X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kasiia_p Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy tu usg przepływów to jakiś standard? Nie miałam takiego (ostatnie porządnie usg to było to w 32 tc) teraz lekarz tylko na każdej wizycie zerka, jak łożysko, wymiar główki i brzucha i wydaje mi sie, ze żadnych przepływów nie ocenia (?) i tak sie teraz zastanawiam czy nie zapisać sie na szybko gdzieś na usg ?

w4sqs65g69pjktvh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia
    ja robie przepływy z racji cukrzycy

kasiia_p lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka polubiłam, bo trzymam kciuki, nie za opuchlizne. Kurcze naprawdę nie zazdroszczę Wam tych stópek... ja narazie mam spokój

Mycha jak wspomniałaś o zakładaniu skarpetek to aż mi się przypomniało jak pare dni temu próbowałam zalożyć skarpetki i mówie do męża, żeby wstał z łóżka i mi pomógł zaczął coś mamrotać pod nosem, to ja oczywiście się wkurzyłam i chciałam pokazać, że nie potrzebuje jego pomocy i co...pufa na kórej siedziałam miała kółka, słuchać było tylko GŁOŚNE łupnięcie na ziemie, a kość ogonowa boli do tej pory (do tego jeszcze korzonki mnie bolą jak zwykle od początku ciąży)
    Także też chodzę bez skarpetek hehe

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przepływów to mnie sprawdzają na każdej wizycie

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiia, u mnie też sprawdzane z okazji cukrzycy i łożyska. Ale to nie jest standard.

JS przejęłam po Tobie szpitalną wartę, a wcześniej Ty przejęłas po mnie :D jak ja mogłam już nie leżeć to Ciebie uziemili w szpitalu, po prostu jesteśmy wymienne :D w takim razie ja wychodzę do domu z Małym a wtedy Ty idziesz na cc :D umowa stoi?

Z jednej strony się wsciekam, że muszę tu być, ale z drugiej jestem o wiele spokojniejsza. Ktoś nas pilnuje i w razie czego lekarze zareagują.

J.S lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój wypisany wynik z dopplera to jakies magiczne liczby z zaznaczeniem czy w normir, bardzo dokładnie badane, tzn mierzone
    z biometria trwało wszystko jakies 30 minut
    robie prywtanie, ale i tak lekarz pytał, jakie sa ku temu przesłanki-cukrzyca jak najbardziej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela ja mam patent na zakładanie skarpetek, zarzucam nogę na łóżko sypialniane i sięgam opuszkami palców żeby założyć skarpetę :)

Nynka ja też mam takie opuchnięte stopy ale mam ulgę jak wyjdę na spcer,o nie wiem czy to powietrze czy po prostu trzeba je rozchodzić. Dzisiaj wyszłam na krótki spacer bo za bardzo nie oddalam się od domu to od męża zjeba była że w ogole wychodze..phii

Sela lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cukrzycę, a żadnych badań poza standardowymi USG nie było. No, ktg teraz.

Wowka, Ty grilla i tak nie możesz ;-) chyba, że w tajemnicy przemycę Ci coś, ale z elektrycznego to nie to samo :-P

Tak piszecie, że majówka w szpitalu to słabo. A tak naprawdę - która ma plany jakieś konkretniejsze niż "urodzić" albo "nie urodzić"? :-P

Nynka, współczuję... Nie dają Ci tam nic na tę opuchliznę?

Wowka, Fatalita lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam takie nogi spuchnięte jak Nynka, że kostek nie było widać. Odkąd chłodniej na dworze nie mam prawie w ogóle opuchlizny, ale mi się wyraźnie woda zatrzymywała, bo jak nacisnęłam palcem to zostawał ślad. Na szczęście wyniki moczu dobre mam.

Zgaga mnie męczy całą ciąże, w III trymestrze wymiękłam i w razie mega kryzysu biorę gaviscon lekarz mi zalecił.

Przepływy mi lekarz co wizytę sprawdza, bo zawsze mam robione usg.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, niedawno snułyśmy tu plany o stawianiu się na porodówkę otulone w subtelny zapach browarka :D

A wogole to jestem zaskoczona szpitalnym żarciem. Mile zaskoczona. Przynajmniej do teraz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 14:00

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna jak nie urodzę to planuję leżeć z kopytami do góry XD Mają być takie temperatury, że co najwyżej moje serdele będę mogł na grillu usmażyć XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 13:59

J.S lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, muszę do listy zakupów dodać pudło lodów :-) i owoce mrożone gdybym zmądrzała i chciała coś zdrowego ;-)

Po drodze do domu weszłam do banku. Na chwilę, sprawdzić jedną rzecz. Nie byłam klientką nawet. Już jestem, wyszłam z nowym kontem ;-) nie wiem po co min ono, ale co tam ;-)

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że nie z nową kartą kredytową :P
    Ja mam 2 i to mnie gubi XD Kiedyś byłam taka oszczędna... Z kieszonkowych po 1-5zł potrafiłam uzbierać niezłą sumkę, a teraz? Połowa miesiąca i ja kasy nie mam i jeszcze minus na kredytówce XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 14:10

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, umowa stoi, tylko nie wiem czy akurat tobie te daty beda pasowac XD W gre wchodzi u mnie tylko 2 maj oraz 10, reflektujesz? :D

Feeva, nie moge XD XD XD Serdle usmazone na grillu brzmia srednio apetycznie XD

Ja mam w planach robic wielkiego grilla w niedziele!

Feeva, Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS do 10.05 to ja chce być z Młodym w domu już :D do 2.05 mogę nie zdążyć :P no to umowa stoi :)

Zjedzcie kiełbaski i karkówki za moje zdrowie :)

Serdli nie jedzcie, nawet po zgrillowaniu :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, dziewczyny wspolczuje Wam tego lezenia w szpitalach, Wowka Ty juz wychodz z Malenstwem ;)
    Ja wracam do zywych I przez Was mam ochote na gulasz,lody I owoce :D na serdele z grila niekoniecznie :D co do rodzenia w majowke,.to ja mam 30kwietnia ciaze donoszona, plus pelnia I Meza 30stka 1maja... ale musze do wizyty 8maja dotrzymac,odbiore gbsa a potem im szybciej tym lepiej :D

Co do przeplywow to mi sprawdza na kazdej wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 14:50

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela to mój mąż bardziej empatyczny. Jak jest w domu, to pomaga wstać, skarpetki i buty chce mi zakładać. Trzeba korzystać ;) musisz bardziej jęczeć przy swoim, to może też stanie się bardziej pomocny.

Kattalinna brzuch niby mały, a dziś po ważeniu 16 kg już na plusie. Położna nie chciała ważyć, ale w zeszłym tygodniu też mnie nie ważyła, więc wolałam poznać gorzką prawdę.

Kattalinna to czym Cię skusili do założenia konta? Zapasem pampersów na roku czy bezbolesnym porodem? :P

Nynka gustowne serdelki. Ja swoim stopom też zrobiłam zdjęcie na pamiątkę. Dobrze, że zaczęły u mnie puchną pod sam koniec ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 15:18

• Sela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha nie no mój zawsze pomaga ale wtedy spał i go budziłam przed 7, a do pracy miał na 11 :-P ale jak ciężarna potrzebuje pomocy to mimo wszystko trzeba wstać no nie ? :-P

Mycha666 lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, właśnie odkryłam, że mamy ten sam termin :-D ja się na porodówkę nie wybieram przed 15 maja ;-)

Jutro pobranie gbs, 5 okulista, 7 USG - no jeszcze nie czas na poród :-)

Feeva, kredytowej mi nie wcisną. Zresztą, konta też nie jeśli mi nie przypasuje. Ogólnie to mi się nic nie sprzedaje, to ja inicjuję transakcje. Nad tym kontem już myślałam wcześniej, teraz dałam się ponieść ;-)

Kira91 lubi tę wiadomość

age.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff wynik z gbs ujemny jeśli mocz wyjdzie ok to będzie poród w wodzie :)

Mam pytanie do dziewczyn które ćwiczą z aniballem ?
    zauważyłam wczoraj takie białe grudki przy wyjmowaniu aniballa z pochwy
    jak by infekcja? kurczę ale nic mi nie dolega może to ten żel tak się zachowuje? albo faktycznie mam ukrytą infekcje? grzybice?
    wizyta u gin mam 15 maja

Hoope, kattalinna lubią tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
‹‹ 1026 1027 1028 1029 1030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ