X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena jak u Was? Dobrze, że idziecie do domku i akcje udało się powstrzymać.

Lollipop - ja kupiłam 2 paczki po 88 szt 1 białych i 9 paczek po 22szt białych 2. Bo promo w rossmanie :)
    Chusteczki Velvet kupiłam (bardzo dobry skład)
    Dove i kosmetyki i chusteczki bardzo źle wypadają w analizach.

Ja też z Moreny i poród w Wojewódzkim.Bede miała cc i jestem wpisana w zeszyt i mam nadzieje, że szybciej się nic nei zazcnie dziać. I że mi je zrobią a nie jak poprzednio na zaspie jak leżałam na patologii, miałam mieć cięcie, miałam swojego lekarza na dyżurze, a szkoda pisać jak to się potoczyło ;)
    Ale zaspę omijam szerokim łukiem.

Torby jeszcze nie pakuję :)

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remont u nas ku końcowi się zbliża na szczęście. Jak sie ogarnę to wrzucę fotki :) Ogólnie zmieściło mi się wszytsko z czego się bardzo cieszę :)

Ju14 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope a na kiedy masz termin? Który to będzie tydzień? Zastanawiam się jak mi wyznaczą.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet ja mam tp z OM 21 maja, z USG 18 maja, a CC mam wpisane na 15 maja. Gdyby coś zaczęło się dziać to mam jechać i powiedzieć, że jestem wpisana na planowane cięcie ale się szybciej zaczęło.

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie. Ja tak bym chciala mieć cc 15 maja. Byłby piękny prezent na urodziny ;) u mnie z om na 24 a z usg 17. Ciekawe na kiedy mnie zapiszą.

mhsvi09k9an1legs.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope i co musiałaś sn na zaspie? A który to był Twój lekarz i tak Cię urządził?

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamawiałam u tiamki, 90% ubranek mam Dartomika i rzeczywiście są świetne ale .... one są mega duże. Domówiłam jeszcze 4 pajacyki z innej polskiej firmy, też rozpinane po calości na rozmiar 56. Jutro pewnie przyjdą do paczkomatu :) Z Dartomikiem nic się nie zadziało po praniu, nawet same wyprostowały się te ciuszki :)))

Ju14 lubi tę wiadomość

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Półśpioszki 56 wydają się być akuratne z Dartomika. Pajace 56 i 62 różnią się o 1 cm długości chyba i są wielkie, śpioszki sporo się różnią a bodziaki też zaledwie o 2cm - też jakieś takie sporawe.

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Wpadam do Was z pytaniem.
    Pewnie już o tym wszystkim pisałyście, ale mam nadzieję, że poradzicie.
    Mam termin na wrzesień i waham się między Kliniczną a Zaspą. Chcę rodzić sn, ale koniecznie ze znieczuleniem ZZO, tak jak przy moim pierwszym porodzie.
    Najpierw myślałam tylko o Klinicznej, bo myślałam, że na Zaspie nie ma opcji ZZO. Dowiedziałam się, że jest, ale zależy czy się dobrze trafi, bo tylko dla jednej pacjentki w tym samym czasie.
    Więc wychodzi na to, że większe szanse na ZZO mam na Klinicznej, ALE na Zaspę mam dużo bliżej (z Sopotu) i opinie o Zaspie jak na razie słyszałam/czytałam lepsze.
    Pierwszy poród poszedł mi dość szybko, po godzinie od odejścia wód i pierwszego skurczu dojechałam do szpitala, ale już z takimi skurczami, że nie byłam w stanie się podpisać. W związku z tym przy drugim też może być szybka akcja i chyba powinnam brać pod uwagę odległość.

Czy uważacie, że warto mieć lekarza prowadzącego w szpitalu w którym się zamierza rodzić?
    Czy możecie jakiegoś lekarza z któregoś z tych szpitali polecić?
    Czy "wtyki" w postaci prowadzącego zmniejszą szansę na odesłanie, lub zwiększą szansę na ZZO i dobre traktowanie?

Umówiłam się na za miesiąc do Boćkowskiego z Klinicznej, jeszcze zanim się dowiedziałam o ZZO na Zaspie. Teraz koleżanka poleciła mi Branickiego z Zaspy, ale ona bardzo sobie Zaspę chwaliła ze względu na cesarkę.
    Waham się.
    Czy możecie coś doradzić?
    Wszelkie opinie mile widziane, z góry dziękuję. :)

A! Jeszcze z rzeczy dla mnie istotnych: Który szpital jest lepszy pod względem możliwości przybierania dowolnej (czytaj wertykalnej) pozycji w czasie porodu?
    W czasie pierwszego porodu położne próbowały kłaść mnie na plecach już w pierwszej fazie, mimo że na stronie szpitala było napisane, że personel zachęca do aktywności itd. ;) A ja wyraźnie czułam, że muszę stać, klęczeć, kucać... i to się położnym bardzo nie podobało.
    Położyli mnie na drugą fazę, żałuję, że się dałam. Teraz wolałabym się nie dać. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 20:58

• Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku ja niestety nie pomogę bo to moja pierwsza ciąża. Też słyszałam ze jak anestezjolog jest np przy cc to może być problem z zzo jak jest porod sn.

Dziewczyny czuje dziwne przenikliwe kłucie w lewej części podbrzusza? Co jakis czas. Co to moze być?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 21:19

mhsvi09k9an1legs.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wizycie wszystko Ok. Szyjka długa, zamknięta. Mały wazy 1360g i jest ułożony główka do góry. Niby ma jeszcze czas żeby się przekręcić ale przy cc to chyba i tak nue ma znaczenia. Rozmawiałam tak wstępnie o terminie cc i na dzień dzisiejszy mam mieć 16 czerwca.

Hope paczka po 22 sztuki bardziej się opłacała niż duża? Ja dzisiaj kupiłam jedna paczkę 1 białych po 88, jedna paczkę 2 białych po chyba 80 sztuk i jedna paczkę zielonych 2 tez chyba 80 sztuk. Velvet ma chusteczki mokre? Ja w końcu kipilam niebieskie
    Rossmanowskie.

Marka rocku ja uważam ze warto mieć lekarza ze szpitala. Chociaż chyba najlepiej jak jest to ordynator. Jak nie trafisz na dyżur swojego lekarza to i tak może ci to nic nie dać ze jesteś jego pacjentka a jak masz nazwisko ordynatora w książeczce to inaczej patrzą. Tak słyszałam ze jest ale ile w tym prawdy to nie wiem.

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania-06 - ja miałam łożysko przodujące. Lekarz Szulc. Jak miał dyżur wzieli mnie z patologii na porodówkę (nie miałam żadnych skurczy, rozwarcia, szyjka długa, wody w normie, akcja serduszka ok - miałam mieć CC na zimno jak mi Szulc mówił, że skurcze przy przodowaniu są zbyt niebezpieczne), podali mi oksy (nie wnikałam głupia, ale jakoś na patologii leżały dzewczyny po 3-4 pompach którym nic się nie działo), a ja po połowie pompy chodziłam z bólu po ścianach, nie mogłąm się ruszyć (od początku położyli mnie na plerach i nie pozwolili się ruszać, a ja mam dyskopatię i na plecach leży mi się koszmarnie, małemu zanikało tętno, a jak dostałam krwotoku, to nagle zrobiło się z 6 osób na sali jak nie lepiej i finalnie 2 lekarzy młodego mi wypychało.

Velvet - na zaspie z tego co się orietntuję nie zapisują na termin. CHyba, że coś się zmieniło.

Lollipop - na stronie rossmanna zawsze masz obok ceny pod spodem cenę za sztukę pieluszki i ja na tej podstawei kupuję :)
    1ki bardziej opłacało się duże opakowanie, 2ki małe.

Matka rocku - ja po doświadczeniach z pierwszego porodu, gdzie miałam mojego lekarza na swoim dyżurze stwierdzam, że nic to nei daje. Teraz prowadze ciąże u lekarza, który już niestety nie przyjmuje w szpitalu, a mimo to ostatnio jak kumpela rodziła pojechał do szpitala i pogadał z kolegami jak trzeaba, żeby dobrze było. Więc mam nadzieję, że u nas też tak będzie.

Na pewno zależy jakie poważanie ma dany lekarz w danym szpitalu.

Ale mi to osobiście nic nie dało.

Z ZZO - loteria, zależy jak trafisz z dostępnością anestezjologa, z opinii moich koleżanek to największe szanse na ZZO są w wojewódzkim, najmniejsze na zaspie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 08:26

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak samo z miejscem.. bo jeśli wszystkie porodowki będą zajęte to to że się ma swojego lekarza kompletnie nic nie da.
    A jeAli trafisz na moment, że zmienia się personel łącznie z lekarzem to klapa. Ja tez tak miałam na zaspie i tez omijam ja szerokim łukiem. Tylko u mnie sytuacja dotyczyła położnej. Od 10 rano jak trafilam na porodowke to położna która o 19 szła do domu uspokajala mnie ze za chwile mi dadzą osytocyne i urodze w godzinę. Po czym przyszła nowa i Kazała mi się cmoknac w pompkę. Na pytanie męża co z ta oksytocyna czy dostanę, ze tak mówiła poprzednia położna i ze w godzine urodze. To mu powiedziała ze wróżka nie jest żeby stwierdzić że w godzinę urodze. I nic nie dostałam. Męczyłam się do 23.

Straszne to wszystko bo naprawdę nigdy nie wiemy co może się wydarzyc...

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi.
    Ja pierwszego synka urodziłam w Warszawie, w Bielańskim, moim prowadzącym był ordynator i też w zasadzie nic mi to nie dało.
    Tylko tyle, że jak spotkałam go przypadkiem po porodzie na korytarzu i powiedziałam o problemie z karmieniem, to przysłał mi doradczynię laktacyjną.
    Ale sam poród - masakra. ZZO miałam przez pierwszą fazę, bo w Bielańskim raczej dają bez problemu, to nie jego zasługa.

Słuchajcie, a czy na Klinicznej lub na Zaspie jest opcja wykupienia położnej?

Wojewódzki też rozważałam, ale jak na razie usłyszałam najwięcej negatywnych opinii i mam do niego najdalej.

Jakby ktoś jeszcze miał coś do dodania, to będę bardzo wdzięczna. :)

• dadżi Debiutantka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita tak druga córa - Zocha :) w zasadzie to nie mam z żadną kontaktu, tyle co na fejsie widze co sie u kazdej dzieje, forum dawno umarło ;)

ja dochodze do siebie po weekendowym remoncie, nieznoszę :/

wybieracie się na targi do AKPOLU w gdyni?

hchy9jcgu5mmqgmi.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Roku, ja rodziłam w Wojewódzkim w lipcu 2015 i teraz drugie też chcę tam rodzić.
    Byłam zadowolona :) jedyna rzecz, którą słabo zapamiętałam to to, że jak poprosiłam o pomoc doradcy laktacyjnego to do mnie nie doszła...
    wiem, że było wtedy mega oblężenie i pewnie to też miało ogromne znaczenie, a ja się późnije już nie przypomniałam... może byłoby inaczej.

Moja lekarka nie pracuje w żadnym szpitalu. Nie zależało mi na znieczuleniu, wręcz przeciwnie nastawiłam się od samego początku, że będę rodziła bez i też tak było. Zresztą u mnie poszło w ekspresowym tempie więc i tak bym nie dostała ;)

z tego co wiem i z kim rozmawiam to w Wojewódzkim dobrze szyją. Ja szybko zaczęłam normalnie chodzić czy siadać, a popękałam okropniaście, w tym szyjka dwustronnie.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dadżi, Nikita a ile mają Wasze starsze pociechy?

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku zawsze możesz wciąc doule. Tylko ze jak dzwoniłam do szpitali 3 lata temu żeby spytać czy może być i doula i mąż to wszyscy mówili że tylko jedna osoba. A tak żeby wykupic sobie położna to raczej nigdzie nie mozna

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • dadżi Debiutantka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 w lipcu 6 lat :O

Ju14 lubi tę wiadomość

hchy9jcgu5mmqgmi.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Roku ja chodzę do Branickiego, jestem z niego zadowolona, ale czy mi to coś pomoże przy porodzie to dam znać za jakiś miesiąc. Ja wybierałam lekarza ze szpitala, bo byłam przekonana, że znów wyląduję na patologii jak w pierwszej ciąży, ale tym razem ciąża książkowa. Przy porodzie i tak mała szansa, że się trafi na swojego lekarza.
    Ja przy pierwszym porodzie miałam swoją położną, ale to był prywatny szpital i tam położna przychodziła dodatkowo poza swoim dyżurem do mnie i bardzo mi pomogła, była ze mną cały czas i naprawdę czułam się bezpiecznie. W państwowym szpitalu chyba nie ma takiej opcji.

Hope współczuję, wyobrażam sobie co musiałaś czuć będąc nastawiona na cc, a tu nagle biorą cię na wywołanie i jeszcze strach o dziecko...

p19u43r8xnt2b7ym.png
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ