X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to, że nam ładne dzieci zrobili? Tylko to mi przychodzi do głowy ;)

Mój tak samo, robił zdjęcia, powiedziałam, że średnio mi się podobają to usłyszałam, że to moja wina. Taki chuligan...

Tanda, trzymam kciuki, żebyś ten poród wspominała przyjemniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 21:15

kattalinna lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda powodzenia!
    Katka gratulacje!

Dziewczyny wszystkie dzieci cudowne, ale faktycznie przewaga chlopcow jak na razie :-) nasze córeczki beda mialy kogo wybierac :-)

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny
    kłucie po lewej stronie jakby jajnik nisko pod brzuchem
    nie wiem czy główka dociska mega boli
    Ale nie cały czas tylko co parę sekund chwila spokoju i znowu

f2w3qqmza7aalezj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki boskie :) aż się chce już swoje przytulić.

Gratuluje nowym mamusiom, Tanda powodzenia.

Mój tak samo nie umie robić zdjęć. Ostatnio byliśmy na sesji w plenerze, to takie mi zrobił, że może 2-3 na pamiątkę wybiorę i wywołam. Tez się trochę wkurzyłam, bo mówie, że szkoda mi było kasy na sesję ciążową (wole iść na noworodkową z Małą), a on mówi mi, że nie jest fotografem (ale podstawy mógłby opanować :D). Nic mam nauczkę i jak będę w kolejnej ciąży to pójdziemy na sesję.

Dziewczyny jak to jest z tym czopem, we wtorek byłam u lekarza, powiedział, że mi się szyjka skraca, a od środy mam codziennie gęstą, białą wydzielinę, to może być ten czop? Wyczytałam, że może odejść kilka godzin przed porodem, ale nawet i kilkanaście dni. Czy to coś innego?

• Fermina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień spędziłam bez internetu, na dworze. W ogóle nie byłam na bieżąco a tu tyyyle się dzieje!

Wowka, Nynka, śliczności do schrupania!

Katka, gratulacje!

Tanda, ja tu już cała w emocjach, bo nadrabiam posty, a tu nagle nagle kubeł zimnej wody, potem znowu akcja, przerwa i budowanie napięcia. Miej serce i ródź! Powodzenia! Kciuki trzymam mocno!

J.S. dużo siły dla Ciebie, niech się szybciutko poprawia, a Igorek wychodzi do Mamy. :*

Hoope, ja czuję, że mnie nie kłujesz i dziękuję uprzejmie. Wszystkie bóle mi przeszły. :D Jestem pewna, że Twój typ to Feeva. No i Bartuś rozkoszny! A ta stópka! Najbardziej chyba czekam na tę małą stópkę, bo tak mnie codziennie kilkanaście razy kopie po żebrach, że z nią nawiązałam bardzo silny kontakt emocjonalny. ;)

Fatalita, aż tak dokładnych testów nie przeprowadzałam. :D Ale mój Mały jeszcze poza kanałem rodnym, więc wątpię.

Asix, super, ja się grzałam w słonku i nad jeziorem.

Katy, słodkie minki! Boże, jak ja Wam już zazdroszczę..

Kattalinna, mi też nie ma kto robić fotek, ale ja chyba nie chcę siebie takiej pamiętać, skoro lustro ledwo znoszę. :D

Saperek, a więzadła to nie są? Teraz się cała miednica rozszerza i przygotowuje. Albo Ci dzieć gdzieś naciska.

Z czopem nie pomogę, cholera go wie, jak on powinien wyglądać, chyba nie ma reguły, bo opisywany jest przeróżnie.

A my dziś się donosiliśmy wg terminu z prenatalnego. Wg OM ten wielki dzień nastąpi w przyszłą sobotę, czekam cierpliwie. :)

Hoope, Feeva, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, jeśli ta wydzielina jest inna niż dotychczas i przypomina gęsty śluz to raczej to czop właśnie :-)

Minęła 22, zatem tylko czekać na info od Tandy ;-) znaczy koło północy najwcześniej, teraz pewnie odpoczywa z malutką :-)

Moje dziecko chce żeby matka osiwiała do reszty. Cały dzień marnie z ruchami, jakieś tylko chwilowe. Wieczorem tradycyjnie nadrabia... Z dnia na dzień widzę i czuję, że jest większa :O

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się nie chciało fotografowi zapłacić to jest jak jest :P Nie trzeba od razu sesji życia robić, można kilka zdjęć kupić. Ale pięknych.

Mówią, że skąpy dwa razy traci :P

kattalinna lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm tak mi się wydaje, że to to. Miałam wydzielinę dość obfitą cały czas, ale teraz jest jeszcze bardziej obfita, dużo wodnistej i co jakiś czas biały "glut". Jeju jak sobie myślę, że to już tak blisko, to czuję się podekscytowana, szczęśliwa i przerażona, mix emocji. Jutro ostatni dzień kwietnia i ....... maj :)

Też czuję, jak moja Mała jest coraz większa, różnice szczególnie zauważam na przełomie kolejnych tygodni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się nie spotkałam, żeby można było kupić kilka zdjęć. Wiadomo, że trzeba zrobić sesję, żeby wybrać potem z reguły 10 fotek.
    Jakoś specjalnie nie czuję, żebym wiele straciła, wiadomo fajna pamiątka, ale pójdziemy z Małą (wtedy będę wyglądać lepiej niż teraz). Sesja życia, czy nie 400 zł teraz i po porodzie wydać na same fotki to trochę dużo, zwłaszcza patrząc na ilość wydatków jakie ostatnio każdy miał.

• Fermina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś przeżyłam szok, przebieram się w piżmę, patrzę w lustro i widzę, że brzuch przeogromny. Spytałam się Męża, czy tak było od rana, a on zrobił wielkie oczy, zszokowany, mówi że chyba nie bo brzucho autentycznie wygląda jakby wyskoczylo w ciągu tych kilkunastu godzin dnia na maksa do przodu.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra niech jeszcze Moja posiedzi do środy do wieczora, bo w dzień muszę odebrać paczkę z Oriflame XD

Ehh ci faceci...

Kattalinna moje dziecko się nie czulo chyba cały dzień tak jak ja, spała. Wieczorem nadrobiła, tatę posmyrała stópką i poszła spać :)

Co do czopa to ja też nie wiem... Czasem śluz żółty i tak gesty, że masakra, a raz biały wodnisty, aż mam wrażenie że mi wody lecą. Cały czas myślałam, że czop jest w formie galaretki ale nie wiem nie znam się XD

Ciekawe co u Tandy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 22:27

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ale boski Bartuś <3

Katy, Kamilek slodziutki <3

Tanda, kciuki i czekamy na wiadomosc!!

Feeva, ja czuje ze ty bedziesz nastepna XD

Katy, Hoope lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do czopa to ja też schizowałam, że te różne wydzieliny to TO. Ale na prawdę nie da się z niczym tego czopa pomylić. Jak mi odszedł wczoraj to był wielki, na kawał dłoni. Galaretowata substancja rozciagliwa bardzo. U mnie dodatkowo z krwią, ale to nie reguła. To tak jak z wodami, ciężko pomylić :) normalnie nie wychodzi taki wielki kawał czegoś...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M cały w stresie dziś bo jutro wizyta i się boi że znów mnie na oddział wyślą. Nigdy jakoś nie przyglądał się brzuszkowi albo poprostu nie okazywał a dziś mi mówi że mi brzuch opadł ,to jak już on widzi to coś musi w tym być . Ja się tak obzarlam dziś że się boje że jak pójdę do wanny to nie wyjdę i własnych siłach

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już nie wiem, nie nakręcam się. Jak to jest, że niektóre w ogóle nie zauważają, kiedy odszedł? Na szkole mówiła babeczka, że może odchodzić po trochę, albo w całości.

Co do wód to ja też się nie raz już schizowałam, ale tego, że wód nie można pomylić z niczym to bym nie była taka pewna. Koleżanka była u lekarza i kazał jej jechać do szpitala, bo jej wody ciekły. Mówi, że nic specjalnego nie zauważyła , po prostu miała wilgotną bieliznę (tak jak wcześniej), a że teraz ciepło, to myślała, ze to śluz + pot.

• J.S Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ten czop w ogole nie odpadl, a obserwowalam czy cos takiego sie w ogole dzieje i nie zauwazylam nic, takze chyba nie u kazxego w ogole ten czop odpada, bo u mnie skurcze zaczely sie ni z tego ni z owego :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Jak się nie chciało fotografowi zapłacić to jest jak jest :P Nie trzeba od razu sesji życia robić, można kilka zdjęć kupić. Ale pięknych.

Mówią, że skąpy dwa razy traci :P
    Masz 100% racji. Kolejny raz złapałam sama siebie w tę pułapkę, może do trzech razy sztuka będzie ;-) żałuję, że nie wykupiłam sesji wtedy gdy byłam na nią nakręcona, wtedy jeszcze nie wydawałam kasy na wyprawkę itp. Kupowałam buty, w których nie chodzę... To teraz mam, a właściwie nie mam :-P ale już się dogadałam z koleżanką fotografką amatorką (uwielbiam jej zdjęcia) - jak zdążymy przed porodem to będzie sesja ;-)

Hoope lubi tę wiadomość

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, Katy ślicznych tych synków macie! Jak tak na nich patrzę to już nie mogę swojego się doczekać :) Tanda mam nadzieję, że już po i odpoczywają! Dobrej nocy wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 00:16

Hoope, Katy lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nareszcie zasnął. Co za wrzaskun jeden. Dobrze, że odespałam w dzień bo musiałabym go sprzedać, taka jestem zmęczona i zdesperowana.

Nie mógłby z tego wyrosnąć jutro?

Może chce ktoś małego, grzecznego, słodkiego, cichego, bezproblemowego chłopca?

Majowa w Szczecinie nie ma problemu z wykupieniem kilku zdjęć, wystarczy poszukać. Czasem amator zrobi lepsze niż Pani/Pan fotograf. Wiem co mówię bo w tym siedzę :) 25 zł jedno zdjęcie średnio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 00:58

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30.04 o godz. 0:55 na świat przyszła Matylda.
    3860g i 57cm, Apgar 10/10. SN, 40+3.
    Poród był ciężki, inny od poprzedniego ale nie lepszy. Jak dojdę do siebie to napiszę więcej :)

J.S, Kira91, Wowka, D_basiula, Mała Matylda, Fermina, Hoope, Nynka, Ola_Ola, Sela, Feeva, kasiia_p, Mama32, Asix, malwka08, pawojoszka, Fatalita, Saperek, kattalinna, Jagoda14, Kwiatkowa24, Paula95, XKamaCX, pumka1990 lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ