Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My chrzest planujemy na pozną jesień albo przyszły rok, u nas chrzci się takie starsze dzieci
najbliższą rodzina zmieści mi się w domu, wszyscy są na miejscu, więc na noc wrócą do swoich domów (Mam nadzieję
). Lubię gotować, więc mogę ogarnąć sama, ewentualnie zastanowimy się nad restauracją gdzie był nasz obiad poślubny
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Hoope, podejrzewam że rok z życia straciłam. Do tego list taki enigmatyczny, przecież mogli już w nim wyjaśnić o co chodzi. Wyobrażam sobie, że każda, która dostała takie pisemko dziś wpadła w histerię albo stan zbliżony. Dochodzę do siebie, dziecię mi zasnęło wtulone w cycka i to pomaga bardzo.
-
A z cycków mi też kapie. Jak karmię to przy największym wypływie z drugiej też leci. Jak młoda urządzi dłuższą przerwę to z obu ulatuje nadmiar. W trakcie seksu leci ciurkiem z obu i przez pół dnia mam potem więcej mleka.
Piersi mam małe więc może mniej miejsca na gromadzenie, nie wiem.
W każdym razie ciągle słyszę, że kp jest darmowe. W ciągu miesiąca lekko ponad stówkę wydałam na wkładki laktacyjne, drugie tyle na miękkie staniki, które ciągle piorę na zmianę i przydałoby się więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 14:28
Matylda
-
Fermina, Boże...Współczuję. Położna mnie uprzedziła, że kiedyś też miała taką sytuację więc w razie gdyby przesłali to mam nie panikować od razu. Ale jak tak można...??
Wiecie,z tym wyproszeniem z Kościoła to takie pół żartempi prostu jak moja mama zaproponowała zakup dla Wiktorii suknii za 300-zł, która wygląda jak ślubna to zaczęłam się zastanawiać czy nie przegnę w druga stronę.
Abstrahując...nie spotkałyście nigdy proboszcza robiącego problem ze strojem np.panny młodej? Bo ja niestety tak...
Także tyle
My mamy 5 godzinę ryku z wiszeniem na piersi.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Femina, jak położna też miała taką sytuację, to jeden z rodziców dzwonił (przeczytali list o 18) wieczorem prosząc położna żeby przyjechała pobrać krew jeszcze tego samego dnia, bo o 4 nad ranem następnego dnia znalazł samolot do Warszawy aby tan na miejscu ktoś zrobił badania z tej krwi od razu. Przecież to stres nieziemski...
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Hoope wrote:Tanda seksu? To Wy już?
Po 4 tygodniach byłam na kontroli (miałam zaleconą po 4 zamiast 6 przy wypisie z powodu pęknięcia szyjki i krwotoku) i wszystko już było ładnie zagojone, lekarz dał zielone światło. Trochę się obawiałam ale jest niebo lepiej niż po pierwszym porodzie, dużo szybciej doszłam do siebie i o dziwo mimo kp żadnej suchości nie odczuwam.Matylda
-
Tanda, ja póki co nawet nie myślę o seksie. Nadal ze mnie wypływa krew, ile jeszcze?! Chociaż nie ukrywam, chciałabym bardzo, bo nie było seksow od 4mca ciąży
My chrzcimy we wrześniu. Tak jak wy, tylko najbliższa rodzina. -
Fatalita, nie dziwię się, zwłaszcza że w tych badaniach chodzi o czas.. Ryku współczuję..
Też zwróciłam uwagę na ten seks. Bo ja bym ochotę nawet miała.Mi po peknieciu szyjki wpisali normalnie 6 tygodni i tak też się umowilam. Trochę jeszcze poczekamy.
-
Teraz mi się przypomniało, Fermina współczuję strachu. Jakby od razu nie mogli wyjaśnić...
Też mam kontrolę po 6tyg.
Denerwuje mnie to już, bo dłuższy czas nic nie leci, albo tylko śluz podbarwiony, a za chwilę żywa krew, niech to się już kończy.
-
Skrzat obraził się na wózek
a zazwyczaj mu pasowało. Wczoraj tylko marudził, a dzisiaj już się rozwył, pomagało tylko wzięcie na ręce. Za to po powrocie usnął przytulony w 2 minuty. Ale chciałabym iść jednak na dwór...
Edit. Niezależnie myślę o chuscie do noszenia. Która używa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 15:44
-
Hahaha, wzmianka o seksie zrobiła furorę
mnie też oczy z orbit wyszły
mój małżonek to by chciał, bardzo. Przed porodem to nie mogłam się doprosić, było spełnienie obowiązku małżeńskiego tylko. Teraz w zasadzie od naszego powrotu ze szpitala chodzi napalony jak nastolatek
Fermina, współczuję
-
nick nieaktualny
-
Majowa, ja mam turystyczne firmy quatro. Jakościowo dobre, ale teraz kupiłabym z dodatkami jak przewijak, moskitiera itd. Patrz przy zakupie na wymiary, bo materac ja musiałam dokupić pod wymiar niestandardowy.
Raczej trudno znaleźć turystyczne z materacem innym niż ta twarda dykta.
Ja mam chustę, próbowałam dwa razy małą omotać żeby chociaż ziemniaki obrać Kiedy ryczała. Ale to tak na 5 minut. Ogólnie jeszcze chyba jest za mała, ja nie umiem dociągać jeszcze odpowiednio i niespecjalnie nam to wyszło.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Kupując turystyczne patrzylam by do auta weszło a to nie taka sprawa oczywista...
Zeby miało dwa poziomy i przewijak
Teraz wyszło że wymiar niestandardowy i lepiej było mi kupić łóżeczko piotrusiowi niż materac do turystycznego dla Patryka. Goszczac się u rodziny na ten materac kladlismy kołdrę
Piotrek nie umie spać w innym muejscu niż łóżeczko i planujac wyjazd musze mieć drugie turystyczne. Dla piotrusia. A więc kupie najtansze ale i takie i standardowym wymiarze.