X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Tanda :* Bedzie miec urodziny wtedy kiedy ja ;p Szkoda tylko, ze porod ciezki znowu mialas :/

A moj synek zrobil mi piekny prezent urodzinowy i spal od prawie 00 do 5 i jeszcze musialam go budzic :p A co najlepsze spal w lozeczku chociaz po odlozeniu go az czekalam na ryk, a tu cisza xd Przez to, ze wcześniej go karmilam w nocy moje cycki prawie eksplodowaly bo ich nie oproznil :p A teraz zamiast jesc przysypia..Ktoś mi dziecko chyba podmienil...

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, moje gratulacje!! Odpoczywajcie teraz i czekamy na relacje!! :* <3

A ja sie dzis obudzilam z twardymi piersiami, moze cos z tego w koncu bedzie, dzisiaj juz jest lepiej ze mna, powoli powoli dochodze do siebie, mam nadzieje ze dzis mi go dadza to wam pokaze jak wyglada <3 Mam tylko zdjecie z inkubatora jak sie dogrzewa, wczoraj pozwolili mi go podotykac po raczce, nozce, w srodku zmienialam mu pampersa troche to bylo utrudnione ale z pomoca jakos nam poszlo, jest takim okruszkiem ze boje sie go dotykac, dla mnie taki delikatny, boje sie ze nie bede sobie potrafila poradzic zeby mu nie zrobic krzywdy.
    Wczoraj tyle emocji, splakalismy sie z moim jak go zobaczylismy tak, ze nie moglismy sie opanowac, pomimo tego bolu po cesarce i tym wszystkim to jakby juz o tym zapomnialam jak go zobaczylam <3
    Nie pisalam wam chyba, ale dla mnie samo znieczulenie w kregoslup to bylo nic, bo nie bolalo ani faktycznie te rozcinanie brzucha, ale juz to rozrywanie tych powlok, wyciaganie...po prostu ja czulam takie wstretne uczucie gniecenia, szarpania, braku powietrza jak mnie naciskali ale nagle jak anestezjolog mowi zeby teraz wypuszczac powietrze, to rozbrzmial na cala sale operacyjna krzyk naszej piszczaleczki a tak glosny i donosny, ze neonantolodzy mowili, ze taki okruch a tak glosno krzyczy, przylozyli mi go do twarzy i od razu nastala taka bloga cisza <3 i tylko go zabrali i znowu.
    Po tym juz nic nie czulam, ale niestety bylam glupia bo gapilam sie w lampe w ktorej bylo prawie wszystko widac, choc odwracalam wzrok to i tak co jakis czas patrzylam i wiecie to dla mnie trwalo wiecznosc, to zszywanie, obkurczanie tej macicy jak pulsowala, w glowie czulam jakby to nigdy mialo sie nie skonczyc.
    Byli wspaniali lekarze, anestezjolog, polozne, ale generalnie pomimo tej calej delikatnosci, sympatycznuch ludzi to dla mnie samo ciecie cesarskie to straszne doswiadczenie, nie chce nawet myslec co by bylo gdyvym trafila na jakas ekipe ktora by olewala to co mowie i nie dala mi tego poczucia bezpieczenstwa.
    Jesli ktos chcialby cc a nie musi, a boi sie bolu - uwierzcie mi, moze ja jestem jakims przypadkiem ekstremalnym bo podobno wiekszosc sie tak swietnie czuje, to bardzo powazna operacja i bol po niej jest naprawde bardzo bardzo mocny, mam ogromnie wysoki prog na dzialanie lekow, morfiny w ogole nie czulam ze pomaga, paracetamol to juz calkiem, dopiero cos jak tramal mnie troche oglupilo i moglam zasnac.
    Nie mowie ze kazdy tak ma, ale zazdroszcze dziewczynom ktore naprawde przeszly to dobrze, ja jednak jestem ta ktora nie zniosla tego dobrze, wszystko ma swoje plusy i minusy.
    Jakby nie bylo ja juz mam swojego skarba przy sobie <3 Wszystkim zycze bezbolesnych porodow i zeby wasze maluszki mogly byc od razu z wami <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 05:36

Hoope, Sela, Feeva, kattalinna, XKamaCX lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda gratulacje!!!! :) czekamy na relacje, ale najpierw solidnie odppcznij :) (o ile w szpitalu sie da ;) )

Katy, Wszystkiego co Najlepsze! :D

A u mnie: Ciaza dononosza :) :)

Edit: tylko widze ze suwaczkowi sie nie chce przesunac ;D. Dzis 37+0 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 05:44

J.S, Wowka, D_basiula, Hoope, Mała Matylda, Katy, kattalinna, XKamaCX lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, suuuuper :) gratulacje! Niech się Matylda zdrowo chowa i rośnie duża :)

Katy, najlepszego z okazji urodzin. Oby częściej synek takie prezenty robił :)

JS przykro się czyta ta recenzję cc. Dużo przeszłas w ciąży i podczas porodu ale najważniejsze że Igorek jest już z wami :) wywalczony Maluch :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 05:38

J.S, Katy lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka jak tam? Kiedy wychodzicie?

Katy, wszystkiego naj :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 05:37

Katy lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS może się uda dzisiaj, zobaczymy :) chciałabym tego małego człowieka zabrać do domu. W dzień, kiedy są odwiedziny w szpitalu jest bardzo grzeczny, aż zapomina o jedzeniu, a za to jak się drzwi za tatą zamykają o 19 to zaczyna się maraton. Spałam 2x20min.

J.S lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J,.S wspolczuje Ci tego bolu, mam nadzieje ze z kazdym dniem bedzie co raz lepiej!!! Ale tak jak piszesz, Malego juz masz przy sobie I jest caly I zdrowy I to najwazniejsze ;) ,
    Edit: ucielo posta.

Zycze Ci zebys jak najszybciej doszla do siebie!!! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 05:42

J.S lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, lubie za wyjscie, nie za tak krotkie spanie. Wspolczuje tak krotkiego snu, ja nie spalam dwie noce i wczoraj zasnelam o 17 i z mala przerwa spalam do teraz, bo juz organizm doslownie odmowil posluszenstwa, nie mialam sily.

Kira, dziekuje :*

No to dzisiaj pelnia, kogo Hoope tam wytypowala? :D Kto nastepny po Tandzie? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 05:47

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda gratulacje. Napisz proszę, czy ćwiczenie z balonikiem dało jakiś rezultat.

Katy wszystkiego najlepszego. Jak najwięcej przespanych nocy ;)

Katy lubi tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, gratulacje! Odpoczywaj, zbieraj siły i zapominaj szybko o ciężkim porodzie przy Matyldzie. :)

Katy, wszystkiego najlepszego! Więcej takich prezentów od Synka dzisiaj. :)

J.S., współczuję bardzo, relacja oddaje, ile Cię kosztował ten poród. Bardzo dzielna byłaś i jesteś dla Igorka. Będzie zuch chłopak z taką silną Mamą. Mam nadzieję, że dziś już się wyprzytulacie jak trzeba!

Pawojoszka, powodzenia na wizycie, niech Cię już nigdzie nie wysyłają tym razem.

Zobaczymy, co z tą pełnią. Może zrobi nam psikusa i dzień będzie spokojny?

Ja mam jeszcze siostrę na stanie więc pewnie znowu przesiedzimy dzień w ogrodzie i przechodzimy po lesie. Nabieram brązu (a realnie-buraczkowej czerwieni), żeby błyszczeć w szpitalnym wdzianku. :D

Katy lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda gratulacje!:*

Katy spełnienia wszystkich marzeń i więcej takich nocy w prezencie od syna!;)

A propo spania w nocy, budzicie dzieci co 3h na jedzenie? Bo ja tak robiłam, ale przestałam, próbuje rozbudzić ale jak nie idzie to daje czas do 4h. Zazwyczaj wtedy sam się budzi, tylko nie wiem czy z takim malcem wolno tak

Katy lubi tę wiadomość

• Tanda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 wrote:
    Tanda gratulacje. Napisz proszę, czy ćwiczenie z balonikiem dało jakiś rezultat.

Katy wszystkiego najlepszego. Jak najwięcej przespanych nocy ;)

Dało :) Doszłam do 30 cm a główka miała 36cm i nic nie pękłam, nacięcia nie miałam.

Za to pękła mi szyjka, bo rodziła się z rączką przy głowie ale na to już balonik nie miał wpływu.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Tanda, życzę szybkiej regeneracji po trudnym porodzie :)

Wszystkiego najlepszego Katy!

J.S, współczuję Ci całego tego bólu i trudu. Oby dzisiaj szybko dali Ci Igorka, powodzenia w karmieniu piersią :)

Wowka, trzymam kciuki za wyjście :)

Mam zapalenie spojówek, po raz pierwszy w życiu, że też akurat teraz...
    Idę dzisiaj do internisty, tak czy inaczej wybierałam się ze względu na infekcję, nie wiem czy uda mi się dostać do okulisty. Wiecie czym można leczyć w ciąży zapalenie spojówek? Internistka na pewno coś mi zaleci, ale ma tendencję do przepisywania leków, które są odradzane w ciąży, więc nie ufam jej do końca.

Katy, Wowka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda gratulacje! Katy wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :) J.S. myślę że jak dostaniesz już maluszka to i ból szybciej gdzieś zniknie :)

Katy lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ale się tu dzieje :) katy wszystkiego najlepszego :) gratuluje tych pięknych i trochę mniej pięknych porodów najważniejsze ze już po i teraz czas na regenerację i cieszenie się maleństwami i kciuki za wizyty i następne rozpakowania :)
    U mnie się zaczęła bezsenność druga noc z kręceniem się z boku na bok a w dzień jakoś tez nie umiem odespać :(

Katy lubi tę wiadomość

oar8skjohmhvnzyg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda
    Ogromne gratulacje
    E u wiedziałam że urodzisz po północy :)
    Zdrówka dla was
    Ciało się zagoi
    Malutka niech teraz ci wynagrodzi wszystko

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny, mam nadzieje, ze sie spelnia zyczenia :*

Tanda, obys jak najszybciej wrocila do siebie :*

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Tanda moje gratulacje. Dużo zdrówka dla Was i spokoju:-)
    J.S jak to przeczytałam to aż się popłakałam. Dzielna jesteś. Oby ból szybko minął i będzie dobrze.

To która dzisiaj?
    Mnie chyba zaczął odchodzić czop... jakiegoś takiego malutkiego białego gluteczka dzisiaj miałam. Mam nadzieję, że zmobilizuje to męża do szybkiego skończenia remontu.
    Dzisiaj wizyta to zobaczymy jak tam synuś sobie pływa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 08:18

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach Katy Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin!!!! :-*

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam się i mi wcięło.

Więc tylko krótko, Tanda serdeczne gratulacje! Dzielna Ty!

J.S swoje przeżyłaś, będzie już tylko lepiej!

Katy korzystaj z nocy poki możesz, kto wie jaka będzie następna ;)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1046 1047 1048 1049 1050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ