X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMatylda do wtorku jeszcze troxhe czasu. Ale masz racje ze dalsze zwlekanie chyba nie bedzie wskazane. Trzymam kciuki za Ciebie i za siebie bo jestem w takoek sanej sytuacji. Tylko u mnie zero rozwarcia, na opuszek ostatnio. Mi nawet juz sie nie chce popedzac. Spacery mnie mecza bardzo bo goraco, masaz sutkow tylko twardnieje brzuch, cwiczenia i sex tez nic nie daja.. Schody w domu tez.. Moze poprostu tak ma byc.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda trzymam kciuki oby samo sie rozkreciło.

Fermina u nas spacer tez potrafi zdziałać cuda- nie raz w wózku kimnie 1.5 -2h, ale nie dzisiaj. Naszykowalam sobie kawke, ciasto, szoruje zadowolona za dom :) Mała usunęła to myślę biore ją di wózka i będę sie relaksowac. W wozku sie obudziła i za 5 min byłyśmy w domu na cycu. I tak wisimy od godziny. Czuje się jak w dniu świra

Mała Matylda, Fermina lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam coś napisać Wam dziewczyny ku pokrzepieniu serc ale zdałam sobie sprawę, że nie mam co... Ja fiksowalam w 39 tygodniu. Fakt, że od 37 chcieli kończyć mi ciążę, wiec jakiś odstęp czasowy podobny. Ale jednak to nie to samo... Mała Matylda, doskonale za to rozumiem decyzję o powrocie do domu. Jeśli wiesz, że dobrostan malutkiej jest nienaruszony, warto poczekać. U nas też był czas do wtorku, a w sobotę miałam Anię przy sobie. Bardzo Wam kibicuję i żałuję, że nie mam magicznego pierścienia Arabelli...

Fermina, próbowałaś odkurzacza? Rewelacyjny wynalazek. Coś czuję, że też będę miała w domu czysto jak nigdy ;-)

Z innej beczki. Robię ptysie. Mayko, jakie będą brzydkie ;-) mam plastikowe badziewie, udające szprycę cukierniczą. Ostatnio się namęczyłam tym bardzo. Próbowałam zrobić rękaw z papieru i lipa. W końcu się wkurzyłam i ptysie mają kształt rozplaszczonych pączków. Kreatywność matki Polki ;-)

Mała Matylda, Fermina lubią tę wiadomość

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkurzacza jeszcze nie próbowałam, może wypróbuję jutro. Muszę sobie uzbierać arsenał środków na najbliższy czas. ;)

Kattalinna, jeżeli będą pyszne, to kogo obchodzi, czy brzydkie? ;)

Olacibos, Tobie też kibicuję jak najmocniej!

MajowaMamusia, a właśnie się zastanawiałam, czy wózek też zawodzi. Nie pocieszyłaś.. Tylko ciasta Ci zazdroszczę bo akurat nabrałam ochoty po tym spacerku. ;)

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby były pyszne ;-)

Dziwnie tak tu z tą ciszą. Zwłaszcza gdy człowiek nie ma co robić bo dziecko śpi... O, już nie:-)

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie dziewczyny, dużo mi to daje <3

Olciabos, trzymam za Ciebie kciuki, mamy bardzo podobną sytuację. Też tracę motywację, ale postanowiłam jeszcze powalczyć

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Tak sobie szukalam na forum i widze ze nie tylko ja sie spozniam, moj chlopak tez ma juz 40 tydzien i 5 dzien dzis, co wieczor dlugi spacer, schody itp i nic. W nocy tylko strasznie bola mnie pachwiny i jakis mini skurczyk czasami w dzien ale tak to nic wiecej. Mam wizyte w poniedzialek u połoznej, mieszkam w Uk i tutaj czekaja do 11 dni po i dopiero wywołanie.

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala matylda współczuję, mam nadzieję, że znienacka Cię dopadnie :)

Dzisiaj się czuję jakbym nie miała dziecka, cały calusienki dzień śpi, a jak nke śpi chwile to anioł.

Strach przed nocą ogromnyyy

Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla u mnie przyjaciolka, wziela Kamila na rece pierwszy raz i chciala nagrac filmik, oczywiscie sie mu ulalo i mamy piekna pamiatke haha :p

Pradu nie mamy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 20:43

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, wspolczuje naprawde... az nie wiem co napisac. Mam nadzieje ze sie zacznie... tylko tyle chyba

Fermina, tu wiekszosc przechodzi to samo, powiem ci na pocieszenie ze u nas tez tak bylo ale sa dni kiedy jest w miare dobrze, tez mialam w planie chodzic na nocne spacery zeby dziec byl cicho XD

Modle sie o to aby ten upal juz odpuscil... ale w przyszlym tygodniu montuja nam klimatyzacje w domu, woec czekam jak na zbawienie juz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 20:51

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jestem wykończona. Mały całą noc marudny potem w dzień może z 1.5 h ciurkiem spal i koniec. Gorąco. Wietrzymy pupę bo wcześniej odparzyla się podczas używania jednorazówek.

Byli znajomi i się czymś strulam więc najchętniej poszłabym spać żeby wylezec zatrucie eh.

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ewciaa, fajnie że się odezwałaś, w grupie raźniej :)

Mam śluz podbarwiony krwią, nie jest żywo czerwona, ilość też raczej niewielka. Lekarka uprzedziła mnie, że tak może być. Nie robiła mi masażu szyjki, ale ten drugi palec umieściła w niej choć ledwie się mieścił. Niby nic takiego się nie dzieje, jednak sprawia że łatwiej wyjść na kolejny spacer czy spędzić kolejną godzinę na piłce. Wasze wsparcie też dużo dla mnie znaczy :)

Ostatnio gdy kupowałam czopki będąc jedyną klientką w aptece nawiązałam dłuższą rozmowę z farmaceutką. Pani zdradziła, że dzień przed planowanym wywołaniem porodu wypiła 2 łyżki oleju rycynowego i w nocy samo ruszyło. Wtedy wykluczałam taką metodę, teraz zaczęłam się zastanawiać, ale tak czytam informacje w internecie i chyba się nie zdecyduję. Jutro przy okazji ktg zapytam położną o ten olej. A Wy słyszałyście coś na ten temat?

Ewciaa83, kattalinna lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wiem ze olej z wiesiolka powoduje skurcze. Mocna kawa tez czasem pomaga. Na mnie działała tylko nasienie męża. Od razu szły skurcze takie ze hoho. . No ale każdy jest inny. Wywoływanie niestety często kończy się cc ale przecież nie zawsze. Życzę Ci by jednak szybko ruszyło samo;))

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam masaż szyjki w poniedziałek od tamtej pory niby cos czuje jakby ciągniecie ale nic wiecej, sluz dalej bialy duze ilosci, maly sie wierci jak zwykle. O olejku rycynowym slyszałam że niby pomaga, ale czytałam tez o ananasie i jakos nie pomogło, takze sama nie wiem czy probowac czy poprostu tak mamy ze nasze dzieci potrzebuja troche wiecej czasu.

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku tygodni łykam kapsułki z olejem z wiesiołka, to taką formę stosowania polecono nam w szkole rodzenia. Może spróbuję użyć ich dopochwowo - pozostałości chyba nie powinny być problemem jutro podczas badania?

Z mocną kawą też mogę spróbować, codziennie rano wypijam jedną, ale słabą i z mlekiem, jutro zrobię eksperyment :P

Ananasy już jadalam w dość dużych ilościach, ale jedyne co mi dały to podrażnienie języka ;)

Ewciaa83 lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny byłam jednak na pogotowiu, przyjął mnie lekarz od wszystkiego i od niczego..zajrzał do gardła..dostałam antybiotyk, który jest na wszystko i pyralgine na gorączke..dobrze ze we wtorek mam swojego lekarza..

1usa3e5el69vdydq.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wiesiołek też lipa, ale ze co mozna takiego wiesiołka dopochwowo? Bo ja juz gotowa wszystkiego probowac.

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam o olejku rycynowym, ale sama żadnych sposobów do łykania nie próbowałam. U mnie tylko masaż sutków i trochę poskakalam na piłce. Nie wiem o ile to tylko zbieg okoliczności a na ile to pomogło. Na każdą pewno dział coś innego. Mała Matylda mam nadzieje, że u Ciebie jednak samo ruszy.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ruszył seks i to zdrowo bo dwa tygodnie przed terminem ;)

Najstarsza, ta z którą mam wiecznie problemy, w szpitalu. Mononukleoza. Nie wytrzymam z tą dziewuchą, wiecznie coś.

Jakby upał i wrzaski młodego to za mało. Głowa mi pęka z nerwów.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciaa, wiesiołka można stosować na dwa sposoby. Ja do tej pory łykałam po 2 kapsułki 3 razy dziennie, ale czytałam m.in. wypowiedź położnej, że można też dopochwowo. Nie znalazłam konkretnego sposobu dawkowania, więc postanowiłam, że z wieczornej dawki jedną tabletkę połknę, a drugą zaaplikuję dopochwowo. Przy okazji przekonałam się, że mam sporo śluzu, który wygląda jak płodny, ale jest podbarwiony na brązowo. Cieszę się, ale staram zbytnio nie nakręcać. Od rana znowu piłka, spacer, a potem ktg.

Ewciaa83 lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
‹‹ 1236 1237 1238 1239 1240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ