X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope mamy zoltaczke, małą ale to mnie stresuje, bo u niego jest większe ryzyko poważnej żółtaczki, a on czasami tak śpi że dobudzic go nie moge na jedzenie. Dzisiaj musialam do golasa rozebrać go, nawet mokre chusteczki nie pomagały. A ja id razu panikuje, że on już słaby. Masakra

Femaltiker polecam na laktacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 17:26

• Asix Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś korzystamy z pogody. Gofry nad morzem były spacer też teraz będziemy robić grilla

Nawet nogi pomoczylam w morzu

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34280c732922.jpg

Feeva, D_basiula, kamciaelcia, Hoope, malwka08, kattalinna, Katy, Mycha666, nick nieaktualny, Sela, Mała Matylda, Kira91, Wowka, XKamaCX, pumka1990, Fermina lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix zazdro :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix ale super,u nas od rana pada i 9 stopni.

Fatalita tak moj ma tak nisko glowke od 36 tygodnia, kazdy lekarz co mnie badal i polozna dawali mi pare dni i mowili wyjdzie zaraz bo jest tak nisko, a teraz mam prawie 39tydzien i dupa.

Dawajcie wiecej zdjec malych, uwielbiam te wasze slodziaki <3

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix ostatnie moczenie z brzuszkiem ;)

Nynka położną powiedziała, że żółtaczka u karmionego mlekiem matki może trwać nawet miesiąc i dłużej. U nas już trwa i trwa, ale spodziewam się problemów, to w końcu chłopak. Zakładam wieczne coś.

Np teraz mam mega poranione sutki. Nic nie pomaga, wietrzenie, osłonki, nic. Tak jest z każdym ssakiem, swoje muszę wycierpieć, żeby kp się udało. A boli tak nieraz, że się krzyczeć chce. No ale jak tu krzyczeć na ławce w parku albo przy siedmiolatce.

Kobietka na F którą mam na widelcu, nie zdradzę która to, ale taka jest :P A, że są trzy, to teraz trzy mogą drżeć :P

Obstawiam że to koniec kwietniowych dzieci, jak się Tanda nie pospieszy. Ale dobrze, że coś rusza, w samą porę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 17:52

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u mnie to samo.
    Lekarz martwił się że szyjka bardzo krótka i mała bardzo napiera, kazał wytrzymać do 37tc,teraz 39 i rychlego porodu ani widu ani slychu jak na złość XD
    Coś czuję, że czeka mnie przypadek jak Tandy - przenoszę jako jedna z niewielu :P

Paula95 lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, super :-) my właśnie wracamy też z małego wypadu w plener, nogi moczyłam w rzece ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 14:48

Asix, Paula95, Katy, Feeva, Mycha666, nick nieaktualny, pawojoszka, Sela, kattalinna, nick nieaktualny, Mała Matylda, Kira91, Wowka, amygdala, D_basiula, Fatalita, Patk, XKamaCX, Witch15, pumka1990, Fermina, malwka08, J.S, Cola87 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Asix ostatnie moczenie z brzuszkiem ;)

Oj chyba tak. Coś czuję że niedługo będzie chciał wyjść.

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope slicznosci <3
    Piękna ta stopka na 1 zdjęciu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 18:06

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa ale się dzieje :)) gratulacje dla kolejnych rozpakowanych :* i mocno 3mam kciuki za kolejne

tanda chyba nie doczytałas pytałam czy zamierzasz rodzic w Zabrzu? jeśli tak to pamiętaj wszystko to mi opowiesz jak tam wygląda poród i opieka po

f2w3qqmza7aalezj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope co za boska stopka❤

Ja mam na razie "tylko" zmacerowany naskórek ale wietrzenie jakoś goi to od karmienia do karmienia...ale przetrwam byle ten mój ssak był zdrowy.

Asix zazdroo, my dzisiaj na balkon tylko wyszliśmy, a takie ciepeło było.

Hoope lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde goście odjechali ale ciasto i inne zakupione na tą okoliczność rarytasy zostały i siedzę i jem a jutro wizyta i pewnie parę kilo na plus wejdzie . U nas dziś tak ciepło że się ukrywam w domu bo się rozpuszczam

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka przyjmę każde żarcie, jeśli masz na zbyciu XD

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odprowadziłam do drzwi gości z zaskoczenia :/
    Szwagierka z rodziną wpadła bez zapowiedzi z zaproszeniem na jej 40-te urodziny.
    Akurat znów mi się skurcze zaczęły, mocniejsze niż poprzednio. Wybraźcie sobie przez 2 godziny maskować grymas na twarzy przy każdym skurczu.
    Zerkałam tylko na zegarek czy czas się nie skraca i drżałam, żeby mi wody na kanapę nie poszły.
    Pomyślicie po co ta szopka - nie chcę by ktokolwiek z rodziny wiedział dopóki nie zamelduję się w szpitalu by uniknąć pytań co pół godziny czy to już.
    To dla mojego komfortu psychicznego, już i tak dziennie mnie drażnili pytaniami o objawy, obstawianiem kiedy urodzę i życzeniami w stylu "byle nie dziś bo szwagierka od strony męża na urodziny".

Ale chyba się rozkręca, bo bóle coraz mocniejsze, te już konkretnie czuć i muszę przystanąć jak idę. Jeszcze 2h temu szło to rozchodzić.
    Idę pod prysznic, bo chyba nie zdążymy córki położyć, coś czuję że trzeba będzie zaraz jechać.

Kira91, Hoope, Ola_Ola, pumka1990 lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9bf1c2988a01.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d516f901b91.jpg

Zła matka, wyśmiewa sie ze swojego dziecka :p

Feeva, kattalinna, kamciaelcia, kasiia_p, Kira91, pawojoszka, nick nieaktualny, Wowka, Hoope, Mycha666, D_basiula, Fatalita, Patk, XKamaCX, pumka1990, Sela, malwka08, Asix lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katy cudo :)
    czy dobrze pamiętam Ty jesteś zarejestrowana w up?
    będziesz składać wniosek o kosiniakowe ?

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy buehehehhehhehehe pierwsze zdjęcie mistrz, aż się japa sama do telefonu cieszy XD
    Słodziak z tego Kamilka :*

Tanda, ale se goście wybrali czas XD Trzymam kciuki za szybką akcje :)

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne dzieciaczki :)

Katy, Hoope lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, wolę wersję ze złą matką niż nadętą jak dmuchana żaba ;-)

Fajne te Wasze wszystkie chłopaki <3 a gdzie są panienki?

Miałam pytać w co ubieracie Wasze maleństwa w upały, widzę, że pajace królują, trzeba zatem będzie spakować :-)

Katy, Hoope lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ