X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 dni temu miałam usg na IP i było w porządku wszystko. Nie chce już tam jeździć z byle czym bo się patrzą jak na wariatkę.
    Mam jakieś skurcze dziś, ale to jeszcze nie te porodowe. Tej krwi nie ma tak dużo, więcej jest śluzu. Nie mam siły już do tego rodzenia :D

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mają ochotę to niech patrzą. Lepiej sprawdzić dziesięć razy za dużo niż jeden za mało. Może ta krew to z szyjki jak sie skraca.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena.. łącze się z Tobą z ta niepewnością. Ja w nocy tez się zastanawiałam czy nie jechać na ip. Skurcze w nocy miałam przez ponad godzinę regularnie co 4-5min po 50sekund. Nawet bolesne. Ale w pewnym momencie ustały i zasnelam... juz tez mam dość.
    Wczoraj miałam masowana szyjke i mam rozwarcie na dwa palce. Ale nie kumam czemu czop nie odchodzi. Juz tez mam dość. Ruszam się jak ślimak. Wszystko boli. Mała ma ciasno. Bardzo się rozpycha.. no juz naprawdę mogłoby to się skonczyc

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale wiecie co.. jeśli ten czop podbarwiony jest krwią to poród chyba w ciągu najbliższych godzin następuje... także Wy się szykujcie..

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • melonova Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,

ja się przeziębiłam, boli mnie gardło.

Co do zbliżającego się porodu to w pierwszej ciąży dzień przed:
    - odszedł mi czop śluzowy (drugi raz), był zabarwiony krwią,
    - bolały mnie biodra (kości) i plecy tak że spać się nie dało.

Dodam, że rozwarcie i skrócona szyjkę miałam od 34 tc :) i tak urodziłam dzień po terminie. Poród zaczął się w dzień terminu.

Jak teraz wybiera się położną ? Muszę wybrać żeby zdjęła szwy.

w4sq43r87l71dkcl.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się nic nie zmieniło, zawsze masz dostęp do rejonowej. W szpitalu tylko się placówkę podaje, chyba że chcesz się z jakaś umówić,to wtedy musisz wczesniej z nią rozmawiać. Ja będę mieć rejonową, bo ostatnio dobrze ją wspominam, więc teraz do niej zadzwoniłam uprzedzić, a że przysługują z nfz teraz spotkania przed porodem, to przyjedzie dziś do mnie.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciuś już jest z nami. Urodziłam przed 4 rano SN. 3960g i 58 cm. Mniej bolało niż za pierwszym razem ale znieczulenia nie dostałam tylko sam gaz.

Asiek2108, ewelkaet, Dorotka86, ania-06, Ju14, smeg, Dzoana1 lubią tę wiadomość

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena... cudownie!!! Tak czulam! Gdzie rodzilas? Bardzo bardzo Ci gratuluję! Pewnie zmęczeni jesteście. Dużo dał Ci ten gaz? Jak to jest?
    Piękna waga Maciusia :)) aż mnie ciarki przeszły jak zobaczyłam Twój post :)

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena gratulacje! Super, że juz jestescie w komplecie!
    Jak sie czujesz?
    Gdzie rodzilas? czekamy na szczegolowa relacje :)

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena gratulacje!:) super wieści:)
    Czekamy na wieści ze szpitala jak odpoczniecie:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena- gratulacje!!! Duzo zdrówka Wam życzę, mam nadzieje, ze odpoczywacie :) Maciuś kawał chłopa!!

No i oczywiscie czekamy na relacje :)

• Dorotka86 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenka gratulacje!!!

A nasz Staś przyszedł na świat w środę przez cc, 3190 g i 53 cm. Moze dzis wyjdziemy. Cc na Klinicznej. Opieka super ☺ Pozdrawiamy.

ania-06, Asiek2108, Dzoana1, Hope_ lubią tę wiadomość

szawia8.png300klb0.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka gratulacje!!:)
    Ale się namm dzieciaczki zaczęły wykluwać, supeer:) ja mam nadzieję na ten weekend. Już zapowiedziałam mężowi, że będzie to aktywny weekend, bo musimy zmusić organizm żeby się ruszyło:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • pszczołłaa Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlnka ,Dorotka gratulacje, dużo zdrówka.

201704154562.png

201002054662.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena i Dorotka gratulacje !!!! Czekamy na relacje.
    Ja po wizycie i masażu szyjki ledwo dziś chodzę, boli mnie wszystko, szyjka, pachwiny, kręgosłup. Rozwarcie dalej 4cm i jak przez tydzień nie urodzę to 5 maja wywoływanie. W razie czego dostałam skierowanie do szpitala. A wczoraj miałam cały dzień biegunkę i trochę skurczy. Dziś znów śluz z krwią, ale to pewnie efekt masażu.

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena i Dorotka gratulacje!!!
    No to czekamy na relację :)
    Na razie mamy samych chłopców, czy coś mi umknęło?

Ja dzisiaj zaczynam 9 miesiąc, także jeszcze nie rodzę i nie chcę jeszcze rodzić!

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martena, Dorotka gratulacje :):) :)

w57v8iikstiza1ib.png w57vrjjg0zvbccpd.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow kolejny dzidziuś, a to nawet jeszcze nie maj! Ciekawe co to bedzie sie działo w długi weekend, mam oczywiscie na mysli Was dziewczyny bo na mnie to jeszcze o wiele za wczesnie :)

Dorotka gratulacje! No i oczywiscie daj znac jak wrażenia, jak juz sie troche ogarniecie.

A tak troche z innej beczki- czy któraś z Was ma jakies doświadczenia ze szpitalem w Kościerzynie? Bo teraz i to biorę pod uwagę- miałabym najbliżej do teściów, wiec byłoby mi łatwiej zorganizować opiekę dla synka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena i Dorota serdeczne gratulacje :)

• dadżi Debiutantka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratki dla kolejnych rozpakowanych mam ;) mam nadzieje ze tez mnie bedzie mniej bolało za drugim razem ;)

hchy9jcgu5mmqgmi.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ