X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, jesteś już w ciąży ;-) :-P miałam taką samą ławę-stół, teraz u brata w altanie stoi ;-)

Jejku jaki upał! Siedzę w domu z oknami zasłoniętymi. Na balkonie chwilę byłam, rozwiesić pranie. Masakra! Odechciewa mi się wychodzenia z domu...

Fermina lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patk

z reguły wcześniej, większość takich wskazań spotkałam
    ale nikt nie pisze że przez cc, staraja sie właśnie wywoływać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie ,lekarz stwierdził rozwarcie na dwa palce ,zrobił USG i stwierdził że mimo iż dziś zaczynam dopiero 37 tydz. to mogę spokojnie rodzić mała ma 3400 plus minus na błąd sprzętu więc chyba dziś dopakuje torby i pozostaje tylko czekać jak mała się zdecyduje i wybrać jakieś imię bo u nas tradycyjnie dzieci dwa tygodnie po porodzie bezimienne są to może czas zmienić tradycję ale weź tu się człowieku zdecyduj jak tyle imion i jak tylko któreś mi się spodoba to zaraz wszyscy tak dają a nie chce żeby miała popularne imię .

kattalinna, Hoope, XKamaCX lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka
    a jak twoje dzieciaczki maja na imie?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziewczynki wyszłam z domu na ktg, moje pierwsze, momentami tętno dzidzi było dość wysokie 180 sięgało ale pod koniec unormowało się do 150. Położna powiedziała ze to indywidualna sprawa wysokość tętna a ze ja mam nadciśnienie w ciązy to może dlatego mały ma takie tętno.

U nas taka gorączka że nie radzę wychodzić, zabieram się za kotlety mielone, to będzie sauna...

1usa3e5el69vdydq.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, sliczny brzusio :*

Wowka, my tez jutro wychodzimy prawdopodobnie jak wszystko bedzie dobrze z malym, juz razem jestesmy, karmie go ale malo mam i daja mu mm tez, mieszamy, mam nadzieje ze sie rozbuja wszystko

Pawojoszka, dwa tygodnie bez imienia toz to szok :D Tez jestem ciekawa jak twoje maja na imie

Kamcia mnie sie wlasnie nikt o kupe nie pytal, mam wrazenie ze mi sie chce ale boje sie zalatwic, masakra :/

D_basiula, Fermina, Wowka lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s,
    ja w szpitalu nigdy nie zrobiłam :)
    w domu to w domu
    sama zobaczysz, że jak wejdziesz do siebie, położysz dzieciątko, głeboko westchniesz, poczujesz wieeeelka ulge i radość
    taki spokój
    bo w domu to w domu

Hoope lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Serdecznie gratuluję już rozpakowanym i tulącym swoje maluszki!!! :) Ja zapisuję się na 26. maj, a postanowiłam się do Was odezwać na samym końcu, bo dopiero od niedawna nie pracuję i mam sporo wolnego czasu i też postanowiłam Was o coś zapytać...

Trochę o mnie: ciąża druga, starsza córka ma 3 latka. Ta ciążą, tak jak poprzednia prawie książkowo, żadnych większych dolegliwości czy historii, najbardziej dokucza mi ból pleców i spojenia łonowego już od dłuższego czasu. Pierwszy poród miałam SN, w terminie i bez komplikacji.

A teraz okazuje się, że jestem w 37 tyg i mała (spodziewamy się Emilki) nadal się nie obróciła główką w dół... Ma tak któraś z Was też? Znacie jakieś sposoby jak odwrócić dziecko? :D Podobno można próbować pozycji kolankowo łokciowej i wizualizacji... Nie wiem, ale będę próbować wszystkiego, może jeszcze się obróci... Bo jak nie to cesarka :(

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda serdeczne gratulacje!

Katy wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin! : *

Katy lubi tę wiadomość

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    My po wizycie ,lekarz stwierdził rozwarcie na dwa palce ,zrobił USG i stwierdził że mimo iż dziś zaczynam dopiero 37 tydz. to mogę spokojnie rodzić mała ma 3400 plus minus na błąd sprzętu więc chyba dziś dopakuje torby i pozostaje tylko czekać jak mała się zdecyduje i wybrać jakieś imię bo u nas tradycyjnie dzieci dwa tygodnie po porodzie bezimienne są to może czas zmienić tradycję ale weź tu się człowieku zdecyduj jak tyle imion i jak tylko któreś mi się spodoba to zaraz wszyscy tak dają a nie chce żeby miała popularne imię .
    Katarzyna! Piękne, w obecnym pokoleniu nie jest tak popularne jak w naszym, daje różne możliwości no i chyba Kasi jeszcze nie macie ;-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka
    moja Emilka tez się nie obróciła do 39tc :) jednak u nas była przyczyna ułożenia miednicowego
    może Emilki tak mają? bo charakterne są :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę prasować, 2 rzeczy a zabieram się od godziny :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od piątku nie wychodziłam z domu, więc dzisiaj byłam pod wrażeniem jak jest pięknie i ciepło :D
    Nie będę mogła się tym jednak nacieszyć – mam zapalenie oskrzeli, nakaz pozostania w domu i leżenia. Mam czas do piątku aby się wykurować naturalnymi metodami, jeśli nie będzie poprawy w piątek odstanę antybiotyk. Na zapalenie spojówek lekarce przyszły do głowy trzy rodzaje kropel, wszystkie okazały się zakazane w ciąży. Dostałam skierowanie do okulisty opatrzone tyloma dopiskami „pilne” i „cito” że poczułam się bardziej chora niż w rzeczywistości. Niestety w żadnej przychodni w moim mieście w tym tygodniu nie przyjmuje okulista, najbliższy możliwy termin wizyty za tydzień, ale rejestratorka odradzała tego lekarza, ostatecznie zapisałam się do polecanego specjalisty na przyszłą środę. Moje oczy wyglądają tak, że panie z rejestracji zachęcały mnie do wizyty na ostrym dyżurze w Warszawie, ale nie mam siły na taką podróż i kilkugodzinne czekanie na przyjęcie, to kłóciłoby się też z zaleceniami odnośnie zapalenie oskrzeli.

Narobiłyście mi ochoty na ciasto z rabarbarem :P

Fermina, piękny brzuszek :D

Aswariatka, witaj! Mamy ten sam termin :)

Fermina lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswariatka, ja bym chyba bała się sama kombinować z pozycją dziecka. Podobno w ostatniej chwili dzieciaczki mogą się przekręcić, zdolny lekarz czy położna mogą pomóc. Ale jak to wygląda w praktyce, nie wiem.

Patk, ja się w sumie przypadkiem dowiedziałam o takich wskazaniach przy cukrzycy. Daleko masz do wybranego szpitala? Mnie mój prowadzący kazał na ktg właśnie iść tam, gdzie planuję rodzić. I on, i diabetolog pytali gdzie rodzę, ze względu na opiekę diabetologiczną. Dobrze, że mój szpital pod tym względem spełnia wszystkie wymogi.

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała matylda
    dziewczyny z innych watków przy zapaleniu spojówek od razu dostały krople z antybiotykiem
    jedna, jak ty, miała przed cc zapalenie oskrzeli, 2 antybiotyki pomogły
    musisz szybko działac
    chociażby dlatego, ze spojówki bardzo zaraźliwe

Mała Matylda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    aswariatka
    moja Emilka tez się nie obróciła do 39tc :) jednak u nas była przyczyna ułożenia miednicowego
    może Emilki tak mają? bo charakterne są :D

No nie gadaj, a jednak to wina imienia ;D
    Już prosiłam moją koleżankę Emi, żeby po koleżeńsku mi do brzucha przemówiła! :D
    MałaMatylda, współczuję choroby tak na koniec i przy takiej pięknej pogodzie... Obyś sobie z nią szybko poradziła!

Mała Matylda lubi tę wiadomość

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka
    na pewno Emilki to grzeczne dziewczynki :) jednak za uszami mają hihi

kiedys oglądałam filmik z takiego obkrecania dzidzi w brzuchu
    masakra....ja bym nigdy tego nie zaryzykowała

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dalej przez was nie prasuję :D a dziecko mi zaraz z drzemki wstanie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilki faktycznie sa charakterne. Mam znajoma. Charakterna wariatka, jest wszedzie

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Ja nawet nie czuję się tak źle – jeszcze wczoraj rano myślałam, że mam tylko infekcję, która powoli mija. Bardziej martwią mnie te spojówki, nigdy wcześniej nie miałam takiego problemu, a tak jak piszesz Kamcia, to podobno bardzo zaraźliwe.

Na szczęście mąż w tym tygodniu pracuje tylko dzisiaj i w sobotę, poza tym będzie się mną troskliwie opiekował i spełniał zachcianki. Już myślę nad prozdrowotnym menu ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ