Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Sela wrote:Hoope nam położna kazała sprawdzać wszystkie leki na stronie "laktacyjny leksykon leków" z czego pamiętam ibuprofen w tej liście był ok. Ale mogę się mylić, bo jestem teraz poza domem i nie chce mi się szukać z tel.
Mi w szpitalu proponowali ibuprofen po obu porodach. Wg. LLL też jest ok.
Ibuprofen jest przeciwbólowy i przeciwzapalny, paracetamol tylko przeciwbólowy.
Fermina wrote:Nat, kciuki, żeby wszystko poszło szybko, sprawnie i jak najmniej boleśnie.
Czy mi się wydaje, czy jak na statystykę, wyjątkowo dużo porodów zaczyna się u nas odejściem wód?
Też to zauważyłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 15:37
Sela lubi tę wiadomość
Matylda
-
Wowka wrote:Ja nie zdradzę, bo mi odeszły na 5 minut przed końcem porodu
podobno to dziwne, że tak późno
może nadrobiłam za pozostałe majówki
Ja też. Mi nawet nie odeszły, musieli spuścić, bo rozwarcie prawie pełne a wody nie odchodziły. Do tego główka nie mogła zejść, więc zadecydowali o przebiciu.
amygdala wrote:Dziewczyny, bo my jeszcze nie mamy wózka, tzn mamy jeden pobdziecku siostry A nowy chcemy zakupić po porodzie. Czytałam różne opinie i zglupialam. Możecie polecić jakiś z dobrymi amortyzatorami, tak żeby dzieckiem nie wytrzeslo w gondoli? Wy już zaczelyscie spacerki więc możecie ocenić swoje wózki;-)
Moja opinia chyba Cię nie urządzi bo my mamy wózek po starszej zostawiony, model z 2015r, teraz w sprzedaży jest już jego nowa wersja. Mamy Bebetto Holland, uwielbiam! Lubię go do tego stopnia, że starsza do końca korzystała, nie kupowaliśmy po gondoli mniejszej spacerówki jak 90% naszych znajomych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 16:07
amygdala lubi tę wiadomość
Matylda
-
Kamcia, łączę się z Tobą w bólu. Ludzie wstydu i sumienia nie mają, niestety..
Hoope, ciążowe hormony sprawiają, że mi wszystko jedno, co będzie PO. Później pewnie będę też smęcić. Cóż zrobić. Mi trochę tych mężczyzn naszych szkoda jednak, ale tylko troszkę.
J.S. chciałabym, żeby Twoje proroctwo się spełniło, ale wszystkie objawy fizyczne sugerujące poród siedzą dziś cicho..
Dzięki, Kira.To ja już nic nie wiem, które skurcze są które, mi jak się napina brzuch, to też boli. Okaże się, że naprawdę przegapię poród i urodzę w domu. Czy dziecko będzie miało wtedy w dowodzie naszą miejscowość jako miejsce urodzenia?
Kira, ponoć niektórym kobietom przed porodem tak energię winduje. Weź to za dobry omen.
Kira91 lubi tę wiadomość
-
Hoope moje dzieci są faktycznie niewymagające to po pierwsze mój M jest teraz w domu więc ma kto pomagać jak pójdzie do pracy po niedzieli to będę kwiczeć napewno . Po drugie ty bardzo dużo od siebie wymagasz . Chcesz kp i nawet nie kupujesz mm przystawiasz tak często jak trzeba ,dla mnie nie jest problemem dokarmianie mm nawet przez kilka dni, jeśli mogę sobie coś ułatwić to poprostu to robię. Pozatym ja miałam lekki poród nie popekalam nie nacieki mnie ,nie mam ani jednego szwa i zanim mi przynieśli dziecko po porodzie ja już byłam rozpakowana i umyta ,a popołudniu już mogłam wracać do domu . Nie ma w tym żadnej mojej zasługi poprostu zwykły fuks . Pozatym nie zawsze się ogarniam z tym wszystkim lekko i łatwo czasem wogole nie ogarniam jeśli cię to pocieszy .
-
Dziewczyny nie wiem co sie dzieje ale cos na pewno. Od samego rana chyba mam skorcze albo cos podobnego. Brzuch twardnieje tak ze nie moge chodzic mala robi jakies akrobacje az boli mnie brzuch, zobaczymy co przyniesie noc a jutro mam sie zglosic do szpitala bo moj gin ma dyzur.Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Witajcie kochane, śledzę na bieżąco wasze wpisy, ale przy Rozalce mam co robić hehe i ciężko napisać coś sensownego.
Serdecznie gratuluje wszystkim, kolejnym majowym mamusiom! Niech zdrowo rosną wasze maleństwa. Jesteście dzielne. : *
Trzymam kciuki zacisniete za kolejne walczące!
Może pamiętacie kupiliśmy z mężem wózek stokke xplory. Spodobała się nam jego lekka konstrukcja pozwalająca wnieść wózek na piętro, wąska gondola i spacerowka świetnie sprawdzi się w sklepie, urzędzie, kościele itp. Wiedzieliśmy, że nie ma amortyzatorów.
Teraz wózek prowadzi się bardzo lekko i swobodnie po asfalcie, kostce brukowej, piasku.
Problem pojawia się na innych nawierzchniach, płytach itp. wtedy faktycznie wyczuwalne jest "trzęsienie"
Moje pytanie: czy jest to bezpieczne dla maleństwa? Czy wózek pomimo braku amortyzacji powinien posiadać jakieś atesty bezpieczeństwa? Inaczej nie byłby dopuszczony do sprzedaży?
Zaczęłam się już tym tak stresować, że boję się wyjść na spacer.. : (
A tak wszystko z tym wózkiem naprawdę ok..
-
kamciaelcia też nie miałam nic o pasie, chociaż sama się zastanawiałam ale nad psaem pooperacyjnym, ale sama już nie wiem czy to jest dobre.
dziewczyny powtórze pytanie bo pewnie w tym natłoku wpisów i wrażen gdzieś zanikło..jak się podcieram po kupce to mam krew, żywą i czerwoną..nic mnie nie boli przy oddawaniu kupki..ale strasznie się zaniepokoiłam, nie wiem czy to ma związek z cc czy z lewatywą czy zupełnie czymś innym -
Efwka a nie miałaś problemów z hemoroidami? Ja miałam jeden epizod z krwawieniem w ciąży z hemoroida (duuzo krwi) i też nie czułam żadnego bólu. Ewentualnie może jakieś naczynko Ci pękło przy wyproznianiu, to się zdarza. Jestes pewna, że krew pochodziła z odbytu?
-
Kattalinna i Cola, czekam na info od Was
Basiula, kciuki, żeby to było TO. Byłoby zgodnie z planem
Efwka, ja też tak mam. I miałam też czasem w ciazy. Hemoroida nie ma, a kruche naczynka które pękają. Nie wiem czy można rutinoscorbin brać przy kp, ale w ciąży pomagał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 20:11
kattalinna lubi tę wiadomość