Maj-Czerwiec 2017 3city
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to bym chciała ważyć 70... ale niestety w poprzedniej ciąży przytyłam 30 kg wychodząc z 60, więc nie udało mi się zejść poniżej 70kg... teraz mam już 20+... mam nadzieję, że nie dojadę do 100, więc mówiąc o kulaniu, hmm tak kulam się już 3 miesiąc, a teraz to już ledwo przesuwam do przodu:)
-
Ja na tym moim leżeniu teraz ostro przytyję, bo mi się nudzi i co chwilę coś podjadam....
mój mąż zabrał dziecia do oruńskiego na plac zabaw. Jutro mama przyjeżdża i zostaje do piątku. Na weekend teście, bo mąż w niedzielę biegnie w maratonie, a w poniedziałek mam nadzieję, że usłyszę, że jest oki i mogę chodzić -
Ewelkaet mi na początku pomogło spanie z poduszką między nogami, a teraz jak kupiłam dużego rogala do spania to już w ogóle jest super. Jak już mam dość spania na jednym boku to zawsze się mogę trochę odchylić do tyłu i poduszka świetnie przytrzymuje plecy
Mamy, które zdecydowałyście się rodzić na Zaspie. Jak jest ze znieczuleniem? Słyszałam, że trzeba wcześniej zgłosić chęć porodu u nich, żeby mieli zarezerwowane znieczulenie, czy to prawda?
Czy mogłybyście polecić położną środowiskowa? Nie wiem czy to ma znaczenie - mieszkam na przymorzu.
-
Część dziewczyny, czas spakować torbę do szpitala, która z was rodzić będzie na zaspie, może macie wyznaczone już terminy na CC?
Wiecie czy remont się zakończył?
Co zabrać na zaspę ?
Co do kłucia to mam takie od tygodnia ale nie przypomina to skurczy, pod pępkiem jakby rozciągały się ścięgna, mięśnie może to dlatego że 7 lat temu miałam cc.
Do tego wyskoczyły mi na brzuchu swędzące krostki, mam już dość -
U mnie też Zaspa. Ale jeszcze nie mam terminu cc. Ostatnio wzięłam dopiero zaświadczenie od neurologa. Za tydzień wizyta to może się umówię już.
Nie mogę znaleźć konkretnej listy co trzeba zabrać na Zaspę.
Torba hm...spakowana w 70%. Dziś może przejrzę i dopakuje resztę,żeby już zapiąć na ostatni guzikWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 12:33
-
Wczoraj wylądowałam na IP w wojewódzkim, od rana skurcze. Dostałam leki rozkurczowe bo skurcze były co 3 minuty i rozwarcie na 1,5 palca. Położyli mnie na patologii. Teraz trochę lepiej, może uda się powstrzymać poród i mnie jutro puszcza do domu.
-
Marlena trzymaj się dzielnie.Oby się wyciszyło.
Porozmawiaj ze swoim maluchem, żeby jeszcze trochę posiedział
Ja słodyczy za bardzo nie ograniczam, co dzień coś jem, dziś zjadłam pół tabliczki czekolady taką miałam ochotę. Cieszę się ze moja waga trzyma się tak ładnie, nawet jak do porodu dobiję do dychy to i tak będzie rewelacja.
Pszczoła ten post na trójmieście na forum o tym co spakować na Zaspę to Twój?Masz już termin cc? Też nie wiem co dokładnie wsadzić do torby.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 12:24
-
Liptusia znieczulenie teoretycznie jest dostępne. Jedna koleżanka dostała bez problemu, nawet jej sami zaproponowali, druga w ogóle bo anestezjolog był przy cc. Zależy chyba jak trafisz.
Dziwne by było, gdyby trzeba było zgłaszać to, że chce się rodzić u nich...a co jeśli zacznie się wcześniej albo później? Już nie dostaniesz znieczulenia bo będzie przygotowane na konkretny dzień? Dziwne. Przecież nie da się przewidzieć kiedy maluch postanowi wyjść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 12:35
-
Marlena trzymaj się. Jeszcze ze dwa tygodnie. Teraz musisz odpoczywać jak najwiecej, żeby się nic nie powiększyło , rozwarciem. Jam tak miałam w poprzedniej ciąży. Tydzień w szpitalu w 35 tyg a potem do końca 37 w domu leżałam. Dasz radę wytrzymać. Trzymamy kciuki.
-
Marlena, trzymaj sie! Dobrze ze jestes w szpitalu pod opieka lekarzy, oby udało sie wytrzymać jeszcze ze dwa tygodnie!
Ju- super, ze tak gładko poszło z pessarem i ciesz sie z tego tygodnia leniuchowania- nie wiadomo kiedy znowu Ci sie taki trafi!!
-
Marlena krzyzuj nogi jak się da!!
) bedzie dobrze! Jak powstrzymali to super. To powinno być dobrze! A kiedy postanowilas jechać do szpitala? Po ilu skurczach? Ja bym nie wiedziała co robić znając życie. Bym myślała jechać, nie jechać. Dobrze ze nie zwlekalas. Oj pcha się Twój bobas na ten świat
a gdzie docelowo chciałaś rodzic? Sami pojechaliscie do wojewódzkiego? Czy wzywalas karetkę i tam Was zawiezli?
Velvet no masz rację z tym znieczuleniem. Dziwne by to było. Mi się wydaje ze oni z reguły są niechętni żeby dawać.
-
Ja tak trochę z innej beczki jeszcze
Wiecie gdzie mogę kupić takie przedłużki do biustonosza? W pasmanterii? Na allegro znalazłam ale przesyłka droższa niż przedłużki
Teraz biustonosze do karmienia mają obwód ok ale boję się, ze później może być minimalny problem z zapięciem a nie chcę żeby zbyt mocno cisnęły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 16:08
-
Velvet ja kupowałam raz w pasmanterie a raz na hali w Gdyni na stoisku z bielizna
Marlena trzymaj się! Dobrze ze jesteś pod opieka lekarzy.
Jakie pampersy kupujecie? I ile paczek 1? Ja myśle o tych białych pampersa jedna paczkę 1 a później już dwójki zielone. I które chusteczki kupujecie? Ja będę używała wacikow ale chce mieć jakieś opakowanie na wyjście. Widziałam w rossmanie ze dove ma kosmetyki dla dzieci, wiecie czy są dobre bo to chyba nowość. Chce teraz kupić kosmetyki dla małego, pieluchy i chusteczki w rossmanie bo jest promocja
Ja właśnie czekam na wizytę u lekarza, ciekawe co u małego
Któraś z was pisała ze chodzi do dr grzybowskiego, w którym tygodniu robił to trzecie usg dokładne? -
Lollipop czekamy na wieści z wizyty
Ja mam jedną dużą paczkę jedyneczek na razie, właśnie tych Pampers premium care. Dwójek nie mam żadnych na razie, gościom powiedzieliśmy, że przydadzą się nam pampersy w prezentach odwiedzinowych, zobaczymy ile czego nam zniosą
i potem będziemy kupować.
Chusteczki ja mam te z Waterwipes na początek 12 paczek hurtem kupiłam. Potem może przetestuję rossmanowe.
Dove słyszałam, że składy do kitu ale nie zagłębiałam się w temat.