Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My już po wizycie
Szyjka ma 2 cm (poprzednio miała 4), ma pośrednią konsystencję i pośrednie położenie, ujście przepuszcza jeden palec. Główka Malutkiej jest lekko przyparta. Ogólnie jestem zadowolona, bo jeszcze dwa tygodnie temu wszystko było szczelnie pozamykane
Po badaniu (delikatnym, żaden masaż) czuję lekki dyskomfort, może coś tam zareagowało, oby
Mój lekarz w najbliższym czasie idzie na urlop, więc to była ostatnia wizyta. Dostałam zwolnienie na dwa tygodnie oraz wskazówki co robić po terminie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 13:02
Kira91, D_basiula, Fermina, Sela, Anusias, Hoope lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd79bcc256d0.jpg
To nasza Oleńka :-*kamciaelcia, pumka1990, Tanda, Kira91, Uli, Wowka, Mama32, Fermina, Katy, Mycha666, Nynka, Sela, Mała Matylda, efwka83, malwka08, Hoope, Feeva, pawojoszka lubią tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Martusia 3400g 55cm 10/10 ostatecznie cc.
Przepraszam, że się wepchalysmy w kolejkę, nic tego nie zapowiadało. Mega szczęście!!!!Wowka, Mama32, Fermina, Katy, pumka1990, Uli, Mycha666, Kira91, Nynka, Sela, D_basiula, kamciaelcia, Mała Matylda, efwka83, malwka08, Anusias, Ola_Ola, Hoope, Feeva, pawojoszka, Ela84, Paula95 lubią tę wiadomość
-
J.S. Mały miał maksymalne spadki w granicach 100-110, maszynę mieli wyregulowaną, że piszczała poniżej 120 już. Za godzinkę ruszamy znowu na ktg, tym razem do bliższego nam szpitala i mam nadzieję, że będzie wszystko w normie. No i na piątek jestem już umówiona do Gina, żeby sprawdzić jak tam się mają wody.
Amygdala, ogromne gratulacje! Mimo że chciałabym być juz po, jestem w stanie Ci wybaczyć wepchnięcie się.Duużo zdrówka dla Was!
MałaMatylda, gratuluję pomyślnych wieści! Wiem z wczoraj jak poprawia humor jakikolwiek postęp. U nas też się główka przyparła do wyjścia a dwa dni wcześniej była wysoko. Może jednak zechcą się pojawić po drugiej stronie te uparciuchy. Ponadto, wydaje mi się, że zaczął mi odchodzić czop - bez krwi niestety, ale też cieszy.
Kwiatkowa, ja byłam na IP z bólami podbrzusza i napinaniem, na ktg nie pisało się prawie nic a położna powiedziała, że jak są bóle tylko podbrzusza to może być i poród, i zupełnie nic znaczącego.. Nie ma pewności, niestety.
Kamcia, czyli poranek udany.Gratulacje!
Mama32 kciuki już na jutro!
D_basiula, Oleńka śliczna! Taki mały aniołczek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 15:18
D_basiula, kamciaelcia, Mała Matylda, Mama32 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, rozwarcie na 3/4 cm. Malo wod. Mam chodzic i za godzine decyzja, czy zostaje na oddziale. Bóle sa.
Jak dzis mnie nie zostawia to jutro na kontrole wod plodowych.
Kciuki trzymacMama32, Katy, malwka08, Fermina, Ola_Ola, Hoope, Feeva, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
Nynka wrote:Basiula piękna córcia:)
Amygdala gratulacje:*
Bolą mnie cyce, że chwilami mam dość karmienia, bolą mnie w przy pierwszym ssaniu, bolą po. Już nie wiem czy źle to robimy, czy tak już będzie.
U mnie minęłoBól w pierwszych dniach okropny, czasem pierwsze zassanie tak bolało, że aż łzy mi wyciskało. Po karmieniu ledwo brodawki przestały boleć a ona znów się domagała. Sumiennie smarowałam po każdym karmieniu, wietrzyłam, zagryzałam zęby przy przystawianiu i opłaciło się. Teraz mleka mam dużo, małej łatwo ssać, praktycznie nic już nie boli.
Nynka lubi tę wiadomość
Matylda
-
Hoope, no mam takie marzenie, ale na pewno sie nie spelni
Bylam dzis u gina na kontroli, wszystko jest w porzadku, przepisal mi juz tabletki anty bede brala Nayare, ktos cos?Brala ktoras z was, jakies opinie?
Wszystko wyglada ladnie, pokazal mi nawet ze szwy sie jeszcze nie rozpuscilyI ze raczej nie powinnam juz krwawic, bo wyglada na to, ze juz sie oczyscilam
No i dobrze
Aha i boli mnie zab ktory leczylam kanalowo i dalam za niego 800 zl, takze super. Czuje sie jak wrak. Zmeczona, z bolacym zebem i brakiem sil, chcialabym sie wyspacdola mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 16:29
-
Kwiatkowa kciuki zaciśnięte żeby się rozkręciło i szybko poszło
Nynka pamietam jak karmiłam moich chłopaków to za każdym razem na początku było ciężko pierwszego zle przystawialam i mnie poranił a za drugim razem wszystko bylo dobrze ale bolało na szczęście z czasem przeszło w końcu nie karmimy całe życie i się piersi musza przyzwyczaić będzie dobrzeNynka lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj i spacer i plac zabaw
Pozdrawiamy ciocie i dzieciaczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 11:28
J.S, Cola87, Katy, efwka83, Sela, malwka08, Mała Matylda, Ola_Ola, Wowka, Mycha666, Hoope, pawojoszka, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Amygdala wielkie gratulacje, witamy w gronie mamuśek
A ja mam pytanie do mam ktore karmią mm, w nocy jak przygotowujecie mleczko żeby dzieciaczek za długo nie czekał, ja używam podgrzewacza, woda ciągle ciepła na mleczko tam jest, a może macie inne sposoby, bardziej energoosszczedne?