Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Uhuhu, Tanda no to zaciakamy kciuki!!!
Bobaski cudowne!!!
Hoope, blagam powbijaj we mnie te swoje szpileczki od 8maja
J.S. obys szybko poczula sie lepiej I wszystko wrocilo do normy
Kropka,Katka co za niespodziankigratulacje!!
Ps. Jutro pelnia i mam oficjalnie ciaze donoszona.sprawdzalam, moj urodzil sie dzien przed pelnia a ja dwa dni....
Bedzie sie dzialoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 12:34
Hoope lubi tę wiadomość
-
Chyba przestałam rodzić, bo wszystko ucichło
Nawet mnie już nic nie boli (cały czas mnie ćmiło tak okresowo od krzyża i na dole brzucha).
Może do jutra coś się ruszy i urodzę tak jak mąż obstawiał - 30.04.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 12:52
Matylda
-
Dziewczynki gratuluję nowych porodów
J.S. mam pytanie odnośnie porodu, mąż był gdzies blisko jak miałaś cięcie?widział zaraz małego? Pytam bo mojemu nie kazali przyjezdzac jak bedzie cięcie dopiero po 3-4 godz jak mały się wygrzeje, tylko ja myslałam ze bedę przy tym jak oni zobaczą się po raz 1. , pewnie nie bede miała takiej możliwości.. -
nick nieaktualnyJS daj sobie czas, mi mimo że miałam małego od razu na cycu mówili że będzie później mleko, a już mam nawał, a dziewczyna z sali miala dzieciątko naświetlane i nie mogła wyjmować a juz ściąga 30 ml to jej 6 doba. Także spokojnie, ale działaj laktatorem ona chyba co 3 godziny sciagala
-
nick nieaktualny
-
efwka
wszystko zależy od szpitala
a co w teorii to tez róznie w praktyce
u nas np mąż jest od razu przy dziecku, jak przeniosą je z sali cięć na wagę itp...TEORETYCZNIE ma prawo być przy tych ogledzinach dziecka (najpierwsze ogledziny sa u nas na sali operacyjnej)
PRAKTYCZNIE przy córce i synku był po kilku minutach jak juz je ubrali i polożyli na obserwacje na dogrzaniu
mnie w tym czasie szyją (po pierwszym cięciu kolejne sa dłuzsze, bo wycina się stara blizne i na nowo zszywa)i przewoża na salę (u nas nie na pooperacyjną)
tak podłaczają co trzeba...i zaraz mam męza prawo zobaczyć...potem przynosza mi dzieciątko, które juz jest ze mna cały czas (nie ma oddziału neonatologicznego), na poczatku na łóżku a dokładnie na cycusiu
nooo....jesli chce tego cycusiaale przy cycusiu
-
Kropka, gratulacje! Co za zaskoczenie
. Życzę zdrowia i siły, czekamy na relację
Katka, gratuluję serdecznie!
Tanda, kciuki! Wierzę, że jednak wkrótce się rozkręci, a ten poród pozostawi po sobie zupełnie inne wspomnienia niż poprzedni
Taki urodzaj na porody, że w końcu spakowałam walizkę
Wowka, jaki słodki okruszek
Nynka, cudowny jest, też bym się chwaliła
Piękne te nasze forumowe dzieci
J.S, współczuję bólu, wierzę że dziewczyny wiedzą co mówią i z każdym dniem będzie lepiej. Najtrudniejsze już za Tobą, oby teraz szybko dali Ci Igorka, wydaje mi się że on będzie najlepszym lekarstwem
Fatalita, jak poszedł egzamin?
Cola, widzę że masz w maju napięty harmonogram, tyle zaliczeń, gdzie tu jeszcze poród wcisnąć
Hoope, tak się zastanawiam, czy mój ból w okolicy żeber po lewej stronie to Twoja sprawka? Jeśli tak, to sio z tą Twoją szpileczką, ja jestem jeszcze przed terminem więc najlepiej w ogóle nie dotykaj mojej kukiełki!
Biorę jeszcze pod uwagę, że to może być nadwyrężenie mięśni od silnego kaszlu, Zosia jest poza podejrzeniami, bo ją interesuje tylko prawe żebroHoope, Cola87, Nynka lubią tę wiadomość
-
Nynka dzidzia jak laleczka, śliczniusi :* Macie żółtaczkę? My już 10 dzień.
Tanda jesteś pierwsza na mojej nowej liście, miałam Ci to zakomunikować rano, ale czasu brak. Potem taka jedna na F
Reszta może jeszcze pospać
J.S dokładnie, nie przekreślaj kp, jeszcze za wcześnie, odciągaj aż ruszy. Ważne - dużo pić, wyluzować i regularnie próbować odciągać. Spuść powietrze z klaty zanim zaczniesz
Katka gratulacje podwójne! Podobne do siebie?
Tanda, Feeva lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Zobaczymy bo na razie to mój organizm nie zdecydowany jakiś
Znów miałam dwie serie regularnych skurczy. Pomiędzy odszedł mi czop, ile tego było
Ugotowałam obiad na skurczachZjadłam, teraz czekam bo chwilowo skurcze znów rzadsze.
Fajnie by było jakbym dała radę przeczekać tak do 19:00 - 20:00, żeby córkę położyć spać przed wyjazdem. Boję się, że mojej mamie nie zaśnie bo ona ma swoje rytuały, wieczór musi być odpowiednio poukładany.
Hoope lubi tę wiadomość
Matylda
-
Hoope, w sensie że kto?
Fermina, Fatalita czy ja?
Tanda, niezdecydowane masz to dziecię. Wyjść czy nie wyjść? Oto jest pytanie
U mnie pochmurno, duszno, zbiera się na burze. Rany, jak mi się spać zachciało. Dziecię też jakieś niemrawe, chyba śpi cały dzień, od czasu do czasu się porozpycha.
Zaliczylismy obiad u moich rodziców - wreszcie pozarlam botwinke, która chodziła za mną miesiącpyszności.
Mam dzisiaj jakieś mega niekontrolowane wyplywy siary z cyców. Rano jak chodziłam bez stanika, to miałam po 6-10 dużych żółtych plamek na bluzce, komicznie to wyglądałoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 16:32
-
Udało mi się wrócić do domu "w całości"
Jeszcze tylko za dwa tygodnie, tak jak Ty Cola-13.05, z tym, że to moj termin porodu więc zobaczymy
Mała Matylda, chyba zdany, dziękuję
Piękne te majowe dzieciwcale nie wyglądają jak kilkudniowe,czerwone noworodki. Z ich buziek bije taka "dorosłość" i spokój. Wszystkie są piękne
Edit: Takie głupie pytanie...Czy jak włożycie sobie palec w pochwę to też czujecie całą główkę jak napiera?
Efwka, mi położna mówiła, żeby w razie cc nalegać na kangurowanie przez ojca. Szpital jak wyczuje to nie da, bo dla niego to "problem/zamieszanie", ale jeżeli z dzieckiem nic się nie dzieje to tata ma do tego prawo.choć wiadomo jak rzeczywistość...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 17:23
Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
efwka83 wrote:Dziewczynki gratuluję nowych porodów
J.S. mam pytanie odnośnie porodu, mąż był gdzies blisko jak miałaś cięcie?widział zaraz małego? Pytam bo mojemu nie kazali przyjezdzac jak bedzie cięcie dopiero po 3-4 godz jak mały się wygrzeje, tylko ja myslałam ze bedę przy tym jak oni zobaczą się po raz 1. , pewnie nie bede miała takiej możliwości..
Tak byl blisko, ale nie mogl wejsc na sale tam gdzie odbywalo sie ciecie, od razu widzial malego jak neonantolodzy go wzieli i powiedzieli zeby poszedl za nimi -
Kamil mnie dzisiaj ochrzcil :p Obudzil sie wiec wzielam go do przewiniecia, patrze tylko siuski i maly kleksik ( przy jego kupach to az dziwne i szkoda, ze sie nie domyslilam), zdazylam sciagnac pieluche, a on siknal i dokonczyl robic kupke..dobrze, ze zdazylam tetra przykryc mu pupe bo mial niezly wyrzut i chyba bym dostala ta kupa :p
Feeva, Nynka, kattalinna, Hoope, D_basiula, Mała Matylda, pumka1990, Fermina lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dla wszystkich nowych mam śliczne macie te dzieciątka .
U nas goście dopiero odjechali więc miałam chwilę żeby was nadrobić a tu faktycznie pelnia w pełni.
Tanda na skurcze mocna kawa parzona jeśli w ciąży zadko pijasz to powinna pomóc i na dwójkę teżFatalita lubi tę wiadomość