X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhuhu, Tanda no to zaciakamy kciuki!!! :)

Bobaski cudowne!!! :)

Hoope, blagam powbijaj we mnie te swoje szpileczki od 8maja :) :)

J.S. obys szybko poczula sie lepiej I wszystko wrocilo do normy :)

Kropka,Katka co za niespodzianki :) gratulacje!! :)

Ps. Jutro pelnia i mam oficjalnie ciaze donoszona. :D sprawdzalam, moj urodzil sie dzien przed pelnia a ja dwa dni.... ;) ;)

Bedzie sie dzialo ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 12:34

Hoope lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przestałam rodzić, bo wszystko ucichło XD
    Nawet mnie już nic nie boli (cały czas mnie ćmiło tak okresowo od krzyża i na dole brzucha).
    Może do jutra coś się ruszy i urodzę tak jak mąż obstawiał - 30.04.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 12:52

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanda
    :)
    to jutro
    za 11h :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki gratuluję nowych porodów :)

J.S. mam pytanie odnośnie porodu, mąż był gdzies blisko jak miałaś cięcie?widział zaraz małego? Pytam bo mojemu nie kazali przyjezdzac jak bedzie cięcie dopiero po 3-4 godz jak mały się wygrzeje, tylko ja myslałam ze bedę przy tym jak oni zobaczą się po raz 1. , pewnie nie bede miała takiej możliwości..

1usa3e5el69vdydq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS daj sobie czas, mi mimo że miałam małego od razu na cycu mówili że będzie później mleko, a już mam nawał, a dziewczyna z sali miala dzieciątko naświetlane i nie mogła wyjmować a juz ściąga 30 ml to jej 6 doba. Także spokojnie, ale działaj laktatorem ona chyba co 3 godziny sciagala

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza lista rozpakowanych coraz dłuższa. Tak sobie myślę że moje dziecko jest prawdziwym cudem, ale połóg nie jest zbyt fajny.

kattalinna lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka
    wszystko zależy od szpitala
    a co w teorii to tez róznie w praktyce
    u nas np mąż jest od razu przy dziecku, jak przeniosą je z sali cięć na wagę itp...TEORETYCZNIE ma prawo być przy tych ogledzinach dziecka (najpierwsze ogledziny sa u nas na sali operacyjnej)
    PRAKTYCZNIE przy córce i synku był po kilku minutach jak juz je ubrali i polożyli na obserwacje na dogrzaniu
    mnie w tym czasie szyją (po pierwszym cięciu kolejne sa dłuzsze, bo wycina się stara blizne i na nowo zszywa)i przewoża na salę (u nas nie na pooperacyjną)
    tak podłaczają co trzeba...i zaraz mam męza prawo zobaczyć...potem przynosza mi dzieciątko, które juz jest ze mna cały czas (nie ma oddziału neonatologicznego), na poczatku na łóżku a dokładnie na cycusiu
    nooo....jesli chce tego cycusia :D :D :D ale przy cycusiu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, browara nie chce,+ ale zapraszam do oględzin kawalera :D

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bawaria ponoć na laktację wpływa :D

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, gratulacje! Co za zaskoczenie :D. Życzę zdrowia i siły, czekamy na relację :)
    Katka, gratuluję serdecznie!
    Tanda, kciuki! Wierzę, że jednak wkrótce się rozkręci, a ten poród pozostawi po sobie zupełnie inne wspomnienia niż poprzedni :)
    Taki urodzaj na porody, że w końcu spakowałam walizkę ;)

Wowka, jaki słodki okruszek :D
    Nynka, cudowny jest, też bym się chwaliła ;)
    Piękne te nasze forumowe dzieci <3

J.S, współczuję bólu, wierzę że dziewczyny wiedzą co mówią i z każdym dniem będzie lepiej. Najtrudniejsze już za Tobą, oby teraz szybko dali Ci Igorka, wydaje mi się że on będzie najlepszym lekarstwem :)

Fatalita, jak poszedł egzamin?
    Cola, widzę że masz w maju napięty harmonogram, tyle zaliczeń, gdzie tu jeszcze poród wcisnąć ;)

Hoope, tak się zastanawiam, czy mój ból w okolicy żeber po lewej stronie to Twoja sprawka? Jeśli tak, to sio z tą Twoją szpileczką, ja jestem jeszcze przed terminem więc najlepiej w ogóle nie dotykaj mojej kukiełki! XD
    Biorę jeszcze pod uwagę, że to może być nadwyrężenie mięśni od silnego kaszlu, Zosia jest poza podejrzeniami, bo ją interesuje tylko prawe żebro :P

Hoope, Cola87, Nynka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka dzidzia jak laleczka, śliczniusi :* Macie żółtaczkę? My już 10 dzień.

Tanda jesteś pierwsza na mojej nowej liście, miałam Ci to zakomunikować rano, ale czasu brak. Potem taka jedna na F :P

Reszta może jeszcze pospać XD

J.S dokładnie, nie przekreślaj kp, jeszcze za wcześnie, odciągaj aż ruszy. Ważne - dużo pić, wyluzować i regularnie próbować odciągać. Spuść powietrze z klaty zanim zaczniesz ;)

Katka gratulacje podwójne! Podobne do siebie?

Tanda, Feeva lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, przyjdę :-D

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, Katka gratulacje <3

Śliczne macie dzieciatka!

Jeszcze nie ma maja, a tutaj tyle się dzieje.

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy bo na razie to mój organizm nie zdecydowany jakiś XD

Znów miałam dwie serie regularnych skurczy. Pomiędzy odszedł mi czop, ile tego było :O
    Ugotowałam obiad na skurczach XD Zjadłam, teraz czekam bo chwilowo skurcze znów rzadsze.
    Fajnie by było jakbym dała radę przeczekać tak do 19:00 - 20:00, żeby córkę położyć spać przed wyjazdem. Boję się, że mojej mamie nie zaśnie bo ona ma swoje rytuały, wieczór musi być odpowiednio poukładany.

Hoope lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, w sensie że kto? XD
    Fermina, Fatalita czy ja? :D

Tanda, niezdecydowane masz to dziecię. Wyjść czy nie wyjść? Oto jest pytanie :D

U mnie pochmurno, duszno, zbiera się na burze. Rany, jak mi się spać zachciało. Dziecię też jakieś niemrawe, chyba śpi cały dzień, od czasu do czasu się porozpycha.
    Zaliczylismy obiad u moich rodziców - wreszcie pozarlam botwinke, która chodziła za mną miesiąc <3 pyszności.

Mam dzisiaj jakieś mega niekontrolowane wyplywy siary z cyców. Rano jak chodziłam bez stanika, to miałam po 6-10 dużych żółtych plamek na bluzce, komicznie to wyglądało :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 16:32

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się wrócić do domu "w całości" :D
    Jeszcze tylko za dwa tygodnie, tak jak Ty Cola-13.05, z tym, że to moj termin porodu więc zobaczymy :D

Mała Matylda, chyba zdany, dziękuję ;)

Piękne te majowe dzieci :) wcale nie wyglądają jak kilkudniowe,czerwone noworodki. Z ich buziek bije taka "dorosłość" i spokój. Wszystkie są piękne <3

Edit: Takie głupie pytanie...Czy jak włożycie sobie palec w pochwę to też czujecie całą główkę jak napiera?

Efwka, mi położna mówiła, żeby w razie cc nalegać na kangurowanie przez ojca. Szpital jak wyczuje to nie da, bo dla niego to "problem/zamieszanie", ale jeżeli z dzieckiem nic się nie dzieje to tata ma do tego prawo.choć wiadomo jak rzeczywistość...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 17:23

Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita jakby nie było damy radę :D jak nie teraz to będą następne terminy ;)

Fatalita lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    Dziewczynki gratuluję nowych porodów :)

J.S. mam pytanie odnośnie porodu, mąż był gdzies blisko jak miałaś cięcie?widział zaraz małego? Pytam bo mojemu nie kazali przyjezdzac jak bedzie cięcie dopiero po 3-4 godz jak mały się wygrzeje, tylko ja myslałam ze bedę przy tym jak oni zobaczą się po raz 1. , pewnie nie bede miała takiej możliwości..

Tak byl blisko, ale nie mogl wejsc na sale tam gdzie odbywalo sie ciecie, od razu widzial malego jak neonantolodzy go wzieli i powiedzieli zeby poszedl za nimi

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil mnie dzisiaj ochrzcil :p Obudzil sie wiec wzielam go do przewiniecia, patrze tylko siuski i maly kleksik ( przy jego kupach to az dziwne i szkoda, ze sie nie domyslilam), zdazylam sciagnac pieluche, a on siknal i dokonczyl robic kupke..dobrze, ze zdazylam tetra przykryc mu pupe bo mial niezly wyrzut i chyba bym dostala ta kupa :p

Feeva, Nynka, kattalinna, Hoope, D_basiula, Mała Matylda, pumka1990, Fermina lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich nowych mam śliczne macie te dzieciątka .

U nas goście dopiero odjechali więc miałam chwilę żeby was nadrobić a tu faktycznie pelnia w pełni.

Tanda na skurcze mocna kawa parzona jeśli w ciąży zadko pijasz to powinna pomóc i na dwójkę też

Fatalita lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
‹‹ 1042 1043 1044 1045 1046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ