Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy tu usg przepływów to jakiś standard? Nie miałam takiego (ostatnie porządnie usg to było to w 32 tc) teraz lekarz tylko na każdej wizycie zerka, jak łożysko, wymiar główki i brzucha i wydaje mi sie, ze żadnych przepływów nie ocenia (?) i tak sie teraz zastanawiam czy nie zapisać sie na szybko gdzieś na usg ?
-
Nynka polubiłam, bo trzymam kciuki, nie za opuchlizne. Kurcze naprawdę nie zazdroszczę Wam tych stópek... ja narazie mam spokój
Mycha jak wspomniałaś o zakładaniu skarpetek to aż mi się przypomniało jak pare dni temu próbowałam zalożyć skarpetki i mówie do męża, żeby wstał z łóżka i mi pomógł zaczął coś mamrotać pod nosem, to ja oczywiście się wkurzyłam i chciałam pokazać, że nie potrzebuje jego pomocy i co...pufa na kórej siedziałam miała kółka, słuchać było tylko GŁOŚNE łupnięcie na ziemie, a kość ogonowa boli do tej pory (do tego jeszcze korzonki mnie bolą jak zwykle od początku ciąży)
Także też chodzę bez skarpetek hehe
W końcu się udało...
-
Kasiia, u mnie też sprawdzane z okazji cukrzycy i łożyska. Ale to nie jest standard.
JS przejęłam po Tobie szpitalną wartę, a wcześniej Ty przejęłas po mniejak ja mogłam już nie leżeć to Ciebie uziemili w szpitalu, po prostu jesteśmy wymienne
w takim razie ja wychodzę do domu z Małym a wtedy Ty idziesz na cc
umowa stoi?
Z jednej strony się wsciekam, że muszę tu być, ale z drugiej jestem o wiele spokojniejsza. Ktoś nas pilnuje i w razie czego lekarze zareagują.J.S lubi tę wiadomość
-
mój wypisany wynik z dopplera to jakies magiczne liczby z zaznaczeniem czy w normir, bardzo dokładnie badane, tzn mierzone
z biometria trwało wszystko jakies 30 minut
robie prywtanie, ale i tak lekarz pytał, jakie sa ku temu przesłanki-cukrzyca jak najbardziej -
Sela ja mam patent na zakładanie skarpetek, zarzucam nogę na łóżko sypialniane i sięgam opuszkami palców żeby założyć skarpetę
Nynka ja też mam takie opuchnięte stopy ale mam ulgę jak wyjdę na spcer,o nie wiem czy to powietrze czy po prostu trzeba je rozchodzić. Dzisiaj wyszłam na krótki spacer bo za bardzo nie oddalam się od domu to od męża zjeba była że w ogole wychodze..phiiSela lubi tę wiadomość
-
Ja mam cukrzycę, a żadnych badań poza standardowymi USG nie było. No, ktg teraz.
Wowka, Ty grilla i tak nie możeszchyba, że w tajemnicy przemycę Ci coś, ale z elektrycznego to nie to samo
Tak piszecie, że majówka w szpitalu to słabo. A tak naprawdę - która ma plany jakieś konkretniejsze niż "urodzić" albo "nie urodzić"?
Nynka, współczuję... Nie dają Ci tam nic na tę opuchliznę?Wowka, Fatalita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż miałam takie nogi spuchnięte jak Nynka, że kostek nie było widać. Odkąd chłodniej na dworze nie mam prawie w ogóle opuchlizny, ale mi się wyraźnie woda zatrzymywała, bo jak nacisnęłam palcem to zostawał ślad. Na szczęście wyniki moczu dobre mam.
Zgaga mnie męczy całą ciąże, w III trymestrze wymiękłam i w razie mega kryzysu biorę gaviscon lekarz mi zalecił.
Przepływy mi lekarz co wizytę sprawdza, bo zawsze mam robione usg.kasiia_p lubi tę wiadomość
-
Kattalinna, niedawno snułyśmy tu plany o stawianiu się na porodówkę otulone w subtelny zapach browarka
A wogole to jestem zaskoczona szpitalnym żarciem. Mile zaskoczona. Przynajmniej do terazWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 14:00
kattalinna lubi tę wiadomość
-
kattalinna jak nie urodzę to planuję leżeć z kopytami do góry
Mają być takie temperatury, że co najwyżej moje serdele będę mogł na grillu usmażyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 13:59
J.S lubi tę wiadomość
-
O właśnie, muszę do listy zakupów dodać pudło lodów
i owoce mrożone gdybym zmądrzała i chciała coś zdrowego
Po drodze do domu weszłam do banku. Na chwilę, sprawdzić jedną rzecz. Nie byłam klientką nawet. Już jestem, wyszłam z nowym kontemnie wiem po co min ono, ale co tam
-
Dobrze, że nie z nową kartą kredytową
Ja mam 2 i to mnie gubiKiedyś byłam taka oszczędna... Z kieszonkowych po 1-5zł potrafiłam uzbierać niezłą sumkę, a teraz? Połowa miesiąca i ja kasy nie mam i jeszcze minus na kredytówce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 14:10
-
Wowka, umowa stoi, tylko nie wiem czy akurat tobie te daty beda pasowac
W gre wchodzi u mnie tylko 2 maj oraz 10, reflektujesz?
Feeva, nie mogeSerdle usmazone na grillu brzmia srednio apetycznie
Ja mam w planach robic wielkiego grilla w niedziele!Feeva, Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Jeny, dziewczyny wspolczuje Wam tego lezenia w szpitalach, Wowka Ty juz wychodz z Malenstwem
Ja wracam do zywych I przez Was mam ochote na gulasz,lody I owocena serdele z grila niekoniecznie
co do rodzenia w majowke,.to ja mam 30kwietnia ciaze donoszona, plus pelnia I Meza 30stka 1maja... ale musze do wizyty 8maja dotrzymac,odbiore gbsa a potem im szybciej tym lepiej
Co do przeplywow to mi sprawdza na kazdej wizycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 14:50
kasiia_p lubi tę wiadomość
-
Sela to mój mąż bardziej empatyczny. Jak jest w domu, to pomaga wstać, skarpetki i buty chce mi zakładać. Trzeba korzystać
musisz bardziej jęczeć przy swoim, to może też stanie się bardziej pomocny.
Kattalinna brzuch niby mały, a dziś po ważeniu 16 kg już na plusie. Położna nie chciała ważyć, ale w zeszłym tygodniu też mnie nie ważyła, więc wolałam poznać gorzką prawdę.
Kattalinna to czym Cię skusili do założenia konta? Zapasem pampersów na roku czy bezbolesnym porodem?
Nynka gustowne serdelki. Ja swoim stopom też zrobiłam zdjęcie na pamiątkę. Dobrze, że zaczęły u mnie puchną pod sam koniec ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 15:18
-
Kira, właśnie odkryłam, że mamy ten sam termin
ja się na porodówkę nie wybieram przed 15 maja
Jutro pobranie gbs, 5 okulista, 7 USG - no jeszcze nie czas na poród
Feeva, kredytowej mi nie wcisną. Zresztą, konta też nie jeśli mi nie przypasuje. Ogólnie to mi się nic nie sprzedaje, to ja inicjuję transakcje. Nad tym kontem już myślałam wcześniej, teraz dałam się ponieśćKira91 lubi tę wiadomość
-
uff wynik z gbs ujemny jeśli mocz wyjdzie ok to będzie poród w wodzie
Mam pytanie do dziewczyn które ćwiczą z aniballem ?
zauważyłam wczoraj takie białe grudki przy wyjmowaniu aniballa z pochwy
jak by infekcja? kurczę ale nic mi nie dolega może to ten żel tak się zachowuje? albo faktycznie mam ukrytą infekcje? grzybice?
wizyta u gin mam 15 majaHoope, kattalinna lubią tę wiadomość