X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Nie ma co udawać. Mi urosło w ciąży. Zobaczę za dwa tygodnie czy jest tendencja spadkowa. Latem tego roku szału figurą nie zrobię XD Chyba, że wśród waleni :P

Jestem mega pognieciona i poobijana. Ciążą, porodem, macierzyństwem. Piersi obolałe. Wiem, że to minie ale czeka się na porodów jak na zbawienie a on wcale nie zbawia.
    Ja nie czekam :-P

Mała Matylda, faktycznie musisz być mała :-) taka chyba wersja kieszonkowa :-D ja za to przez duży kawał życia wyglądałam na zdjęciach jak doklejona przez nieudolnego grafika - większa od wszystkich ;-)
    A tę aplikację jaką masz? Ja sobie też wczoraj jakąś zainstalowalam ale nie do końca mi pasuje...

Tanda, Ty kwietniesz w szpitalu, my w większości siedzimy na bombie tykającej, też super zabawa ;-)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanda to masz przeboje w tym szpitalu nie zazdroszczę koleżanki w sali
    powiedz mi znieczulenie brałaś? i na jakie pytania się przygotować podczas przyjecia do szpitala?

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam drobną kobietką - 162 cm/ok. 48 kg, teraz powoli zmieniam się w kulę :P. Drugi parametr systematycznie rośnie już od pierwszego trymestru, zobaczymy jak będzie ze spadkiem ;)

Zainstalowałam Contraction Timer, na pierwszy rzut oka wydaje się ok, ale nie mam porównania. Na początku próbowałam zainstalować inną wysoko ocenianą aplikację, ale żądała dostępu do tak wielu danych z mojego telefonu, że zrezygnowałam.

Tanda, łączę się z Tobą w bólu - z tym, że Ty masz malutki cud, który Ci to wynagradza, a ja kaszel, katar i czerwone oczy ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tę samą. Coś mi ona nie pasuje, ale może przy konkretnych skurczach się sprawdzi

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    tanda to masz przeboje w tym szpitalu nie zazdroszczę koleżanki w sali
    powiedz mi znieczulenie brałaś? i na jakie pytania się przygotować podczas przyjecia do szpitala?

Nie zdążyli mi badań zrobić na krzepliwość. Rozwarcie do 8cm doszło lawinowo a przy takim dużym już nie dają.

Sąsiadka tak naprawdę zepsuła mi cały pobyt w tym luksusowym przybytku :/

Na IP wypełniałam formularze o zgodzie na hospitalizację i o ubezpieczeniu.
    Pytali o wiek ciąży, wynik grupy krwi i gbs, lekarza prowadzącego, która ciąża, który poród, datę poprzedniego porodu i wagę pierwszego dziecka, przyjmowane leki, przewlekłe choroby, uczulenia.
    W sumie chyba tylko to.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanda o ja słyszałam że niektóre szpitale pytaja o adres kosmetyczki fryzjerki i dentysty plus np jeśli masz tatuaż itd pytam bo wolę być na takie pytania przygotowana ale jeśli tylko tyle co piszesz to spoko :)

no szkoda gdybyś miała lepsze towarzystwo też pewnie szybciej by ci ten czas w szpitalu zleciał

f2w3qqmza7aalezj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    tanda o ja słyszałam że niektóre szpitale pytaja o adres kosmetyczki fryzjerki i dentysty plus np jeśli masz tatuaż itd pytam bo wolę być na takie pytania przygotowana ale jeśli tylko tyle co piszesz to spoko :)

no szkoda gdybyś miała lepsze towarzystwo też pewnie szybciej by ci ten czas w szpitalu zleciał

To prawda. W niektorych szpitalach w wywiadzie z anestezjologiem pytaja o te rzeczy

kasiia_p lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z adresem pierwszy raz słyszę
    A pytania czy bylo się w ciągu ostatnich 6miesiecyu fryzjera/dentysty/kosmetyczki to normalne przy przyjeciu do szpitala

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świeżo upieczone mamuśki po przewijaniu smarujecie czymś pupę niemowlaka?

1usa3e5el69vdydq.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co pytają o adres kosmetyczki, fryzjerki i tatuazysty? O.o
    Co ma to wspólnego z porodem? O.o
    Gdyby mi zadali takie pytania na IP to bym autentycznie wyglądała jak ta emotka "O.o"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 22:30

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem po co pytaja o adresy, ale chodzi o to, ze to miejsca, w ktorych można sie potencjalnie czyms zarazic (przez kontakt z narzedziami)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    Świeżo upieczone mamuśki po przewijaniu smarujecie czymś pupę niemowlaka?

Efwka ja jak na razie czasami alantan, a po kapieli jak używam oliwki akurat to pupe też smaruje.

A ja z kolei mam pytanie czy zdarza się Wam że pupa sie przyklei do pampersa ( zazwyczaj jak pójdzie mały kleksik i zostaje nie zauważony przez nas)? Czy to wina słabego pamersa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 23:08

• Hoope Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kamcia miałaś rację, przechwaliłam. Dzisiaj znowu był atak histerii. Jak zacznie marudzić o 19 tak kończy histerycznym krzykiem koło północy, pocyca i idzie spać. I tak co drugą noc. Akurat zbiega się z kąpielą i TZ twierdzi, że nie będzie go w takim razie kąpał. A ja twierdzę, że z tego wyrośnięcia, musimy tylko zacisnąć zęby i przeczekać. Chociaż łatwe to nie jest, nie powiem.

Nie smarujemy pupy niczym.

Nynka nie przykleja nam się. Mamy pampers, lupilu, dada na zmianę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 23:44

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tako, nikt? Żadnych wart, żadnych nowych porodów? Coś nudny ten maj :-P

Dziś głóg był większy niż odległość do kuchni, śniadanie zjedzone ;-) jeśli tak ma być codziennie to ja dziękuję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 05:28

age.png
  • Alala Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2018, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, byłam w planach kwietniowka a stałam się majówka wiec chwale się i u was :)
    1.05 o 18:45 przyszedł na świat nasz synek. Poród indukowany w 41+1, SN niestety zakończony vacuum, ale wszystko jest dobrze. 3450, 54cm i 10/10 :)

kattalinna, malwka08, Mała Matylda, Mycha666, Katy, Nynka, Patk, D_basiula, Cola87, kamciaelcia, Kira91, Feeva, XKamaCX, Asix, Hoope, pawojoszka, ibishka, Sela, pumka1990, Witch15, Fermina lubią tę wiadomość

synuś <3 01.05.2018
    synuś <3 26.06.2019
    0d1yskjooixdxgsx.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alala, gratuluję! Nasze majówki przypuściły atak na kwiecień, majowe dziecko z kwietnia cieszy więc bardzo :-) leniuszek z Twojego synka, ale dobrze, że już jesteście razem :-)

Alala lubi tę wiadomość

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alala, również gratuluję :)

Feva, Z tymi kosmetyczkami, tatuażami itd. to zawsze pytają, albo dają taka tabelę do wypełnienia. Chodzi o ewentualną stycznosc/możliwość zakażenia się np. wirusowym zapaleniem wątroby. A adres? Może maja jakieś zgłoszenia, w których odnotowano przypadki zarazen? Nie wiem, o adres mnie akurat nie pytali. Jak byłam 2 tygodnie temu w szpitalu to już powypełniałam im te karty.

Alala lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alala, gratuluję serdecznie majowego dzieciątka :)

Śniło mi się dzisiaj, że podczas najbliższej wizyty lekarz stwierdził, że moja córeczka się obróciła i jest w pozycji pośladkowej O.o

Alala lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alala gratulacje :)

Alala lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alala gratuluje :)
    U mnie wreszcie katar w końcu trochę odpuszcza z tym ze przechodzi w kaszel :( już nie pamietam kiedy chorowałam ostatnio i teraz musiało mnie dopaść a jeszcze wczoraj do tego cały dzień mnie skurcze męczyły na szczęście nieregularne bo rodzic to ja nie mam siły :)

Alala lubi tę wiadomość

oar8skjohmhvnzyg.png
‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ