Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde Wowka, to dopiero ciążowy mózg
Dawaj znać co zadecyduja. Będą Cię badać jeszcze dzisiaj, usg/przepływy?
Kattalinna, ale takie mrożone warzywa zwykłe na patelnię to chyba nie mogą być złe? Nawet tam chemię wpakowali?
Zjadłam te obiecane sobie 10 kg owoców, zgagi dostałam, jestem objedzona, cukry w górę, ale jak przeczytałam o tej karpatce...
Musimy przestać pisać o tym jedzeniu. Jeżeli nie dla siebie to chociaż z myślą o Hoope...dajmy jej schudnąć
Wiki oczekuje dziś łaskotek po stópcepierwszy raz mi girkę tak mocno wypycha, że widzę kształt piętki. Ale zdjęcia nie da sobie zrobić, bo zaraz chowa...
Co do wyboru samochodu, mój mąż jednak nie pomoże
Wowka, Hoope lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Wowka nadal kciuki, żebyś jednak nie musiała zostać w szpitalu
Fatalita moja Mania mi właśnie tak po lewej stronie stopka przesuwa. Jak wypchnie, to ja laskocze i zabieraTakie tam zabawy z córką
Ja wypiłam szklankę zimnego mleka i zgaga (odpukać!) przeszła na razieWowka lubi tę wiadomość
-
Hejka
Wowka dawaj znac jak tam u Ciebiemnie pasuje jutro rodzic :p moglybysmy sie spotkać
Byliśmy na USG, facet byl dość dziwny... Wydawał się konkretny, ale potem juz sama nie wiedziałam co o tym myśleć. Powiedzial, ze zmiana jest bez naciekow, znaczy sie ze niby dobrze. Powiedzial, ze trzeba wyciąć i wtedy zrobić badania. Ze w tej chwili nie wygląda to nowotworowo, ale moze to być wczesne stadium i ze wtedy tez to tak wygląda. Nie daje gwarancji, ze sie z tego nie zrobi nowotwór. No i w tym momencie zaczal sie dziwnie zachowywać
Powiedzial, żebym juz nie chodziła do lekarzy, bo bez sensu robic dalsze badania. Trzeba usunąć i tyle i sie z tym "nie pieprzyc".dokladnie tak powiedzial. Po czym napisal mi na karteczce nazwisko lekarza, który świetnie robi takie rzeczy, oczywiście prywatnie. Nawet wiedział ile to kosztuje. A Pani ktora siedziala przy kompie i pisala bardzo mu wtórowała, ze tak, ze tamten świetny bla bla bla. Ja moge iść prywatnie, to nie tak ze zaluje kasy czy cos. Ale dość dziwne to dla mnie bylo.
Jutro na 13 mam ta swoja panią chirurg to się jej zapytam co ona o tym wszystkim myśli.
Młodej chyba się odechciało wychodzić. Phi, a juz sie nastawiłam :p jutro po poludniu jade do szpitala spotkać sie ze znajoma polozna, ciekawe czego się dowiem ciekawego
Takze chyba jest wszystko ok, ale dopiero jutro bede spokojniejsza jak moja pani doktor powie, ze jest ok.
Kochane dziękujemy z synkiem za wszystkie kciukito na pewno wasza zasluga
Weźcie teraz potrzymajcie za jutrzejszy porod :p jakos mi przypasowal jutrzejszy dzieńzróbcie cos :p hehehe :*
Zuzanka już z nami
-
kelegena
od "robienia czegoś" jest hoope
w sumie nie wiadomo co myslec z tym usg, chodzi mi o fakt tego polecenia lekarza...
może nietrafnie, ale mój wujek na plecach zlokalizował zmianę, od razu skierowali na wycięcie i badanie histopatologiczne daje pewność co to...
ale to poszło sprawnie na nfzHoope lubi tę wiadomość
-
No tak, wlasnie chce to wyciąć i niech to zbadają. Chirurg tez tak mowila, ale najpierw mowila zeby zrobic to USG. Ale polecenie lekarza prywatnie i wielkie chwalenie go jest dziwne. Jak jakiś układ :)zapłaci Pani 300 zl i bedzie po problemie. Tylko czy ten lekarz jest na prawdę taki świetny? Ja jakos ufam tej chirurg ze szpitala. Podpytam jutro czy jakby cos to ona przyjmuje prywatnie jesli terminy sa jakies kosmiczne. Jej ufam bardziej niz temu z USG.
Hoope! Zrób cos, ja chce jutro urodzićtak po 15:00
aaa i tak zeby nie bolalo jak sie da :p hehe
Hoope lubi tę wiadomość
Zuzanka już z nami
-
Kelegena faktycznie dziwna sytuacja. Może są jakieś opinie o tym lekarzu na "Znany lekarz"?
Hoope ma laleczki voo doo, więc nie sądzę, że jest przewidziana opcja bezbolesna
Kattalinna naprawdę mam pisać jak robiłam? Dziewczyny zaślinią wszystko w koło
No, ale ok. Przesmażyłam lekko cebulkę, podlałam trochę mlekiem i w tym rozpuściłam jeden serek topiony ziołowy. Po rozpuszczeniu wrzuciłam śmietanę 18, chwilkę pogotowałam, a na koniec dorzuciłam starty ser żółty i ugotowanego wcześniej brokuła. Sól, pieprz i gałka muszkatołowa i voila. Dobre było, a naszło mnie akurat na kluchy.
Też w ciąży najbardziej doskwiera mi zgaga. Ostatnio chyba po zwykłej wodzie nawet ją mam. Starałam się wykluczyć większość pokarmów powodujących zgagę, ale ostatnio to nawet nie ma sensu. Jedyne co faktycznie odstawiłam, to pikantne jedzenie, które oboje z mężem lubimy. I dla mnie ratunkiem na zgagę są migdały. Zjadam jednorazowo z 4 i mam na jakiś czas spokój.
A jeśli chodzi o plany na jedzenie po porodzie, to marzę o tatarze. No i mi ślinka pociekła....Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 21:47
kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość
-
Jangwa! Cały dzień dziś myślę o drożdżówce, ale nie miałam drożdży.. Jutro jadę odbierać wyniki GBS, to kupię i też zrobię. Nie wiem co mnie naszło i to jeszcze przed Twoim zdjęciem.
Dzięki Dziewczyny za zasięgnięcie języka u mężczyzn. :* Ten Atom jakoś tak mnie kusi. No zobaczymy jeszcze, będę myśleć intensywnie.
Wowka, dawaj znać co i jak!
Kelegena, czyli wieści raczej dobre. Wycięcie zmiany i zbadanie brzmi chyba najlepiej, będzie wszystko czarno na białym. Lekarza też bym chyba podejrzewała o jakieś ukryte cele, bo rzeczywiście dziwny jakiś. Dobrze, że masz swoją sprawdzoną Panią Doktor.Niech Cię Hoope ładnie pokłuje jutro szpileczką.
Hoope lubi tę wiadomość
-
No nareszcie. Jestem na oddziale, mam jednoosobową komnatę, jak dobrze że dokupilam internet
na IP w usg też wyszło za mało wód, jutro będzie bardziej szczegółowe USG z przeplywami. Chyba sama stąd nie wyjdę, bo przepytali o gbs i podpisałam że wyrażam zgody na szczepienie.
Kelegena, zapraszamkattalinna, Sela, Mała Matylda, D_basiula, Kira91 lubią tę wiadomość
-
Mycha, dokładnie o to mi chodziło
kiedyś też robiłam sos z serków topionych, tylko trochę inaczej, byłam ciekawa czy są inne sposoby. Twój lepszy bo jeden topiony
w weekend robię
Fatalita, takie same warzywa mrożone to ok. Dziś nawet takie na kolację jadłammrożenie jest zdrowym sposobem przechowywania warzyw, owoców i innych produktów. Tylko te gotowce, jak wszystkie produkty przetworzone, najczęściej pozostawiają wiele do życzenia... A jak coś z sosem to w ogóle...
Kolagena, to dziś jeszcze ze dwa S i może jutro się spotkacie z Wowką na oddziale. Wpadnę z czteropakiem i chipsami
Wowka, zdawaj relacje ze wszystkiegorozumiem, że leżysz na położnictwie, nie patologii?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 21:58
Mycha666, Wowka lubią tę wiadomość
-
Wowka to daj jutro znać jak będziesz po badaniach. W szpitalu na pewno dobrze się Wami zajmą.
Kelegena faktycznie lepiej trzymać się swojej pani dr, tym bardziej, że ją znasz i masz do niej większe zaufanie. Z tym lekarzem to coś podejrzane (wiadomo jak to jest w tych czasach)
Mnie od wczoraj mały jakoś dziwnie się układa, mam po prawej stronie taką wielką bułe i strasznie mooocno się napina, aż tak to nigdy nie bolało. Jeszcze teraz dostał czkawki i jak zawsze przyłożyłam rękę na samym dole brzucha to idealnie czułam pod ręką, a teraz czuje tą czkawkę bardziej z tyłu, jakby siedział tak idealnie w środku ciała (oddalony bardziej ku tyłowi). Dziwne to, a każdy jego ruch to lece do łazienki sprawdzić czy mi nic nie pociekło, bo mam wrażenie, że mi coś tak dziwnie pyka. A jakby tego bylo mało to boli mnie podbrzuszeoch trochę mi lepiej jak to napisałam heh Mam nadzieję, że się odkręci, żeby aż tak nie gmerał mi na dole, bo dziwne mam odczucie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 22:03
W końcu się udało...
-
Wowka jednoosoobowa sala?ho ho ho, unikniesz takich towarzyszek jak miała J.S
dziewczyny a ja byłam w szkole rodzenia i jak zawsze cisnienie, wazenie i serduszko i mały zawsze serduszko miał ponizej pępka i położna szukała szukała i znalazła dużo dużo powyżej pępka, czy to znaczy że się przekręcił?Wowka, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
Kattalinna, na patologii leżę. Położnictwo zapchane, zabrało łóżka z patologii
Mam elegancki stoliczek z krzesłami, więc zapraszambrakuje tu tylko telewizora.
Po cichu liczę na to, że wyjdziemy stąd we dwoje. Ale boję się, że trzeba będzie leżeć kilka dni/tygodni i czekać na to wyjscie w niepewności... pasuje mi prognoza Pawojoszki co do szybkiego cc z zaskoczeniaHoope, da się coś z tym zrobić?
Sela, Hoope lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
udzielałam się na wątku na początku, później dopadły nas problemy zdrowotne dzieciaków, ogrom pracy przy budowie domu i totalny brak czasu na jakiekolwiek aktywności forumowe. Przepraszam, ze przestałam się pojawiać nie wyjaśniając mojego zniknięcia.
Dzisiaj wpadłam tylko na chwilkę, chciałam po prostu dać znać, że 15.04 na świat przyszła nasza córeczka, JagnaNasze trzecie szczęście urodziło się w 37+2tc z wagą 2980 i 55cm. Oceniona jako posiadająca cechy wcześniacze, szczęśliwie jednak w pełni zdrowa. Urodziłam przez cc, jednak z rozpoczętą akcją skurczową, o czym wręcz marzyłam
Od tygodnia jesteśmy w domu i uczymy się życia w piątkę
Jest cudownie!
Ściskam Was mocno i życzę bezproblemowych porodów!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 22:34
Mycha666, Katy, Kropka88, Saperek, Wowka, Sela, Mała Matylda, Cola87, efwka83, Asix, Asix, kamciaelcia, Witch15, pawojoszka, Tanda, Nynka, kattalinna, D_basiula, Kamska, Fatalita, Kira91, Feeva, Ola_Ola, Hoope, Patk, pumka1990, XKamaCX lubią tę wiadomość
Jagna15.04.2018
-
Kelegena, ja mysle aby posluchac sie tez swojej intuicji i jednak zaczerpnij opinii tej pani chirurg, bo wydaje sie naprawde rzeczowa i konkretna, a ten lekarz faktycznie troche dziwny, ze te ceny znal i w ogole, pewnie jakis jego kolega. Trzymam nadal kciuki za pozytywny rozwoj sytuacji i oczywiscie za jutrzejszy porod, moze Hoope cos zaradzi
Wowka, ty farciaro z ta jednoosobowa salaPrzynajmniej nie trafisz na zadna chrapaczke, palaczks ani brudaske, ja to mialam szczescie do takich elementow.
Koniecznie daj znac jutro po USG, z tymi wodami to wlasnie spotkalam sie czesto ze przychodzily dziewczyny do szpitala i sie okazywalo ze wychodzilo malo, na drugi dzien ze sa w normie, to tez taka loteria, zalezy tez kto bada, ja mam nadzieje ze u ciebie bedzie wszystko w porzadku :*
Ale tez cos tak czuje jak pawjoszka mowi, ze moze byc szybkie cc, zobaczymy co wyjdzie i czy dobrze obstawiamy
Ide spac, nie mam sil jakos, mam nadzieje ze bede spala spokojnie i brzuchol nie bedzie sie spinal tak jak wczoraj. Caly dzien mnie leb boli, dwa razy mialam takie graniczne cisnienie w sumie, jutro bede to kontrolowac bardziej, bo w szpitalu wszystko bylo ok, wrocilam do domu i nagle takie meczace bole glowy. Czuje ze to przez ta pogode, bo slonce, za chwile deszcz, oszalec mozna.
Dobrej nocy :*
Mysia, nooo mala jak marzenie, co za slodka dziewczynka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 22:41
Wowka, MysiaMarysia, Hoope lubią tę wiadomość