Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale powiem wam, że licha ta pełnią była
Pierwszy poród miałam dwa dni przed pełnią i był młyn na porodówce, położnictwo przepełnione... Jadąc tu bałam się, że mnie odeślą z powodu braku miejsc bo to dość oblegany szpital. A tu spokój, jedna babka rodziła tylko.kattalinna lubi tę wiadomość
Matylda
-
nick nieaktualnyKoleżanka rodziła w pełnie, mówi, że na IP było razem z nią 5 babeczek
coś ta chyba była oszukana
Mam zdjęcie stópek naszej Córci z któregoś usg, chyba już 100 raz na nie patrze i za każdym razem się wzruszam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1014285da4d8.jpg
A to my sprzed kliku dni
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dff64eedefc6.png
kamciaelcia, Feeva, pawojoszka, Hoope, D_basiula, kattalinna, Mała Matylda, Cola87, XKamaCX, Sela, Fermina lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry.
J.S ale włochaty ten twój słodziak.
Ja się dziś obudziłam zapuchnieta ,nogi jak serdelki od rana a noc przecież chłodna była bo wieczorem deszcz i burze u nas przeszły. Tak się wczoraj przejęłam tym że mi lekarz rodzić pozwolił że mnie cały wieczór podwozie bolało i te straszaki takie mocne były ale jak widać to jeszcze nie nasza kolej i dobrze bo mi się nie śpieszy -
J.S. ale masz kudłaczka fajnego
Ja dzisiaj zaczynam 39 tydzśniło mi się że urodziłam bobasa 6 kg i dostał 12 pkt/10
Asix, Feeva, Mama32, Hoope, Mycha666, Katy, kattalinna, Mała Matylda, malwka08, Nynka, Cola87, Sela, pumka1990, Fermina lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
J.S czupurek prześliczny, kolejny kudłaty przystojniakNiedługo będziemy mogły chłopcom kitki robić
A jak się włosy wytrą to dopiero będzie fryz roku
Cola, Majowa, bardzo ładnie wyglądacie, dziękuję za przypomnienie mi, że fajnie nie być już w ciąży
Katy oby tak dalej! Młody śpi nadal z Wami? Ja w końcu oparentowałam sposób na Fiflaka. Wczoraj zawinęłam ciasno w pieluszkę a na ciągle cycanie podałam smoka (pierwszy z brzegu za 6 zł). Alleluja! W życiu dziecko tak twardo nie spało! Pierwszy raz dał się położyć na noc na brzuszku, rewolucje w naszym życiu! Zatem teraz w dzień owijam ciasno, karmię i odkładam spać. Cudowna odmiana. Tylko TZ zabronił mi głośno mówić: zawijam, zaciskam, pętam, związuję bo jak sąsiedzi usłyszą, co robię z dzieckiem, to będzie pozamiatanemogłabym zatem polecić otulacz ale tylko z tetry. Czy są otulacze z tetry? W bawełnie będzie za ciepło. Mam zimnolubnego dziecia. Jestem zajarana, że smoczek za grosze i pieluszka za grosze rozwiązały moje problemy z synkiem. On śpi, ja śpię, jesteśmy wszyscy szczęśliwi
Jak czytam co Tanda i J.S napisały to dopiero widzę, jak REWELACYJNA jest opieka w Zdrojach. Przez dwa dni przewija się rzeka specjalistów, wszyscy są uprzejmi, profesjonalni, pomocni, dostępni. Jest i pomoc przy karmieniu (doradca) i pediatra i ginekolog, nie ma czegoś takiego jak nie mogę karmić nikt mi nie pomoże, nie ma czegoś takiego jak brak obchodu bo pierwsza doba po porodzie (co??), sami przychodzą z zestawem leków przeciwbólowych, opieka na bardzo wysokim poziomie. Tanda, ja też miałam ktg przez cały czas ale nie mogłam z bólu leżeć, położna stała przy mnie i trzymała to ktg na brzuchu a prowadziła dwa porody jednocześnie. Dziewczyny do niczego w szpitalu nie mogą Was zmusić, jesteśmy wolnymi ludźmi, wszystko w tych granicach. Ja powiedziałam nie, i nie zostało uszanowane, położna pogratulowała mi nawet, że wiem czego chcę i umiem być asertywna. Trzy porody i ani razu nie dałam się położyć, bo to chyba najgorsza opcja.
Btw zmierzyłam synusia, główka o 2 cm większa, długość uwaga, zakładam już rozmiar 62, waga jeszcze nie sprawdzałam ale rośnie mu druga brodaW weekend miał się urodzić. To już nie byłaby cegła, to byłby pustak (0-0)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 10:35
kattalinna, Mała Matylda, Nynka, Cola87, Feeva, Patk, Fermina lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hoope, dwie ostatnie noce spal w lozeczku
W ogole nie wiedzialam, ze takie maluszki sa az tak ruchliwe, polozylam go normalnie w lozeczku, a jak sie obudzilam byl prawie w poprzek :o
Fajnie, ze takie proste rozwiazania sie u Was sprawdzilyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 10:49
Hoope lubi tę wiadomość
-
MajowaMamusia, dziękuję za pamięć
Moje oczy w niedzielę i wczoraj wyglądały fatalnie, a dzisiaj jest już lepiej. Obecnie robię okłady z rokitnika na zmianę z rumiankiem oraz przemywam i zakraplam solą fizjologiczną. Mam zasłonięte rolety aby zmniejszyć ilość światła, ale z komputera ciężko zrezygnować…
Też jestem podekscytowana tym, że kalendarz pokazuje już maj
Zazdroszczę grilla
Cola, MajowaMamusia – macie śliczne, zgrabne brzuszki
Efwka, hahaa, ale prymus – aż zabrakło dla niego skali
Poród sn?
Hoope, gratuluję rozgryzienia obsługi Fiflaczka, choć instrukcja nie została załączona
Widzę, że rośnie jak na drożdżachMajowaMamusia, Hoope, Cola87 lubią tę wiadomość
-
Hoope, źle się wyraziłam. Obchód był, dwa razy nawet. Tylko rano kilka godzin po porodzie nie musiałyśmy być świeże i pachnące w kroku, na świeżym podkładzie jak ta pierwsza położna stwierdziła, bo tego nikt nie sprawdzał.
Leki przeciwbólowe noszą, okłady mrożone na krocze też także tu nie narzekam. Dziś już lepsza zmiana, wczoraj do południa jakieś zamieszanie międzyzmianowe było chyba.
Pościel nam dziś zmienili na świeżą, w poprzednim szpitalu była jedna na cały pobyt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 11:37
Matylda
-
Mi przy porodzie lepiej się leżało, nie miałam siły chodzić, pod prysznic poszłam na chwilę, bo żadnej ulgi mi nie sprawił.
Tanda Twój opis jak wsadziła Ci rękę żeby pomóc główce...brrr..od razu mi się przypomniało że i u mnie było to grane,ból niesamowity....
Szkoda J.S. że nie masz tam doradcy laktacyjnego.
Z tą pełnią to mit, u nas na październikówkach chyba żadna w pełnie nie urodziła.
Hoope u nas też smoczek był grany żeby lepiej spał i szumiś.
-
A co do pozycji porodowej to niestety musiałam rodzić na plecach bo jak pisałam lekarz w trakcie schodzenia główki odprowadzał ręcznie obrzęk z szyjki. Musiał mieć dostęp.
A wcześniej mogłam klęczeć, żeby ułatwić małej obniżanie się ale na łóżku porodowym, w zasięgu kabli. Prysznica mi najbardziej brakowało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 11:41
Matylda
-
A w pokoju trafiła mi się patola... Wulgarna kobieta, koło 40-tki, ósme dziecko, jak rozmawia przez telefon co drugie słowo kur***, ciągle wychodzi palić a w nocy chrapie. Chodzi w brudnej piżamie, nie myje zębów.
Jak siada na łóżko to za każdym razem z takim impetem, że nim trzaska w szafkę aż dziecko mi podskakuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 11:47
Matylda