X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, któras z nas musi być odmiencem :P ja na prawdę dobrze się czuję, dzisiaj zaledwie 5 dzień po porodzie , a ja nie mam dolegliwości. Czuje się jak w kolejne dni okresu- nic nie boli, tylko krew leci. Żałuję, że pani neonatolog zaleciła krótki spacer w dniu dzisiejszym, bo jeszcze bym pochasała.

Więc współczuję wszystkim cierpiącym, możecie mnie nie lubić ;)

Ale do księżnej Kate i Lewandowskiej mi daleko :D

kattalinna, Mała Matylda, D_basiula lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka bo to się może zmieniać z każdym kolejnym porodem. Może, zaznaczam. Mnie nadal boli leżenie na boku (biodra). Macica wieloródki kurczy się boleśnie (aż trzeba brać tabletki). Jeśli były hemoroidy to dopiero po porodzie są piękne XD Zatem boli doopa. Flaki poprzewracane, brzuch wzdęty, piersi obolałe, sutki pogryzione, zmęczenie, niewyspanie, irytacja, zmiany hormonalne. Do tego niekończący się "okres". Po bólach krzyżowych boli kręgosłup i plecy. Brak sił po ciąży. Ręce słabe. Jednym słowem NIEFAJNIE.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski, o modzie tatusiowej na porodówce było, a jak Wy wystapiłyście? Zupełnie nie wiem jak podejść do tematu... Oczywiście w planach mam ultra szybki poród, jak na standardy bródnowskie przystało ;-) więc może ledwo gacie zdążę zdjąć, ale byłoby miło być jakoś przygotowaną ;-)

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na sobie koszulę z pepco. Nie rozpinalną. Nie doprała się, ale jakoś szkoda mi wyrzucić ;) schowam na strychu z suknią ślubną :D

Hoope. Nie zazdroszczę, serio. W kolejnej ciąży wolę się oszukiwać że będzie tak samo jak w tej, ale faktycznie może to nie zadziałać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 18:34

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ale taką nocną? Ja cholera sprzedałam ślubną (na pocięcie!) bo przecież miałam synów tylko rodzić... Ale strychu i tak nie mam, a miejsce w szafie na wagę złota ;-)

Edit: Hoope, tak z ciekawości - jak u Ciebie było z pierwszym porodem i po?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 18:40

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazcie te noworodki, tez jestem ciekawa XD

Hoope, to prawda, dzwiek jest przerazajacy, ja mialam taka akcje jak sie pelota zamienila z moim tetnem, po prostu czlowiek wtedy juz nie mysli racjonalnie tylko o tym, aby szybko wyciagneli dziecko, ten dzwiek jest tak przerazajscy ze az mam gesia skorke jak o tym pomysle.
    Ja jutro jade kupic wage po zdjeciu szwow, akurat bede w poblizu wiekszego miasta, to pewnie dostane bez problemu.
    Dzisiaj sie udalo przystawic z pomoca mojej mamy, on tego bardzo potrzebuje, wtedy sie wycisza. Stwierdzilam ze ta polozna niech sie teraz w nos pocaluje, zaluje ze ja wybralam. Bylam dzisiaj tak sfrustrowana ze nie potrafie go przylozyc tak, aby chwycil piers ze rozplakalam sie razem z nim, po prostu z tej bezradnosci, a w glowie ze jakas niedorobiona jestem, ze nie potrafie podac mu piersi odpowiednio. Musze koniecznie kupic wage, bo boje sie czy czasami nie spada jak tak ja tego cycka, wydaje mi sie se za malo, chociaz zapisuje wszystko.

Hoope, poczytalam o tym wszystkim jak krzykacza uspokoic, dzisiaj kapiel takze bedziemy testowac.
    Ulewa mi maly strasznie, az nosem idzie wszystko, jakie sposoby macie? Ja sie az cala trzese jak to widze, bo boje sie ze cos mu sie stanie... :(

Ja do ciecia mialam taka wielka pomaranczowa koszule, byla wstretna XD

Cudne macie te dzieciaczki :* Wszystkie takie ladniutkie.
    Wowka, ja tez mowie do swojego ze to niewiarygodne, ze taki nam sie udal maly XD

Ja po znieczuleniu mam wlasnie takie bole kregoslupa jak mowi Hoope, nie mam przewijaka i przewijan na lozku, dopiero jitro przyjdzie i mam duze problemy zeby malego obrocic itp bo bardzo boli.
    Nie moglam sie zalatwic, jakos te jelita rozleniwione, biore probiotyki. Malo leci w sumie, bardziej jakbym mocniejszy okres miala, ale kilka wpadek na lozko bylo, dobrze ze mialam podklad.
    Ogolnie czuje sie malo atrakcyjna, brzuch taki miekki dziwny, sflaczaly, ogolnie nie wazylam sie wiec nie wiem ile spadlo.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze żeby krwawienie za szybko się nie skończyło...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s.
    Nauczysz się a malutki zalapie pierś
    Szkoda że z tą położna tak wyszło, zwlaszcza że była z wyboru

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już widzę miny położnych kiedy "poproszę" o pomoc w przystawianiu do piersi :D
    No jak to?trzecie dziecko i nie wie???
    Haha
    Już to przechodzilam :)
    Albo źle spisany wywiad :)
    Która ciąża?
    Który poród?
    Ile dzieci? :) też z automatu piszą

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Wowka, ale taką nocną? Ja cholera sprzedałam ślubną (na pocięcie!) bo przecież miałam synów tylko rodzić... Ale strychu i tak nie mam, a miejsce w szafie na wagę złota ;-)

Edit: Hoope, tak z ciekawości - jak u Ciebie było z pierwszym porodem i po?

Zwykłą nocną, taki aseksualny wielki t shirt za chyba pietnastaka ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, podobno krwawienie po cc jest slabsze, ile trwalo u ciebie mniej wiecej?

Bardzo zaluje ze tak wyszlo, bo w poniedzialek zapewniala, ze bedzie na moj elefon a jesli nie to prosi abym napisala, wiec napisalam i mnie konpletnie olala. Szkoda slow.
    Pewnie przyjdzie i bedzie chciala zebym podpisala, ze byla na druga dobe, ale postawie sie - jestem tak wsciekla, ze tego nie podpisze, moze sie nauczy rozumu, ze tak sie nie robi. Wystarczylo napisac, ze jej nie ma czy cokolwiek innego, a nie po prostu sie nie odzywac, a wiedziala ze on jest troche szybciej i liczylam, ze nas skontroluje.

Podobno ona lubi przychodIc i na wstepie „pomoc wykapac?” Jakby liczyla ze po takim czasie ktos jeszcze trzyma maluszka w szpitalnych bakeriach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 18:51

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, zdecydowanie nie podpisuj nic z datą wsteczną! Czy ta położna jest przez jakąś przychodnię? Jeśli tak, to może przedzwoń tam jutro na wariata i spytaj kiedy ktoś przyjdzie, bo już tyle czekasz i nie możesz się skontaktować

age.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tą różową z napisem
    Party VIP xD czy jakoś tak. Ciekawe jak to u mnie z porodem i po będzie. Po pierwszym szybko doszłam do formy. Najgorzej wspominam tylko szwy. No i już słyszałam, że macica bardziej boli jak się obkurcza przy kolejnym porodzie.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za pierwszym razem bardzo długo (ale mam na mysli całe to krwawienie, plamienie) bo nawet 7 tyg
    po 3 tyg od cc (w wigilię) dostałam takiego krwotoku (nie żywa krwią), po prostu chlusneło i leeciało, leeeciało...z wanny nie mogłam wyjść
    ale wtedy słabiej się wszystko czysciło i obkurczało, położna środowiskowa przepowiedziała że tak bedzie, że mam się nie przestraszyć, ale IP wtedy odwiedziłam
    po incydencie juz było tylko lepiej

za drugim razem było dość skąpo ale 5 tyg trwało, zadnych przygód

nie słyszałam o teorii ze po cc słabiej
    wiem, ze przy cc oni czyszczą w środku, bardziej, mniej, może od tego zalezy???

ale że pierwszy raz było gorsze kurczenie macicy to wiem, godzine po cięciu dostałam krwotoku i odpłynełam...na sekunde, tak cisnienie spadło
    krwotok nie był wielki :) większa "panika" personelu, no i dla mnie uczucie odplynięcia nieznane :) mój mąż akurat w tym momencie wyszedł do ubikacji :D na jego szczęscie

połóg to sprawa bardzo indywidualna

a może skarga na położną?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa
    ja za drugim razem mniej macicę czułam
    ale to pewnie kwestia tego obkurczania się przez cały połóg?
    wiem też że mniej lano we mnie oksytocyny...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, ona jest wlasnie przez szkole rodzenia, sama ja wybralam a tu takie kwiatki, wlasnie podobno ona lubi zeby z data wsteczna podpisac ale absolutnie sie nie zgodze na to, powiem co o tym mysle wszystkim bo nerwa mam strasznego.

Kamcia, aaa, obkurczanie bolalo mnie tez, teraz juz jest ok. Krwawie ale niezbyt wiele, a tez mialam wrazenie czesto ze odplywam jeszcze w szpitalu... a w domu mam tak ze dreszcze mnie lapia, a nigdy tak nie mialam

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s.
    ale gorączki nie masz??
    oksytocyna powodowała u mnie takie stany, było mi po niej niedobrze

z krawieniem jest tak, ze może być troszkę, potem nagle więcej, byleby za szybko nie ustapiło-wtedy wazna obserwacja siebie, odchodów...czasem daja kilka dni na odblokowanie, a czasem potrzebna interwencja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak Was czytam to marzę żeby być już po
    ale u mnie cisza totalna nic nie wskazuje w sumie mamy jeszcze czas

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) Melduję się w dwupaku nadal :D

Piękne dzieciaczki dziewczyny! Już się nie mogę doczekać tego mojego małego uparciucha <3

J.S nic nie podpisu absolutnie! Jeszcze jej pocisnij, że jest bezczelna, że o coś takiego prosi. Niech się buja babsztyl jeden. Jeszcze bym skargę na nią złożyła. Nie odpuszczaj jej, że tak Cie olała.
    Dobrze, że mama Ci pomogła.

Ja do porodu mam wielki t-shirt Męża jeszcze z czasów, jak był większy bo chodził na siłownię, sięga mi spokojnie do połowy uda. Chyba wystarczy :)

Ja się boję tego wywoływania... Nie wiadomo czy szybko złapie itd, ponoć ból większy. Ale coś czuję że mnie to czeka, bo Małej się nie spieszy :/

Ja dzisiaj nie żyje. Jest taka duchota, że ledwo oddycham. Stopy balerony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 19:10

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dziś dzień niemocy
    sam fakt że o 7 sikanie mnie wybudziło, nie przepowiadał najlepszego dnia
    jest pogoda jakiej nie lubie-ani deszcz ani słońce, były momemnty ze głowa ćmiła...nie szliśmy dzis nawet na spacer
    w dodatku pobolewa brzuch...może BÓL to za mocne słowo, kłuje, wykluczam ból blizny, więc najprawdopodobniej więzadła
    w dodatku moja wizja przyjazdu do synka mojego kuzyna nadal mi sie nie podoba w wersji przez niego ustalonej...
    iiii
    humor mi to zepsuło-starsza szwagierka zjezdza z Holandii na szkolenie w ramach NSR (Narodowe słuzby rezerwowe) w naszych okolicach i bedzie na conajmniej noc u nas...zgadnijcie kiedy? 13/14 maja, noc przed moim pójsciem do szpitala...szok
    a mój mąz nie widzi problemu..,.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1067 1068 1069 1070 1071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ