X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Nie ma co udawać. Mi urosło w ciąży. Zobaczę za dwa tygodnie czy jest tendencja spadkowa. Latem tego roku szału figurą nie zrobię XD Chyba, że wśród waleni :P

Jestem mega pognieciona i poobijana. Ciążą, porodem, macierzyństwem. Piersi obolałe. Wiem, że to minie ale czeka się na porodów jak na zbawienie a on wcale nie zbawia.
    Ja nie czekam :-P

Mała Matylda, faktycznie musisz być mała :-) taka chyba wersja kieszonkowa :-D ja za to przez duży kawał życia wyglądałam na zdjęciach jak doklejona przez nieudolnego grafika - większa od wszystkich ;-)
    A tę aplikację jaką masz? Ja sobie też wczoraj jakąś zainstalowalam ale nie do końca mi pasuje...

Tanda, Ty kwietniesz w szpitalu, my w większości siedzimy na bombie tykającej, też super zabawa ;-)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanda to masz przeboje w tym szpitalu nie zazdroszczę koleżanki w sali
    powiedz mi znieczulenie brałaś? i na jakie pytania się przygotować podczas przyjecia do szpitala?

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam drobną kobietką - 162 cm/ok. 48 kg, teraz powoli zmieniam się w kulę :P. Drugi parametr systematycznie rośnie już od pierwszego trymestru, zobaczymy jak będzie ze spadkiem ;)

Zainstalowałam Contraction Timer, na pierwszy rzut oka wydaje się ok, ale nie mam porównania. Na początku próbowałam zainstalować inną wysoko ocenianą aplikację, ale żądała dostępu do tak wielu danych z mojego telefonu, że zrezygnowałam.

Tanda, łączę się z Tobą w bólu - z tym, że Ty masz malutki cud, który Ci to wynagradza, a ja kaszel, katar i czerwone oczy ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tę samą. Coś mi ona nie pasuje, ale może przy konkretnych skurczach się sprawdzi

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    tanda to masz przeboje w tym szpitalu nie zazdroszczę koleżanki w sali
    powiedz mi znieczulenie brałaś? i na jakie pytania się przygotować podczas przyjecia do szpitala?

Nie zdążyli mi badań zrobić na krzepliwość. Rozwarcie do 8cm doszło lawinowo a przy takim dużym już nie dają.

Sąsiadka tak naprawdę zepsuła mi cały pobyt w tym luksusowym przybytku :/

Na IP wypełniałam formularze o zgodzie na hospitalizację i o ubezpieczeniu.
    Pytali o wiek ciąży, wynik grupy krwi i gbs, lekarza prowadzącego, która ciąża, który poród, datę poprzedniego porodu i wagę pierwszego dziecka, przyjmowane leki, przewlekłe choroby, uczulenia.
    W sumie chyba tylko to.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanda o ja słyszałam że niektóre szpitale pytaja o adres kosmetyczki fryzjerki i dentysty plus np jeśli masz tatuaż itd pytam bo wolę być na takie pytania przygotowana ale jeśli tylko tyle co piszesz to spoko :)

no szkoda gdybyś miała lepsze towarzystwo też pewnie szybciej by ci ten czas w szpitalu zleciał

f2w3qqmza7aalezj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    tanda o ja słyszałam że niektóre szpitale pytaja o adres kosmetyczki fryzjerki i dentysty plus np jeśli masz tatuaż itd pytam bo wolę być na takie pytania przygotowana ale jeśli tylko tyle co piszesz to spoko :)

no szkoda gdybyś miała lepsze towarzystwo też pewnie szybciej by ci ten czas w szpitalu zleciał

To prawda. W niektorych szpitalach w wywiadzie z anestezjologiem pytaja o te rzeczy

kasiia_p lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z adresem pierwszy raz słyszę
    A pytania czy bylo się w ciągu ostatnich 6miesiecyu fryzjera/dentysty/kosmetyczki to normalne przy przyjeciu do szpitala

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świeżo upieczone mamuśki po przewijaniu smarujecie czymś pupę niemowlaka?

1usa3e5el69vdydq.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co pytają o adres kosmetyczki, fryzjerki i tatuazysty? O.o
    Co ma to wspólnego z porodem? O.o
    Gdyby mi zadali takie pytania na IP to bym autentycznie wyglądała jak ta emotka "O.o"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 22:30

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem po co pytaja o adresy, ale chodzi o to, ze to miejsca, w ktorych można sie potencjalnie czyms zarazic (przez kontakt z narzedziami)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    Świeżo upieczone mamuśki po przewijaniu smarujecie czymś pupę niemowlaka?

Efwka ja jak na razie czasami alantan, a po kapieli jak używam oliwki akurat to pupe też smaruje.

A ja z kolei mam pytanie czy zdarza się Wam że pupa sie przyklei do pampersa ( zazwyczaj jak pójdzie mały kleksik i zostaje nie zauważony przez nas)? Czy to wina słabego pamersa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 23:08

• Hoope Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kamcia miałaś rację, przechwaliłam. Dzisiaj znowu był atak histerii. Jak zacznie marudzić o 19 tak kończy histerycznym krzykiem koło północy, pocyca i idzie spać. I tak co drugą noc. Akurat zbiega się z kąpielą i TZ twierdzi, że nie będzie go w takim razie kąpał. A ja twierdzę, że z tego wyrośnięcia, musimy tylko zacisnąć zęby i przeczekać. Chociaż łatwe to nie jest, nie powiem.

Nie smarujemy pupy niczym.

Nynka nie przykleja nam się. Mamy pampers, lupilu, dada na zmianę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 23:44

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tako, nikt? Żadnych wart, żadnych nowych porodów? Coś nudny ten maj :-P

Dziś głóg był większy niż odległość do kuchni, śniadanie zjedzone ;-) jeśli tak ma być codziennie to ja dziękuję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 05:28

age.png
  • Alala Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2018, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, byłam w planach kwietniowka a stałam się majówka wiec chwale się i u was :)
    1.05 o 18:45 przyszedł na świat nasz synek. Poród indukowany w 41+1, SN niestety zakończony vacuum, ale wszystko jest dobrze. 3450, 54cm i 10/10 :)

kattalinna, malwka08, Mała Matylda, Mycha666, Katy, Nynka, Patk, D_basiula, Cola87, kamciaelcia, Kira91, Feeva, XKamaCX, Asix, Hoope, pawojoszka, ibishka, Sela, pumka1990, Witch15, Fermina lubią tę wiadomość

synuś <3 01.05.2018
    synuś <3 26.06.2019
    0d1yskjooixdxgsx.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alala, gratuluję! Nasze majówki przypuściły atak na kwiecień, majowe dziecko z kwietnia cieszy więc bardzo :-) leniuszek z Twojego synka, ale dobrze, że już jesteście razem :-)

Alala lubi tę wiadomość

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alala, również gratuluję :)

Feva, Z tymi kosmetyczkami, tatuażami itd. to zawsze pytają, albo dają taka tabelę do wypełnienia. Chodzi o ewentualną stycznosc/możliwość zakażenia się np. wirusowym zapaleniem wątroby. A adres? Może maja jakieś zgłoszenia, w których odnotowano przypadki zarazen? Nie wiem, o adres mnie akurat nie pytali. Jak byłam 2 tygodnie temu w szpitalu to już powypełniałam im te karty.

Alala lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alala, gratuluję serdecznie majowego dzieciątka :)

Śniło mi się dzisiaj, że podczas najbliższej wizyty lekarz stwierdził, że moja córeczka się obróciła i jest w pozycji pośladkowej O.o

Alala lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alala gratulacje :)

Alala lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alala gratuluje :)
    U mnie wreszcie katar w końcu trochę odpuszcza z tym ze przechodzi w kaszel :( już nie pamietam kiedy chorowałam ostatnio i teraz musiało mnie dopaść a jeszcze wczoraj do tego cały dzień mnie skurcze męczyły na szczęście nieregularne bo rodzic to ja nie mam siły :)

Alala lubi tę wiadomość

oar8skjohmhvnzyg.png
‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ