X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Liptusia Znajoma

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zapomniałam spytać czy miałaś swoje ubranka dla malucha, czy rzeczywiście wszystkie dostałaś w szpitalu?

• pszczołłaa Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pierwszy poród zakończył się cc więc i tym razem mogłam wybrać tę metodę porodu.
    Zakrzep zauważyłam po kichnięciu synka ( wydostał się z buźki miał ok 2 cm.), ubranek nie dają dla dziecka trzeba mieć swoje, założyli tylko jedną pieluszkę bezpośrednio po porodzie, dostępne było mleko w buteleczkach ze smoczkiem ( ale co dobę zmieniali producenta jednego dnia NAN następnego Humana). Na sali bezpośrednio po porodzie i później byłam z jeszcze jedną dziewczyną która zapowiedziała że nagłośni całą sytuację.
    Męża mogłam zobaczyć już następnego dnia w sali odwiedzin.

201704154562.png

201002054662.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczollaa super, że już jesteście w domku. Raz jeszcze gratuluję synka.

To straszne co musialas przejść! I to, że nie mogłaś uzyskać żadnej pomocy! Przecież one od tego tam są do jasnej cholery! (Przepraszam Was za wyrażenie, ale nie potrafię sobie tego wyobrazić, aż się popłakałam...)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • kasztanova Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolla gratulacje! teraz już będzie tylko lepiej! :) czekamy na wieści jak sobie radzicie :) o tym jak beznadziejnie jest w szpitalu na szczęście się zapomina...

u mnie wczoraj z usg wyszło, że "mała" ma 3600g. jestem załamana bo to 36tc. to dziecko mnie zabije! :(

• Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła, dopytuję się bo bardzo mnie to zaniepokoiło.
    Więc na tej podstawie - wykichnięcia skrzepu, stwierdzono, że trzeba zrobić płukanie żołądka? Dlaczego trzeba to wypłukać? Jakkolwiek obrzydliwie by to nie brzmiało, to przecież to naturalna substancja. Nie strawiła by się...?
    Tak w ogóle to z czego był ten skrzep? Rozumiem, że z krwi, ale krwi skąd? Kiedy i jak się dostała do żołądka?
    I czy rzeczywiście było tego więcej?
    Przepraszam jeśli to głupie pytania, ale nie ogarniam.
    Do tej pory wydawało mi się, że odśluzowanie polega na usunięciu śluzu z dróg oddechowych.

Jeśli ktoś inny ma pomysł na odpowiedź, to będę wdzięczna. :)
    Pszczoła na pewno zajęta maluszkiem i dochodzeniem do siebie. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 22:09

• Dorotka86 Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczołłaa napisz jeszcze proszę, ile synek ważył i mierzył po porodzie? I jak laktacja? Rozkręciła się sama?

szawia8.png300klb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak czytam o opiece po porodzie, każdej, ale po cc jest na pewno ciężej, bo człowiek jest troszkę zdany na "łaskę", to włos mi dęba staje ;/ Co z tego czy weekend, czy święta? Jak tak można! Dobrze, że jesteście juz w domu :)

• Liptusia Znajoma

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak miałaś mieć tą cesarkę to umówili Cię, czy sama miałaś się zgłosić kiedy chcesz? Od rana musiałaś być na czczo aż do operacji o 18 ( i jeszcze kilka godzin po)? Dostałaś jakieś zalecenia przed operacją (m. in. lewatywa)?

• Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety potwierdza sie to co mówią ze w weekendy i Święta sie nie rodzi niestety... zero empatii , każdy spieszy sie do domu i na wywalone w swoją prace....

w57v8iikstiza1ib.png w57vrjjg0zvbccpd.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła współczuję przeżyć.
    Maluszek na pewno wszystko wynagrodzi.

Ja w nocy miałam skurcze, ale dziś się uspokoiło. Zobaczymy jak dzień będzie wyglądać. Ogólnie słabo spałam...

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczóla współczuję mega przeżyć...!!! to byłą zaspa?
    Ile maluszek ważył i mierzył i jak ma na imię jeśli możemy wiedzieć?
    Dobrze, że jesteście już w domku i masz swój skarb przy sobie! Oby szybko odszedl ten dzień w niepamięć jeśli chodzi o te przykre przejscia. az mam ciarki - jak tak może człowieka traktować...
    noż sie w kieszeni otwiera!

Ja cc bede miala planowane w wojewodzkim (mam nadzieje) tam wpisuja w zeszyt wczesniej.
    mam sie stawic dzien wczesniej na czczo zeby porobili badania (to bedzie niedziela...) czasami zostawiaja ponoc w szpitalu czasami puszczaja do domu.
    mam nadzieje, ze jednak bede w domu.

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • MS Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie:) Spodziewam się aktualnie drugiego Synka, z terminem na 21 czerwca. Ponieważ widzę, że temat wyboru szpitala jest jak najbardziej na czasie,chciałabym zapytać czy Któraś z Was zamierza rodzić w Kartuzach bądź ma doświadczenie lub aktualną wiedzę na temat tamtejszej porodowki?
    Dwa lata temu urodziłam Syna na Klinicznej przez cc. Nie chciałabym tam wracać niestety:/ Ciążę prowadzę u Dr Brzoski w Invikcie, będę na pewno miała skierowanie od niej na drugą cc, ale nie wiem jak zostanie potraktowane w szpitalu, czy na pewno nikt go nie podważy że względu na rosnący nacisk na porody sn. Do tej pory rozwazalam Zaspe,ale coraz bardziej się boję tam pójść czytając na forach historie podobne do Pszczoły:/ Od początku biorę tez pod uwagę Kartuzy, o których słyszę tylko dobre opowieści.

• Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma rodziła w Kartuzach - miała tam lekarza i bardzo zadowolona była z opieki :)

w57v8iikstiza1ib.png w57vrjjg0zvbccpd.png
  • melonova Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Pszczołłaa. Dobrze, że wszystko się dobrze skończyło.

Wybaczcie mi, że się nie odzywam ale zaliczyłam pobyt w szpitalu z obfitym krwawieniem i kilka innych problemów tj problemy z serduszkiem, podejrzenie hipotrofii i skracającą szyjkę macicy (teraz mam pessar).

Pozdrawiam

w4sq43r87l71dkcl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nic nie wiem o Kartuzach...
    Ewelkaet czyżbyś chciała być druga ;) trzymam jednak kciuki, żeby maluszek jeszcze się dogrzewał u mamy w brzuchu.

Melonova... masakra... ale już teraz wszystko dobrze?
    Pessary są w modzie ;) (mam i ja)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju w sobotę skończony będzie 37 tydzień, jak dla mnie może już wychodzić:) już mam dość, a tu jeszcze 3 tyg do terminu:)

Melonova współczuję przeżyć. Czy z maluszkkiem wszystko dobrze?

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła gratuluje synka :) bardzo Ci współczuje tego co przeszłaś... i nie można tego tłumaczyć tym, że były święta, nie wierzę, że wspaniali lekarze i położne nagle w weekendy i święta zmieniają się w bezduszne osoby:/ Bardzo mnie Twój wpis przygnębił, bo zamierzam rodzić na Zaspie. Także modle się o to, żeby po porodzie być od razu na chodzie i nie być zdanym na łaskę:/

Ja wczoraj miałam wizytę i jest tak jak było - szyjka zgładzona i 4cm rozwarcia. Lekarz mi rozmasował jeszcze szyjkę i dziś od rana mam śluz z krwią. Powiedział, że jak przez tydzień nie urodzę to mnie skieruje do szpitala, bo nie mogę tak długo chodzić z rozwarciem. Od paru dni czuje się całkiem rozbita i bez sił, mogłabym tylko spać. I ciągle myślę o porodzie i jestem przerażona:(

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liptusia podczas pobytu na patologii odwiedziłam koleżankę z sali, która urodziła. Dostępne są dla mamy podkłady i podpaski bez ograniczeń, dla maluszka jedynie sól fizjologiczna i gaziki. Po porodzie owijają maluszka i ubierają w pampersa, a potem musisz mieć już swoje ubranka i pampersiaki. Dostajesz małą paczkę pampersów ale koleżanka dostała po 1,5 doby dopiero.

Mój maluch to się nie spieszy, szyjka zamknięta i ma 2,5 cm.
    Pszczoła dobrze, że jesteście w domku, a kto robił Ci cc? No i jakie imię dostał pierwszy kwietniowy majowo-czerwcowy maluszek? :)

melonova pessar pomoże na pewno :)

Dużo na pewno zależy od położnych i lekarzy, jedna dziewczyna z mojej sali po cc dostała malucha dopiero po 5 h, a wszystko z nią było ok, może maluszka badali, bo wody byly zielone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 14:03

mhsvi09k9an1legs.png
  • dadżi Debiutantka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżizas jestem wstrząśnieta Pszczoła, współczuję przeżyc, na szczęście juz po i możesz sie cieszyc maluszkiem.
    niekt nie sprawdza czy znieczuleni zadziałało czy nie? :O słabo mi sie zrobiło normalnie jak przeczytalam o wrazeniach z cc. szok.

hchy9jcgu5mmqgmi.png
  • Dorotka86 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna jak po wizycie?
    No ania ty pewnie tez juz niedłudo przytulisz swojego maluszka ☺

Dziewczyny po ile kompletow ubranek spakowałyście dla bobasów do szpitala?

Melonowa trzymaj się, mam nadzieję ze z maluszkiem wszystko bedzie dobrze, gdzie lezalas na patologii?

Ja skończyłam dziś 37 tydzień, ale jakoś nie obserwuje u siebie objawow zblizajacego sie porodu.

Hope a tym razem myślisz, ze tez dostaniesz oksytocyne? To jest standard przy cc czy zalezy od lekarza czy zrobią próbę czy nie? Pszczołła chyba nie miała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 17:21

szawia8.png300klb0.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ