X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry chyba :) u mnie infekcja się rozkręciła ból gardła głowy i ogólnie połamana jestem i szkoda mi moich chłopców bo ładna pogoda a oni z matka w domu musza siedzieć :( jeszcze dziś i jutro a potem babcia przyjedzie :)

oar8skjohmhvnzyg.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;)

Feeva, moze cos sie bedzie dzialo? :D

Wowka, daj znac po obchodzie!

Uli, jak ci idzie lezenie? Dajesz rade?

Nocka byla super, w koncu sie wyspalam, teraz walcze z kompem bo musze podrukowac meile a nic nie idzie, szlag mnie trafi doslownie za chwile, ciagle jakies aktualizacje w tym ustrojstwie.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może, ale nie łudzę się :D

Przeżywam po raz kolejny załamanie nerwowe. Popłakałam się, bo nie mogę żadnych butów założyć, takie mam spuchnięte nogi. Mam dosyć :(

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że nic nie wiem :/ na obchodzie tylko mnie wypytali, a sami nic nie powiedzieli. O tym, czy będą robić jeszcze raz usg też nie. Nie lubię nie wiedzieć.

Ale jestem maruda i tylko o sobie piszę :/...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Co Wy tu robicie, szpital zakaźny? Zdrowieć proszę, to czas na porody a nie przeziębienia!

Mysia, śliczna córeczka, gratulacje i zdrówka dla Was. :)

Wowka, czekamy na wieści. (Czy wiesz, że mój słownik zamienia Twojego nicka na "Wódka"? :D )

Ja z rana pojechałam odebrać wyniki GBS i jest ujemny. Cieszę się bardzo. Niby nic, ale kolejna rzecz z głowy.

Wyłączyli mi prąd. :/ Mąż mówi, że planowane, ale zapomniał mi powiedzieć.. I jak ja mam upiec drożdżówkę? :/

Poza tym głowa mnie boli od wczoraj, nawet w nocy, jak się budziłam, bolała. Obwiniam pogodę, bo u nas istny kwiecień-plecien, ale mogłaby już przestać.

MysiaMarysia lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążą donoszona :)

W nocy myślałam, że zaczął się poród. Przez sen czułam jak mi Mała ciśnie główką w szyjkę, szyjka mnie kuła, bolało w dole brzucha (uczucie napinania). Poszłam do toalety, trochę posiedziałam i wróciłam do wyrka, męczyłam się z godzinę i usnęłam. Teraz spokój, tylko mnie tak jakby jajnik boli, coś mi się wydaje, że poród zapowiada się szybciej niż się tego spodziewam. Na moje oko odchodzi mi czop, bo od kilku dni mam co jakiś czas gęstą kluchę wydzieliny, w nocy jak poszłam do wc też miałam. Mąż wyluzowany, mówie mu w nocy że mnie brzuch boli, a on nie kręć się i idź spać.
    Ehh faceci, rano dopiero się przejął i pyta czy mnie dalej boli.

MysiaMarysia gratulacje, Maleństwo urocze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 09:35

kattalinna, Sela, MysiaMarysia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj objadłam się gofrów z bitą śmietaną, hmm chyba nocne akcje to nie przez obżarstwo ? :D

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chorować nie mam czasu ani zamiaru. Jutro pod wieczór mamy jechać na ognisko nad rzekę i przy okazji zrobić jakieś fotki. To zdrowa muszę być!

Chciałam sobie łyknąć czosnku w kapsułce a tam, że w ciąży nie wolno :O bez sensu, ale niech im będzie. Zjem prawdziwego po powrocie do domu. Teraz muszę zbierać się do labu a taaaaak mi nie chce! Nie ma wyjścia, jutro wizyta. Pierwszy raz zawiozę mocz chyba z trzeciego siku, no dziś tak wyszło jakoś ;-) wlewam w siebie płyny, żeby coś naprodukować.

O nie! Jak się zbierać, skoro kot właśnie ułożył na moich nogach? Muszę go rozczarować...

Wowka, pisz o sobie, pisz - wszak wszystkie czekamy na wieści!

Fermina, długo tego prądu nie będzie? Jak dobrze, że mam piekarnik na gaz ;-)

Feeva, buty męża?

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, dużo herbatki, coś na gardło-ja miałam tabletki eukaliptusowe i bez wariacji. To piwko z Wowko to może sobie odpuść? :P Kuruj się...

Feeva, ja też miałam dwa razy w ostatnim czasie takie 15 minutowe umieranie na kibelku dwa w jednym. I potem jak nowonarodzona, więc nie wiem co to było.

Kelegena, dziwny ten tekst, żebyś nie sprawdzała już u nikogo innego i po prostu poszła do tamtego gościa. Aż się prosi, żeby zrobić odwrotnie :/

Jak tam nasze dzieciaczki urodzone się czują? <3

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Może, ale nie łudzę się :D

Przeżywam po raz kolejny załamanie nerwowe. Popłakałam się, bo nie mogę żadnych butów założyć, takie mam spuchnięte nogi. Mam dosyć :(

Feva po porodzie jest milion razy gorzej :/

• amygdala Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, poradzicie coś? Przedwczoraj miałam pobierany GBS ale gin była tak mało delikatna, że chyba od tego wyskoczył mi wczoraj hemoroid, gulka taka się zrobiła i boli :( Jak mogę to złagodzić? Czy przeczekać po prostu aż samo przejdzie? Wrrrrrr jestem zła...

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe ja jestem od porodów, nie od gila po pas czy rzyganka XD

Wowka, jeśli wyniki się potwierdzą a nie masz wskazań do cc, to wywoływanie. Radzę zacząć biegać po schodach bo po oksy my tu nie mamy dobrych wspomnień ;)

Kelegena i dlatego zawsze warto poczytać opinie w sieci (oczywiście wyciągając odpowiednie wnioski dla siebie). Ciebie ciężko wyczuć, bo masz nietypową sytuację, z jednej strony jeszcze nie w terminie, z drugiej stres przyspiesza poród, z trzeciej potrafi go zahamować a z czwartej masz objawy fizyczne. Także raczej znienacka.

Nynka ja miałam ten konflikt w pierwszej ciąży (inny ojciec). Nie wiem czy miał wpływ na dziecko, córka urodziła się z zapaleniem płuc, do tego silna żółtaczka, inkubator, naświetlania. Jest nadpobudliwa i ogólnie trudna, cieszę się, że jest już dorosła. Jednak żaden lekarz nie potwierdził ani nie zaprzeczył czy to było czy nie powodem problemów. Nie wiedzą.

Feeva zapiekanki były kupne?

No i koniec rumakowania, facecik mnie woła.

W nocy widziałam pięęękny księżyc przez okno XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedl mi wypis ze szpitala, mam tam napisane ze lozysko 3 stopien dojrzalosci, kurcze zmartwilam sie tym. Co prawda robili mi dwa razy usg przeplywow ale mimo wszytko to chyba zle, ze wypuscili mnie z takim lozyskiem do domu?

Kamcia, ty do swojego szpitala masz jakas kartke z terminem wyznaczonej cesarki? Mi przy wypisie mowili ze mam miec 10 maja, a na oddzial stawic sie 9, no ok ale nie dostalam zadnej kartki ze skierowaniem, co prawda mam jeszcze wizyte u swojego gina no ale jesli nie zdaze... Na karcie wypisu ze szpitala mam napisane tylko „Pacjentka ma sie stawic na oddzial w celu wykonania planowanego ciecia cesarskiego” ale zadnej daty, brak skierowania itp

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) ja tez mam okropnego hemoroida i nie moge sobie z nim poradzic ale przestalam nad nim kminic, bo leze w szpitalu. W nocy cos mi sie zaczelo saczyc, jakby wody ale brunatne wiec pojechalismy na ip. Na ktg wyszly skorcze, ale glowka jeszcze wysoko wiec chyba nieprędko urodze. Zostawili mnie i w sumie nie wiem co dalej, czekamy na akcje ;)

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, powodzenia!

Kropka88 lubi tę wiadomość

age.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. Ja tez mam 3 stopień dojrzałości lozyska. Ale nikt nie mowil, ze to cos nie tak... A to cos niedobrze? O.o

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, kciuki :)

Moje łożysko ma 3 stopień od 33 tygodnia i nie było to problemem. Ważne, że przepływy ok. Kazali mi tylko kontrolować, właśnie te przepływy, ale dlatego że tak się zadziało przed czasem. W 36 tygodniu już moja gin mówiła że to normalne.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena, no wlasnie nie wiem XD Ale wydawalo mi sie, ze ten 3 robi sie dopiero pozniej.

Wowka, uspokoilas mnie, dzieki! ;)

Kropka, trzymamy kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 10:34

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3,stopień dojrzałości łóżyska to norma na tym etapie

Tanda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s.
    mój gin podczas wizyty zadzwonił na oddział w celu umówienia terminu cc, ordynator zapisał 15.maja (więc widnieję gdzies tam w ich zapisach)
    mój gin dodatkowo na karcie ciązy zapisał cc 15.maja (14 zgłoszenie sie na oddział)
    skierowanie dostane na pewno na ostatniej wizycie i jesli dobrze pamiętam tam tez zapisze datę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ