X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jechać.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jechać, jechać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, widzę, że się dzieje, powodzenia!

Kira, oby się rozkręciło :-)

Nadrobiłam tylko dzisiejsze posty więc wybaczcie, nie odniose się... Gdyby ktoś mógł mi zrobić prasówkę z wydarzeń to byłoby super ;-)

Ja chyba wracam do świata. Ania jest cudowna pod każdym względem. Ale baby bluesa zaliczyłam. Dwa dni ryczenia... Wszystko przez kp. A raczej jego brak mimo super wszystkich warunków. Ania złapała lenia i już na pozycję leżącą w pobliżu cyca reagowala histerią. Każde karmienie butelką skutkowało regresem w ssaniu piersi. W odpowiednim momencie zadzwoniła położna. Już przez telefon brzmiała jakoś tak kojąco. Dziś rano przyszła. Siedziała chyba 2 godziny. Było super. A najlepsze to to, że od jej wyjścia moje dziecię 3 razy już była na cycku :-D mam dziś dzień matki normalnie <3 wierzyłam, że damy radę, ale nie sądziłam, że to tak mało trzeba. Tym bardziej rośnie mój nerw na system szpitalny, bo wtedy wystarczyłoby żeby ktoś poświęcił nam 10 minut.

Sela, jechać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 13:32

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, jechać. Ja miałam wody z żywa krwią, jak rozwarcie szybko szło. Leć! :) powodzenia :)

Ja na opiekę położnych w szpitalu nie mogę narzekać. Każda zmiana inna, ale tak samo sympatyczna, miła i pomocna. Przychodziły pytać jak tam, interesowały się karmieniem mimo codziennych konsultacji z doradcą laktacyjną. Dogladaly dzieciaczki. Ogólnie super, na prawdę. Nie mogę złego słowa powiedzieć :)

W szpitalu rozkrecilam laktacje laktatorem. Najpierw musiałam ściągnąć cała siare która była koloru coli i bali się Małej ja podać, a jak się pojawiło mleko to jak najczęściej przystawiac.
    Teraz w domu po karmieniu ściągam jeszcze nadmiar, tym bardziej że zapalenie a Mała wszystkiego nie ściagnie :)

Fermina jak wody poszły to teraz już pójdzie, trzymam kciuki za szybką akcje :)

Moje dziecko ma jakieś dziwne fazy z rana. Nie mogę jej uspac przez jakieś 3-4h,ciągle głodna. Dzisiaj walczyłam z nią od 10,ciągle na cycu. Dopiero o 13 usnela.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 13:36

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna super, że z laktacja już lepiej :) Cieszę się.

kattalinna lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko tej krwi nie było jakoś dużo... śluzu minimalnie przy tym.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sela
    twój wczesniejszy opis zabrzmiał dramatycznie o.O
    ale osobiscie kazda krew bym sprawdziła

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się zestresowałam. Skurczy też żadnych nie mam. Brzuch przestał boleć.. cholercia

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalyscie o rozcinaniu bodow i sama niedawno bylam tego bliska tak mi sie synus obsral xd Obylo sie bez bo na szczęście bardzo rozciagliwe byly i wydostalam jego glowe bez ubrudzenia, ale nawet bujaczek ucierpial :o

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kamcia, tak myślę, że sobie wymysalm. Ale to silniejsze ode mnie.

JS chyba na prawde jakieś bliźniaki nam sie trafiły.

Mój kloc jest taki ciężki że mam zakwasy na ramionach.

Ja nie wiem jak u Was ale mam wrażenie, że faceci to jakiś inny gatunek. Mój nie słyszy płaczu w nocy, no strzela mnie coś dopiero jak histeria na przewijaku blisko głowy męża to ten wstaje

• Tanda Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Moje dziecko ma jakieś dziwne fazy z rana. Nie mogę jej uspac przez jakieś 3-4h,ciągle głodna. Dzisiaj walczyłam z nią od 10,ciągle na cycu. Dopiero o 13 usnela.

Feeva, my też tak mamy często. W nocy mleko jest bogatsze, rano chudsze i bardziej wodniste, więc dziecko może częściej się domagać lub dłużej wisieć. Wynika to z naszych zmian hormonalnych. Kilka razy zdarzyło się tak, że karmiłam niemal non stop cały poranek, w najlepszym wypadku chciała possać chwilkę co 40 minut do godziny średnio.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, bo ja chyba w szoku jestem. Zestresowała mnie ta krew. Poczekam Jeszcze 15 min. Zobacze co się dzieje i jak coś to jadę. Może czop się zbiera do wyjścia...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nynka
    i dysplazja nie boli
    czym innym jest zwichniecie, ale to pewnie wiesz ;)
    moze rzeczywiście spróbuj np przewijać po jedzeniu, niekoniecznie od razu...
    są różne dzieci
    u nas mokre, zimne chusteczki nie ruszaja, goła pupinka radość powoduje, kończy się czczkawką bo raczej typ ciepłolubny ;) mokra pielucha nawet nie rusza, sraka tez nie ruszała, choć ta wymaga juz przewijania

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, ja krwawiłam przy rozwieraniu szyjki przy obu porodach. Położne mówiły, że to normalne. Ból podbrzusza to mogły być jakieś skurcze, właśnie rozwierające szyjkę. Jeśli nie było tego dużo to czekałabym na rozwój sytuacji, ewentualnie telefon do swojego ginekologa.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowałyście body zdjąć dołem? Dzieki tym zakładkom albo napom na ramionach mozna to spokojnie zrobić. Przetestowałam to.

• Hoope Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dukam jednym palcem bo ciągle noszę takiego jednego faceta. Jakiż on jest marudny! A juz robi buzię w podkówkę i mnie totalnie rozmiękcza a do tego czuję się wtedy winna.

Nie mogę zrozumieć jego sygnałów, są takie niejednoznaczne. Tak samo marudzi na każdą niedogodność, muszę robić cały zestaw powodów płaczu zanim trafię a to i tak nie zawsze. Tak jak przed chwilą. Przewijam. Beczy. Nakarmiłam drugim cycem. Beczy. Zabawiam. Beczy. Na rękach beczy. Otuliłam pieluchą. Beczy. Odłożyłam na łóżko. Beczy. W końcu okazało się, że chce spać ale tylko owinięty grubym kocem z mikrofibry. Ręce opadają. No skąd mam wiedzieć? Nie mógłby chociaż smsa wysyłać skoro mówić nie umie?

Sela nie strasz ludzi.

Nynka mój TZ też nie wie co się w nocy dzieje, pyta mnie potem w dzień jak młody spał. Serio? Nie byłeś 30 cm dalej?

Fermina kciuki!

Wasze dzieci wiszą na cycu a mój odmieniec po swojenu, jak się naje to zamiast się po prostu odessać to się drze. Dużo czasu zajęło mi zrozumienie dlaczego się drze. Bo się najadł...

Mycha666 lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda właśnie siedze i czekam na jakiś rozwój sytuacji. Ale jestem strasznie zestresowana

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Kamcia bo od paru dni jest taki wrzask przy zmianie pieluszki, że zaczęłam sobie wkrecac, że może coś go boli.

Dysplazja nie boli, jak już Kamcia napisała. Moja starsza miała podwichnięcie, ale jej to też nie bolało. Płakać może, bo mu np. chłód przeszkadza. Moja młodsza darła się przy każdym przewijaniu, przy każdym rozbieraniu i w kąpieli przez ponad tydzień, teraz dla odmiany przy rozpiętej pieluszce się uspokaja. Bioderka ma zdrowe jakby co :) A w szpitalu nie miał sprawdzanych? U nas jak nie robią w szpitalu to do dwóch tygodni każą się stawić w por. preluksacyjnej, a jak w szpitalu są zbadane to dopiero w 6 tygodniu życia na kontrolę.
    Moja starsza miała badanie w szpitalu, młodsza nie bo rodziłam w innym i byliśmy na bioderkach jak miała 2 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 14:05

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    nie pociesze
    Piotruś nadal nie mówi
    więc jego nie zrozumiem, a miałam nadzieję, że za tłumacza zrobi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 14:10

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Wasze dzieci wiszą na cycu a mój odmieniec po swojenu, jak się naje to zamiast się po prostu odessać to się drze. Dużo czasu zajęło mi zrozumienie dlaczego się drze. Bo się najadł...

Moja się szarpie i sprzecza się z cyckiem jak chce beknąć XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 14:08

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ