WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, cudny sen :-D a kiedy to było, mam czekać do jesieni czy już próbować? ;-)

Dziewczyny, pytanie zupełnie nie w temacie teraz :-D
    Robicie odbitki zdjęć on line? Coś polecacie?

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciecia ruszają o 8 rano. Piotruś urodzony 8:38
    Narazie jakimś cudem jestem jedyna ciężarna przyjeta do cc. Więc może nie bedzie dylematów ktora idzie pierwsza do cięcia :) niektóre mają to szczęście że przychodza do szpitala w dniu operacji...teraz jestem sama. Jednak po cc lepiej mieć kogoś na sali chociażby do kibelka wyjdę na spokojnie...teraz na poloznictwie sa dwie w tym jedna do domu :) poszłam późno spać, wstałam wcześnie, chociaż tu polezakuje :) ten ostatni raz :)

malwka08, Mycha666, pawojoszka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia,Mama trzymam kciuki :)

kattalinana Foto-kolor na allegro polecam ;)

Witam sie w 39tygodniu... za tydzien ktg I wizyta u gin bo pewnie nie urodze przed terminem.. ehh...

kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dzieciaczków :)

Kira91 mi nogi puchną już dawno, w ostatnich dniach to jakieś szaleństwo, chodzę tylko w trampkach i sandałach. Ostatnio pojechałam z mężem na randkę :D na 2h w sandałach i myślałam, ze nie wysiedzę, tak mnie zaczęły cisnąć, kostek to ja nawet nie nastawiam się zobaczyć, pod koniec dnia mam tak spuchnięte, że szok. Lekarz mówi, że jak mocz ok, to jest dobrze.

Ból w pachwinach od kilku dni też mam, wcześniej kuło mnie w szyjce przez 2 dni, ale tak jak pisałam jak już nic nie biorę za objawy że poród się zaczyna, za dużo teoretycznych objawów już miałam.

Od wczoraj zauważyłam, że leci mi siara.
    Widzę, że żadna nie ma lekko z karmieniem, aż się boję jak to u mnie będzie.
    Jestem zdania, że nie każda kobieta może karmić, bo są różne sytuacje, a w naszym kraju jest jakiś ogólny szał na bycie super mamą, która musi: urodzić naturalnie, karmić cycem i w ogóle najlepiej zajechać się nie korzystając z żadnych ułatwień. Wiadomo, że kp jest najlepsze, ale nie dajmy się zwariować, a już najlepsze jest jak jedna matka dogryza drugiej.

Zna któraś skuteczny sposób żeby w końcu urodzić? 4 dni do terminu, a tu nic. Sprzątanie, skakanie na piłce, przysiady, spacery, sex nic nie działa :(

• Kamska Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka najpierw profesor mowila o 6 tygodniach a na ostatniej wizycie zmienila zdanie i zalecila zastrzyki przez 12 tygodni po porodzie ale ze wzgledu na to ze u mnie w rodzinie wystapila zakrzepica. Jesli chodzi o konsultacje z innym ginem to raczej w tych sprawach slucha tego co zaleca profesor. Ale przed ciaza konsultowalam tez z hematolog i ona mowila o calym pologu i zeby o tym nie zapominac wiec wychodzi ze tak z 6 tygodni. A jak wypisywali cie ze szpitala to nie dostalas zalecen?

atdc6iye1mipw3kl.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama bym chciała zacząć rodzić aby jutro teściowej nie zrobić prezentu. A tu 100% pozamykana :) z Piotrusiem chociaż opuszek palca wpuscilam :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, Ty się witaj w 40 tygodniu lepiej, nie cofamy się w czasie a 39 to masz już skończony dziś właśnie ;-) pilnuję Cię, bo jestem dzień za Tobą :-D

Obczaję to foto, nie wpadłam na to, żeby na allegro szukać.

Kira91 lubi tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska, no właśnie pani prof kazała brać przez 6 tygodni połogu. Ale recepty nie dała :D moja gin jest zdania, że już nie trzeba, żebym skończyła te opakowania które mam i tyle. Ordynator w szpitalu chciał mi odstawić dzień przed porodem, ale powiedziałam, że sama wezmę czy mu się podoba czy nie ;) powiedział że to już bardziej dla psychiki. Suma summarum szpital nie zaleca brania przez 6 tygodni połogu. Skończą mi się zastrzyki w przyszłym tygodniu i zastanawiam się czy kombinować receptę na jedno góra dwa opakowania czy dać sobie spokój. U mnie zakrzepicy jako takiej nie było, mam "tylko" dodatni v leiden. No i poronienia w wywiadzie...

Najchętniej bym już skończyła to kucie...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, u mnie wlasnie to samo, na szczescie wyniku moczu oki, to tez nie panikuje. Tyle ze mi po nocy opuchlizna w ogole nie schodzi.. Wczoraj doszedl bol od kolana w strone uda wewnatrz, no po prostu jest coraz lepiej :D do lekarza za tydzien to chyba w kapciach pojade. chce juz rodzic.

Kattalina, no wlasnie belly mowi ze to 40tydzien w sumie, ale patrze jak lekarz liczy, czyli za tydzien w ksiazeczce mialanym wpisany 40tc hehe, glupia jestem w tym liczeniu ;)
    Sprawdz, tanio i latwy program, latwo ogarnac, a tez sie ostatnio naszukalam ;) I jak dla mnie dobre jakosciowo zdjecia przyslali ;) musze sie tez jeszcze za swoje przed porodem wziac :D

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Sela Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to jutro z samego rana trzymamy kciuki :-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny :) Nie udzielałam się tu zbyt często, ale chciałam się pochwalić, że rozpakowałyśmy się z Tosią 8 maja o 0:25 :) Super ekspresowy poród - zwłaszcza jak na pierworódkę - bo ledwo 4,5h :)

kamciaelcia, kattalinna, jangwa_maua, Wowka, Mała Matylda, Kwiatkowa24, Kamska, Kira91, Sela, Katy, Cola87, malwka08, Mycha666, Ola_Ola, Hoope, pawojoszka, D_basiula, Ela84, Patk, Nynka, Feeva, XKamaCX, Fermina, pumka1990 lubią tę wiadomość

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie
    Gratuluję!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie, gratuluję :-D

Kira, bo oni liczą te skończone tygodnie ;-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wpisane 38/39

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Kamska, no właśnie pani prof kazała brać przez 6 tygodni połogu. Ale recepty nie dała :D moja gin jest zdania, że już nie trzeba, żebym skończyła te opakowania które mam i tyle. Ordynator w szpitalu chciał mi odstawić dzień przed porodem, ale powiedziałam, że sama wezmę czy mu się podoba czy nie ;) powiedział że to już bardziej dla psychiki. Suma summarum szpital nie zaleca brania przez 6 tygodni połogu. Skończą mi się zastrzyki w przyszłym tygodniu i zastanawiam się czy kombinować receptę na jedno góra dwa opakowania czy dać sobie spokój. U mnie zakrzepicy jako takiej nie było, mam "tylko" dodatni v leiden. No i poronienia w wywiadzie...

Najchętniej bym już skończyła to kucie...
    Mi tez recepty nie dala mowila zeby od szpitala przy wypisie sie dopominac. Tez mi sie te kucie nie podoba ale te 6 tygodni pologu chyba jeszcze pociagne. Pokrywa sie to troche z tym co hematolog mowila. Ja tez mam v leiden,mthfr i pai wszystko heterozygota i jedno poronienie wiec tak naprawde biore profilaktycznie. Moge tylko ci powiedziec ze siostra przy v leiden hetero po tabletkach antykoncepcyjnych
    najprawdopodobniej dostala zakrzepu.

Wowka a tobie w szpitalu to sprawdzali krzepniecie krwi bo ja to sie boje krwotoku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 10:56

atdc6iye1mipw3kl.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mialyscie robiony fibrynogen? Mi wyszedł w normie ale w 3 trymestrze powinien być powyżej normy. Moja gin powiedziała, że dostanę w szpitalu jakieś dodatkowe leki żeby uniknąć krwotoku. Mi do terminu zostały 2 tyg. zaczynam łapać stresa:-D

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska, sprawdzali mi te podstawowe parametry układu krzepnięcia. Nawet dwa razy, raz kiedy prowadzili na porodówkę i drugi już po porodzie. Obydwa razy wyszło wszystko ok, ale minęło już ponad 12h od zastrzyku. Pod tym względem spełniły się moje życzenia, powiedzieli też że zzo jest możliwe po takim czasie.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chcialam oglosic ze rodze w piatek! I nie obchodzi mnie co na to moj Lokator :D ma wylezc w piatek I koniec kropka! Ktos idzie ze mna? ;D Kattalinna,co Ty na to? ;D

kattalinna lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio bylam pewna ze w tej ciazy cos sie rozwinie wczesniej. Planowana cesarka to masa stresu, oczekiwania i niewiadoma... :(

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 wrote:
    Dziewczyny, chcialam oglosic ze rodze w piatek! I nie obchodzi mnie co na to moj Lokator :D ma wylezc w piatek I koniec kropka! Ktos idzie ze mna? ;D Kattalinna,co Ty na to? ;D
    Kira, pasuje :-D na piątek mam termin z pierwszego USG, więc ten... ;-)

Pogoda dziwna. Śpi kot, śpi dziecko. Jednego i drugiego nie da się rozruszać. Pewnie podziałać może tylko jedzenie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 12:16

Kira91 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 1128 1129 1130 1131 1132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ