X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Pszczollaa to otworzysz nasza listę.
    Dziewczyny trzymajcie się!
    Marlena, niech maluszek jeszcze się dogrzeje w brzuszku.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze szok... pszczola to już za tydzień! Będziemy mocno trzymać kciuki. Super ze juz będziecie razem :)

Marlena.. ale się pcha ten Twój maluch! No dobrze by było jeszcze z tydzien..

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa 9 dni przed to nie tak szybko :) tez tyle będę przed terminem. Patrząc na szwaczek Myślałam ze coś się dzieje ze tak szybko cię biorą ;)

• ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła, trzymamy kciuki, będziesz pewnie pierwsza,Marlena trzymaj się jeszcze chwile.

Ja po usg dziś. Mały waży ok 2800, więc też już trochę. Lekarz stwierdził że przy porodzie może mieć ok 3500... zobaczymy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 20:45

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena, trzymaj się! Dziewczyny zaczynam chyba panikować, że to może być już lada dzień.

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam 33tc wiec jeszcze mam czas. Oczywiście przez to lezenie trochę mnie ogarnęła panika, że nic nie jest przygotowane...
    Dzisiaj przyjeżdżają do nas teście. Mąż jutro biegnie w maratonie wiec dzisiaj się chłop relaksuje ;)
    W poniedziałek z tesciem będą skręcać szafę i regał do pokoju dzieci, a jakby Pani doktor pozwoliła mi się juz przemieszczać to podjechalabym z teściowa zrobić już wszystkie zakupy wyprawkowe i wstawilabym pierwsza pralkę to teściowa miałaby co robić :)

Ewelkaet moja córeczka w 34tc ważyła 2400 i urodziła się 3400, wiec pewnie lekarz dobrze prognozuje :)

Marlena jak u Was?

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 07:41

Velvet929 lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc spokojna. Czekamy na obchod. Nie wiedzą sami co ze mną zrobić. Nie ma miejsc na położnicwie i wstrzymujących kogo się da.

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos się wyjaśniło po obchodzie?

U mnie w nocy normalnie horror. Nerki znow strasznie bolały, wzięłam jak zalecali paracetamol o rozkurczowe. Lekka poprawa niby byla ale dalej nie spałam bo w pachwinach mnie zaczęło ciągnąć na dole brzucha kłucie. Jakas mega infekcja w pecherzu i szczypie niemiłosiernie. Czekam na wyniki posiewu. Masakra. Do tego schizy bo maly mnie zawsze budził kopniaczkami ok 3 a teraz cala noc jeden ruch. Jeśli go nie rozrusza porzadnie śniadanie to jadę na ktg do szpitala.

mhsvi09k9an1legs.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj cały dzień na nogach z małym. Wieczorem padłam, wszystko bolało co mogło, ale nie mogłam zasnąć, poczytałam książkę, potem dopiero się udało. Przed 4 toaleta, po 4 Filip się obudził i przyszedł, więc do 5 nie zasnęłam.. potem po 7 znowu pobudka. Dziś jadę z małym na plac zabaw, mąż ma w planach malowanie balkonu więc musimy wyjść. Ciekawe jak będzie wieczorem...
    Powiem Wam że już mam dosyć trochę i chciałabym już urodzić...

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelkaet ja tez mam powoli dość. Ale jeszcze 3,5 tyg minimum moj maluch musi posiedzieć. Chyba u nas będzie Tomuś ;) kompromis między Adasiem a Nikodemem haha.

ewelkaet, Hope_ lubią tę wiadomość

mhsvi09k9an1legs.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet ;)
    he he he, a ja dzisiaj sobie pomyślałam o Tomaszku ;)
    u nas z imieniem nadal lipa, bierzemy pod uwagę: Adam, Mieszko, Miłosz, Julian, Konstanty, Kamil i jeszcze coś było ale teraz nie pamiętam...

Velvet929 lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju Kostek fajnie ;)

mhsvi09k9an1legs.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka cisza. Pogoda dopisuje. Ja niestety w domu bo ledwo dziś nogi przestawiam, tak mnie wszystko kluje.

Marlena jak u Ciebie?

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w domu z temperatura 37,5. Na pewno mam infekcje w moczu. Czekam w dalszym ciągu na wyniki posiewu. We wtorek wizyta i na pewno antybiotyk.

mhsvi09k9an1legs.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet a bierzesz coś ziolowego? Urosept albo coś z żurawiną?

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla odmiany przeziębiona, zatoki zapchane więc spożywam witaminę c w proszku i pijam herbatę z miodem i cytryną. Dziś mieliśmy sesję brzuszkową w domu. 4 godzinne pozowanie wykończyło mnie tak, że ledwo widzę na oczy. Ale zdjęć nie mogę się już doczekać. Na korytarzu stoi już torba na porodówkę i walizka, ale jeszcze puste:)

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie z kolei znów grzyb dopadł mimo brania probiotyków,a miałam nadzieję,że nie wróci do porodu:( Od paru dni mam bardzo gęsty śluz biały ale bez krwi, to chyba jeszcze nie czop.

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że ciężkie u nas te końcówki.
    Ewelkaet. Ja od 13tc jestem na furaginie 2x dziennie. Do tego albo wit.C albo Zurawit. Mam nawracajace te infekcje ciągle. Teraz próbowałam wg zalecenia lekarki przerzucić się na urosept ale po trzech dniach łykania wyskoczyły bakterie i do tego gorączka. Furagin jest niezalecany w od 34tc ale chyba nie bedzie wyjścia i będę musiała łykać do konca. Chyba, że lekarka wymyśli coś innego.

DebraMorgan pochwalisz się zdjęciami jak dostaniesz? Nam ma wykonać teść kilka zdjęć na pamiątkę bo interesuje się fotografią. Kuruj się naturalnie, mi pomogło się to nie rozłożyć jak mąż leżał chory. Do tego jadłam jeszcze czosnek ;)

Ania a co na to lekarz? Na tego grzyba?
    Co do czopa to się nie znam ale chyba wypadłby konkretny ,,glut" ;) Śluz na tym etapie może być już zwiększony. U Ciebie i Debry już niedługo patrząc na suwaczek ;) choć wygląda na to, że naszą pierwszą majowo-czerwcową kwietnióweczką będzie pszczoła ;)

mhsvi09k9an1legs.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już mam gęsty śluz. Ale to nie czop:) czop raczej poważnie duży będzie o ile go zobaczysz. Ja osstatnio nie widziałam, ale jak wypadł to sporo krwi przy tym było, a zaraz po tym wody zaczęły uciekać.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak paciorkowiec mógł znaleźć się w moczu? Może źle pobrana próbka?
    Czytałam, że pierwotnym źródłem zakażenia mogą być zęby leczone kanałowo ja mam leczone 2, ale skąd one w moczu :( Czyli wymaz GBS u mnie już raczej nie jest potrzebnym wiadomo że wyjdzie dodatni.

mhsvi09k9an1legs.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ