X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva słodkości <3

U nas potówki też tylko na buzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 12:27

Feeva lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ola
    Dlatego nigdy nie narzekam na dzień. Bo Piotruś już umie drzemac zza dnia. Gorzej z Patrykiem. Ale absolutnie doceniam noce i nad dniami popracujemy. Dziś nawet dzień bez histerii Piotrusia. Mama wykapala dla ochlody. Nawet fajniejsza była do zakładania pampersa. A to już nowość ;) zrobil pierwszy raz cacy cacy Braciszkowi

Ola_Ola lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz potowki u córci mieliśmy i mazalam je mąka ziemniaczana. Ponoć przemywanie wodą pomaga. Zejdą

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva
    Cudna
    Tej radości nie da się ukryć

Feeva lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadna nie odczuwała bólu żeber po cc? Ja juz tez nie krwawie, mialam moze z 10 dni, mówiłam o tym położnej i nic nie mówiła. Po poronieniu krwawilam około 2 tyg.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, cudne dziecię :-) ja się cieszę z pobudek co 2-3 godziny :-P

Feeva lubi tę wiadomość

age.png
  • Ela84 Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy karmiace mm mialyscie problemy brzuszkowe po bebiko?

dxomanliinbxhu6i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa mamusia
    Mnie żebra nie bolały. Z tego co wiem, połamane żebra bolą!bardzo bolą. Ciężko oddychac, bywaja zasinienia. Ale żeber nawet się nie gipsuje...może ciąża je rozszerzyla i teraz wszystko wraca na miejsce...
    Z krwawieniem jest różnie. Jeśli nie ma a są inne objawy to są powody do niepokoju. Ja po dwóch ciazach czyscilam się dlugo. Uczciwe 6tyg pologu

Ela
    Ja nie zrozumialam waszych problemów brzuszkowych...są raz dziennie o tej 6rano??bo baki to nie problem. Problem to zatrzymanie gazów(wzdęcia i zagazowanie) czy bolesnosci...u noworodka cieszymy się z baczkow, bekniec i kupek ;)
    Z bebiko nie mam doświadczenia ale dużo mam stosuje. Wiem też że dzieci lubią bo slodsze. Nie wiem. Nie smakowalam...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci śpią. Młodsze nawet dało się odłożyć. Piję(kolejna)kawę. Gapie się na dwie nianie elektroniczne :) a pranie trzeba powiesić hihi
    Pogoda nie dla mnie...zero słońca a goraco. No mniej gorąco. Dziś o 9 rano w totalnym cieniu pokazywalo tylko 24stopnie. W ostatnich dniach 29

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze się nie gipsuje, ale nie wiem czy jak to zostawię a mam np. pekniete czy mi sie dobrze zrosnie i powikłań nie będzie. S poniedziałek zapytam położną.

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola, może kiedyś uda się zorganizować spotkanie z wózkami :). Tylko ja najpierw muszę się doczekać pasażerki :P

Feeva, Mania ma cudowny uśmiech :D

Ola_Ola, Feeva lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też potowki. Niestety taki ukrop...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody śpi przy buczeniu witraka, a ja tak sobje myślę, że zapomniałam już jaka to bez dziecka była laba...
    Ide chyba spać razem z małym.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikut nam odpadl :)

Fermina, Katy, kattalinna, pawojoszka, Mała Matylda, Feeva, Fatalita lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój już śpi trzecią godzinę. Huraaaaa! Szkoda, że śpi na mnie. Buuuuu :( Dobrze, że do WC nie muszę. Wolałam nie ryzykować odkładania, bo płytki sen ma niestety po mnie.

kattalinna lubi tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, niezła z Ciebie rekordzistka. ;)\

Nie umiem spać w dzień, jak J.S. Przed ciążą bez problemu ale teraz mam jakąś nerwicę, że kiedy Mały śpi muszę wszystko szybko poogarniać, nawet szybko odpocząć. ;) Spać mi się nie udaje.

Hoope, też nie uwierzyłam. ;P

Mama32 - śliczniutka. :)

Kira - na te blond kudły nie mogę się napatrzeć, myślałam że taką bujność na głowie mają tylko czasnuszki!

Efwka, nie brzmi to dobrze, chyba lekarz Cię nie ominie..

Hoope, czyli jak chwaliłam Męża ostatnio, to teraz tylko patrzeć, aż się zbiesi?

Feeva - śmieszek jak marzenie. Kocham te uśmiechnięte mordki, mój też co rusz mi taką pokazuje.

Dziś mam dzień, że znowu ryczę ale z bezsilności. Trafił mi się trudny egzemplarz, Mały śpi krótko a okresy czuwania ma po 1,5 - 2 godziny i wisi wtedy na cycku na przemian z robieniem kupy, w nocy to samo. Po pieluchach dada zrobiło się nam odparzenie, więc przebieram najmniejszego kleksa. Przy wietrzeniu pupy ryk, bo znowu chce do cycka. Wydaje mi się też, że dziś zwymiotował, nie ulał, ale się nie dziwię - wyjadł jedną pierś, drugą i wrócił do pierwszej... Jestem wykończona. Trudno mi wyjść na siku nawet. Teraz śpi i już się boję co będzie za chwilę. :(

Mała Matylda lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo. Przez 2h próbowałam zjeść obiad cyc, kupa, cyc, 5 min drzemki :( dałam butle zeby moc zjeść,ogarnąć trochę i sie wykąpać. Kosmetyczka mi mówiła że jej syn był tylko na cycu pytam jej co ile godz karmiła,mówi ze różnie ale w nocy przesypiał 6h. Tak to mozna sobie karmic tylko cycem. Ja cały dzień nie miałam kiedy sie ogarnąć.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam do środy bo niby od wtedy ma być trochę chłodniej. Płynę cała... Ania też zgrzana a w samym body. Jeszcze teraz się ogrzewamy wzajemnie bo czas karmienia. Przespała ponad 2 godziny. Mam nadzieję, że zaraz to powtórzymy bo odkurzacz pójdzie w ruch ;-)

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z IP w kiepskim nastroju. Szyjka nadal ma 2 cm, lekarka dała radę włożyć dwa palce, ale to drobna kobieta, powiedziała że standardowo wszedłby jeden. Główka przyparta, ale nic się nie dzieje. W macicy warunki super, mój stan bez zarzutu. Mogłabym zostać w szpitalu, ale wtedy już bez szans na naturalne rozpoczęcie porodu, od razu pakowaliby we mnie oksytocynę. Nie zdecydowałam się, wracam do domu i spróbuję jeszcze coś zdziałać. Teraz codziennie będę jeździła na ktg, jeśli warunki w macicy się pogorszą lub ja uznam, że mam dość zostanę przyjęta. Lekarka uważa za rozsądne czekanie do 10 dni po terminie, później odradza zwlekanie. Daję sobie czas do wtorku.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, współczuję, pamiętam jeszcze moją rezygnację, kiedy na wizytach okazywało się, że o porodzie mogę tylko pomarzyć. Bardzo, bardzo życzę Ci, żeby zaczęło się samo. :*

Majowa - łączę się w bólu. Przed chwilą odkryłam jednak potęgę spaceru. Moje dziecię, które nie ma pomiędzy drzemkami okresów krótszych niż godzina a dochodzi bez problemu do ponad dwóch, jako standard, dostało jeść, czystą pieluchę, zostało wsadzone do wózka i pół godziny od pobudki, spało znowu na spacerze! I nadal śpi w domu! Oszalałam. Będę chodzić na spacery dziesięć razy dziennie. I w nocy. Koniecznie w nocy.

Mała Matylda, Hoope, Mycha666 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ