X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu mi sie strasznie spac, a Kamilowi chyba w ogole? A spal moze ze 2 godziny wiecej ode mnie...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy daj mu na piwo i idź spać XD

Wowka, kattalinna, Katy, pawojoszka lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was też bolą tak sutki? Ja już nie daje rady, nawet woda mnie boli :(

• Wowka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, mnie nie tyle bolą co bardzo pieką. Jakbym je przejechała prostownicą do włosów. Ale to chyba od laktatora :)

Padam. Wypiłabym drinka. Może chociaż mi się przyśni...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, drinio...

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy śpią?
    Ja przewinełam wrzeszczka na śpiocha i zastanawiam się czy karmić czy dać spać

• Wowka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie śpimy. Po zachowaniu Skrzata wnioskuje, że tylko jedno z nas ma ochotę dalej na sen...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię od 2.
    Wypiło dziecko z jednej piersi, kupa i siku, głodna. Dałam druga. W połowie czasu picia znowu kupa. Znów jedzenie. Przysypianie przy cycu więc łóżeczko. Rzuca się po tym łóżku jakby ja gonili. Na boczku źle, więc brzuszek. Pelznie. Do połowy łóżka. Steka. Aż w końcu zasnęła. Śpi. A ja romansuje z laktatorem.

Mnie suty też pieka. Jak nie posmaruje lanolina, to masakra jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 03:39

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka mnie też okrpnie bolą sutki. Nic nie odciągam laktatorem tylko małego przykładam. Jeden sutek to nawet delikatnie podkrwawia :-(

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, dobry pomysl, ale jednak wzielam go do siebie i za 5 minut juz spal..;p Obudzila mnie o 3 jego kupa haha

Mnie sutki bolaly tylko w szpitalu od laktatora, a pozniej w domu pod prysznicem i tyle :p Teraz bola jak mleko samo cieknie xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie też okropny ból sutków przy pierwszym pociągnięciu ssaka??? Bo u mnie taki ból się pojawił razem z mlekiem i trwa juz tydzień i ciekawi mnie czy on zniknie...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą brodawki jak je Reksio szarpie, ale bardziej boli cycek od ssania. Najgorzej jest po jedzeniu jak się uzupełnia produkcja. Tylko mnie nic nie cieknie?

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, mi sutki krwawily 2tygodnie, jak się Mała przysysala to mi się płakać chciało. Po każdym karmieniu lanolina z ziaji i przeszło. Jeszcze mam jakieś pozostałości, ale się już goja.

Mi też mleko leci z drugiej jak jedna karmie. Czasami to nawet jak Mała śpi a przychodzi pora karmienia to mi cieknie ciurkiem jak o niej pomyślę. Pod prysznicem wczoraj tak miałam, że się mylam a z piersi mleko kapalo :D

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva to muszę pamiętać o tej lanolinie, bo jak kończe karmić, zanim mi mały zaśnie to przeważnie zapominam o smarowaniu...
    A co do kapania z drugiej piersi to tez tak mam, czasami nawet same sobie kapią. Ale u mnie może dlatego, że nadal walcze z nawałem...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.
    Sutki mogą bolec puki się nie zahartuja jeżeli bolą dłużej to dlatego że mogą być ciągle ranione przy karmieniu jak dziecko nieprawidłowo zasysa albo jest nieprawidłowo dostawione ,sprawdzajcie buzie czy nie ma pleśniawek bo bardzo szybko może się zakażenie przenieść na brodawki jest to grzybicze i w tedy sutki swędzą , pękają i krwawią leczy się w tedy i mamę i dziecko bo wzajemnie się zarażają.

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokoj, te szczepienia to nie na moje nerwy :/ Poplakalam sie razem z Kamilkiem :( Biedny tak sie zapowietrzal...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy nawet nie strasz, bo mnie też przerażają te szczepienia.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela mnie też tak bolą przy pierwszym zassaniu, bolą jak się napelniaja, i te suty cały czas. Kapie jak się schylam leci samo jak pominięmy karmienie, cala koszula zalana dzisiaj bo mi syn srutnal na stanik a reszta schla.

Katy współczuję, mój na szczęście dzielnie spał.

• Hoope Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą cycki po karmieniu, pomiędzy, przed, sutki szczypią, krwawią, jak się jedno pęknięcie zagoi to drugie pojawia, mleko kapie gdy się myję, gdy młody płacze, leci z tej którą akurat nie karmię itd.

Fajnie nie? Wiem, że to się unormuje i minie ale czy nie mogłoby szybciej?

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Dajcie spokoj, te szczepienia to nie na moje nerwy :/ Poplakalam sie razem z Kamilkiem :( Biedny tak sie zapowietrzal...

Mówiłam.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1248 1249 1250 1251 1252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ