Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Fatalita, slodzinka
My po usg, ogolnie bioderka w porzadku, ale prawe troche plytko w panewce wiec na noc mamy zakladac szeroko pieluche i jeszcze kilka rzeczy nam lekarka wymienila co robic. 25 lipca kolejna kontrola
Zdarzyla nam sie awaria, pielucha sucha, a body mokre az po plecy a ja nie wzielam na przebranie (juz wiecej tego bledu nie popelnie) wiec Kamil zostal owiniety tertra..Mam nadzieje, ze sie nie przeziebi przez to bo u nas 23 stopnie...w sumie wiecej w aucie byl, a tu znowu goraco bo nie mamy klimy xdFatalita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nynka, my to samo, wczoraj sie udalo - ale tata zabawial a ja dzialalam, dlatego nie zdazyl mi sie obudzic wiec po przewinieciu dostal butelke i zasnal, a tak niestety jest strasznie. Jak go nakarmie i dopiero przewijam to bardziej ulewa, rozbudze go i jest jeszcze gorzej wiec zaczynam wszystko od przewiniecia zeby podczas jedzenia sie troche zmeczyl i zasnal
Bylam wczoraj u gina u mnie wszystko super, goi sieboli mnie lewa strona mocniej i wyczuwam tam zgrubienie, podobno szwy rozpuszczaja sie 3 miesiace te wewnetrzne. Nie mowil kiedy mozna zaczac cwiczyc a ja w sumie nie pytalam
Bylam u dentysty. Zab leczony kanalowo 2 lata temu znowu sie zepsul, dentysta tlumaczyl ze czasami sa takie przypadki ze cos tam sie pauje, a to 5... takze masakraproboje go zaleczyc, ale weocilam do domu i znowu mnie boli, dostalam antybiotyk w razie jakbym zaczela puchnac ale nie wiem, moze profilaktycznie go wziasc i cos mi pomoze na ten bol?
Zalamana jestem, nie wyobrazam sobie chodzic bez 5 a gdzie tu mowa o implancie, tyle kasy
Fermina lubi tę wiadomość
-
Rodzące trzymam kciuki, powodzenia! Żeby było jak chcecie a nie jak musi
Blizn nie mam, podnosić nie mam kogo (chyba, że nosić, to mam), ząb mnie nie boli i nie odciągam pokarmu laktatorem. To się nie wypowiem. J.S zęby też mają gwarancję! Reklamuj!
Za to wczoraj miałam mega kryzys, pękłam, wyryczałam się i dziś jest dużo lepiej. TZ się chyba przejął bo wszystko przy synu robił. Oczy miał jak 5 zł bo ja z tych twardych a tu nagle taki wybuch.
Poprzychodziły zbędne gadżety i bardzo się przydają. Leżaczek (cudowny wynalazek), rogal do karmienia (fantastyczna rzecz), biustonosze z bon prixu (jakże wygodne i praktyczne) tylko schrzaniłam masę do andrutów. Przypaloną też zjedzą.
Nawet colon c na zaparcia jest cudowny, jak on wspaniale działa! Opisać Wam piękno mojej koopy?
Mój syn marnotrawny ostatnio w nocy je dwa razy. Od biedy mogę spać łącznie 6 godzin i uznaję to za sukces. A ponieważ w nocy nie robi także kupy, nie przewijam go. Co tradycyjnie kończy się zaszczaniem środowiska wokół dziecka - body, koc, pielucha i wszystko co jest w okolicy. Nieważne. Ważne, że zje i śpi. Jeśli muszę go przewinąć, bujam się z nim godzinę albo dwie. I koniec z moim sześciogodzinnym sennym planem.Fatalita, Katy, Fermina lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
J.S ząb kanałowy nie ma nerwa więc nie może boleć. Jeśli boli to albo nie wszystkiego nerwy lekarz usunął (robił rentgena przed leczeniem?) albo robi się coś w dziąśle a na to antybiotyk pomoże.
Zapomniałam, Fatalita prześliczna kruszyna ale tradycyjnie, nie dam się nabrać na te oczka
Do kogo Wasze dzieci są podobne? Bo moje są kopią ojcaObydwoje. Pierworodna jest do mnie podobna ale ona durnowata, więc się nie liczy. Poza twarzą nie ma nic mojego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 14:26
Fatalita lubi tę wiadomość
-
Masakra z zębem J.S. Ale to ogólnie musiał być źle zrobiony skoro znów zaczął się psuć? W sensie kanał źle oczyszczony...?
Bo jeżeli tak to może stanowi to postawę do reklamacji.
W szpitalu dzieci na obserwacyjnym były przebierane przez pielęgniarki przed karmieniem i jak zasypiały i im kupka nie przeszkadzała to też były tak zostawiane. No chyba, że pupka zaczynała być czerwona to wtedy przebierania po każdym wyproznieniu. Tak czy siak Wiki też nie przeszkadza kupka, a jest prawie zawsze podczas jedzenia. Bardziej się wkurza gdy ją rozbudzam podczas przebierania...i zabawa zaczyna się od początku. Więc ja ją też zostawiam z brudna pielucha...
Co ze szczepieniami dziewczyny? Bo byłam przekonana do darmowych z myślą, że lepiej przebadane itd. Ale wczoraj pediatra mówił, że mogą mi zaszczepić tymi jasne, ale ogólnie już żadna mama u nich starymi nie szczepi, tylko skojarzonymi. I że cała UE ma już te skojarzone, tylko my wciąż zacofani. Raczej się zdecyduje na te skojarzone. Tylko teraz jeszcze 5w1 czy 6w1 i czy dodatkowo te rotawirusy doustnie...? Nie wiem zupełnie.
Nie jestem przeciwna szczepieniom, ale się ich boję. Sama kiedyś przeleżałam 3 tygodnie w szpitalu po szczepieniu i pół roku dochodziłam do siebie (objawy zapalenia opon mózgowych).
Teraz nie wiem czy te dodatkowe też robić czy poprzestać na obowiązkowych.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
fatalita
a racji serduszka jaka wam proponują na pneumokoki??
bo dzieci serduszkowe dostawały za darmo te na 13 szczepów, ale nie wiem, jak jest teraz przy tych darmowych (a ona na 10 szczepów pneumo)
i tak się wprost pytam-ktoś wam propomował i kierował co i jak, zeby córcia miała orzeczenie o niepełnosprawności???
widziałam w szpitalu, ze mało które dzieci były tak pokierowane, nasza kardiolog sama juz (w 6.dobie Emilki) tego pilnowała -
nick nieaktualnyFatalita ja też chciałam te darmowe, bałam się skojarzonych. Ale pediatra mnie prawie przekonała, więc raczej zrobie. I na pewno rota robie i pneumokoki tylko te nie wiem czy płatne czy nie bo nie wiem czym się różnią. Może wiecie?
O Kamcia już mi odpowiwdziałaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 14:35
-
j.s.
na zęba gwarancja 2 lata
nawet na głupia plombę
jeśli boli ząb to go schrzanili wcześniej
kanałowy jest martwy, martwe nie bolą
a piątke robiłam przed ciążą...wiem co to za boł , a tydzień minął zanim go zlokalizowalismy, leczyłam wszystko inne ...szkoda gadać...a jaki mocny antybiotyk brałam...współczuję -
url=https://naforum.zapodaj.net/a94a9279d25d.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a94a9279d25d.jpg[/url]
Nynka, kamciaelcia, Fatalita, Sela, J.S, Uli, Katy, Kira91, Fermina, Mała Matylda, efwka83, Mama32, Cola87, Feeva, BrumBrumek, pumka1990, D_basiula, Mycha666, DobrejMysli, malwka08 lubią tę wiadomość
-
Nynka wrote:Fatalita ja też chciałam te darmowe, bałam się skojarzonych. Ale pediatra mnie prawie przekonała, więc raczej zrobie. I na pewno rota robie i pneumokoki tylko te nie wiem czy płatne czy nie bo nie wiem czym się różnią. Może wiecie?
O Kamcia już mi odpowiwdziała
nooo
już miałam pisać
ja mam dylemat z tymi pneumo...bo Emilka i Piotruś dostali te na 13 szczepów...więc wahahm sie czy "gorszą" szczepić Patryczka??? -
nick nieaktualny
-
Szczepię skojarzonymi. Nie wiem jeszcze 5w1 czy 6w1 bo chcę zrobić minimum a nie wiem jakie jest teraz minimum. Może Wy wiecie?
Bo ja wiem, że darmowe to aż 4 zastrzyki jednego dnia!❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5468938fe296.jpg
Ja takie coś wczoraj dostałam - jak otworzycie na większe to lepiej widać.
Z tymi pneumokokami to pierwsze słyszę, że są różne. One teraz obowiązkowe to nie są takie same??
I nikt mi Kamcia nic nie mówił, że z racji serduszka jakoś inaczej szczepić. Tylko, żeby chwilkę dlużej odczekać, bo jest malutka.
A rozwijając koszty to:
5 w 1 160 zł za dawkę
6 w 1 200 zł za dawkę
Dodatkowo 2 dawki rotawirusów po 320 zł (szczepionka doustna)
Kamcia, nikt nas nie kierował na orzeczenie. Nie było mowy o tym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 15:04
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Hoope, dzisiaj bylam u innego dentysty i mowi, ze zab rzekomo leczony byl prawidlowo, ale to chyba jakis paproch bo nie zrobil mi zdjecia rtg i smiem watpic w niego. Robil mi zdjecie przed leczeniem kanalowym ten poprzedni. Bylam dzisiaj u innego bo stwierdzilam, ze tamten widocznie mi cos spieprzyl skoro zaczal bolec.
Wzielam antybiotyk, zobaczymy, licze na jego dzialanie.
Teraz kolejny dylemat. Mialam dzisiaj zaczac brac anty i co, antybiotyk rzekomo oslaba dzialanie, nie zamierzam szalec ani nic, ale bedzie oslabial caly cykl brania czy jak przestane juz brac antybiotyk to dzialanie bedzie normalne?
Masakra, zawsze cos.
Nynka, moj tez wrzeszczy, mamy takie same dzieci?Dzisiaj go przeciagnelam, darl sie ale przetrzymalam go i chyba mu sie spodobalo.
Cudne stopki Hoope.
Moj jest podobny do mnie, geny ojca sie nie przebily, wszyscy mowia ze do mnie podobny. Histeryk mamusi
Fatlita, niby dobrze oczyszczony, rzekomo tak sie czasami dzieje wg tego dentysty z dzisiaj. Smiem watpic. Moze chce mnie naciagnac na tego implanta i dlatego chce wyrwac, bo wizyta prywatna.
Ja mialam szczepic na nfz, ale sama nie wiem juz, glupia jestem. Nas pediatra poinformowal o tych skojarzonych czy chcemy, czy nie, ja sie nastawilam na te na nfz, jakos boje sie tych skojarzonych. Chetnie was poczytam, bo sie na tym kompletnie nie znamHoope lubi tę wiadomość