Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MalaMatylda do wtorku jeszcze troxhe czasu. Ale masz racje ze dalsze zwlekanie chyba nie bedzie wskazane. Trzymam kciuki za Ciebie i za siebie bo jestem w takoek sanej sytuacji. Tylko u mnie zero rozwarcia, na opuszek ostatnio. Mi nawet juz sie nie chce popedzac. Spacery mnie mecza bardzo bo goraco, masaz sutkow tylko twardnieje brzuch, cwiczenia i sex tez nic nie daja.. Schody w domu tez.. Moze poprostu tak ma byc.
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMała Matylda trzymam kciuki oby samo sie rozkreciło.
Fermina u nas spacer tez potrafi zdziałać cuda- nie raz w wózku kimnie 1.5 -2h, ale nie dzisiaj. Naszykowalam sobie kawke, ciasto, szoruje zadowolona za domMała usunęła to myślę biore ją di wózka i będę sie relaksowac. W wozku sie obudziła i za 5 min byłyśmy w domu na cycu. I tak wisimy od godziny. Czuje się jak w dniu świra
Mała Matylda, Fermina lubią tę wiadomość
-
Chciałam coś napisać Wam dziewczyny ku pokrzepieniu serc ale zdałam sobie sprawę, że nie mam co... Ja fiksowalam w 39 tygodniu. Fakt, że od 37 chcieli kończyć mi ciążę, wiec jakiś odstęp czasowy podobny. Ale jednak to nie to samo... Mała Matylda, doskonale za to rozumiem decyzję o powrocie do domu. Jeśli wiesz, że dobrostan malutkiej jest nienaruszony, warto poczekać. U nas też był czas do wtorku, a w sobotę miałam Anię przy sobie. Bardzo Wam kibicuję i żałuję, że nie mam magicznego pierścienia Arabelli...
Fermina, próbowałaś odkurzacza? Rewelacyjny wynalazek. Coś czuję, że też będę miała w domu czysto jak nigdy
Z innej beczki. Robię ptysie. Mayko, jakie będą brzydkiemam plastikowe badziewie, udające szprycę cukierniczą. Ostatnio się namęczyłam tym bardzo. Próbowałam zrobić rękaw z papieru i lipa. W końcu się wkurzyłam i ptysie mają kształt rozplaszczonych pączków. Kreatywność matki Polki
Mała Matylda, Fermina lubią tę wiadomość
-
Odkurzacza jeszcze nie próbowałam, może wypróbuję jutro. Muszę sobie uzbierać arsenał środków na najbliższy czas.
Kattalinna, jeżeli będą pyszne, to kogo obchodzi, czy brzydkie?
Olacibos, Tobie też kibicuję jak najmocniej!
MajowaMamusia, a właśnie się zastanawiałam, czy wózek też zawodzi. Nie pocieszyłaś.. Tylko ciasta Ci zazdroszczę bo akurat nabrałam ochoty po tym spacerku.MajowaMamusia lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny. Tak sobie szukalam na forum i widze ze nie tylko ja sie spozniam, moj chlopak tez ma juz 40 tydzien i 5 dzien dzis, co wieczor dlugi spacer, schody itp i nic. W nocy tylko strasznie bola mnie pachwiny i jakis mini skurczyk czasami w dzien ale tak to nic wiecej. Mam wizyte w poniedzialek u połoznej, mieszkam w Uk i tutaj czekaja do 11 dni po i dopiero wywołanie.
-
nick nieaktualny
-
Mala Matylda, wspolczuje naprawde... az nie wiem co napisac. Mam nadzieje ze sie zacznie... tylko tyle chyba
Fermina, tu wiekszosc przechodzi to samo, powiem ci na pocieszenie ze u nas tez tak bylo ale sa dni kiedy jest w miare dobrze, tez mialam w planie chodzic na nocne spacery zeby dziec byl cicho
Modle sie o to aby ten upal juz odpuscil... ale w przyszlym tygodniu montuja nam klimatyzacje w domu, woec czekam jak na zbawienie juzWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 20:51
-
Ja dziś jestem wykończona. Mały całą noc marudny potem w dzień może z 1.5 h ciurkiem spal i koniec. Gorąco. Wietrzymy pupę bo wcześniej odparzyla się podczas używania jednorazówek.
Byli znajomi i się czymś strulam więc najchętniej poszłabym spać żeby wylezec zatrucie eh. -
Witaj Ewciaa, fajnie że się odezwałaś, w grupie raźniej
Mam śluz podbarwiony krwią, nie jest żywo czerwona, ilość też raczej niewielka. Lekarka uprzedziła mnie, że tak może być. Nie robiła mi masażu szyjki, ale ten drugi palec umieściła w niej choć ledwie się mieścił. Niby nic takiego się nie dzieje, jednak sprawia że łatwiej wyjść na kolejny spacer czy spędzić kolejną godzinę na piłce. Wasze wsparcie też dużo dla mnie znaczy
Ostatnio gdy kupowałam czopki będąc jedyną klientką w aptece nawiązałam dłuższą rozmowę z farmaceutką. Pani zdradziła, że dzień przed planowanym wywołaniem porodu wypiła 2 łyżki oleju rycynowego i w nocy samo ruszyło. Wtedy wykluczałam taką metodę, teraz zaczęłam się zastanawiać, ale tak czytam informacje w internecie i chyba się nie zdecyduję. Jutro przy okazji ktg zapytam położną o ten olej. A Wy słyszałyście coś na ten temat?Ewciaa83, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Mała Matylda wiem ze olej z wiesiolka powoduje skurcze. Mocna kawa tez czasem pomaga. Na mnie działała tylko nasienie męża. Od razu szły skurcze takie ze hoho. . No ale każdy jest inny. Wywoływanie niestety często kończy się cc ale przecież nie zawsze. Życzę Ci by jednak szybko ruszyło samo;))
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Ja miałam masaż szyjki w poniedziałek od tamtej pory niby cos czuje jakby ciągniecie ale nic wiecej, sluz dalej bialy duze ilosci, maly sie wierci jak zwykle. O olejku rycynowym slyszałam że niby pomaga, ale czytałam tez o ananasie i jakos nie pomogło, takze sama nie wiem czy probowac czy poprostu tak mamy ze nasze dzieci potrzebuja troche wiecej czasu.
-
Od kilku tygodni łykam kapsułki z olejem z wiesiołka, to taką formę stosowania polecono nam w szkole rodzenia. Może spróbuję użyć ich dopochwowo - pozostałości chyba nie powinny być problemem jutro podczas badania?
Z mocną kawą też mogę spróbować, codziennie rano wypijam jedną, ale słabą i z mlekiem, jutro zrobię eksperyment
Ananasy już jadalam w dość dużych ilościach, ale jedyne co mi dały to podrażnienie języka
Ewciaa83 lubi tę wiadomość
-
Ja słyszałam o olejku rycynowym, ale sama żadnych sposobów do łykania nie próbowałam. U mnie tylko masaż sutków i trochę poskakalam na piłce. Nie wiem o ile to tylko zbieg okoliczności a na ile to pomogło. Na każdą pewno dział coś innego. Mała Matylda mam nadzieje, że u Ciebie jednak samo ruszy.
-
U mnie ruszył seks i to zdrowo bo dwa tygodnie przed terminem
Najstarsza, ta z którą mam wiecznie problemy, w szpitalu. Mononukleoza. Nie wytrzymam z tą dziewuchą, wiecznie coś.
Jakby upał i wrzaski młodego to za mało. Głowa mi pęka z nerwów.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Ewciaa, wiesiołka można stosować na dwa sposoby. Ja do tej pory łykałam po 2 kapsułki 3 razy dziennie, ale czytałam m.in. wypowiedź położnej, że można też dopochwowo. Nie znalazłam konkretnego sposobu dawkowania, więc postanowiłam, że z wieczornej dawki jedną tabletkę połknę, a drugą zaaplikuję dopochwowo. Przy okazji przekonałam się, że mam sporo śluzu, który wygląda jak płodny, ale jest podbarwiony na brązowo. Cieszę się, ale staram zbytnio nie nakręcać. Od rana znowu piłka, spacer, a potem ktg.
Ewciaa83 lubi tę wiadomość