X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS a Ty wogole kiedyś śpisz? :)

Matylda, u Ciebie też nocna warta? :/

Mała Matylda, J.S lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, zdarza mi sie XD W ciagu dnia w ogole, tylko tyle co w nocy to co sie uda, aktualnie walcze na poduszce z malym, bo nie spi od dwoch godzin :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 04:31

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się karmimy :) jak pięknie wygląda świat o 4 nad ranem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek gratulacje!
    Piękne dziecinki.

My pocycalismy, dziec jakiś spokojny, mama odlatuje i co kuupaa. A mąż głuchy na stekanie.
    Musialam usiąść, żeby nie zasnąć

• J.S Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, mielismy to samo - mlody zasnal a tu kupa i wszystko od nowa, potem czkawka no i tak walczymy sobie, tez sily nie mam, spac mi sie chce :/ akurat moj go teraz nosi, czekam na zasniecie jak na zbawienie

Fatalita, Nynka lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek gratulacje ;)

Ja musiałam w koncu malego wziac do lozka bo lozeczko było bee..Przed chwila musialam go przebierac calego bo oczywiscie bok zasikany i w koncu zasypia znowu wiec moze ja tez sie przespie.. :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, niestety ostatnio często mam nocne warty :/
    W ciągu dnia wynajduję sobie zajęcia i czas jakoś leci, czasem wspinam się na wyżyny optymizmu i dostrzegam plusy tego, że jeszcze jesteśmy z mężem we dwoje i możemy nacieszyć się wspólnym czasem, gdzieś wyjść. W nocy leżę, sprawdzam która godzina i marzę aby coś się w końcu zaczęło dziać :(

Hmm, a może w pakiecie z przejętymi po Tobie nocnymi wartami dostanę też lekki poród? ;)

Wowka lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS doczekałaś się zbawienia, czyt snu? :)

Matylda, dokładnie tego Ci życzę. Za nocne pilnowanie forum, należy Ci się taka zapłata :) oddalam Ci warty to oddam też poród z zaskoczenia w hollywoodzkim stylu ;) podoba mi się Twój optymizm, chociaż na pewno nie jest łatwo się na niego zdobyć :)

Katy, Kamilek zaraz będzie miał dwa miesiące. Kiedy to zleciało?!?

Moje dziecko dalo mi przespać 40 minut. A zazwyczaj wygląda to lepiej. W dzień też tak było, jadł po troszeczku ale bardzo czesto. Może mu się chce tylko pić?

Mała Matylda, Katy lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wspaniale! Co za radość!

Saperek moje gratulacje, udało się zgodnie z planem. Cudowne maleństwo :)

Uli prześliczna!

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, dawaj znać :) :*

Saperek gratulacje :)

J.S. polubiłam podczas przewijania strony przez przypadek. Oczywiście nie lubię Twojego niespania.

Nynka, u nas wczoraj tak samo. Zero spania, tylko na piersi. Pocieszałam się, że może w nocy odrobi...ależ skąd. Od 21. do do 5 godzina snu i godzina lulania.
    Od 5 w ogóle nie śpi, nie chce do łóżeczka, tylko przy piersi.

W nocy ze zmęczenia miałam haluny jakieś i wydawało mi się, że wokół Wiktorii posadzili biała rzodkiew, jak ją wyciągałam z łóżeczka to tak, żeby tej rzodkiewki nie wyrwać. Z 5 minut siedziałam z Wiki przy piersi próbując ogarnąć rzeczywistość... Źle ze mną :P

J.S, Katy, Nynka, Feeva, Mała Matylda lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita nie kłam, lubisz to, że też nie śpimy XD

kattalinna lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też noc kiepska. Od 2 do 3:30 córka stwierdziła, że spać nie będzie. Jak zasnęła to zaraz starsza wstała i o 4 już chciała bajki oglądać. No i po 7 pobudka ( po drodze jeszcze była jedna) . Ale bym chciała sobie pospać. Pocieszam się, że może jak starsza wstała dosyć wcześnie to szybciej pójdzie spać. A mała teraz w najlepsze śpi -.- . Jeszcze mam taki gorąc w pokoju :(.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, zasnal. Moje dziecko lubi byc ugotowane, zasnal opatulony cieplo i spal tak przez 2h, nie przerywalam mu tego prazenia sie XD

Fatalita, od 21 do 5 to rzeczywiscie, ale halucynacje mnie rozbawily XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, fantastycznie, cały liczyłam na taką wiadomość :-D

Saperek, plan zrealizowany, szacun :-) i gratki :-)

Fajne te kudłate dziewuszki. Moja niby ciemne włoski, ale to pic na wodę, tak naprawdę jest łysa z kamuflażem ;-)

Noc oczywiście do bani. Wszystko be, wszystko na chwilę. Hektolitry picia. Po 2 wzięłam dziecko na tour de mieszkanie. Karmienie w naszym miejscu w dużym pokoju, przy otwartym balkonie, budzącym się ruchu miejskim, upiornym księżycu i drących się ptakach. Tu się udało. Całe szczęście dałam radę się ułożyć w pozycji pół leżącej i miałam koc w zasiegu. 2 godziny snu. Potem znowu sypialnia. Duchota... Ale działa, dziecko śpi. Mam hipotezę, że pajac na noc to za dużo. Dziś spróbujemy body na krótko albo kaftanik jakiś żeby do pieluchy było szybciej. I idziemy po smoka. Oczywiście teraz to już mi się spać nie chce...

Mała Matylda, ściskam wszystkie 10 kciuków za Twoją kolejkę i poród ála Wowka!

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka obudzila się o 4 i spala do 8 , tak więc nie mam tak źle

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec, urodzilam Adasia o 2:20. Jak tylko wody zaczely odchodzic, to zaczely sie skurcze co 2-3minuty. BARDZO popekalam,bylam szyta godzine.
    Adas 3520,, 56cm 10/10 :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d05ded80fceb.jpg

Pocycalismy, pospalismy godzinke wtuleni I niestety zaczal sie ksztucic wodami.. a ja ledwo zyje,zaczelam sie drzec bo sie bordowy robil... przy kazdym ruchu mi slabo jeszcze sie trzese. Mam tyle szwow ze nawet nie probuje wstac. Lezenie tez boli.
    A I wiecie co? Moj Maz byl ze mna do samego konca!!!!!! :)

kattalinna, J.S, pawojoszka, Lukrecja, Hoope, Wowka, Mycha666, Feeva, D_basiula, Mała Matylda, Kwiatkowa24, Mama32, Fatalita, Nynka, malwka08, Sela, Patk, efwka83, pumka1990 lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje nowym mamusią :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, współczuję popękania i szwów, znam ten ból. Ale najważniejsze, że jak już się ruszyło to szybko poszło :-D Adaś cudny i czy mi się zdaje, czy on ma blond czuprynę? :-) To bardzo rzadki widok dla mnie :-D

age.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kira przykro ze było ciężko ale ważne ze szybko :) teraz wracaj do formy i ciesz się synkiem :D zdrówka dla was

oar8skjohmhvnzyg.png
‹‹ 1214 1215 1216 1217 1218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ