X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i sie nie przeraz jak zobaczysz pessar- on jest naprawde duzy! Ja sobie nie mogłam wyobrazić jak mi go założą! Pozniej sie okazało, ze mozna go mocno ścisnąć, włożyć i dopiero wtedy on sie zasysa- sorry za obrazowość, ale przynajmniej bedziesz wiedziec czego sie spodziewać :)

Liptusia lubi tę wiadomość

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) ja lubię być doinformowana :)
    Moja szyjka nie jest jakaś tragiczna, bo mam 25mm no ale ostatnio miała coś koło 36mm. Wolę założyć i normalnie funkcjonować, bo jak piszesz z u mnie 20miesieczna pannica byłoby też slaboratorium leżeć. Przez ten tydzień po założeniu będę miała w domu pół rodziny do pomocy wiec damy rade :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • dadżi Debiutantka

Wysłany: 30 marca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny, trochę późno do Was dołączam, ale lepiej późno niż wcale ;)
    w poprzedniej ciąży tez się udzielałam na trójmiejskim forum i widze tu koleżankę - Nikita987 :)
    termin mam na 17 czerwca i będe miała drugą córę :)
    generalnie jestem z Tczewa i tu zamierzam rodzic.
    mam sporo do nadrobienia, nie wiem czy wszystko ogarnąć i przeczytac, ale postaram się :)

pozdrawiam :)

hchy9jcgu5mmqgmi.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj dadżi :)

Mały dzisiaj ostro kopie, w ogóle jest dużo bardziej ruchliwy niż siostra ;)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dadżi hej :)

Ju mój też dziś ostro trenuje karate. Bardzo nisko musi leżeć, bo strasznie mnie uciska;/

Jak moja szyjka miała w pewnym momencie 2,4 to też lekarz coś mówił o pessarze. Ale nie wiem jakim cudem się wydłużyła. A może tamten pomiar na 2,4 był zły.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz z końcem roku przestał pracować w Wojewódzkim więc może to ten sam?! :)
    Trochę się zastanawiałam, czy wybierać lekarza, który bni będzie w zadnycm szpitlu ale stwierdziłam, że walę to - on jest cudownym człowiekiem, a przy pierwszym porodzie miałam swojego lekarza na dyżurze i burak o mnie nie zadbał i mam traumę do dzisiaj, więc równie dobrze mogłoby go nie być.

Ja mam otulacz muśłinowy z motherhood - to taka duża pielucha tetrowa po prostu - nie kupiłam do otulania, bardziej jako kocyk żeby robił :P

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dadzi witaj :)

U mnie dzisiaj silne klucie w dole brzucha :( polozylam się ale nic nie pomogło i aż się wystraszyłam. Teraz przeszło ale boję się wstać po nospe dosłownie..

Macie Wy przeboje z tymi szyjkami..ale grunt ze z maluszkami wszystko ok.

No i znowu mnie kluje :( strasznie to nieprzyjemne

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj dadzi:)
    Ja po wizycie, fizycznie wszystko ok, ale mam się oszczędzać. Kategoryczny zakaz sprzątania przed świętami, za tydzień usg.
    Mały też jest tak ruchliwy, że cały czas w dzień go czuję i wciska się w żebra, więc bolą, plecy też. Ale już niedługo:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelkeat super ze wszystko ok :)
    A ile maluszek waży?

Ja idę dopiero 10 kwietnia na wizytę. Juz się doczekać nie moge :)

Oficjalnie mogę już powiedzieć ze torba spakowana :) jeszcze tylko jakis prowiant typu woda i nie wiem chrupki czy coś takiego zostaje. No i kosmetyki w kosmetyczke. A już wypchana ta torba i zastanawiam się czy nie przełożyć tych rzeczy do takiej walizki na kółkach.
    A Wy jak? Torbę pakujecie czy walizke?

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie walizka i planuję w sobotę kupić ostatnie rzeczy i spakować.

Laguna usg za tydzień, więc wtedy będę znać wagę.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dadzi witaj :)

Ja tez mam te straszne kucia na dole i juz sama nie wiem co to jest- chyba mała znowu fiknela głowa do góry i mnie po prostu kopie. Wczoraj sie zastanawiałam czy nie jechac na IP tak mnie kulo, ale jakos przeszło i dzisiaj kłuje jakby troche mniej.

Laguna, u Ciebie to mysle, ze te kłucia to moze byc juz przygotowanie do porodu- juz ostatnia prosta u Was, wiec moze cos tam sie przygotowuje i rozciąga.

Co do walizki to ja ostatnio miała taka mała na kółkach i teraz tez taka wezmę, zawsze to wygodniej jesli akurat nie bedzie nikogo do pomocy.

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię Was tu czytać bo mnie motywujące, żebym ruszyła tyłek i zabrała sie za wyprawkę, bo nie mam jeszcze zupełnie nic, a wy juz torby spakowane. Co prawda jesteście pare tygodni przede mna ale zawsze to dobra motywacja :)

• Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelkeat no tak przecież pisałaś ze usg za tydzień. Wybacz - demencja ciążowa :)

Tina no ja dzisiaj tez się wystraszylam, aż mi serce szybciej bilo. Zastanawialam się co robić. Dzwonić do lekarza czy do męża i do szpitala. Najgorsza ze ani nospa ani leżenie nie pomagało.

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam temat wyprawki zamknąć do Świąt. Może się uda ;)

Oczywiście spakowana to nie jestem, bo nie mam jeszcze co. Ja będę brała dwie torby, małą na porodowke i większą juz na oddzial (ta mniejsza po wszystkim mąż zabierze do domu).

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was będzie rodzić sama? Ja tym razem jestem zmuszona, bo nie będę miała czego zrobić z Filipem. Trochę jestem przerażona...

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was kłuje a nasz Piotruś wczoraj cały dzień i całą noctak się rzucał, że pojechałam z rana na KTG. Na szczęście wszystko w porządku wyszło. A jutro wizyta :)

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2017, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mała walizke i mala torbe do zadnej nie zmieszcze wszystkiego żeby wziąć jedna bo sama paczka podkladow i mala pampersow prawie cala walizke mi wypelnia. Do walizki spakuje swoje rzeczy a do malej torby rzeczy dla malego.

mhsvi09k9an1legs.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, "mały" już 3kg. Rozwarcie na palec i lekarz obstawia poród na 39 tydz.
    Ewelkaet a myślałaś o douli albo koleżance?
    Ja spakowałam swoje rzeczy w torbę sportową a dziecka w plecak.

ewelkaet lubi tę wiadomość

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej juz 3 kg dzieciaczki. Niedługo zaczniemy się rozpakować ;))

mhsvi09k9an1legs.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania większość moich koleżanek też z małymi dzieciakami albo pracujące. Niełatwo będzie kogoś wyrwać nagle tak jak to z porodem bywa:)
    Nad duolą nie myślałam, ale przyjrze się tematowi. Dzięki.

Ania mały już wielki! Filip miał 3150 jak się urodził w 38 tygodniu, a Tu jeszcze 4 tygodnie. Wow. Bedziesz sn?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 09:18

3jgxdqk3twh6kwwl.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ