Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kattalina
czekamy! I powodzenia!
Zdecydowanie za malo czasu mam na udzielanie sie, czytam wszystko ale nie potrafie sie do niczego odniesc, budyn mi zostal
Hoope, moge ci podrzucic swiojego wrzaska? Bedziemy na zmiane pilnowac, coby sie wyspac
Tata zabral wrzaska na spacer, alleluja
Wowka, moj tez dzis konczy 3 tygodnie, hihi, te nasze chlopaki takie podobneCudny Skrzacik
Amygdala, ja mam maxi cosi nova 4 i jestem zadowolona, ale jezeli ktos planuje chodzic z tym wozkiem na zakupy to nie polecam, bo kosz ma mega maly i niepraktyczny.
Kamcia, podajesz Patryczkowi malemu hippa mm? Kurcze u nas dalej kupy brak, brzuch nie boli bo spokojny jest, od czasu do czasu czerwony sie robi i baczki ida czeste, ale kupy brakOstatnia byla wczoraj rano takze czekam cierpliwie
Nie chcialabym mu podawac wody z glukoza a pewnie by smakowalo, bo slodkie.. proboje tak sama wode miedzy karmieniami ale idzie jak krew z nosa, moze sie przyzwyczaiamygdala, kattalinna lubią tę wiadomość
-
j.s.
spokojnie czekaj na kupę
jeszcze sie nie martw
a innych niepokojacych objawów brak wiec nie ma co mówić o zaparciach
Piotrus nie robi codziennie, a czasem 3x dziennie
my jeszcze zaliczamy kupy po kp
a hipp dostał narazie 3x w domku (wyjatkowo Patrykowi w szpitalu dawali nan)
no i nie pamietam przy którym dziecku, ale hipp w któryms momencie wprowadził drugie mm
pierwotne to bylo hipp biocombiotic, teraz jest tylko hipp combiotic
porównywałam składy i nie ma jakby róznicy np teraz miej błonnika
ale regularnie na rynku bio nie widze, na allegro tak
a co do slodkosci glukozy
u nas nie zadziałała na Piotrusia, do tej pory on niesłodki
Emilka za to chlała wode od urodzenia, po 100ml na razWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 10:23
-
No to kolejny maluszek będzie na świecie. Ja już zostałam wczoraj osrana przez moje dziecię. Z rozmachem to zrobiła. Ciuchy do prania
. Mam nadzieję, że jutro wyjdziemy...
Sela, Katy, Fatalita, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
ehh mam dziś totalny spadek formy
wczoraj przy aniballu znowu otarcie A raczej spora rana przy łechtaczce tak głębiej
niby 29.5 cm ale teraz to chyba muszę zrobić parę dni przerwy
wy już takie problemy macie kupy mleko A u mnie się nawet na poród nie zapowiada
boję się mega ale jednocześnie już chce być po -
Kattalina powodzenia szybkiego porodu życzę
Ja umylam kabinę prysznicowa ostrzygłam mamę i teraz odpoczywam wszystko mnie boli
Tez bym chciała żeby mi wody odeszły bi przynajmniej był by jakiś konkretny dowód ze się zaczyna bo te wszystkie skurcze bóle i wogole to jedna wielka niewiadomakattalinna lubi tę wiadomość
-
Gratulacje Nowym mamom i powodzenia tym które za chwilę będą tulić swoje maleństwa. Mi wody nie odeszły, szyjka powyżej 4 cm też się nie rozwarla, baaa... ona nawet nie ustawiła się "do przodu" a wręcz cofnela, kto też nie pokazywało skurczy porodowych. Gdyby polozna nie badała mnie akurat podczas skurczu to pewnie dalej patrzyliby tam na mnie jak na idiotke i do dnia dzisiejszego chodzilabym ze skurczami
to połóż na przebiła pęcherz, ściągnęła szyjke na miejsce i rozwarla ja-nie chcecie wiedzieć jak to boli... serio ja już wtedy uciekalam ale dałam radę tylko dwa kroki zrobić i kolejne skurcze na kręgosłup, miednice i nogi (nie od) i padłam na podloge. Woec nawet ucieczka sie nie udala
a szwow to nie wiem ile mi zalozyli. Moja położna już mi 14 ściągnęła A co w środku to mi powiedzieć nawet nie chciała.
pierwszy poród błyskawiczny i bez bólu. Ja wiem że sama modlilam się o to by tym razem poczuć że to już no ale kur... bez przesady! Także wam życzę przynajmniej normalnie statystycznie normalnych porodów bez bóli partych trwających 9-10 godzinNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Kamcia, w takim razie cierpliwie czekam
Faktycznie ja tez nie mam bio, tylko hipp combiotik, kupilam w rossmanie, takze zle wczesniej napisalam ze mam bio ale to z rozmachu
Moj wody wypija max maxow 5-10 ml ale to naprawde musi miec dzien
Ja czytalam o nan ale podobno ma duzo zelaza i juz wgl jest problem z zaparciami
Na razie obserwuje malego i zobaczymy, mam nadzieje ze bedzie ok, bo znowu szukac odpowiedniego mleka
Czekam na pediatre bo chce sie zapytac o probiotyki, czytalam (nie wiem czy wiarygodne) ze po cc trzeba podawac a po sn nie, nie wiem czy to prawda, a nie chce dawac nic na wlasna reke, w przyszlym tyg mamy patronaz pediatry wiec sie zapytam -
Kattalina!!! ZazdroszcE!!
trzymam kciuki. Ja pomimo wczorajszego ciezkiego dnia, ciezkiej nieprzespanej calej nocy mam jakiegos powera. Chyba musze sie wzisc za masaz
Sela, kattalinna lubią tę wiadomość
-
probiotyki ma hipp
Piotrek dostawał bo myslałam, ze w kupie pomoga
najbardziej byłam za dicoflor 30 (w saszetkach, bo jest w kroplach), potem cos, potem acidolac...długotrwałe dawanie
wpływu na kupe nie było
ale nasza kupa problemowa polegała na tym, ze wysiłkowo ja robił, wg pediatry uczył sie wciąż ja robić, niewazne jakiej konsystencji i jak czesto
po rozszerzeniu diety minęło
a 10 ml wody to i tak dobrze
nie było u nas kolek czy jakichkolwiek problemów brzuszkowych wiec nie podawałam tych róznych specyfików typu espumisan
a co do probiotyku
podpytaj, bo Igorek urodził sie mniejszy i Emilka z racji wady serca nie każdy mogła brać
więc probiotyk probiotykowi nierówny -
Ulli88 aż mnie wszystko boli jak przeczytalam przez co przeszłaś... dobrze, że to już za Tobą.
Saperek faktycznie, nie ma co przesadzać z tym aniballem, zrób sobie przerwę, co aby sobie nie zaszkodzić przez przypadek (i tak masz super wynik).
Kattalinna w wolnej chwili daj znać jak tam postępy, my nadal trzymamy kciuki(chyba, że już po)
kattalinna lubi tę wiadomość
W końcu się udało...
-
My już tylko na wypis czekamy i uciekamy ze szpitala aż będzie się krzyło za nami! Trzy noce bez spania wystarczą, jeszcze sąsiadki na sali takie nieogarnięte, karmić nie chce im się, dzieciaki ciągle płaczą, czekam na domową ciszę. A synek już tak tęskni za mną że oczka załzawione, rozwolnienia dostał (oby to nie wirus) i jak patrzę na zdjęciach co mi przesyłają to płakać mi się chce!!!!!!!!!
Kira91, Sela, Mała Matylda, Fermina lubią tę wiadomość
17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm -
J.S to ja mam inny pomysł, podrzucę Ci mojego wrzaskuna ale Twojego nie wezmę
Ulli Twój poród brzmi strasznie, wszystko mnie boli.
Wciąż nie mogę obejrzeć nagrania i zdjęć z
mojego porodu, TZ zrobił. Mam psychiczną blokadę.
Btw pierwsza koopa z dzieckiem w ubikacji zaliczonaKiedyś musiało do tego pójść.
Kattalinna mogłabyś co jakiś czas napisać jak Ci idziePomiędzy skurczami np
Potrzebuję email żeby przesłać instrukcję wiązania chusty.kattalinna lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Się dzieje
od 11 leżę już na porodówce pod ktg, skurcze już co 2 minuty, przed chwilą jeden wyszedł poza skalę
no jest moc, chociaż okresowe czasem miałam podobne. Już położnej powiedziałam, że ja problemów robić nie chcę i szybko im zwolnię miejscówkę
Cola87, jangwa_maua, Wowka, Katy, Sela, Mała Matylda, Hoope, kamciaelcia, Uli, amygdala, J.S, Saperek, Kira91, Mycha666, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie w szpitalu, jest rozwarcie, piszą się skurcze i założyli mi cewnik Foleya żeby się rozkręciło. Ale poszłam z nim do domu i mam wrócić o 16. Chyba się skurcze zaczynają, boli mnie podbrzusze, potem przerwa i znowu. Muszę policzyć co ile mam tę bóle. Mam nadzieję że się rozkręci...Katallina kciuki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 11:57
jangwa_maua, Wowka, Sela, Mała Matylda, Hoope, kamciaelcia, kattalinna, J.S, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
Kattalinna, no taką prędkość to ja rozumiem
zgodnie ze standardami Bródnowskimi
nie mogę się doczekać aż napiszesz że już po wszystkim
Cola, trzymam kciuki żeby u Ciebie też się rozkreciło. Mnie też bolało tak dołem brzucha i to były TE skurcze. Może przyjedziesz przed 16?kattalinna lubi tę wiadomość