WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka jestem i dalej biore zastrzyki co prawda nie Clexane tylko Neoparin pytaj.

Ja dzis jade chyba do labu zrobic badania na wątrobę bo wczoraj wszystko mnie swedzialo a naczytalam sie o cholestazie ciazowej.

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czkawkę nie ma rady. I Natalia i Michał czkali w brzuchu często i też teraz tak jest. Ja ją noszę jak zaczyna czkać, bo widzę że chce zasnąć a tu nie może.
    Kamcia to dziś idzie na oddział? Powodzenia, żeby wszystko przebiegło gładko :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szykuje sie :)

kattalinna, Kamska, D_basiula, Patk, Mycha666, Katy, Ola_Ola, Hoope, Paula95, Feeva lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Takie posty jak wczoraj Mamy. działają na mnie niczym czopki glicerynowe hehe masakra ale ja się stresuje.
    Z czkawką nie pomogę, mój bardzo często czka w brzuchu ale wystarczy, że pochodzę po domu i mu przechodzi szybko. Ciekawe czy po wyjściu z brzucha też zda to egzamin (oby tak, bo i tak już jestem zestresowana tym wszystkim, czkawki już mi nie dokładajcie)
    Mama32 informuj na bieżąco jak tam postępy. Będzie dobrze, a my trzymamy kciuki żeby to były wody i akcja szybko poszła bez bólu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 07:15

Mama32 lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, udało mi się pospać jeszcze. Z pobudką na uspokojenie siebie i męża bo miałam głupi sen, po którym już pół świadoma zaczęłam strasznie ryczeć...

Pawojaszka, to na pewno przez pogodę tak mamy ;-)

U mnie w rodzinie zawsze jak dziecko miało czkawkę to od razu, że może mu zimno i zazwyczaj tak było. Utrwaliła mi ta informacja. Tylko, że to z większymi niemowlakami tak było, nie wiem czy u takich młodych ludzików też to się sprawdza.

Wyglądam jak po niezłym melanżu: kończyny jak u shreka, gęba zapuchnięta, wory pod oczami... Kochana córeczko, czas odciąć pępowinę ;-)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, twoj tez ulewa? Ja na razie mam spokoj, zobaczymy jak dlugo, ale po tych mega akcjach z ulewaniem balam sie go odkladac do lozeczka, masakra

Spalismy do 6:30, matka jak ruszyla to posprzatala juz caly dom i sama siebie teraz ogarniam.

Kamcia, powodzenia!! Daj znac o ktorej jutro planuja ciecie, bedziemy zaciskac kciuki :*

Moj tez ma czkawke, tez mu mleko czasami pomaga ale to rzadko, zazwyczaj wtedy nie spi a z naszym szczesciem dzieje sie to jak juz nastepuje faza snu

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32, powodzenia na wizycie!

Kamcia, kciuki za „przyjemny i owocny” pobyt w szpitalu ;)

Fatalita, co u Was?

Feeva, powodzenia w rozkręcaniu laktacji :)

Czytuję Was raczej na bieżąco, ale nie mam weny do pisania, zapominam co czytałam. Dopada mnie zmęczenie ciążą, przygnębia niedołężność ;).
    Też w nocy miałam „mokry alarm”, ale okazał się fałszywy :P. Obudziłam się, poczułam wilgoć, zerwałam się i pobiegłam do łazienki. Pomyślałam, że lepiej aby to nie były wody, bo nasz samochód obecnie stoi na osiedlu rodziców, w innej części miasta :P, a ze względu na dodatni gbs po odejściu wód powinnam jak najszybciej pojechać do szpitala. W łazience skorzystałam z toalety, wzięłam szybki prysznic i stwierdziłam, że chyba wszystko jest szczelne ;). Plama na prześcieradle o średnicy 4 cm to jednak mocz XD. Od tamtej pory sucho, nie licząc zwykłego śluzu.

Od tygodnia bardzo często i na długo twardnieje mi brzuch. Zapomniałam dopytać o to lekarza, jeszcze w środę szyjka była długa i zmknięta. Któraś z Was też tak miała na podobnym etapie? To bezpieczne dla dziecka, nie ogranicza mu tlenu i składników odżywczych? Brać nospę czy lepiej nie? To nie jest bolesne na tyle abym uważała leki za konieczne, nie chciałabym utrudniać macicy ćwiczeń i opóźniać porodu ;)

kamciaelcia, Mama32 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja ide jutro:)
    A weszlam na forum zeby zapytac o kp a widze tu temat pelna para leci :)
    OtoZ.... mam male cycki.
    Takie... minus A przed ciaza, obecnie B.
    Na ile rozmiar biustu wplywa na pokarm?
    Ktoras sie orientuję?
    Kiedys czytalam o tym pod postem typu "mity o kp", ale gdy powiedziala mi o tym znajoma ktora jest bardzo proKP to zwatpilam.
    Macie doświadczenie?

PS - z pierwszym synem mimo pieknego odruchu ssania itp, itd zaliczylam laktacyjna porażkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 08:08

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala matylda. Jak czesto w ciagu doby sie spina?
    Kilka (bodajze do 8-10) to nie problem.
    Długość raczej duzego wplywu nie ma. W pierwszej ciazy mialam czeste, dlugie spinanie.
    Nospy bym nie brała juz na tym etapie ale moze warto zadzwonic do gin?

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa, to się dzieje jakieś 5-8 razy dziennie, ale jednorazowo trwa kilkadziesiąt minut, zdarzyło się nawet ponad godzinę. Częściej gdy chodzę, ale gdy siedzę lub leżę również, wczoraj obudziłam się z bardzo twardym brzuchem. Uspokaja mnie to, że Malutka jest aktywna jak zwykle, chociaż w przypadku silnego spięcia brzucha jej kopniaczki stają się bardzo nieprzyjemne. Nie wiem na ile to normalne, więc nie chciałam zawracać głowy lekarzowi, szczególnie w weekend. Ciąża jak dotąd bezproblemowa.
    Dziękuję ze radę odnośnie nospy.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa, z tego co się orientuję, rozmiar nie ma znaczenia ;-) przy kp też nie. Życzę Ci, żebyś to potwierdziła :-)

Mała Matylda, raczej to w normie. U mnie wieczorani się napina. W szpitalu akurat miałem ktg w tym czasie: brzuch się spinał w dwóch sytuacjach: jak młoda kopała, wtedy tętno szło jej do góry i to sporo, ale też i bez jej aktywności, tętno zostawało bez zmian.

Jak Cię to niepokoi to podjedź do najbliższego szpitala na ktg. Nospę bym wzięła z raz, ale raczej odradzam na tym etapie, magnez w razie czego też już nie.

Ed: doczytałam: jednorazowe twardnienie tyle u Ciebie trwa? To kurczę, nie wiem... U mnie to tak koło minuty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 08:24

age.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska wrote:
    Wowka jestem i dalej biore zastrzyki co prawda nie Clexane tylko Neoparin pytaj.

Ja dzis jade chyba do labu zrobic badania na wątrobę bo wczoraj wszystko mnie swedzialo a naczytalam sie o cholestazie ciazowej.
    Sie wtrace ;) Mnie swedzialo 2 tyg. Nogi najbardziej. Próby wyszły ok. Okazało się że to przez oliwke Bambino jak smarowalam brzuch do detektora tętna to i nogi A kosmetyczka powiedziała że na dłuższą metę oliwka wysusza

Kamska lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, ja mialam ciagle spinanie, moze odczuwasz to na tyle silnie, bo wczesniej tego nie bylo. Na tym etapie nospa jest niewskazana, mi juz kazali odstawic w 37 tygodniu :)
    Podjedz na ktg zeby to skontrolowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 08:25

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa rozmiar nie ma znaczenia ja przed pierwszą ciąża ważyłam 48 kg i nie miałam piersi prawie wcale a pokarmu miałam tyle że moglam bliźniaki karmic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 08:35

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wciąż się przyjmuję, droga niedaleka. Synek chyba coś czuł i wstał godzinę za wcześnie. A więc sama już jestem, mąż polecial do domu. Spotkałam położna środowiskowa :)
    Właśnie była pani Asia z poradni gin i dała mi wyniki z lab(które sama wydrukowalam ale nie dodzwonilam się do niej z ta informacja
    Wczoraj tak sie zagadalismy i zasiedzielismy że w nocy przypomnieli mi o ciuszkach dla malego na wyjście :) rano wyciągnęłam

Aktualizacja-przyjęta

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, powodzenia :-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam nadzieję że dziś mnie potna
    Ze poniedzialek, że tyle przyjęć bedzie, ze z nadmiaru cc na jutro dziś mnie zalicza :)
    Potwierdzone
    Ciecie jutro
    Ginekologicznie wszystko szczelnie pozamykane :)
    Baba badala więc poczułam :)
    Jestem sama na sali(dziś na części ginekologicznej) więc ja się bardzo z tego cieszę. Ale dzien trwa...niemożliwe ze na jutro jedno planowane cc
    Jestem takim fenomenem
    Dwa ułożenia miednicowe
    Odstawienie insuliny
    Waga minus 11/12 kg więc mina tego lekarza bezcenna(nie znam faceta)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi się przypomniało że jak byłam u lekarza to też właśnie jej powiedziałam że mam taki mega spięty brzuch... A lekarka na usg pokazała mi dlaczego. Dupa normalnie napina mi na brzuchu i robi się konkretne zniekształcenie. A ja jak durna nospy się nazarlam.

W mój zespół cieśni nadgarstka staje się nie do zniesienia. Tak jeszcze nie było, chyba jak tylko dojdę do siebie to poddam się temu zabiegowi. Tak się nie da funkcjonować :/

kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• Patk Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kamcia powiedzenia w tym szpitalu, nienawidzę szpitali :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 09:22

• Wowka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżem dobry,

Kamcia, kciuki. Napisz o której jutro zacisnąć mocniej :)

JS, też ulewa. Nie jakoś strasznie mocno, ale co parę razy kręci się i trochę ulewa. Wczoraj na moja bluzkę, w nocy na kanapę :D dużo tego nie idzie, ale zarzadziłam podniesienie łóżeczka.

Kattalinna, miałaś beznadziejny sen, a mi się śniło, że czekałam aż zdasz prawko i zdałaś :D potraktuj to jako dobrą wróżbe :)

Kamska, do kiedy Pani prof kazała Ci brać zastrzyki? I konsultowalas to może z innym gin?

Fatalita, co u Ciebie i Wiki?

Mała Matylda, ja też bym nie brała nospy. Myślę, że sensowne rozwiązanie to podjechać gdziekolwiek na ktg.

kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ