X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Dziewczyny czy Wy po porodzie też macie napady płaczu? Ja się tym wykończe :(

TAK!
    Przez pierwszy tydzień ciągle chciało mi się beczeć, z byle powodu. Z czasem jest lepiej ale jeszcze się zdarza.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, serio blizniaki XD Moj nie slyszy tez, dopiero jak powiem zeby mi pomogl, bo sie drze XD

Moj tez dzis na galeziach caly dzien. Nie spi i marudzi, bo nie moze zasnac.
    Byla polozna, mowi ze za duzo lezy na jednym boku, ale ukladam go w rozne pozycje. Mowi zeby kapac na boku albo na brzuchu, to sie nie bedzie darl. Mamy jakies tam cwiczenia na ten drugi boczek.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko po dzisiejszym cycu :-)
    Foto1

I jeszcze bonus szpitalny ;-)
    Foto2

Cola, ryczałam głównie z powodu kp, ale tak samo też ze szczęścia i w ogóle bo tak. Jak zaczynam płakać to bolą cycki i tego nie kumam. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 11:50

Sela, Hoope, kamciaelcia, Mała Matylda, Feeva, Kira91, Mycha666, Nynka, J.S, pumka1990, Katy, Cola87, Wowka, pawojoszka, D_basiula lubią tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ja nadal jestem płaczliwa :/

Kattalinna tfu tfu co za śliczność :*

Kamcia o kolejna rzecz, dziewczynki szybciej mówią!

kattalinna lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Dziewczyny czy Wy po porodzie też macie napady płaczu? Ja się tym wykończe :(

Ja mam ale u mnie powodem jest problem z laktacją, poczucie winy z tego powodu i wcześniejsze wahania nastroju. Narazie mam się nie winić za dokarmianie i cieszyć się macierzyństwem. :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam że baby blues istnieje
    Dałam się za pierwszym razem
    Teraz nic. Oprócz jednej sytuacji co wscieklam się na ojca moich dzieci!i to nie były hormony.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    Slodka dzidzia :) lepetynka czarna jak u nas <3

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam żadnego bluesa po córkach. Syn się nade mną pastwi. Teraz mam. Blues, rock, metal i operę w jednym. On piszczy! Nauczył się piszczeć w ramach protestu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 14:33

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie prawda że dziewczynki mówią szybciej. Miskiek zna bardzo dużo słów, jak tylko wstanie to mu się buzia nie zamyka. A zaczął chodzić jak miał równo 11m, tak z dnia na dzień.
    Dziewczyny, nie wińcie się za dokarmianie albo samo mm. Michał był głównie na mm i jest mega do przodu, zdrowy, mówi, skacze, biega, bardzo dużo rozumie. Ja szczęśliwa i on również. Macierzyństwo to nie tylko cycki.
    Kamcia co mąż przeskrobał?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola
    za duzo by pisac...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, Ania jest prześliczna <3

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płakałam głównie przez chłopa. Po powrocie jakoś nie miałam czasu "odpocząć". A to pranie,a to obiad. Jeszcze oczekiwal, że że straszą wyjdę na plac zabaw. Jakoś nie czuje się jeszcze za dobrze...a na dodatek usłyszałam, że on lepiej i więcej zajmuje się starsza...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna slodka<3

Jangwa niefajnie że strony Męża. Teraz potrzebujesz więcej wsparcia i pomocy a on z takimi tekstami :/

Mania ma jakiś dzisiaj zły dzień chyba. Marudna maruda.
    Dobrze,ze ten miesiąc w domu Maz że mną jest bo nie wiem jakbym sobie dała radę. Dużo mi pomaga.

Bluesa też miałam w szpitalu. Płakałam 3 dni pod rząd. Po pierwsze przez laktacje i poranione sutki, po drugie bardzo chciałam do domu, a codziennie słyszałam że zostajemy bo żółtaczka do kontroli. Pomyślałam o domu czy Mężu - płacz. Mąż wychodził ode mnie ze szpitala - płacz. W domu miałam jeszcze załamanie przez to zapalenie, nie mieliśmy rytmu. Teraz się trochę powoli stabilizuje. Mam nadzieję że będzie tylko lepiej :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna cudna :)

Ja dzisiaj miałam wizytę lekarza, trwała chyba jakies 10 min...osłuchała, sprawdziła jajeczka, podniebienie, pępuszek, wszystko dobrze, poskarzylam się że wczoraj mały nie zrobił kupki i kazała podawać Dicoflor 5 kropelek cały czas i teraz nie wiem czy podawać bo po spacerku mały zrobił duże kupsko :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva - no ma wyczucie czasu i wyrozumiały bardzo. W niedzielę wyjeżdża to już stwierdził że musi odpocząć przed wyjazdem.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, cudna <3

Efwka, ja podaje caly czas odkad pediatra nam zalecil :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela jak tam dzieje się coś ? Fermina jakies postępy ???
    Ja byłam na wizycie szyjki prawie już nie ma i rozwarcie na 3 cm powiedziała ze jak tylko skurcze się nasila to żeby jechać do szpitala nawet nie czekać na regularne bo może pójść szybko ale ja jakoś w to nie wierze
    Póki co skurcze mam ale niezbyt silne i trochę ciągnie w plecach Nie bardzo wiem czy jechać czy nie chyba poczekam na jakiś konkret byle nie było za późno :)

olciabos, kattalinna lubią tę wiadomość

oar8skjohmhvnzyg.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina piękna córeczka :) u mnie dziś trochę lepiej. Mam nadzieję że te hormony odpuszczą. Fermina czekamy na wieści :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina jak tam? :)

Dziewczyny przepajacie Wasze dzieciaczki? Moja dziś się darla mimo mleka, suchej pieluchy i tulenia. Mam ciepło w mieszkaniu, może jej się pić chce?

W jaki sposób powiedzieć teściom, że mam ich dosc, ale żeby się nie obrazili??
    Autentycznie już przesadzaja. Ja rozumiem pierwsza wnuczka wyczekana, ale oni by chcieli codziennie ja widzieć. Byliśmy dwa dni z rzędu na spacerze, a że wózek mamy chwilowo u nich to trzeba jechać (na szczęściu jutro już będziemy mieć garaż i wózek będzie na miejscu), więc standardowo obiad u nich i po godzinie dopiero na spacer. Dzisiaj to już nawet mąż się wkur... i ryknal, bo mówimy że dziś Mała marudna i nie idziemy na spacer, to na siłę chcieli żebyśmy przyjechali. Najpierw teść dzwonił, powiedzieliśmy nie. Zaraz teściowa bo myślała że nas przekona, ale Maz ryknal że nie będziemy robić głupich ruchów i nigdzie dziś nie idziemy, bo mamy swoje życie i chcielibyśmy odpocząć w domu SAMI. Tak ciężko zrozumieć słowo NIE!? Też mu powiedziałam, że przecież nie będziemy u nich codziennie.
    Czuje się osaczona bo jak nie dzwonią to chca żeby przyjechać. A przecież Mania ma też drugich dziadków. Moja mama ma dobry kontakt z teściową i dzisiaj z nią rozmawiałam to powiedziała że też zauważyła że się strasznie narzucają. I tak jakby chcieliby pokazać moim rodzicom, że są lepsi, że ona u nich więcej czasu spędza i chcieliby zgarnąć ja dla siebie. A ja mam na prawdę ich dość. W końcu wybuchne i będzie hryja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 17:44

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hłe hłe moja teściowa (była) przychodziła codziennie aż kilka razy pocałowała klamkę i przestała mnie molestować.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1197 1198 1199 1200 1201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ