WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę stąd, kobiety rodzą, nie chcę słuchać ich krzyków. Wystarczy mi jeden taki w domu.

Dajcie znać jak będzie po wszystkim, podejdę pod okno szpitala ;)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Kattalina, No bo ten który mamy wprawdzie jest w super stanie Emmaljunga ale ma już ok. 10 lat :-D Zobaczymy jeszcze jak będzie się uzytkował, bo jeśli dobrze to rzeczywiście nie będzie sensu kupować nowej gondoli.
    My mamy ten wózek, przy synu się sprawdził i teraz też zdaje egzamin. Ja nie mam normalnej ulicy, i blisko stawy i dużo błota, no i po plaży też wymiatał.
    A i też używka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 12:16

amygdala lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, wygląda na to, że idzie Ci świetnie. Tak trzymaj!

Cola a Ty goń Kattalinne. ;)

Ulli, bardzo współczuję przebiegu porodu, podziwiam ze dałaś radę bo brzmi tragicznie.. Kobiety mają jednak niewyczerpane pokłady siły.

Annqa, gratuluję! Wspaniałej drogi do domu!

Kira, oddaj trochę energii. Mi jej w końcu zabrakło, w ogóle mam dziś dzień do doopy i ciągle płaczę. Mam już tak bardzo dość, że się tego nie da opisać.. Skurcze były rano teraz nie ma. Mam pytanie jeszcze, czy same powtarzające sie bóle podbrzusza i krzyża bez napinania brzucha to też skurcze, czy nie? Bo jak boli i napina to nie mam watpliwosci a tak.. Ja jestem umysł ścisły jednak, potrzebuje dokładnej definicji.

kattalinna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobiłam czy wy żeście oszalały tyle stron ? Dobrze że mała ładnie śpi. Dla wszystkich które walczą teraz na porodówkach - powodzenia i bezbolesnych porodów ,trzymam kciuki .

Co do zaparć u maluszków to u nas pomaga herbatka z kopru włoskiego zaparzania torebkę w dużej ilości wody ja piję bo karmie piersią i to pomaga maluszkowi ale też daje maleństwu z glukoza pomaga dosłownie kilka łyków ,ja to nazywam kryzysem trzeciego tygodnia ,wszystkie moje dzieci w trzecim tygodniu miały zaparcia nie wiem dlaczego ,taka tradycja .
    Dla wszystkich którym początki karmienia spędzają sen z powiek ,spokojnie dziewczyny nic na siłę . Jak czytałam że was już przed porodem siara zalewała to myślałam, kurde co ze mną jest nie tak ? Szósta ciąża to już powinnam mieć pokarm szybciej a tu tylko pojedyncze krople . W szpitalu dziewczyna ,pierworodka w trzeciej dobie już miała mleko a ja w czwartej i flaki zamiast piersi. Mała nie chciała butelki bo się krztusila a z piersi niewiele miała . Ale przystawiając spokojnie ,duuuzo piłam bo 3 butelki wody na dobę plus herbatki i inne napoje do posiłków i dziś mam kamienie zamiast piersi i już czuję ten nawał który za chwilę będzie trzeba zaciągać . Przez cały szpital dokarmiali mała nawet na siłę żeby nie dostała żółtaczki i nie straciła na wadze . W domu nasz powrót wywołał istne szaleństwo aż musiałam pilnować żeby z tej radości dziecka mi się zadusili . Szymon pytał gdzie ja kupiłam takie dziecko i czy może zostać z nami na zawsze ? Wszyscy chcą ją głaskać i dotykać tak że muszę ich odganiać bo nawet pospać malej nie dadzą ,tylko Patryk podchodzi nieufnie zastanawiając się co to takiego i czemu pije z butelki skoro wszystkie butelki w domu dotychczas były tylko jego

kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was pobieżnie między skurczami ;-) w końcu mnie odłączyli od ktg, siedzę sobie na piłce i się nawadniam. No boli coś ale nie krzyczę :-P

Sela, Katy, Mała Matylda, Fermina, J.S, Hoope, Wowka, D_basiula, pawojoszka, Patk lubią tę wiadomość

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina ja też właśnie na piłce siedzę, puki co w domu jeszcze. Skurcze nie są przyjemne ale są te przerwy więc jeszcze daje radę ;) oby szybko to nam poszło!

Fermina, Sela, D_basiula, pawojoszka, Wowka, kattalinna, Patk lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina może jakas transmisja na żywo, skoro tak dobrze Ci idzie ;-)
    Powodzonka, już niedługo zobaczysz swoje Maleństwo! :-)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, podejrzewam że u Was już wcześniej było wesoło a teraz to już sobie nie wyobrażam. :D Duuzo cierpliwości dla Ciebie. No i naprawdę podziwiam.

Kattalinna, nie wiem czy w życiu komuś bardziej zazdrosciłam. ;P Na szczęście z natury jestem całkiem życzliwym człowiekiem i nie przeszkadza mi to trzymać kciuków, żeby było Hollywood w pełni. Albo bollywood, z tancami na koniec, jesli sobie życzysz. :D

Ja się jeszcze wyżalę, bo mnie trafił przed chwilą szlag.. Po późnym śniadaniu wlazłam do wanny, żeby sobie poprawić humor, traf chciał ze Mąż akurat pojechał wywieźć pozostałości po remoncie, a jak bierze busa to bierze i prewencyjnego psa na przejażdżkę. Siedzę w wannie i słyszę-szczeka mały, drzwi się otwierają od podwórka i jeden głos wrzeszczy z pytaniem czy jest ktoś w domu. Drugi głos odpowiada, że chyba nie. Stwierdziłam że ktokolwiek by to nie był, mam to gdzieś i siedzialam cicho aż drzwi się zamknęły. Okazało się że wujostwo Męża wpadło z wizytą. Do jasnej anielki, serio?! Dzień przed terminem, bez zapowiedzi, na kawkę?! Oczywiście musiałam wylądować frustrację i oberwalo się Mężowi, do którego zadzwoniłam i obsobaczyłam, że mi zwierzę obronne zabrał i ktokolwiek miał możliwość wejścia do domu. Teraz nie dość, że furia na bezczelność ludzka dalej we mnie szaleje, to jeszcze wyrzuty sumienia ze się wyżyłam na niewinnym. Czy ja już mogę urodzić? :(

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak samo mnie cieszy mój dzisiejszy gość...przyjechała noc przed szpitalem na nocleg
    dzis bo ma przepustke...nawet w gaciach nie pochodze a jak wietrzyc ciecie??
    w dodatku zostawiłam meza na 4 dni z dzieckiem w tym 2 dni z dodatkowa opieka dla dziecka a ja od rana sprzatam i ogarniam, bo w miedzy czasie dzieci, gdzie na szczescie jedno tylko spi, ale starsze strasznie chce do mamy 9to nowosc) jednak widze z kim został- z tatusiem i sa wieczne histerie bo cos chce

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina po porodzie furia nie minie, dojdzie potworne zmęczenie. Korzystaj bo to ostatnie chwile. Już nigdy nic nie będzie takie samo.

Ach te ciążowe hormony. Teraz dopiero widzę, jaki krzyż z nami mają faceci.

Nie żeby mi ich żal było.

No, może troszkę.

Nie, jednak nie.

Pawojoszka nie wiem jak to ogarniasz ale albo ja jestem życiową pałą, albo się ze sobą pieszczę albo tylko mnie los obdarowuje wymagającymi dziećmi. Zazdro i podziw.

Kattalinna nie cwaniakuj mi tu, rozwarcie podaj. Przy 2 cm też cwaniakowałam, przy 5 byłam dumna z siebie i czułam że rodzę, po 7 chciałam wyskoczyć przez okno, więc wiesz... ;)

Cola a wiesz, że jak balonik wypadnie, wszystko może ustać? Oby nie! Weekendowe dzieci wychodzą parami :D

Coś czuję, że te dwie gwiazdy to nie koniec na weekend :D

Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co to zaparcia u dzieci...

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieje sie!! Kattalina, dajesz czadu! Czekam na info, ze juz po!

Cola, powodzenia!

Kamcia, jest kupa! XD Hipp spelnil swe zadanie

Hoope, nie ma opcji XD jeden mi wystarczy :D

Fermina, rozumiem frustracje, sama bym sie wkurzyla, moze te nerwy to jakis zwiastun i dzisiaj weekendowo odejda wody :D

kamciaelcia, Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia czemu jej nie pogonisz? Trzeba nie mieć taktu żeby się pchać do Was teraz a dwa że obca osoba jest niebezpieczna dla noworodka.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:

Kira, oddaj trochę energii. Mi jej w końcu zabrakło, w ogóle mam dziś dzień do doopy i ciągle płaczę. Mam już tak bardzo dość, że się tego nie da opisać.. Skurcze były rano teraz nie ma. Mam pytanie jeszcze, czy same powtarzające sie bóle podbrzusza i krzyża bez napinania brzucha to też skurcze, czy nie? Bo jak boli i napina to nie mam watpliwosci a tak.. Ja jestem umysł ścisły jednak, potrzebuje dokładnej definicji.

Ja mam wlasnie watpliwosci w druga strone, jak napina sie to tak nie bardzo boli, a samo podbrzusze jak boli jak na okres,.jakby kosci mialo rozerwac, lacznie z parciem na 2, to ja na takie czekam a sa nieregularne. Napinan nawet juz nie licze ;)
    Mi sie wydaje ze te Twoje bole wlasnie bez napinan to TO. Ale niech sie rodzace wypowiedza ;)
    Ja caly dzien I noc mialam I takie I takie I teraz tylko napinania, te mocne bole krzyzowo-okresowe sa nie tak czesto jak napinania ;)

Przekazuje Ci troche mojej energii :D ja siebie nie poznaje ddzisiaj ;) latam jak pszczolka ;)

Fermina lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope właśnie tego się boje że może ustać, już mam wrażenie że skurcze słabną...mam nadzieję że się jednak rozkręci.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, jak byłam w poniedziałek na ktg i pisały mi się te skurcze co 10 min to właśnie czułam take bóle okresowe, a brzuch mi się wtedy nie napinał... Sama nie wiem jak to jest z tymi skurczami czy to ma się napinać czy nie.

Niby lekarz jak mnie badał po ktg powiedział, że mam wrócić na IP jak brzuch zacznie twardnieć...

Teraz co chwile mam bóle okresowe, brzuch niby się napina ale to jakoś w cały świat heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 14:21

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za to mam dziś stały ból menstruacyjny podbrzusze i krzyż) i jest coraz silniejszy, brzuch się napina ale skurczy nie mam

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope mój mail [email protected] . Byłabym wdzięczna za instrukcje ;)

Bo dziewczyny dajecie :) weekend to musi się trochę maluszków na świecie pojawić ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cisza. No trudno,ustepuje kolejke ;D w poniedzialek ktg I wizyta. Moze mi sie cos tam skrocilo I Maly sie obnizyl ;) pozyjemy zobaczymy.

Wyeksploatowalam sie. :D

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, fajny email haha ;D

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
‹‹ 1167 1168 1169 1170 1171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ