X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka jestem i dalej biore zastrzyki co prawda nie Clexane tylko Neoparin pytaj.

Ja dzis jade chyba do labu zrobic badania na wątrobę bo wczoraj wszystko mnie swedzialo a naczytalam sie o cholestazie ciazowej.

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czkawkę nie ma rady. I Natalia i Michał czkali w brzuchu często i też teraz tak jest. Ja ją noszę jak zaczyna czkać, bo widzę że chce zasnąć a tu nie może.
    Kamcia to dziś idzie na oddział? Powodzenia, żeby wszystko przebiegło gładko :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szykuje sie :)

kattalinna, Kamska, D_basiula, Patk, Mycha666, Katy, Ola_Ola, Hoope, Paula95, Feeva lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Takie posty jak wczoraj Mamy. działają na mnie niczym czopki glicerynowe hehe masakra ale ja się stresuje.
    Z czkawką nie pomogę, mój bardzo często czka w brzuchu ale wystarczy, że pochodzę po domu i mu przechodzi szybko. Ciekawe czy po wyjściu z brzucha też zda to egzamin (oby tak, bo i tak już jestem zestresowana tym wszystkim, czkawki już mi nie dokładajcie)
    Mama32 informuj na bieżąco jak tam postępy. Będzie dobrze, a my trzymamy kciuki żeby to były wody i akcja szybko poszła bez bólu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 07:15

Mama32 lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, udało mi się pospać jeszcze. Z pobudką na uspokojenie siebie i męża bo miałam głupi sen, po którym już pół świadoma zaczęłam strasznie ryczeć...

Pawojaszka, to na pewno przez pogodę tak mamy ;-)

U mnie w rodzinie zawsze jak dziecko miało czkawkę to od razu, że może mu zimno i zazwyczaj tak było. Utrwaliła mi ta informacja. Tylko, że to z większymi niemowlakami tak było, nie wiem czy u takich młodych ludzików też to się sprawdza.

Wyglądam jak po niezłym melanżu: kończyny jak u shreka, gęba zapuchnięta, wory pod oczami... Kochana córeczko, czas odciąć pępowinę ;-)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, twoj tez ulewa? Ja na razie mam spokoj, zobaczymy jak dlugo, ale po tych mega akcjach z ulewaniem balam sie go odkladac do lozeczka, masakra

Spalismy do 6:30, matka jak ruszyla to posprzatala juz caly dom i sama siebie teraz ogarniam.

Kamcia, powodzenia!! Daj znac o ktorej jutro planuja ciecie, bedziemy zaciskac kciuki :*

Moj tez ma czkawke, tez mu mleko czasami pomaga ale to rzadko, zazwyczaj wtedy nie spi a z naszym szczesciem dzieje sie to jak juz nastepuje faza snu

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32, powodzenia na wizycie!

Kamcia, kciuki za „przyjemny i owocny” pobyt w szpitalu ;)

Fatalita, co u Was?

Feeva, powodzenia w rozkręcaniu laktacji :)

Czytuję Was raczej na bieżąco, ale nie mam weny do pisania, zapominam co czytałam. Dopada mnie zmęczenie ciążą, przygnębia niedołężność ;).
    Też w nocy miałam „mokry alarm”, ale okazał się fałszywy :P. Obudziłam się, poczułam wilgoć, zerwałam się i pobiegłam do łazienki. Pomyślałam, że lepiej aby to nie były wody, bo nasz samochód obecnie stoi na osiedlu rodziców, w innej części miasta :P, a ze względu na dodatni gbs po odejściu wód powinnam jak najszybciej pojechać do szpitala. W łazience skorzystałam z toalety, wzięłam szybki prysznic i stwierdziłam, że chyba wszystko jest szczelne ;). Plama na prześcieradle o średnicy 4 cm to jednak mocz XD. Od tamtej pory sucho, nie licząc zwykłego śluzu.

Od tygodnia bardzo często i na długo twardnieje mi brzuch. Zapomniałam dopytać o to lekarza, jeszcze w środę szyjka była długa i zmknięta. Któraś z Was też tak miała na podobnym etapie? To bezpieczne dla dziecka, nie ogranicza mu tlenu i składników odżywczych? Brać nospę czy lepiej nie? To nie jest bolesne na tyle abym uważała leki za konieczne, nie chciałabym utrudniać macicy ćwiczeń i opóźniać porodu ;)

kamciaelcia, Mama32 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja ide jutro:)
    A weszlam na forum zeby zapytac o kp a widze tu temat pelna para leci :)
    OtoZ.... mam male cycki.
    Takie... minus A przed ciaza, obecnie B.
    Na ile rozmiar biustu wplywa na pokarm?
    Ktoras sie orientuję?
    Kiedys czytalam o tym pod postem typu "mity o kp", ale gdy powiedziala mi o tym znajoma ktora jest bardzo proKP to zwatpilam.
    Macie doświadczenie?

PS - z pierwszym synem mimo pieknego odruchu ssania itp, itd zaliczylam laktacyjna porażkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 08:08

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala matylda. Jak czesto w ciagu doby sie spina?
    Kilka (bodajze do 8-10) to nie problem.
    Długość raczej duzego wplywu nie ma. W pierwszej ciazy mialam czeste, dlugie spinanie.
    Nospy bym nie brała juz na tym etapie ale moze warto zadzwonic do gin?

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa, to się dzieje jakieś 5-8 razy dziennie, ale jednorazowo trwa kilkadziesiąt minut, zdarzyło się nawet ponad godzinę. Częściej gdy chodzę, ale gdy siedzę lub leżę również, wczoraj obudziłam się z bardzo twardym brzuchem. Uspokaja mnie to, że Malutka jest aktywna jak zwykle, chociaż w przypadku silnego spięcia brzucha jej kopniaczki stają się bardzo nieprzyjemne. Nie wiem na ile to normalne, więc nie chciałam zawracać głowy lekarzowi, szczególnie w weekend. Ciąża jak dotąd bezproblemowa.
    Dziękuję ze radę odnośnie nospy.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa, z tego co się orientuję, rozmiar nie ma znaczenia ;-) przy kp też nie. Życzę Ci, żebyś to potwierdziła :-)

Mała Matylda, raczej to w normie. U mnie wieczorani się napina. W szpitalu akurat miałem ktg w tym czasie: brzuch się spinał w dwóch sytuacjach: jak młoda kopała, wtedy tętno szło jej do góry i to sporo, ale też i bez jej aktywności, tętno zostawało bez zmian.

Jak Cię to niepokoi to podjedź do najbliższego szpitala na ktg. Nospę bym wzięła z raz, ale raczej odradzam na tym etapie, magnez w razie czego też już nie.

Ed: doczytałam: jednorazowe twardnienie tyle u Ciebie trwa? To kurczę, nie wiem... U mnie to tak koło minuty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 08:24

age.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska wrote:
    Wowka jestem i dalej biore zastrzyki co prawda nie Clexane tylko Neoparin pytaj.

Ja dzis jade chyba do labu zrobic badania na wątrobę bo wczoraj wszystko mnie swedzialo a naczytalam sie o cholestazie ciazowej.
    Sie wtrace ;) Mnie swedzialo 2 tyg. Nogi najbardziej. Próby wyszły ok. Okazało się że to przez oliwke Bambino jak smarowalam brzuch do detektora tętna to i nogi A kosmetyczka powiedziała że na dłuższą metę oliwka wysusza

Kamska lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, ja mialam ciagle spinanie, moze odczuwasz to na tyle silnie, bo wczesniej tego nie bylo. Na tym etapie nospa jest niewskazana, mi juz kazali odstawic w 37 tygodniu :)
    Podjedz na ktg zeby to skontrolowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 08:25

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa rozmiar nie ma znaczenia ja przed pierwszą ciąża ważyłam 48 kg i nie miałam piersi prawie wcale a pokarmu miałam tyle że moglam bliźniaki karmic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 08:35

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wciąż się przyjmuję, droga niedaleka. Synek chyba coś czuł i wstał godzinę za wcześnie. A więc sama już jestem, mąż polecial do domu. Spotkałam położna środowiskowa :)
    Właśnie była pani Asia z poradni gin i dała mi wyniki z lab(które sama wydrukowalam ale nie dodzwonilam się do niej z ta informacja
    Wczoraj tak sie zagadalismy i zasiedzielismy że w nocy przypomnieli mi o ciuszkach dla malego na wyjście :) rano wyciągnęłam

Aktualizacja-przyjęta

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, powodzenia :-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam nadzieję że dziś mnie potna
    Ze poniedzialek, że tyle przyjęć bedzie, ze z nadmiaru cc na jutro dziś mnie zalicza :)
    Potwierdzone
    Ciecie jutro
    Ginekologicznie wszystko szczelnie pozamykane :)
    Baba badala więc poczułam :)
    Jestem sama na sali(dziś na części ginekologicznej) więc ja się bardzo z tego cieszę. Ale dzien trwa...niemożliwe ze na jutro jedno planowane cc
    Jestem takim fenomenem
    Dwa ułożenia miednicowe
    Odstawienie insuliny
    Waga minus 11/12 kg więc mina tego lekarza bezcenna(nie znam faceta)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi się przypomniało że jak byłam u lekarza to też właśnie jej powiedziałam że mam taki mega spięty brzuch... A lekarka na usg pokazała mi dlaczego. Dupa normalnie napina mi na brzuchu i robi się konkretne zniekształcenie. A ja jak durna nospy się nazarlam.

W mój zespół cieśni nadgarstka staje się nie do zniesienia. Tak jeszcze nie było, chyba jak tylko dojdę do siebie to poddam się temu zabiegowi. Tak się nie da funkcjonować :/

kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• Patk Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kamcia powiedzenia w tym szpitalu, nienawidzę szpitali :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 09:22

• Wowka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżem dobry,

Kamcia, kciuki. Napisz o której jutro zacisnąć mocniej :)

JS, też ulewa. Nie jakoś strasznie mocno, ale co parę razy kręci się i trochę ulewa. Wczoraj na moja bluzkę, w nocy na kanapę :D dużo tego nie idzie, ale zarzadziłam podniesienie łóżeczka.

Kattalinna, miałaś beznadziejny sen, a mi się śniło, że czekałam aż zdasz prawko i zdałaś :D potraktuj to jako dobrą wróżbe :)

Kamska, do kiedy Pani prof kazała Ci brać zastrzyki? I konsultowalas to może z innym gin?

Fatalita, co u Ciebie i Wiki?

Mała Matylda, ja też bym nie brała nospy. Myślę, że sensowne rozwiązanie to podjechać gdziekolwiek na ktg.

kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ