X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena jak u Was? Dobrze, że idziecie do domku i akcje udało się powstrzymać.

Lollipop - ja kupiłam 2 paczki po 88 szt 1 białych i 9 paczek po 22szt białych 2. Bo promo w rossmanie :)
    Chusteczki Velvet kupiłam (bardzo dobry skład)
    Dove i kosmetyki i chusteczki bardzo źle wypadają w analizach.

Ja też z Moreny i poród w Wojewódzkim.Bede miała cc i jestem wpisana w zeszyt i mam nadzieje, że szybciej się nic nei zazcnie dziać. I że mi je zrobią a nie jak poprzednio na zaspie jak leżałam na patologii, miałam mieć cięcie, miałam swojego lekarza na dyżurze, a szkoda pisać jak to się potoczyło ;)
    Ale zaspę omijam szerokim łukiem.

Torby jeszcze nie pakuję :)

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remont u nas ku końcowi się zbliża na szczęście. Jak sie ogarnę to wrzucę fotki :) Ogólnie zmieściło mi się wszytsko z czego się bardzo cieszę :)

Ju14 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope a na kiedy masz termin? Który to będzie tydzień? Zastanawiam się jak mi wyznaczą.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet ja mam tp z OM 21 maja, z USG 18 maja, a CC mam wpisane na 15 maja. Gdyby coś zaczęło się dziać to mam jechać i powiedzieć, że jestem wpisana na planowane cięcie ale się szybciej zaczęło.

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie. Ja tak bym chciala mieć cc 15 maja. Byłby piękny prezent na urodziny ;) u mnie z om na 24 a z usg 17. Ciekawe na kiedy mnie zapiszą.

mhsvi09k9an1legs.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope i co musiałaś sn na zaspie? A który to był Twój lekarz i tak Cię urządził?

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamawiałam u tiamki, 90% ubranek mam Dartomika i rzeczywiście są świetne ale .... one są mega duże. Domówiłam jeszcze 4 pajacyki z innej polskiej firmy, też rozpinane po calości na rozmiar 56. Jutro pewnie przyjdą do paczkomatu :) Z Dartomikiem nic się nie zadziało po praniu, nawet same wyprostowały się te ciuszki :)))

Ju14 lubi tę wiadomość

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Półśpioszki 56 wydają się być akuratne z Dartomika. Pajace 56 i 62 różnią się o 1 cm długości chyba i są wielkie, śpioszki sporo się różnią a bodziaki też zaledwie o 2cm - też jakieś takie sporawe.

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Wpadam do Was z pytaniem.
    Pewnie już o tym wszystkim pisałyście, ale mam nadzieję, że poradzicie.
    Mam termin na wrzesień i waham się między Kliniczną a Zaspą. Chcę rodzić sn, ale koniecznie ze znieczuleniem ZZO, tak jak przy moim pierwszym porodzie.
    Najpierw myślałam tylko o Klinicznej, bo myślałam, że na Zaspie nie ma opcji ZZO. Dowiedziałam się, że jest, ale zależy czy się dobrze trafi, bo tylko dla jednej pacjentki w tym samym czasie.
    Więc wychodzi na to, że większe szanse na ZZO mam na Klinicznej, ALE na Zaspę mam dużo bliżej (z Sopotu) i opinie o Zaspie jak na razie słyszałam/czytałam lepsze.
    Pierwszy poród poszedł mi dość szybko, po godzinie od odejścia wód i pierwszego skurczu dojechałam do szpitala, ale już z takimi skurczami, że nie byłam w stanie się podpisać. W związku z tym przy drugim też może być szybka akcja i chyba powinnam brać pod uwagę odległość.

Czy uważacie, że warto mieć lekarza prowadzącego w szpitalu w którym się zamierza rodzić?
    Czy możecie jakiegoś lekarza z któregoś z tych szpitali polecić?
    Czy "wtyki" w postaci prowadzącego zmniejszą szansę na odesłanie, lub zwiększą szansę na ZZO i dobre traktowanie?

Umówiłam się na za miesiąc do Boćkowskiego z Klinicznej, jeszcze zanim się dowiedziałam o ZZO na Zaspie. Teraz koleżanka poleciła mi Branickiego z Zaspy, ale ona bardzo sobie Zaspę chwaliła ze względu na cesarkę.
    Waham się.
    Czy możecie coś doradzić?
    Wszelkie opinie mile widziane, z góry dziękuję. :)

A! Jeszcze z rzeczy dla mnie istotnych: Który szpital jest lepszy pod względem możliwości przybierania dowolnej (czytaj wertykalnej) pozycji w czasie porodu?
    W czasie pierwszego porodu położne próbowały kłaść mnie na plecach już w pierwszej fazie, mimo że na stronie szpitala było napisane, że personel zachęca do aktywności itd. ;) A ja wyraźnie czułam, że muszę stać, klęczeć, kucać... i to się położnym bardzo nie podobało.
    Położyli mnie na drugą fazę, żałuję, że się dałam. Teraz wolałabym się nie dać. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 20:58

• Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku ja niestety nie pomogę bo to moja pierwsza ciąża. Też słyszałam ze jak anestezjolog jest np przy cc to może być problem z zzo jak jest porod sn.

Dziewczyny czuje dziwne przenikliwe kłucie w lewej części podbrzusza? Co jakis czas. Co to moze być?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 21:19

mhsvi09k9an1legs.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wizycie wszystko Ok. Szyjka długa, zamknięta. Mały wazy 1360g i jest ułożony główka do góry. Niby ma jeszcze czas żeby się przekręcić ale przy cc to chyba i tak nue ma znaczenia. Rozmawiałam tak wstępnie o terminie cc i na dzień dzisiejszy mam mieć 16 czerwca.

Hope paczka po 22 sztuki bardziej się opłacała niż duża? Ja dzisiaj kupiłam jedna paczkę 1 białych po 88, jedna paczkę 2 białych po chyba 80 sztuk i jedna paczkę zielonych 2 tez chyba 80 sztuk. Velvet ma chusteczki mokre? Ja w końcu kipilam niebieskie
    Rossmanowskie.

Marka rocku ja uważam ze warto mieć lekarza ze szpitala. Chociaż chyba najlepiej jak jest to ordynator. Jak nie trafisz na dyżur swojego lekarza to i tak może ci to nic nie dać ze jesteś jego pacjentka a jak masz nazwisko ordynatora w książeczce to inaczej patrzą. Tak słyszałam ze jest ale ile w tym prawdy to nie wiem.

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania-06 - ja miałam łożysko przodujące. Lekarz Szulc. Jak miał dyżur wzieli mnie z patologii na porodówkę (nie miałam żadnych skurczy, rozwarcia, szyjka długa, wody w normie, akcja serduszka ok - miałam mieć CC na zimno jak mi Szulc mówił, że skurcze przy przodowaniu są zbyt niebezpieczne), podali mi oksy (nie wnikałam głupia, ale jakoś na patologii leżały dzewczyny po 3-4 pompach którym nic się nie działo), a ja po połowie pompy chodziłam z bólu po ścianach, nie mogłąm się ruszyć (od początku położyli mnie na plerach i nie pozwolili się ruszać, a ja mam dyskopatię i na plecach leży mi się koszmarnie, małemu zanikało tętno, a jak dostałam krwotoku, to nagle zrobiło się z 6 osób na sali jak nie lepiej i finalnie 2 lekarzy młodego mi wypychało.

Velvet - na zaspie z tego co się orietntuję nie zapisują na termin. CHyba, że coś się zmieniło.

Lollipop - na stronie rossmanna zawsze masz obok ceny pod spodem cenę za sztukę pieluszki i ja na tej podstawei kupuję :)
    1ki bardziej opłacało się duże opakowanie, 2ki małe.

Matka rocku - ja po doświadczeniach z pierwszego porodu, gdzie miałam mojego lekarza na swoim dyżurze stwierdzam, że nic to nei daje. Teraz prowadze ciąże u lekarza, który już niestety nie przyjmuje w szpitalu, a mimo to ostatnio jak kumpela rodziła pojechał do szpitala i pogadał z kolegami jak trzeaba, żeby dobrze było. Więc mam nadzieję, że u nas też tak będzie.

Na pewno zależy jakie poważanie ma dany lekarz w danym szpitalu.

Ale mi to osobiście nic nie dało.

Z ZZO - loteria, zależy jak trafisz z dostępnością anestezjologa, z opinii moich koleżanek to największe szanse na ZZO są w wojewódzkim, najmniejsze na zaspie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 08:26

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak samo z miejscem.. bo jeśli wszystkie porodowki będą zajęte to to że się ma swojego lekarza kompletnie nic nie da.
    A jeAli trafisz na moment, że zmienia się personel łącznie z lekarzem to klapa. Ja tez tak miałam na zaspie i tez omijam ja szerokim łukiem. Tylko u mnie sytuacja dotyczyła położnej. Od 10 rano jak trafilam na porodowke to położna która o 19 szła do domu uspokajala mnie ze za chwile mi dadzą osytocyne i urodze w godzinę. Po czym przyszła nowa i Kazała mi się cmoknac w pompkę. Na pytanie męża co z ta oksytocyna czy dostanę, ze tak mówiła poprzednia położna i ze w godzine urodze. To mu powiedziała ze wróżka nie jest żeby stwierdzić że w godzinę urodze. I nic nie dostałam. Męczyłam się do 23.

Straszne to wszystko bo naprawdę nigdy nie wiemy co może się wydarzyc...

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi.
    Ja pierwszego synka urodziłam w Warszawie, w Bielańskim, moim prowadzącym był ordynator i też w zasadzie nic mi to nie dało.
    Tylko tyle, że jak spotkałam go przypadkiem po porodzie na korytarzu i powiedziałam o problemie z karmieniem, to przysłał mi doradczynię laktacyjną.
    Ale sam poród - masakra. ZZO miałam przez pierwszą fazę, bo w Bielańskim raczej dają bez problemu, to nie jego zasługa.

Słuchajcie, a czy na Klinicznej lub na Zaspie jest opcja wykupienia położnej?

Wojewódzki też rozważałam, ale jak na razie usłyszałam najwięcej negatywnych opinii i mam do niego najdalej.

Jakby ktoś jeszcze miał coś do dodania, to będę bardzo wdzięczna. :)

• dadżi Debiutantka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita tak druga córa - Zocha :) w zasadzie to nie mam z żadną kontaktu, tyle co na fejsie widze co sie u kazdej dzieje, forum dawno umarło ;)

ja dochodze do siebie po weekendowym remoncie, nieznoszę :/

wybieracie się na targi do AKPOLU w gdyni?

hchy9jcgu5mmqgmi.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Roku, ja rodziłam w Wojewódzkim w lipcu 2015 i teraz drugie też chcę tam rodzić.
    Byłam zadowolona :) jedyna rzecz, którą słabo zapamiętałam to to, że jak poprosiłam o pomoc doradcy laktacyjnego to do mnie nie doszła...
    wiem, że było wtedy mega oblężenie i pewnie to też miało ogromne znaczenie, a ja się późnije już nie przypomniałam... może byłoby inaczej.

Moja lekarka nie pracuje w żadnym szpitalu. Nie zależało mi na znieczuleniu, wręcz przeciwnie nastawiłam się od samego początku, że będę rodziła bez i też tak było. Zresztą u mnie poszło w ekspresowym tempie więc i tak bym nie dostała ;)

z tego co wiem i z kim rozmawiam to w Wojewódzkim dobrze szyją. Ja szybko zaczęłam normalnie chodzić czy siadać, a popękałam okropniaście, w tym szyjka dwustronnie.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dadżi, Nikita a ile mają Wasze starsze pociechy?

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku zawsze możesz wciąc doule. Tylko ze jak dzwoniłam do szpitali 3 lata temu żeby spytać czy może być i doula i mąż to wszyscy mówili że tylko jedna osoba. A tak żeby wykupic sobie położna to raczej nigdzie nie mozna

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • dadżi Debiutantka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 w lipcu 6 lat :O

Ju14 lubi tę wiadomość

hchy9jcgu5mmqgmi.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Roku ja chodzę do Branickiego, jestem z niego zadowolona, ale czy mi to coś pomoże przy porodzie to dam znać za jakiś miesiąc. Ja wybierałam lekarza ze szpitala, bo byłam przekonana, że znów wyląduję na patologii jak w pierwszej ciąży, ale tym razem ciąża książkowa. Przy porodzie i tak mała szansa, że się trafi na swojego lekarza.
    Ja przy pierwszym porodzie miałam swoją położną, ale to był prywatny szpital i tam położna przychodziła dodatkowo poza swoim dyżurem do mnie i bardzo mi pomogła, była ze mną cały czas i naprawdę czułam się bezpiecznie. W państwowym szpitalu chyba nie ma takiej opcji.

Hope współczuję, wyobrażam sobie co musiałaś czuć będąc nastawiona na cc, a tu nagle biorą cię na wywołanie i jeszcze strach o dziecko...

p19u43r8xnt2b7ym.png
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ