X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelkeat mnie też boli brzuch od nocy właściwie. Budziłam się z bólu. Tak jakbym miała dostać okres. Z kolei dzisiaj ja prawie cały dzień chodziłam. Tak jak wczoraj nie dawalam rady. Co prawda po sklepach nie na swiezym powietrzu ale zawsze cos. I teraz leze czekam i nic... ani jednego skurczu :/

Na ktg dziś tez byłam i wszystko ok.

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna ja też nie czuje żadnego skurczu, więc nie mam po co jechać na ktg do szpitala.. Może jutro będzie inaczej. Mały dziś mało się rusza, bardziej przeciąga.

Ania a jak u Ciebie?

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena mam nadzieje, ze jesteście już w domu i cieszycie sie sobą :)

Właśnie, gdzie chodźcie na ktg? Bo w pierwszej ciąży jeździłam prywatnie 2 razy w tygodniu... Teraz nie uśmiecha mi się jeździć tak daleko i jeszcze płacić.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz robi tzn położna :)

w57v8iikstiza1ib.png w57vrjjg0zvbccpd.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie jeździłam nawet jak byłam po terminie. Ale teraz przez to łożysko mam zalecenie co 3 dni. Ja jeżdżę tam gdzie prowadzę ciążę do invicty..
    Teraz leżę i cos tam się kurczy nawet boleśnie.. ale znając życie nic z tego nie wyjdzie..

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cisza. Dziennie mam może z 10 skurczy. Czasem coś zaboli jak na miesiączkę.

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • Miuczek Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Nie udzielam sie od dawna i pewnie juz o tym było na forum gdzie rodzicie ? Czy orientujecie sie w którym szpitalu nie ma problemu ze znieczuleniem ? Termin tuż tuż a ja sie wącham myślałam o wojewódzkim

• Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj wyszliśmy do domu. Powoli ogarniamy wszystko. Mały jest jak aniołek, śpi dużo prawie nie płacze. W nocy tylko 2 razy wstawałam na karmienie. Na razie bezproblemowe dziecko :) Jutro mają mi szwy ściągać, ale chyba pójdę w piątek bo jeszcze mnie ta rana bardzo boli i jest spuchnięta.
    Miuczek jeśli chodzi o znieczulenie w wojewódzkim to co czwartek o 13 są spotkania z anestezjologiem, musisz na jedno iść żeby potem dostać znieczulenie zzo przy porodzie.

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena super, że jesteście w domu :)
    Nie wiem jak to jest po cc, ale żeby te szwy nie wrosly za mocno.

Miauczek ja córkę rodzilam w Wojewódzkim i teraz tez tam chce jechać i rodzic. Nie wiem jak jest że zniczuleniem, bo nie miałam i się nie interesowałam.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wojewódzkim bez problemu dają gaz Eutonox do wdychania, jeśli któraś chce to wystarczy powiedzieć położnej. Wczoraj dużo kobiet wypisali do domu. A w Gdyni podobno na na położniczych nie ma miejsc, bo dziewczyna ze mną leżała, którą odesłali z Gdyni.

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę dziś marudzić. Już mam serdecznie dość tej ciąży. Marzę tylko żeby się zaczęło i żeby Tomek wyszedł. Na nic nie mam siły, moje nietrzymanie moczu jest coraz większe, wykańcza mnie normalnie, czasem przed mężem mi wstyd że do toalety nie potrafię dolecieć, a wcześniej wcalej mi sie nie chce. Nigdzie nie wychodzę, gości nie zapraszam bo się do tego nie nadaję. O kregoslupie to już nie wspomnę. Nic tylko mi laskę dać.

mhsvi09k9an1legs.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś skkurcze co 6-7 min już od 3 godzin i sama nie wiem czy się nasilają czy nie. Poczekam jeszcze z godzinę i może na IP jednak pojadę zobaczyć czy to przypadkiem nie już. Może tylko przepowiadajace, albo pierwsza faza, ostatnio takie miałam jakieś 4-5 godzin...

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet już niedługo... trzeba się tylko tym pocieszać. Ja też juz mam dość, może nie wygląda to tak jak u Ciebie, ale też bolą mnie plecy,biodra, pachwiny, spojenie... mam opuchnięte nogi, ledwo chodzę... ciężko znoszę ogólnie tę ciąże...
    Ale już niedługo.

Laguna, Ania jak u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 18:28

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelkaet trzymam kciuki, jeśli to już.

Velvet marudz ile tylko chcesz! Jeszcze trochę. Ja jeszcze jak dobrze pójdzie ze 4 tygodnie ale chodzę jak pingwin od lewa do prawa. Nie mam takich dolegliwości jak Ty ale wierzę, że masz już serdecznie dość. Z dnia na dzień coraz bliżej rozwiązania :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • szafir Debiutantka

Wysłany: 3 maja 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Gdyni anastezjolog urzeduje do 15, mozna skorzystac ze znieczulenia, jest gaz rozweselajacy, pilki, drabinka. Ja rodzilam 2 dni temu naturalnie i polecam, mialam sale z wanna i swietna polozna. To byl moj pierwszy porod, ale mam nadzieje, ze nie ostatni. Na patologii rzeczywiscie nie mam miejsc, ja bedac tydz po termnie mialam problem zeby sie tam dostac. Sale po remoncie wygladaja super. Duze wsparcie od poloznych na oddziale poporodowym, pomogaja o kazdej porze dnia i nocy:).Ogolnie polecam szpital.

5 lat starań
    *aniołek* 7 tydz
    f2w3dqk3w498i0c0.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelkaet trzymam kciuki, żeby to było już. Laguna może też już urodziła... ja nie mam złudzeń, że się zacznie, czekam na piątek.

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nic. Były już nawet trochę mocniejsze, ale chyba ustały. Więc raczej nie dziś. Chyba, że się coś w nocy rozwinie.

Ania to jeszcze tylko dwa dni:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety... tak samo czekam na piątek. I wszystko juz pod to ustawiam. Tez nie mam złudzeń ze wcześniej się nie zacznie..

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna daj znać co Ci jutro powie lekarz ;)

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dam dam. Szczerze mówiąc nie wiem czego się spodziewać. Byłam u niego tylko raz. I obiecał mi ten piatek, a nie znam go więc nie wiem czy wierzyć. Choc wszyscy raczej dobrze o nim mówią.. no zobaczymy.

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ