Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny po pierwszym porodzie tak słuchałam, że klapek nie mogłam na oddziale założyć! Schodziło ze mnie chyba ze 2 tygodnie a później dostałam uczulenia na całym ciele podobno po oksytocynie mi wyszło, swedziało i cała w plamach byłam! Uprzedzam tylko17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
-
nick nieaktualnykattalinna ja się właśnie dlatego oduczyłam stawiać na palnik, na którym chwilę temu gotowałam, bo np. cebula, bułka tarta zaraz zjarane.
To i ja sie pochwale, co wczoraj zrobiłammąż piekł gofry, ja ubijałam bitą śmietanę, wlałam 2 szkl. mleka i wsypałam 1 śnieżkę, kręce, kręce i nic. Myślę sobie o co chodzi, po chwili zatrybiłam, ze dałam 2x tyle mleka, dosypałam drugą śnieżkę i mam do dzisiaj, przejeść nie mogę
Wowka szpital to nic przyjemnego, ale lepiej jak coś się dzieje poleżeć i byc pod kontrolą, niż w domu się martwić.kattalinna lubi tę wiadomość
-
Saperek wrote:dzięki za info
może jeszcze ktoś się wypowie?
Ja aniballa nie stosuje ale taki serkowo-grudkowate coś raczej zdrowo nie brzmi. Skontaktuj się najlepiej z prowadzacym, ponad dwa tygodnie do wizyty to trochę za długo.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Ja dziś już po wizycie
Mały ma 2800g, mały brzuszek, główka większa i długie nogi. Tylko główka w skosie jak na razie także trzymajcie kciuki żeby się dobrze ustawił. Szyjka ok 1 cm, miękka. Na ktg serduszko ładnie bije i pojedyncze skurcze macicy już też się piszą.
Sela, Feeva, Mała Matylda, Fatalita, Fermina, kamciaelcia, Hoope, Wowka, kattalinna, D_basiula, XKamaCX, Nynka lubią tę wiadomość
-
Mycha nie masz za co przepraszać no co Ty...
Wiecie co z tym soleniem w ciąży to coś nie tak, bo ja ostatnio co chwile coś przesole heh mąż już nawet się nie odzywa... a ja przeważnie jak coś ugotuje to później odechciewa mi się jeść, więc nie zawsze sprawdzam hehW końcu się udało...
-
Saperek wrote:uff wynik z gbs ujemny jeśli mocz wyjdzie ok to będzie poród w wodzie
Mam pytanie do dziewczyn które ćwiczą z aniballem ?
zauważyłam wczoraj takie białe grudki przy wyjmowaniu aniballa z pochwy
jak by infekcja? kurczę ale nic mi nie dolega może to ten żel tak się zachowuje? albo faktycznie mam ukrytą infekcje? grzybice?
wizyta u gin mam 15 maja
Ja mam go zawsze od śluzu umazany, ale grudek nie zauważyłam. Śluz raczej kremowy, jak przez całą ciążę.Matylda
-
Kama - my też mamy rocznicę znajomości 1.05
Trochę umownie, bo za cholerę nikt nie pamięta kiedy dokładnie się poznaliśmy (tydzień, dwa, trzy wcześniej może), ale pierwszego maja wyjechaliśmy razem na majówkę i tak zostało.
Cola, gratuluję udanej wizyty.
Mycha, bardzo ładne brzusio.
Nynka - no wow. Na szczęście teraz będzie już raczej tylko lepiej.
J.S. nie strasz.Dziś w ogóle jest dziwny dzień, coś z ciśnieniem nie tak. Mąż mówi, że czuje się, jakby się miał przewrócić, dałam mu ciśnieniomierz: 100/60 - a on nie jest z niskociśnieniowców, ja sobie zmierzyłam: 72/60
i dziwić się potem, że mnie głowa boli. Siły nie mam na nic.
Byłam od Was sprytniejsza i zamówiłam pizzę, żeby ziemniaków nie spalić.
W temacie śluzu - Wam też się zmienił teraz, pod koniec ciąży? Mi z kremowego, prawie białego, zrobił się ciemno-żółty i jest go mniej. Tak ma być? Niby byłam niedawno u Gina i wszystko ok.
Przepływy mam badane na każdej wizycie od 30 tygodnia chyba.
Mycha666 lubi tę wiadomość
-
Czyli więcej nas takich kuchennych nieudacznic
Ja cały czas mam białawy-kremowy, z tym że ostatnio bardzo wodnisty i dużo. Noszę podpaski już od jakiś dwóch tygodni.
Wracając do tematu obsikiwania przez chłopców - zupełnie przez przypadek znalazłam SIUSIU MISIERynek już odpowiedział na problemy młodych mam
https://dodobabies.pl/pl/p/Siu-siu-misie-3szt./73
Feeva, Hoope lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Fermina też mam taki śluz. Jak zmieniam wkładkę to jest cała w ciemno-żółtym, gęstym śluzie. Więc chyba tak powinno być na koniec
Czasami jest wodnisty, czasami gesty. Zależy od dniaNajwięcej mi po nocy wypływa, albo jak się Mała kręci za bardzo i na szyjke uciska.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 18:55
-
Siusiu-Misie wygrały internety.
J.S. ja mam skrajnie niskie ciśnienie od czasu do czasu i już mi to lata trochę jakie tam są wartości.Zmierzyłam sobie teraz jeszcze i już mam normalnie niskie 90/62.
Dzięki za info o śluzie - jakkolwiek to nie brzmi.