jedna bo sama paczka podkladow i mala pampersow prawie cala walizke mi wypelnia. Do walizki spakuje swoje rzeczy a do malej torby rzeczy dla malego.

mhsvi09k9an1legs.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, "mały" już 3kg. Rozwarcie na palec i lekarz obstawia poród na 39 tydz.
    Ewelkaet a myślałaś o douli albo koleżance?
    Ja spakowałam swoje rzeczy w torbę sportową a dziecka w plecak.

ewelkaet lubi tę wiadomość

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej juz 3 kg dzieciaczki. Niedługo zaczniemy się rozpakować ;))

mhsvi09k9an1legs.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania większość moich koleżanek też z małymi dzieciakami albo pracujące. Niełatwo będzie kogoś wyrwać nagle tak jak to z porodem bywa:)
    Nad duolą nie myślałam, ale przyjrze się tematowi. Dzięki.

Ania mały już wielki! Filip miał 3150 jak się urodził w 38 tygodniu, a Tu jeszcze 4 tygodnie. Wow. Bedziesz sn?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 09:18

3jgxdqk3twh6kwwl.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ