X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po pierwszym porodzie tak słuchałam, że klapek nie mogłam na oddziale założyć! Schodziło ze mnie chyba ze 2 tygodnie a później dostałam uczulenia na całym ciele podobno po oksytocynie mi wyszło, swedziało i cała w plamach byłam! Uprzedzam tylko :)

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 wrote:
    Saperek u mnie grudki też pojawiały mi się na początku ćwiczeń, później już nie, więc to raczej nie infekcja.

dzięki za info
    może jeszcze ktoś się wypowie?

f2w3qqmza7aalezj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna ja się właśnie dlatego oduczyłam stawiać na palnik, na którym chwilę temu gotowałam, bo np. cebula, bułka tarta zaraz zjarane.

To i ja sie pochwale, co wczoraj zrobiłam :D mąż piekł gofry, ja ubijałam bitą śmietanę, wlałam 2 szkl. mleka i wsypałam 1 śnieżkę, kręce, kręce i nic. Myślę sobie o co chodzi, po chwili zatrybiłam, ze dałam 2x tyle mleka, dosypałam drugą śnieżkę i mam do dzisiaj, przejeść nie mogę :D

Wowka szpital to nic przyjemnego, ale lepiej jak coś się dzieje poleżeć i byc pod kontrolą, niż w domu się martwić.

kattalinna lubi tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia przydałaby mi się taka waga w domu.

J.S różnie. Ja miałam bóle poniżej pępka i krzyżowe. Jakby metalowa obręcz wokół ciała.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi serio ta waga dawala spokój. Do dziś używamy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    dzięki za info
    może jeszcze ktoś się wypowie?

Ja aniballa nie stosuje ale taki serkowo-grudkowate coś raczej zdrowo nie brzmi. Skontaktuj się najlepiej z prowadzacym, ponad dwa tygodnie do wizyty to trochę za długo.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś już po wizycie :) Mały ma 2800g, mały brzuszek, główka większa i długie nogi. Tylko główka w skosie jak na razie także trzymajcie kciuki żeby się dobrze ustawił. Szyjka ok 1 cm, miękka. Na ktg serduszko ładnie bije i pojedyncze skurcze macicy już też się piszą.

Sela, Feeva, Mała Matylda, Fatalita, Fermina, kamciaelcia, Hoope, Wowka, kattalinna, D_basiula, XKamaCX, Nynka lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą tak mi Kamcia ostatnio narobiłaś ochotę na te szparagi że dziś sobie w Aldi zielone kupiłam. Będzie wyżerka na wieczór :D

kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha nie masz za co przepraszać no co Ty... :-)
    Wiecie co z tym soleniem w ciąży to coś nie tak, bo ja ostatnio co chwile coś przesole heh mąż już nawet się nie odzywa... a ja przeważnie jak coś ugotuje to później odechciewa mi się jeść, więc nie zawsze sprawdzam heh :-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, mała już drugą godzinę mi się wygina w brzuchu, jeszcze tak nie było. Mam nadzieję że jest wszystko okej.

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj tez spalilam garnek I ziemiory przy odparowywaniu :D nie wiem jak ja to zrobilam :D

kattalinna lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwila nieuwagi i klops :P

Kira91 lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    uff wynik z gbs ujemny jeśli mocz wyjdzie ok to będzie poród w wodzie :)

Mam pytanie do dziewczyn które ćwiczą z aniballem ?
    zauważyłam wczoraj takie białe grudki przy wyjmowaniu aniballa z pochwy
    jak by infekcja? kurczę ale nic mi nie dolega może to ten żel tak się zachowuje? albo faktycznie mam ukrytą infekcje? grzybice?
    wizyta u gin mam 15 maja

Ja mam go zawsze od śluzu umazany, ale grudek nie zauważyłam. Śluz raczej kremowy, jak przez całą ciążę.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama - my też mamy rocznicę znajomości 1.05 :) Trochę umownie, bo za cholerę nikt nie pamięta kiedy dokładnie się poznaliśmy (tydzień, dwa, trzy wcześniej może), ale pierwszego maja wyjechaliśmy razem na majówkę i tak zostało.

Cola, gratuluję udanej wizyty. :)

Mycha, bardzo ładne brzusio.

Nynka - no wow. Na szczęście teraz będzie już raczej tylko lepiej.

J.S. nie strasz. ;) Dziś w ogóle jest dziwny dzień, coś z ciśnieniem nie tak. Mąż mówi, że czuje się, jakby się miał przewrócić, dałam mu ciśnieniomierz: 100/60 - a on nie jest z niskociśnieniowców, ja sobie zmierzyłam: 72/60 :O i dziwić się potem, że mnie głowa boli. Siły nie mam na nic.

Byłam od Was sprytniejsza i zamówiłam pizzę, żeby ziemniaków nie spalić. ;)

W temacie śluzu - Wam też się zmienił teraz, pod koniec ciąży? Mi z kremowego, prawie białego, zrobił się ciemno-żółty i jest go mniej. Tak ma być? Niby byłam niedawno u Gina i wszystko ok.

Przepływy mam badane na każdej wizycie od 30 tygodnia chyba.

Mycha666 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli więcej nas takich kuchennych nieudacznic ;)

Ja cały czas mam białawy-kremowy, z tym że ostatnio bardzo wodnisty i dużo. Noszę podpaski już od jakiś dwóch tygodni.

Wracając do tematu obsikiwania przez chłopców - zupełnie przez przypadek znalazłam SIUSIU MISIE <3 Rynek już odpowiedział na problemy młodych mam :D
    https://dodobabies.pl/pl/p/Siu-siu-misie-3szt./73

Feeva, Hoope lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina też mam taki śluz. Jak zmieniam wkładkę to jest cała w ciemno-żółtym, gęstym śluzie. Więc chyba tak powinno być na koniec :)
    Czasami jest wodnisty, czasami gesty. Zależy od dnia :) Najwięcej mi po nocy wypływa, albo jak się Mała kręci za bardzo i na szyjke uciska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 18:55

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek, a tak z ciekawości się spytam. Wyparzasz Aniballa, czy używasz gumek? Ja kupiłam zestaw z gumkami.

• J.S Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, ale az tak niskie cisnienie? To juz chyba nie za bardzo :O Tez mam taki sluz.

Fatalita, XD XD XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 19:04

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siusiu-Misie wygrały internety. :D

J.S. ja mam skrajnie niskie ciśnienie od czasu do czasu i już mi to lata trochę jakie tam są wartości. ;) Zmierzyłam sobie teraz jeszcze i już mam normalnie niskie 90/62.

Dzięki za info o śluzie - jakkolwiek to nie brzmi. :D

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kebaba znów nie będzie (czyżby znak że nie ma co z cukrami ryzykować??)
    za to pizza (znow) zamówiona :D ma być na ostro bardzo ostro, dodatkowe sosy ostre :D

edit od razu :(
    sosów zapomnieli :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ