X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Po co pytają o adres kosmetyczki, fryzjerki i tatuazysty? O.o
    Co ma to wspólnego z porodem? O.o
    Gdyby mi zadali takie pytania na IP to bym autentycznie wyglądała jak ta emotka "O.o"

Moze pytaja tylko te mamuski, które maja ladny makijaz, kolor, brwi, itp. Bo chcialyby skorzystac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 08:46

kattalinna, Hoope, Fatalita, Feeva, D_basiula lubią tę wiadomość

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hip hip hura
    donoszona!

kattalinna, Hoope, ibishka, Kamska, Nynka, Sela, Katy, Fatalita, D_basiula, Fermina lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy tez wchodząc do wanny stosujecie akrobacje znacznie bardziej figlarne niz w lozku z partnerami?

Nie cierpialam wanny w pierwszej ciazy, nie cierpie teraz.
    Teraz mozna na mnie powiedziec prawdziwa "foczka"...

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jedynie mam problem z bieganiem :) tzn biegać nie umiem w ciązy
    wszelkie skarpetki, buty, wanny zaliczam normalnie (ja z tych co noge do siebie podniosą a nie schylają się do nogi :D )
    schody powoli, ale to zawsze-tak daje rade przetrwać moje trzecie pietro
    z łózka wstaje w 2 sekundy ale zawsze z prawego łokcia ;)
    podłoge też mogę jeszcze myć siedząc na niej po turecku :D
    najgorsze siedzenie-Patryk jest bezlitosny, kiedy się rusza jedynie co moge to przeklinać z bólu
    i wcześniej takiego maltretowania nie doznałam, aż boje się co za diabeł sie urodzi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa wrote:
    Czy Wy tez wchodząc do wanny stosujecie akrobacje znacznie bardziej figlarne niz w lozku z partnerami?

Nie cierpialam wanny w pierwszej ciazy, nie cierpie teraz.
    Teraz mozna na mnie powiedziec prawdziwa "foczka"...
    Ja też nie znoszę wanny w czasie ciąży. Wyjść z niej to jakiś bieg przez płotki A umyć się to też niezły wyczyn. Strasznie żałuję że nie mamy prysznica.

zem3df9hunlqvfmi.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wanne narożna, z siedziskiem w rogu, a nad siedziskiem wielką deszczownicę :)

zazwyczaj prysznic na siedząco :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Asix Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mam prysznic więc jedynie golenie to są akrobacje na maksa

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    musisz głośno ponarzekać na Bartusia :D moze chłopak sie naprawi
    a wtedy ciiiiii :D

Hoope lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy wychodzenia z wanny czuje się jak słoń morski :D
    Mamy też prysznic osobno ale też nie lepszy bo przy staniu boli mnie kość łonowa.
    W ogóle chyba wyszedł mi tam jakiś żylak po lewej stronie bo mam takie opuchnięte krocze i wyczuwalne kulki jakby?! Ma któraś z Was też coś takiego? Okropne to i boli mam nadzieję że zniknie po porodzie...

pawojoszka lubi tę wiadomość

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry gratulacje dla nowej mamy.
    U nas nikt nie rodzi bo my jesteśmy stworzenia stadne jak rodzą to kilka naraz .

Aswariatka znowu polubiłam przez przypadek ostatnio nawet przeglądanie forum bez jakiejś wpadki jest wyczynem co dopiero wyjście z wanny . Z tymi twoimi dolegliwościami może lepiej spytaj lekarza jeśli to gdzieś w okolicy pachwin to może przepuklina

Alala lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Cisza przed burzą.

Fatalita lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    hoope
    musisz głośno ponarzekać na Bartusia :D moze chłopak sie naprawi
    a wtedy ciiiiii :D

Ale mi się diabeł trafił w ciele aniołka, masakra, co za dziecko niedobre, wrzaskun taki, że głowa boli. Każdą taką kiepską noc podliczę i zabiorę z kieszonkowego, nerwus jeden. Nic z siostry nie ma, odwrotowiec mały XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 10:16

Sela, kattalinna, Feeva, Fermina lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alala gratulacje:-)
    Oj dziewczyny coś się ociągamy heh ale tak jak pisze pawojoszka "jesteśmy stworzenia stadne"
    Powiedzcie mi czy to możliwe, że po tym poniedziałkowym badaniu co zaczęłam po nim krwawić, że teraz pojawiła mi się spora ilość śluzu zabarwionego na brązowo/różowo, śluz taki mleczny... rano byłam oddać mocz na posiew i właśnie wróciłam, wchodząc do domu poczułam ćmienie w okolicy podbrzusza, aż poszłam do łazienki, a tu taki dziwny śluz na wkładce... wczoraj tylko rano miałam taki brązowy ten śluz ale później cały dzień był normalny biały czy tam przeźroczysty.

Alala lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, słyszałam, że po cytologii można krwawić, ale no bez przesady chyba. Może ona przy okazji Ci jakoś ten czop śluzowy naruszyła i zaczął odchodzić? Albo zaczął odchodzić sam z siebie i taki zbieg okoliczności. Wiem, że może być podbarwiony krwią w przypadku rozwierania się szyjki. Ale wiesz...Ja bym jeszcze na pewno zadzwoniła gdzieś albo podjechała na ip, jeżeli Cię ćmi. Niech chociaż do ktg Cie podlacza.

Sorry, że pisze bez ładu i składu, ale mój mózg naprawdę nie ten o.O

Sela lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Sela Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, bo w poniedziałek rano przed wizytą zauważyłam taki malutki glutek śluzowy. Pomyślałam, że to może zaczął odchodzić ten czop ale w sumie tylko rano to było, później śluz normalny. Dzisiaj też nie jest glutkowaty tylko taki kremowy no ale właśnie to zabarwienie mnie zaniepokoiło. Poczekam jeszcze chwile jak nie przejdzie to masz racje, lepiej jechac na IP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 10:29

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny wita sie z Wami kwietniowka 2017 i majówka/czerwcowka 2018 :D podczytuje Was regularnie, ale dopiero teraz zdecydowałam sie napisać. To bedzie moje 3 dziecko. Starsze ma w tym roku 5 lat. Zdążyłam na miesiac przypomnieć sobie co to okres i znowu zaszłam w ciąże :D Szczerze troche stres mnie dopada czy podołam ogarnąć trójkę dzieci. Mojego męża często nie ma i bedą takie miesiące gdzie zostanę z trojka sama. Pierwszy poród SN wspominam złe dlatego na drugi zdecydowałam sie na cesarke ktorej wcale dużo lepiej nie wspominam. Miałam jakies dolegliwości, ktore sie rzadko zdarzają, ale chyba nie jestem po prostu stworzona do rodzenia.
    Teraz mam do Was pytanie, korci mnie troche poród sn, jako ze trzecie dziecko rodzi sie szybciej, ale zaszłam w ciąże 5 miesięcy po urodzeniu pierwszego dziecka. Mieszkam za granica i tutaj nie robi to dla nich żadnego problemu, jednak lekarze w Polsce raczej nie polecają SN po cc. Co myślicie? Chyba za duże ryzyko? Czy moze któraś tak rodziła?

Wczoraj zapisałam sie na cesarke. Termin właściwy porodu mam na 5 czerwca. Lekarka peoekdziala, ze mogę wybrać termin od 29 maja do 5 czerwca. Moj maz juz sie pod nosem uśmiechnął na 5 czerwca, bo 5 urodziły sie moje dzieci i on. Ja stwierdziłam ze nie chce tak długo czekać. Lekarka powiedziała, ze moze możemy wziąć tego 5.06 ale moze sie wcześniej zacząć i bedzie konieczka szybka cesarka, bo jakby nie patrzeć 5.06 to juz moj termin.
    Pierwsza córkę przenosiłam, druga to cesarka w 38+6, ale do końca w ogóle nie zeszła do kanału i do końca nie zapisał mi sie ani jeden skurczybyk. Wiec pewnie tez bym ja przenosila, także tendencji nie mam do wcześniejszych porodów. Co robic? Zaryzykować do tego 5 zeby dziecko sie dopasowało do daty urodzenia rodziny ? :D czy to zbyt ryzykowne? W sumie dla dziecka to chyba nawet lepiej jak długiej w brzuszku posiedzi

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Ale mi się diabeł trafił w ciele aniołka, masakra, co za dziecko niedobre, wrzaskun taki, że głowa boli. Każdą taką kiepską noc podliczę i zabiorę z kieszonkowego, nerwus jeden. Nic z siostry nie ma, odwrotowiec mały XD

córka była złota
    po niej zażyczyłam sobie diamentowego syneczka-i był diamentowy na pewno rok :)
    teraz soie zamówiłam tylko lepiej
    ale te harce w brzuchu nie sa dla mnie normalne
    ich wieczorowa pora równiez :)
    pozostaje dalej mi wierzyc ze będzie tylko lepiej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia moja pierwsza córka była spokojna w brzuchu i jest w miarę spokojna, druga tak kopała, ze mnie az bolało, myslalam ze jakiś diabeł tam siedzi, nie mogłam na boku leżeć z podkurczona noga, bo kopała. Na plecach nie było szans, bo kopała w szyjkę jakby mi szpilki tam wbijali. No i jest bardzo ruchliwa, porównujac jedna z druga to pierwsza do roczku mogła siedzieć 2 godziny w kojcu albo przy jednej zabawce, a druga nie usiedzi nawet 3 minut z jedna zabawka. Teraz pierwsza ma 5 lat i tez jest pieron uparty i niedobry czasem, ale do roczku to był aniołek. Moja trzecia kopie jak ta pierwsza, wiec pewnie bedzie spokojniejsza... Czas pokaże :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kad
    szybko ten czas pokaże :D :D :D
    ja to nawet wczoraj oznajmiłam, że przestanę jeść, bo po jedzeniu kopie jeszcze bardziej
    i zawsze zawsze tak samo
    ja juz nawet poloznej dokładnie mogę opisywać do ktg gdzie co przyłozyć, bo tam synus tak schowany :)
    może dupolki sa wygodniejsze do noszenia w brzuszku ???
    ale własnie dupolki mają mniej miejsca...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kad, obecnie u nas można rodzić sn po wcześniejszym cc, jeśli oczywiście nie ma medycznych przeciwwskazań. Niedawno moja znajoma z tego forum tak urodziła. Decyzja należy do rodzącej. Co do daty - trzeba chyba mieć nerwy ze stali z taką rosyjską ruletką ;-)

Jesteśmy po USG, mała 3kg, AFI 15, wszystko wygląda dobrze, jedynie łożysko już III stopień, ale nie ma tragedii. Lekarz powiedział, że jeszcze ze dwa tygodnie spokojnie mogę chodzić :-D oby w poniedziałek w szpitalu potwierdzili :-) a, i stwierdził, że to jednak moje dziecko bo główkę jajowatą jak ja ma ;-) dobrze, będzie łatwiej wypchnąć :-D

kamciaelcia, Fatalita, XKamaCX, Kwiatkowa24, pawojoszka, Nynka, Hoope, Mycha666, Mała Matylda, Feeva, Sela, Kira91, D_basiula, Wowka, Fermina lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 1059 1060 1061 1062 1063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ