X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, a w piątek beda Ci wywoływać? Bo mi tak. Mam się lekarzowi w czwartek pokazać i obiecał mi, że w piątek razem urodzimy dziecko. Jeśli do tego czasu się nic nie wydarzy. Byłam u niego w miniony czwartek żeby zasięgnąć innej opini.

Czy długa to raczej nie bo my z tych niższych. Ja niestety rodze większe dzieci ale żadne jeszcze nie przekroczyło 4kg..

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota gratuluję. My też mamy nawał mleczny od wczoraj. Mały tego nie daje rady przejesc.czekamy na ważenie i wyniki krwi bo zoltaczki dostał. Jak wszystko będzie ok to dziś wracamy do domu.
    Mi przed porodem też hemoroidy wyszły, trochę je podleczylam, ale przy parcie wyszło więcej i teraz boli że siedzieć nie mogę.

Velvet929 lubi tę wiadomość

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna mam przyjść w czwartek wieczorem jeszcze do niego, da mi nowe skierowanie i pewnie się dowiem szczegółów, ale wstępnie mówił, że w piątek oksy i przebicie pęcherza. A Ty gdzie będziesz rodzić?

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna, Ania współczuję wywołanie podobno nic przyjemnego. Już Maluszki mógłby wyjść. Dziś 1 maja może coś się zacznie dziać;) a maluchy po prostu czekaly ma maj :)

mhsvi09k9an1legs.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena i Dorotka gratuluje :)

Współczuje wam dziewczyny dolegliwości na końcówce. Ja kończę 32 tydzień i już ledwo daje rade. Ciekawe co to będzie na końcówce... Bez podparcia nie daje rady stać, zaraz jest mi słabo. Hemoroidy tez mam i już nie wiem czym je leczyć, Marlena co tobie pomogło? Laguna ty bierzesz coś? Najgorzej ze przy poprzedniej ciazy tez miałam i niestety tak jak wszystko po porodzie zniknęło jak ręka odjął to hemoroidy nie :/

• Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja na tej samej zasadzie, a do kogo Ty idziesz? Do branickiego?
    Normalnie na klinicznej chciałam rodzic. Ale gdy do terminu nic nie pójdzie to jestem umowiona z nim ze na zaspie. W czwartek do gabinetu do niego się pokazać kolo 14 i w piątek obiecal ze urodze z nim na dyzurze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 08:49

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollipop tylko posterisan maść. Smaruje co wizytę w toalecie ale średnio mi pomaga.

Wywoływany poród miałam niestety za każdym razem bo u mnie jest wiecznie problem ze skurczami. Zawsze szlo od wód i wtedy wiedziałam że muszę jechać do szpitala, a oni muszą wywolac.
    Z najstarsza córka rodziłam po oxy, z drugą córa po zastrzyku poszly, a z synem przebicie pecherza. I teraz ja od 3 dni miałam może ze dwa skurcze. Wody nie idą a do terminu musze urodzić.

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, do Branickiego. No to może się spotkamy :) ja też pierwszy poród miałam wywoływany, bo zero skurczy mimo rozwarcia. A robił Ci usg i mówił jaka waga?

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki, żeby dzieciaczki jednak same się zdecydowały już wyjść :)

Na hemoroidy bardzo polecam posterisan maść i hemorectal czopki :D
    ja się nastawiam, że mi wylezie jakiś podczas porodu, może nawet ten sam co przy pierwszym porodzie ale w niecały tydzień go wyleczyłam właśnie maścią i czopkami.

ania-06 lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania no to śmiesznie. To może faktycznie tak będzie. Tak tak robił usg i waga 3550. Ale z tego co wiem jego sprzęt średnio wagę określa. Bo ja raczej rodze dzieci kolo 4 kg. Chociaż nie powiem ze bym się cieszyła gdyby było mniej :)
    A prowadzisz u niego całą ciążę?
    Czemu musisz mieć wywoływany poród? Masz jakieś zalecenia? Czy tak po prostu? Bo u mnie to łożysko i do terminu muszą mi rozwiązać ale wiadomo jak to w szpitalachwili bywa. Przeciągaja i przeciągają. I mówiłam mu ze bardzo się tego boje. Wiec powiedział ze obiecuje mi ze w piątek najpóźniej urodze. Mam nadzieje ze facet dotrzymuje słowa. Swoją drogą beda to urodziny mojej średniej córki wiec śmiesznie.

Co do hemoroidow to nie ma opcji żebym w tym stanie włożyła czopka. Boje się tylko tego ze to może pęknać przy porodzie. To jest w ogóle możliwe?

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziwnie u niego z tym usg, 3 tyg temu mój mały ważył 3,3, 2 tyg temu 3,1 a w czwartek znów 3,3. Córka 3,7 się urodziła. Tylko mnie z kolei martwi bardziej duża główka.
    Tak całą ciążę u niego. Wywoływanie tylko ze względu na rozwarcie, wód mam jeszcze dużo i łożysko ok.

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • Dorotka86 Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena my wyszlismy w sobote, o 14 wiedzialam ze wychodze a wypis dostalam dopiero po 18, bo zaczął sie długi weekend i jeden lekarz ogarnial patologie, poporodowy a w miedzy czasie doszło mu ciecie z porodowki. Mam nadzieje ze wyniki malego dobre i szybko was wypuszcza.

Co do hemoroidow ja w ciazy mialam 1 i po 2 czopkach posterisanu nic juz nie wyszlo.

A my dzis z maluszkiem sami w domku, kangurujemy sobie ☺ mmmm slodkosci. Maz zabral starszaka do dziadka wiec moge buzkowac i przytulac bez ograniczen ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 13:19

szawia8.png300klb0.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochodziłam dziś z półtorej godziny,brzuch mam mega twardy, może się coś ruszy. Mam nadzieję:)
    Ależ ja Wam zazdroszczę, że już możecie tulić swoje maluszki:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Dorotka ze juz w domu jesteście. To taki fajny czas. Niestety szybko leci i trzeba rozkoszować się nim jak najwięcej :)
    Ja nawet nie wychodzę. W moim przypadku to nic nie daje. Jedynie bardziej mnie wszystko boli. Ewelkeat ale za Ciebie trzymam kciuki! Może chociaż u Ciebie pójdzie ;)

ewelkaet lubi tę wiadomość

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna, Ania u Was to przynajmniej rozwiążą w tym tygodniu, a u mnie jak nie ruszy, to będę czekać do 42 tygodnia.... aż mnie przeraża ta wizja. Ostatnio już w 38 tygodniu trzymałam malucha, a teraz to już mam dość.
    Laguna mnie też wszystko boli, ale się zmuszam, bo od leżenia nic nie ruszy na pewno....

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi posterisan niestety niewiele pomógł. Próbowałam maść proktis ale tez słabo. Teraz próbuje czopki jak nie pomogą to wypróbuje zestaw co Ju polecasz.

• Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby tylko bolalo to bym zacisnela zeby. Ale mnie tak wczoraj z lewej strony kulko ze fizycznie nie bylam w stanie kroku zrobic. Az sama nie wierze w to, ze tak sie dzieje. Tak jakby ktos szpile wbijal... po prostu nie do wytrzymania..
    Lezec nie leze.. odkurzylam cale mieszkanie i umylam podlogi. I na dzisiaj koniec bo sie czuje jakby mnie walec przejechal... :)
    Denerwuje mnie to, ze tak sie czuje. Juz nie moge sie doczekac az urodze i wroce do siebie. Ja raczej z tych bardzo ruchliwych osob.

Ania ciekawe o ktorej kaze Ci przyjechac w piatek. O ile wczesniej sie u nas nie ruszy.

Ewelkeat.. moze nie bedzie tak zle i nie bedziesz wcale biegac do 42 tygodnia.. moze jeszcze urodzisz szybciej niz my :)
    Ja tez juz syna dawno tulilam. Ale srednia corke urodzilam w 41. Tylko ze nie czulam sie tak tragicznie. Smigalam do samego konca...

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze w szpitalu, jutro 5 doba. Jak rano poziom bilirubiny spadnie to jutro wyjdziemy. Dziś był w górnej granicy normy a i tak nas zatrzymali. Usg mózgu, serca i narządów wewnętrznych wyszło super więc mam zdrowego maluszka :-) nie mogę się napatrzec i naprzytulac.

ewelkaet lubi tę wiadomość

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie super w Wojewódzkim jest to, że robią usg wszystkiego :)

Marlena oby Was jutro wypuścili :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wychodzicie?

Mnie dziś boli brzuch od rana, pojechałam jeszcze do Obi bo chcę sobie kwiatki poprzesadzać, mąż planuje wykończenie balkonu, więc chciałam pooglądać materiały, ale nie dałam rady za bardzo chodzić, tak mi się brzuch napina i ciągnie. Może jest jakaś nadzieja.;)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ