Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hoope wrote:Nie ma co udawać. Mi urosło w ciąży. Zobaczę za dwa tygodnie czy jest tendencja spadkowa. Latem tego roku szału figurą nie zrobię
Chyba, że wśród waleni
Jestem mega pognieciona i poobijana. Ciążą, porodem, macierzyństwem. Piersi obolałe. Wiem, że to minie ale czeka się na porodów jak na zbawienie a on wcale nie zbawia.
Mała Matylda, faktycznie musisz być małataka chyba wersja kieszonkowa
ja za to przez duży kawał życia wyglądałam na zdjęciach jak doklejona przez nieudolnego grafika - większa od wszystkich
A tę aplikację jaką masz? Ja sobie też wczoraj jakąś zainstalowalam ale nie do końca mi pasuje...
Tanda, Ty kwietniesz w szpitalu, my w większości siedzimy na bombie tykającej, też super zabawaMała Matylda lubi tę wiadomość
-
Byłam drobną kobietką - 162 cm/ok. 48 kg, teraz powoli zmieniam się w kulę
. Drugi parametr systematycznie rośnie już od pierwszego trymestru, zobaczymy jak będzie ze spadkiem
Zainstalowałam Contraction Timer, na pierwszy rzut oka wydaje się ok, ale nie mam porównania. Na początku próbowałam zainstalować inną wysoko ocenianą aplikację, ale żądała dostępu do tak wielu danych z mojego telefonu, że zrezygnowałam.
Tanda, łączę się z Tobą w bólu - z tym, że Ty masz malutki cud, który Ci to wynagradza, a ja kaszel, katar i czerwone oczykattalinna lubi tę wiadomość
-
Saperek wrote:tanda to masz przeboje w tym szpitalu nie zazdroszczę koleżanki w sali
powiedz mi znieczulenie brałaś? i na jakie pytania się przygotować podczas przyjecia do szpitala?
Nie zdążyli mi badań zrobić na krzepliwość. Rozwarcie do 8cm doszło lawinowo a przy takim dużym już nie dają.
Sąsiadka tak naprawdę zepsuła mi cały pobyt w tym luksusowym przybytku
Na IP wypełniałam formularze o zgodzie na hospitalizację i o ubezpieczeniu.
Pytali o wiek ciąży, wynik grupy krwi i gbs, lekarza prowadzącego, która ciąża, który poród, datę poprzedniego porodu i wagę pierwszego dziecka, przyjmowane leki, przewlekłe choroby, uczulenia.
W sumie chyba tylko to.
Matylda
-
tanda o ja słyszałam że niektóre szpitale pytaja o adres kosmetyczki fryzjerki i dentysty plus np jeśli masz tatuaż itd pytam bo wolę być na takie pytania przygotowana ale jeśli tylko tyle co piszesz to spoko
no szkoda gdybyś miała lepsze towarzystwo też pewnie szybciej by ci ten czas w szpitalu zleciał -
nick nieaktualnySaperek wrote:tanda o ja słyszałam że niektóre szpitale pytaja o adres kosmetyczki fryzjerki i dentysty plus np jeśli masz tatuaż itd pytam bo wolę być na takie pytania przygotowana ale jeśli tylko tyle co piszesz to spoko
no szkoda gdybyś miała lepsze towarzystwo też pewnie szybciej by ci ten czas w szpitalu zleciał
To prawda. W niektorych szpitalach w wywiadzie z anestezjologiem pytaja o te rzeczykasiia_p lubi tę wiadomość
-
Po co pytają o adres kosmetyczki, fryzjerki i tatuazysty?
Co ma to wspólnego z porodem?
Gdyby mi zadali takie pytania na IP to bym autentycznie wyglądała jak ta emotka ""
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 22:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyefwka83 wrote:Świeżo upieczone mamuśki po przewijaniu smarujecie czymś pupę niemowlaka?
Efwka ja jak na razie czasami alantan, a po kapieli jak używam oliwki akurat to pupe też smaruje.
A ja z kolei mam pytanie czy zdarza się Wam że pupa sie przyklei do pampersa ( zazwyczaj jak pójdzie mały kleksik i zostaje nie zauważony przez nas)? Czy to wina słabego pamersa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 23:08
-
No Kamcia miałaś rację, przechwaliłam. Dzisiaj znowu był atak histerii. Jak zacznie marudzić o 19 tak kończy histerycznym krzykiem koło północy, pocyca i idzie spać. I tak co drugą noc. Akurat zbiega się z kąpielą i TZ twierdzi, że nie będzie go w takim razie kąpał. A ja twierdzę, że z tego wyrośnięcia, musimy tylko zacisnąć zęby i przeczekać. Chociaż łatwe to nie jest, nie powiem.
Nie smarujemy pupy niczym.
Nynka nie przykleja nam się. Mamy pampers, lupilu, dada na zmianę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 23:44
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hej dziewczyny, byłam w planach kwietniowka a stałam się majówka wiec chwale się i u was
1.05 o 18:45 przyszedł na świat nasz synek. Poród indukowany w 41+1, SN niestety zakończony vacuum, ale wszystko jest dobrze. 3450, 54cm i 10/10kattalinna, malwka08, Mała Matylda, Mycha666, Katy, Nynka, Patk, D_basiula, Cola87, kamciaelcia, Kira91, Feeva, XKamaCX, Asix, Hoope, pawojoszka, ibishka, Sela, pumka1990, Witch15, Fermina lubią tę wiadomość
-
Alala, również gratuluję
Feva, Z tymi kosmetyczkami, tatuażami itd. to zawsze pytają, albo dają taka tabelę do wypełnienia. Chodzi o ewentualną stycznosc/możliwość zakażenia się np. wirusowym zapaleniem wątroby. A adres? Może maja jakieś zgłoszenia, w których odnotowano przypadki zarazen? Nie wiem, o adres mnie akurat nie pytali. Jak byłam 2 tygodnie temu w szpitalu to już powypełniałam im te karty.Alala lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Alala gratuluje
U mnie wreszcie katar w końcu trochę odpuszcza z tym ze przechodzi w kaszeljuż nie pamietam kiedy chorowałam ostatnio i teraz musiało mnie dopaść a jeszcze wczoraj do tego cały dzień mnie skurcze męczyły na szczęście nieregularne bo rodzic to ja nie mam siły
Alala lubi tę wiadomość